homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Buna seara! :)

#1 2008-04-07 01:54:39

poison girl
New member
Inregistrat: 2008-04-07

buna seara! :)

de vro 4 ore tot citesc pe site... si poate o sa ma credeti proasta.. de fapt asa si sunt.. pt ca nu am decat 17 ani! as vrea sa imi explicati si mie cateva lucruri legate de anticonceptionale!

stiu k o sa ziceti ca sunt mica... poate ca m-am grabit sa imi incep viata sexuala.. dar nu am nici un regret si acum am anumite intrebari!

am un prieten de 1 an jumatate si avand multa imaginatie si chef in noi smileD), am decis impreuna ca e timpul sa ne gandim si la alta metoda contraceptiva. prezervativul stica cheful sad .

1. am citit despre planning... si as vrea sa stiu daca am nevoie de trimitere de la medicul de familie sad ... ar fii cam nashpa... pt ca nu vreau sa afle mama (doctorita e cam bagacioasa si are numarul mamei mele).

2. lamuriti-ma la faza cu menstra si mentruatia. va rog... contraceptivele se incep...(vorbesc de prima oara cand iau) in imediat dupa ce se termina sangerarea, nu?

3. sunt cele 7 zile in care trebuie sa imi vina ciclul...dupa ce se termina alea 7 zile si chiar daca eu mai am ciclu... incep orice ar fii alta folie?

4. multumesc pt raspunsuri! smile

5. have a nice day smile

6. sa nu aveti o parere proasta despre mine ca sunt asa de mica si mi-am inceput viata sexuala... sad

Burry me Deep Inside Your Heart ...

#2 2008-04-07 02:07:31

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

Re: buna seara! :)

1.- nu ai nevoie de trimitere pt un control la planning:mergi, platesti consultatia si atat;

2.- menstra e reprezentata de zilele cat dureaza sangerarea ta, iar ciclul menstrual e perioada dintre menstre reprezentata de prima zi de sangerare, pana la ultima zi dinaintea urmatoarei sangerari;AC se iau din prima zi de menstra/prima zi cand incepi sa sangerezi si atunci esti protejata de la prima pastiluta;daca incepi prima folie de AC in oricare alta zi ai nevoie de protectie suplimentara primele 7 zile, adica pana inghiti primele 7 pastilute;
3.- dupa cele 7 zile de pauza, incepi o noua folie chiar daca mai sangerezi;
4. - cu placere smile
nu esti mica pt asemenea informatii;foarte bine ca te documentezi si te gandesti la o metoda de contraceptie eficienta wink urmatorul pas : mergi la un planning pt o recomandare de AC

Ultima oara a fost editat de @adriana (2008-04-07 02:14:58)

#3 2008-04-07 02:15:06

pink_butterfly
Insomniac member
Inregistrat: 2006-08-10

nu are nimeni dreptul sa te judece pt alegerea ta...daca te-ai simtit pregatita sa faci pasul asta si nu regreti e foarte ok wink si e foarte bine ca esti suficient de matura si responsabila incat sa te protejezi...si ca sa-ti raspund la intrebari:
la planning din cate stiu eu te poti duce si fara trimitere de la medicul de famile...nu cred ca e necesar sa afle parintii tai daca nu iti doresti asta inca...tocmai asta e rostul planningului...sa te ajute in astfel de situatii...va trebui sa te interesezi impreuna cu prietenul tau unde gasiti un medic bun de planning si sa mergeti impreuna...acolo o sa fiti lamuriti in ceea ce priveste problema asta
daca te hotarasti sa iei anticonceptionale...cred ca este foarte important ca inainte sa va faceti amandoi analize,ca sa fiti siguri ca sunteti sanatosi ...tot la planning va trebui sa intrebati si de asta...vi se va spune acolo de ce analize e nevoie...anticonceptionalele se iau din prima zi de menstruatie...pt a putea fi protejati inca de la inceput...iti vei fixa tu o ora la care sa iti fie comod sa le iei in fiecare zi...si ar fi foarte bine daca ai putea respecta ora aceea...intr-o folie sunt 21 de pastilutze...le iei pe toate...apoi trebuie neaparat sa faci pauza 7 zile...din a 8-a zi vei incepe urmatoarea folie...menstruatia isi va face aparitia in acea pauza...urmatoarea folie o vei incepe intotdeauna din a 8-a zi,indiferent de ce zi a menstruatiei este sau daca ti-a trecut...doar la prima folie e important sa iei din prima zi a menstruatiei...e posibil ca in primele luni sa ai mici sangerari in afara menstruatiei (spotting) si anumite stari de disconfort...e normal pana se obisnuieste organismul cu ele...bineinteles atata timp cat aceste stari sunt suportabile si nu iti creeaza probleme...sau e la fel de posibil sa nu ai nimic iesit din comun...sper ca am fost suficient de clara...oricum o sa afli tot ce vrei sa stii la planning...important e sa te gandesti dinainte la ce nelamuriri ai si cand ajungi acolo sa intrebi tot ce vrei sa stii despre asta...nu trebuie sa-ti fie rusine
sper sa va fie bine...aveti grija de voi!

