homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Probleme cu somnul

#1 2008-04-07 22:36:30

Sinzi
New member
De la: Brasov
Inregistrat: 2008-03-31

Probleme cu somnul

Buna seara! As dori sa va cer niste sfaturi. Nu stiu ce sa fac. Dorm foarte rau noaptea, ma trezesc des, adorm repede dar dimineata nu ma simt odihnita ba din contra.In plus in ultima perioada imi amortesc mainile probabil din cauza pozitiei incomode sau incorecte. Poate stiti vreun medicament care sa-mi faca putin somnul mai adanc sa ma pot si eu odihni.

#2 2008-04-07 22:39:18

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: Probleme cu somnul

medicamente doar medicul poate da...eu iti recomand o cana de ceai de tei cu 2 pliculete...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-04-08 09:48:19

Sinzi
New member
De la: Brasov
Inregistrat: 2008-03-31

Mc mult. O sa incerc:)

#4 2008-04-08 09:53:02

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28

oricum somniferele nu se pot lua fara prescriptie medicala.
eu una pot lua si 3 somnifere odata ca tot nu-si fac efectul.
incearca mai bine sa bei o cana de lapte cald sau ceai de tei cum a zis si crys_ty_na.
vezi ca mai era un topic cu probleme de somn. acolo s-au discutat mai multe

Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

#5 2008-04-08 09:57:39

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

vezi ca e un ceai: somn linistit..m-a ajutat si pe mine putin. si tot pe forum am primit recomandarea

Publicitate

loading...

#6 2011-10-26 17:04:56

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Adorm foarte greu, chiar daca sunt foarte obosita, chiar daca am dormit cate 5 ore pe noapte de cateva saptamani, chiar daca de exemplu n-am dormit deloc de o zi-doua....Pur si simplu trebuie ca, in fiecare seara, sa ma uit la pereti vreo 5 ore inainte sa adorm.
Am incercat fara succes cu: melatonina, Bien Dormir, ceai de musetel, de tei, de sunatoare, chestii homeopate si chiar si Calmogen.
De cand ma stiu, am un bioritm idiotic, in sensul ca sunt somnoroasa toata ziua si seara devin lucida si activa; in ultimii ani, tensiunea mea e foarte mica chiar si cu cafea.
Alimentatia ar putea fi o problema: nu am deloc pofta de mancare dimineata (ori mi-e greata, ori parca as manca carton daca incerc sa mananc fortat), pe cand seara am un apetit de chestii consistente. Sa zicem ca dimineata ma fortez sa mananc ca sa capat energie; dar seara aveti ceva idei cum sa ii dau stomacului senzatia de satietate (daca am senzatia de foame/aciditate, nu pot dormi) dar totusi sa fie ceva usor de digerat?
In timp ce incerc sa adorm ma gandesc la diverse chestii care nu sunt ok in viata mea momentan; medicul mi-a prescris bromazepam pentru somn. va Problema mea este faptul ca nu adorm imediat ca, daca as adormi imediat, e logic ca nu m-as mai gandi la diverse uitandu-ma la pereti 5 ore sau mai mult neutral ; in timpul asta n-am cum sa nu ma gandesc la ceva si sunt si prea obosita sa ma angajez intr-o activitate in loc sa incerc fara succes sa adorm.
Oare sa incerc cu un pic de bere sau cu vin? de obicei ma ametesc asa un pic de la alcool, mai ales ca nu consum decat din an in Paste. Cred ca ar fi mai bine asa, decat cu bromazepam care te face o mica leguma din cate am impresia; nici nu am curaj sa mi-l cumpar.
Of....de ce nu pot fi activa ziua si sa imi fie somn noaptea...ca oamenii normali?
Ce as putea sa fac?

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-10-28 13:45:32)

#7 2011-10-27 14:00:28

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

jeannie, nu prea stiu ce sa zic, mai ales ca vad ca ai fost si la medic iar acesta probabil ca a avut motive de vreme ti-a prescris un anxiolitic...
in mod normal as zice sa incerci sa te trezesti devreme, de preferat la aceeasi ora zilnic. sa incerci sa te mobilizezi de la prima ora si poate ca astfel ti se va regla si problema cu somnul. e normal sa fii obosita dimineata daca tu adormi foarte tarziu, poate ca trezindu-te devreme vei reusi cumva sa reglezi si ora la care adormi seara. pana la urma cred ca e chestie de obisnuinta, oragismul nu poate fi privat de odihna la nesfarsit. apetitul tau cred ca depinde si el de starea in care esti acum in care parca ai inversat ziua cu noaptea. nu cred ca e nefiresc faptul ca nu ti-e foame dimineata in momentul in care tu dimineata esti obosita moarta si nicicum apta sa incepi o noua zi.
oricum la tine probabil e ceva mai mult decat lipsa unei "discipline" (daca pot sa-i spun asa). medicul ce zice totusi?

