INTREABA STOMATOLOGUL!-66
- your.dream
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-06
- Site
Re: INTREABA STOMATOLOGUL!
Am si eu o intrebare:Am o gingivita puternica...Exista vreun tratament pentru asta?
Iubesc si sunt iubita
- mika
- Insomniac member
- Inregistrat: 2006-06-17
milica a scris:va salut pe toti de pe acest topic cu durerea de dinti ce ma ameteste va scriu: an urma cu 10 luni am fost la medic sa-mi scot un dinte mai exact molarul 1 ptr ca a fost o data tratat (scos nervul si plombat) cu timpul a aczut plomba eu am neglijat si am ajuns la medic sa-l scot.. medicul mi-a spus ca-l poate salva adica sa-mi bage stift si sa-mi faca dintele zis si facut ok dupa 2 luni am avut o durere angrozitoare si m-am dus la medic din nou mi-a dat tratament si sa revin dupa ce trec durerile nu am mai revenit fericit ca am scapat de dureri ... dupa alte 3 luni iar au anceput durerile si iar m-am dus la acelasi medic ..tratament si sa revin cu un film la molar scapat de durere iar am neglijat vizita crezand ca am scapat... acum iar m-a luat durerile si am o senzatie de amorteala pe toata partea cu molarul 1 adica an jurul molaruli 2 dinti an fata si 2 an spate parca sunt amortiti mentionezca nu s-a inflamat nimic puroi nu em ca am facut un film si nu se vede numic ce poate fii??
ce tratament ti-a dat? inteleg ca umflat nu e
- mika
- Insomniac member
grecu_elena a scris:Am si eu o intrebare:Am o gingivita puternica...Exista vreun tratament pentru asta?
da, exista se face detartraj, periaj profesional si se aplica local niste substante mergi la medic, nu amana, pt ca se va agrava
- mika
- Insomniac member
carmen_21 a scris:mika a scris:camysh a scris:cum adica sa mai aiba dinti de lapte la varsta asta? :f?rv?nad: :f?rv?nad: mie mi-au cazut toti pe la 7 ani....
nu am mai auzit pe cineva adult sa aiba inca dinti de lapte. poate le-au schimbat si nu mai tin ele minte...
se poate eu am avut un pacient de 40 si ceva de ani care inca avea un canin de lapte. sunt cazuri foarte rare, intr-adevar
si sunt sanatosi.. adica nu risti sa ai probleme daca nu ti cad? cum ar fi sa nu ti mai creasca altii? (eu ma refer mai mult la masele si canini, le zic dinti la toti... dintii aia "doi din fata" nu cred k ii mai are cineva de lapte...
pai nu mai apar dintii definitivi uneori ei nici nu exista. adica nu exista mugurii lor in os
- milica
- Membru
- Inregistrat: 2008-10-12
mika a scris:milica a scris:va salut pe toti de pe acest topic cu durerea de dinti ce ma ameteste va scriu: an urma cu 10 luni am fost la medic sa-mi scot un dinte mai exact molarul 1 ptr ca a fost o data tratat (scos nervul si plombat) cu timpul a aczut plomba eu am neglijat si am ajuns la medic sa-l scot.. medicul mi-a spus ca-l poate salva adica sa-mi bage stift si sa-mi faca dintele zis si facut ok dupa 2 luni am avut o durere angrozitoare si m-am dus la medic din nou mi-a dat tratament si sa revin dupa ce trec durerile nu am mai revenit fericit ca am scapat de dureri ... dupa alte 3 luni iar au anceput durerile si iar m-am dus la acelasi medic ..tratament si sa revin cu un film la molar scapat de durere iar am neglijat vizita crezand ca am scapat... acum iar m-a luat durerile si am o senzatie de amorteala pe toata partea cu molarul 1 adica an jurul molaruli 2 dinti an fata si 2 an spate parca sunt amortiti mentionezca nu s-a inflamat nimic puroi nu em ca am facut un film si nu se vede numic ce poate fii??
ce tratament ti-a dat? inteleg ca umflat nu e
aulin si augmentin
- your.dream
- Insomniac member
- Site
mika a scris:grecu_elena a scris:Am si eu o intrebare:Am o gingivita puternica...Exista vreun tratament pentru asta?
da, exista se face detartraj, periaj profesional si se aplica local niste substante mergi la medic, nu amana, pt ca se va agrava
urmez la un dentist,el mi-a spus ca am gingivita,dar nu mi-a dat tratament.si cand ma spal pe dinti imi sangereaza gingia nu stiu ce sa fac Si mai am o problema(care a trecut,dar sunt taaare nelamurita...):la o masea cariata mi-a facut anestezie pentru a-mi scoate nervul si,desi imi amortise foarte tare gingia,nu a avut niciun efect asupra nervului si a trebuit sa-mi puna arsenic...Asta a facut de vreo 3 ori la rand(injectie degeaba+arsenic) dar nervul meu rezista eroic...Intr-un final mi l-a scos pe viu...durere mare...nelamurirea mea este:de ce nu si-au facut efectul anesteziile si arsenicul? Mentionez ca mi-a mai facut anestezie si pt alta masea,si nu au fost probleme...