http://www.youtube.com/watch?v=mwMdO3HK_ws our song hjarta
em todas as ruas do amor seras meu e eu serei tua hjarta
http://www.youtube.com/watch?v=DDuLPHsIuTg

#4 2008-04-07 02:20:56

poison girl
New member

multumesc mult pentru raspunsuri! smile puss

inca ceva: stiti cam cat costa aceasta consultatie? smile ... mi-am notat preturile anticonceptionalelor...d care s-a tot vorbit pe acest site... si adresele centrelor de planning... :0.. sunt pregatita rotfl2))

#5 2008-04-07 02:27:36

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

cu placere; costul mediu e de 50 lei;difera de la cabinet la cabinet si de la oras la oras

Publicitate

loading...

#6 2008-04-07 06:59:21

ankuzza
Hero member
De la: Ploiesti
Inregistrat: 2006-02-18

in spitale exista din cate stiu si cabinete de planning..acolo e gratuit..

Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!

#7 2008-04-07 13:10:42

poison girl
New member

e gratuit doar cu trimitere?
sad

#8 2008-04-07 13:11:41

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

nu...eu stiu ca si fara trimitere...dar trebuie sa ai buletinul la tine...

happy with him...inlove with him...puss

#9 2008-04-07 13:15:55

poison girl
New member

thaaaaaaaaaaanx smile puss

am vorbit cu prietenul meu si o sa ne ducem impreuna smile

Ultima oara a fost editat de poison girl (2008-04-07 13:16:24)

#10 2008-04-07 13:17:28

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

cu placere...dar atentie...doar cele din maternitati eu stiu ca sunt gratuite (si nu stiu sigur daca in toate orasele e la fel) smile dar poti intreba inainte (gasesti pe net nr de telefon)

happy with him...inlove with him...puss

#11 2008-04-07 13:20:31

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Buletinul si carnetul de elev din cate stiam eu iti trebuie pentru o consultatie gratuita in spital.

Fericita mamica de Aida Maria!

#12 2008-04-07 21:09:14

poison girl
New member

uhm...ar fii bine sa fie gratuita... cu 50 de lei iau doua folii de ac lol fac economie smile

#13 2008-04-08 07:09:27

th3_curs3d_p3arl
Full member
Inregistrat: 2007-07-06

daca esti din bucuresti poti merge la maternitatea giulesti (panait sarbu) smile acolo e gratuit smile

music

#14 2008-04-08 07:11:39

ankuzza
Hero member
De la: Ploiesti
Inregistrat: 2006-02-18

poison girl a scris:

e gratuit doar cu trimitere?
sad

fara trimitere

Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!

#15 2008-04-08 15:12:57

tzuculik
New member
Inregistrat: 2007-12-16

La mine in oras era un cabinet de planning la policlinica. Acolo din cate am auzit dadeau gratis Ac la eleve si studente. Nu stiu daca toate AC erau gratis.

#16 2008-04-08 16:18:18

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

Cu buletinul, carnetul de elev sau student si poate inca sunt gratuite. Au perioade cand le dau gratuite si cand nu... dar nu sunt toate gratuite, numai o anumita marca.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.