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#8 2011-10-27 14:08:34

daenarys
Vizitator

Jea,eu cred ca ai anumite probleme care te impiedica sa dormi.probleme legate de viata ta care inconstient te afecteaza si s emanifesta prin insomnie

#9 2011-11-01 10:49:14

fluturascrys
Hero member
De la: Stuttgart
Inregistrat: 2010-09-24

supa si eu am probleme mari cu somnul si cu oboseala, de cateva zile iau pastile somn usor, le-am cumparat de la plafar sunt in jur de 11 ron si contin o cantitate destul de mare de valeriana....ma simt putin mai relaxata si uneori dorm mai bine.

Iarta-ti dusmanii, dar niciodata nu uita numele lor !

#10 2011-11-01 13:42:59

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu stiu cat va ajuta, eu in perioadele in care am probleme cu somnul iau un supliment de magneziu sau ZMA (o combinatie de magneziu, zinc si vitamina B6), deci si carenta de magneziu poate fi o cauza

#11 2012-02-20 09:08:19

cristinaV
Sr. member
Inregistrat: 2008-03-26

Am si eu o problema, nu se incadreaza foarte bine in acest topic insa am zis ca la insomnie in nici un caz.
De aproximativ 2 saptamani, ma trezesc zilnic la ora 5.00 dimineata pentru a merge la toaleta si dupa nu ma mai ia deloc somnul, problema este ca eu ar trebui sa ma trezesc la 06:45 pentru a ma pregati sa merg la serviciu iar problema asta ma oboseste enorm
Vi s-a intamplat, aveti vreun sfat.
Multumesc

#12 2012-02-20 10:07:39

heimdall
Diamond member

la ce ora te culci seara ?
treci printr-o perioada stresanta ? trezitul asta prea devreme fara sa fii odihnita e semn de depresie, printre altele

#13 2012-02-20 10:09:19

cristinaV
Sr. member

ma culc pe la ora 10.30 cel tarziu, si rar cand ma mai uit la un film ma culc pe la 12.00, nu sunt intr-o perioada stresanta, singurul lucru pe care il fac e sa-mi verific alarma la telefon de nu stiu cate ori.offf si asta din cauza ca mi s-a intamplat intr-o zi sa nu aud alarma la telefon.
chiar nu stiu ce as putea face, tu ce recomanzi heimdall?

Ultima oara a fost editat de cristinaV (2012-02-20 11:29:17)

#14 2012-02-20 15:17:27

Vx2
Full member
Inregistrat: 2011-10-02

Te trezesti la ora 5? fara abatere? adica zilnic sa zic cu o marja de 5-10 minute tu esti treaza la 5?
sa stii ca desi noi nu luam anumite intamplari/actiuni constient, ca fiind perobleme, si trecem peste zambind, la nivel inconstient... ele sapa. Si asta poate sa fie un motiv pentru care te trezesti. Totusi, nu inteleg cum de nu mai adormi.

Te simti odihnita cand te trezesti? De fiecare data te trezesti doar pt a merge la baie? Dupa te pui la loc in pat sau stai sa te gandesti la alte n lucruri?

" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."

#15 2012-02-20 15:42:52

cristinaV
Sr. member

sa stii ca ma trezesc zilnic la aprox 5 si 9 min si ma duc la baie, ma simt odihnita ce-i drept dar parca as mai dormi, asa este incep sa ma gandesc la orice, inclusiv sa verific alarma la tel cum ziceam, totusi eu ma mai trezesc si pe la 3 dimineata sa ma duc la toaleta insa ma ia somnul imediat, nu stiu ce sa zic, probleme nu am ( cu dragostea e bine, serviciul la fel).

#16 2012-02-20 16:25:02

heimdall
Diamond member

poate chiar esti odihnita  nustiu eu vara am perioade cand am nevoie de mai putin somn, ma trezesc mai devreme si sunt fresh...

#17 2012-02-20 20:38:19

cristinaV
Sr. member

se poate sa ai dreptate heimdall, am uitat sa mentionez ca in weekend nu am problema asta, ce-i drept e ca ma culc putin mai tarziu.
am sa incerc ca atunci cand ma trezesc sa nu ma mai uit la ceas, poate are vreo influenta, incerc in noaptea asta si va spun.
multumesc pentru raspunsuri.

#18 2012-02-20 22:06:09

Vx2
Full member
Inregistrat: 2011-10-02

Daca spui ca te culci la 10 si te trezesti la 5, incearca sa te culci la 11 si vezi, poate te vei trezi la 6... mai pateam si eu asa, ma culcam la 10:30 si dimineata la 5:30 cucaiam prin casa de nebuna ca ma saturam de somn.

" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."

#19 2012-02-21 09:30:36

cristinaV
Sr. member

revin cu noutati, am incercat sa nu ma mai uit la ceas dar degeaba, dintr-o data m-am trezit, m-am dus la toaleta si chiar daca imi doream sa dorm ca mi-era somn nu puteam, cred ca o sa fac cum zici tu vx2 desi la 10 si ceva deja nu mai pot tine ochii deschisi.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.