Ultima oara a fost editat de grecu_elena (2008-10-12 21:06:55)
Iubesc si sunt iubita
- milica
- Membru
- Inregistrat: 2008-10-12
mika cred ca am dat de necaz a anceput sa se miste incisivul central si cel lateral nu ma mai doare lucrarea celor doi molari (1 si 2) dar s-a mulat durerea la baza celor doi incisivi o durere de neimaginat si nu e umflat azi nu am gasit-o pe stomatoloaga care mi-a facut lucrarea si nici nr de tel , ce zici de cazul meu ? mi-e tare frica ca mi-a murit nervii la incisivi acum am luat de la farmacie augmentin si aulin pana maine dimineata cand sper sa o gasesc
- adinagrig
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-06-05
mika, am si eu o problema si mai ca toata lumea ma cam fofilez de doctor: cand ma spal pe dintii, iimi apare o durere in la o masea din stanga sus, una sau doua nu-mi dat exact seama, cat si in partea de jos , la fel, o durere asa asemantoare mancatului de ceva dulce, chiar nu stiu ce poate fi, mentionez ca, cand manac dulce nu mi se intampla acest lucru, decta foarte , foarte , foarte rar. Dra e aceeiasi senzatie nasoala....
9 ani de copilarie ....
- cornflower
- Hero member
- Inregistrat: 2006-11-02
mika pot face un tratament pt albire , tinand cont de parodontita mea ... e ok sa fac acest tratament ?
- adinagrig
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-06-05
mika, ce poti sa-mi zici de intrebarea mea.....
9 ani de copilarie ....
- mika
- Insomniac member
grecu_elena a scris:mika a scris:grecu_elena a scris:Am si eu o intrebare:Am o gingivita puternica...Exista vreun tratament pentru asta?
urmez la un dentist,el mi-a spus ca am gingivita,dar nu mi-a dat tratament.si cand ma spal pe dinti imi sangereaza gingia nu stiu ce sa fac Si mai am o problema(care a trecut,dar sunt taaare nelamurita...):la o masea cariata mi-a facut anestezie pentru a-mi scoate nervul si,desi imi amortise foarte tare gingia,nu a avut niciun efect asupra nervului si a trebuit sa-mi puna arsenic...Asta a facut de vreo 3 ori la rand(injectie degeaba+arsenic) dar nervul meu rezista eroic...Intr-un final mi l-a scos pe viu...durere mare...nelamurirea mea este:de ce nu si-au facut efectul anesteziile si arsenicul? Mentionez ca mi-a mai facut anestezie si pt alta masea,si nu au fost probleme...
pai trebuia sa faca ce am scris mai sus macar cumpara-ti o pasta de dinti pt dinti sensibili, de exemplu lacalut aktiv, se gaseste in farmacii nu stiu de ce nu si-au facut efectul. normal, daca se face anestezie nu mai e nevoie de arsenic si invers.......
- mika
- Insomniac member
adinagrig a scris:mika, am si eu o problema si mai ca toata lumea ma cam fofilez de doctor: cand ma spal pe dintii, iimi apare o durere in la o masea din stanga sus, una sau doua nu-mi dat exact seama, cat si in partea de jos , la fel, o durere asa asemantoare mancatului de ceva dulce, chiar nu stiu ce poate fi, mentionez ca, cand manac dulce nu mi se intampla acest lucru, decta foarte , foarte , foarte rar. Dra e aceeiasi senzatie nasoala....
poate sa fie o carie...sau doar o hipersensibilitate
- mika
- Insomniac member
milica a scris:mika cred ca am dat de necaz a anceput sa se miste incisivul central si cel lateral nu ma mai doare lucrarea celor doi molari (1 si 2) dar s-a mulat durerea la baza celor doi incisivi o durere de neimaginat si nu e umflat azi nu am gasit-o pe stomatoloaga care mi-a facut lucrarea si nici nr de tel , ce zici de cazul meu ? mi-e tare frica ca mi-a murit nervii la incisivi acum am luat de la farmacie augmentin si aulin pana maine dimineata cand sper sa o gasesc
se misca? hmmm...gingia e retrasa? ti s-a pus vreodata diagnosticul de parodontita?
- your.dream
- Insomniac member
- Site
Multumesc pt raspuns.O sa-mi iau o pasta de dinti pt dinti sensibili.Maine am programare din nou la dentist si o sa-i spun ce mi-ai spus.Pup!
Iubesc si sunt iubita
- bebe_mic
- Full member
- Inregistrat: 2008-01-05
dak trebuie sa iti plombezi o cariere kre nu e mare trebuie sa itzi scoata nervu?
......
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
bebe, depinde cat e de mare caria, daca e deja afectata pulpa dintelui e nevoie sa scoata nervul, daca e o carie mica, nu vede dentistul la fata locului
- bebe_mic
- Full member
- Inregistrat: 2008-01-05
e o carie mik...dar vreau sa ma duc sa imi rezolv toate cariile...am vreo 3...si sa scap si eo...si mie era c'am frikP:D
......
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
stai linistita, daca e sa scoata nervul iti face anestezie si oricum n-o sa te doara mai bine mergi acum cat sunt mici oricum
- mika
- Insomniac member
daca e vorba de o carie mica, nu se scoate nervul se scoate nervul numai la cariile foarte adanci, care ajung pana la nerv pe de alta parte, daca o carie se vede ca un punct mic negru, nu inseamna neaparat ca e si superficiala; ea poate fi profunda.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|