homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

DUPHASTON si temperatura bazala-11

#191 2008-08-20 19:51:00

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: DUPHASTON si temperatura bazala

la toti 3 big_smile

ai rabdare. nici alexandra nu ne-a facut din mana decat la echo nr 2 smile

mami de minuni hjarta

#192 2008-08-20 20:29:27

iulia_30
Full member
Inregistrat: 2008-03-02

Ana  iti multumesc pentru incurajari.Mai am doua intrebari poate cam stupide.De 4 zile mi-au aparut niste mancarimi ciudate de la glezna in sus pe ambele picioare.Nu am bubite,doar mancarime,imi vine sa ma scarpin tot timpu.Acum nr 2.Mi-am facut programare la vopsit parul.Crezi ca dauneaza bebelusului.Incep serviciul si mi-a crescut destul de mult si inestetic.

Acum mamica obosita dar fericita de fetita bebic Maria

#193 2008-08-20 21:09:41

o'hara
Platinum member

1. nu prea stiu ce sa zic
2. mai bine nu. in primul trimestru macar nu.

mami de minuni hjarta

#194 2008-09-14 09:35:12

kamynet
New member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-04-17

Cine stie sa-mi spuna daca e bine de luat duphaston si napraznic? Intreb pt ca mi s-a prescris duphaston pt reglarea hormonului luteinizant, il iau de 8 luni si de cateva zile am luat si napraznic (pt ca am citit ca ajuta foarte mult femeilor infertile)...Problema e ca mi-a venit menstruatia cu vreo 3 zile mai devreme....Mi-e teama de o dereglare a CM de la combinatia duphaston+napraznic...O fi posibil? Si inca ceva: napraznicul e bine de luat toata luna , adica si inainte de ovulatie si dupa, sau numai dupa ovulatie? In speranta ca nu v-am "ametit" de tot cu dilemele mele, astept raspunsurile voastre.

#195 2008-09-14 11:22:33

o'hara
Platinum member

eu nu stiu de tratamentul cu napraznic...ai putea vb cu un medic homeopat sa vezi exact

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#196 2008-09-14 15:27:54

iulia_30
Full member

Eu am facut tratament cu duphaston si napraznic.Acu sunt putin gravida.Faceam asa,din ziua 3-4 de menstra incepeam tratamentul cu napraznic si macca.din ziua 16 incepeam tratamentul cu duphaston.Am inteles ca nu prea este bine sa combinam duphastonul cu cele naturiste.Mie imi venea destul de regulat cu duphaston ,in luna de dinainte de a ramane gravi mi-a venit la 28 de zile in rest 31-32 de zile.Succes.

#197 2008-09-15 08:35:53

ralu_h28
Full member
Inregistrat: 2008-08-14

kamynet a scris:

Cine stie sa-mi spuna daca e bine de luat duphaston si napraznic? Intreb pt ca mi s-a prescris duphaston pt reglarea hormonului luteinizant, il iau de 8 luni si de cateva zile am luat si napraznic (pt ca am citit ca ajuta foarte mult femeilor infertile)...Problema e ca mi-a venit menstruatia cu vreo 3 zile mai devreme....Mi-e teama de o dereglare a CM de la combinatia duphaston+napraznic...O fi posibil? Si inca ceva: napraznicul e bine de luat toata luna , adica si inainte de ovulatie si dupa, sau numai dupa ovulatie? In speranta ca nu v-am "ametit" de tot cu dilemele mele, astept raspunsurile voastre.

spunemi te rog nu ai avut reactii ciudate de la duphaston?Eu inainte de ovulatie am niste dureri ciudate tare.in mijlocul abdomenului inferior.am facut si pap si secretii si nu am nimica?ma gandesc ca mi l-a dat fara sa fi avut nevoie de progesteron, mai ales ca aveam ciclu regulat.Oricum acuma ovulatia o resimt din plin, iar inainte nu aveam nici un simptom.Bineinteles ca nu am ramas de la el si am luat 10 zile, timp de 3 luni.Nu stiu ce sa mai cred.Vizavi de naprasnic, il luati amandoi ? sau doar tu?Si eu sunt in cautare de remedii naturiste.

#198 2008-09-17 08:36:57

kamynet
New member

iulia_30  multumesc pt raspunsul prompt puss  , insa mai am o mica dilema: in momentul in care incep duphaston (respectiv din ziua 17, il iau 10 zile) trebuie intrerupt napraznicul? si apoi reluat dupa ce intrerup duphastonul? Pe tine cine te-a invatat sa faci tratamentul asta? Mie doctorul mi-a prescris duphaston, iar de napraznic am tot citit pe internet, insa nu am avut curaj sa iau napranzic pana acum, pt ca am tot auzit de reactii adverse (dereglari de CM s.a.). Tu cate luni ai luat napraznic? Va doresc multa sanatate tie si lui bebe din burtica !!

ralu_h28 : doar in prima luna am avut ceva reactii ciudate: dureri de cap, stare de nervi, agitatie si cosuri pe fata (care ma disperau cel mai tare). Insa, din a 2-a sau a 3-a luna, parca mi s-a obisnuit organismul, adica nu am mai avut dureri de cap, nici stari de nervi si au disparut si cosurile. Ovulatia o simt si eu prin intepaturi in dreptul ovarului cu pricina sau chiar dureri usoare de burtica. Eu nu aveam ciclul foarte regulat, venea cand la 26zile, cand la 28, cand la 25. Si sa stii ca nici acum nu-l am foarte regulat, i-am spus doctoritei, insa ea nu s-a manifestat prea ingrijorata de lucrul asta. Am intrebat-o la un moment dat cat trebuie sa mai iau duphaston si mi-a zis ca "tot inainte" pana se regleaza Hormonul Luteinizant si ca sunt femei care il iau si cate un an- doi pt dereglari hormonale.
Vis a vis de napraznic: sotul meu l-a luat cam 7 luni in combinatie cu catinofort (doar 3 luni), apipropolen (tot 7 luni)si Selezin ACE (o combinatie de seleniu, zinc, vitA, C, E, B6 - doar 4 luni). A facut acest tratament pt ca iesise o spermograma foarte proasta care ne-a speriat rau de tot; dupa aprox 4 luni a repetat-o si a iesit in limite normale si a continuat acest tratament inca 3 luni pt ca nu ne venea sa credem ca chiar a avut efect. 
  Acum a intrerupt pt ca am inteles ca aceste cure trebuie sa dureze cam 6 luni si va incepe cu Tribulul Terrestris(asta stimuleaza hormonul luteinizant care a iesit sub limita la dozarile hormonale).
  Si eu cred in remediile naturiste, insa trebuie sa ai rabdare cu ele. Sotul meu, de cand s-a apucat a renuntat la fumat, nu am mai consumat sucuri din comert, cafea mai putina si bineinteles fara alcool (insa vara asta a cam poftit la bere). Cam doua luni, prin primavara, in fiecare zi  beam amandoi suc de telina+morcov+sfecla rosie. O sa reiau cura asta, pt ca ne-a prins foarte bine.

#199 2008-09-17 20:10:32

iulia_30
Full member

kamynet ,eu asa faceam.Luam din ziua 3 de menstra pana in ziua 16 cand incepeam duphastonul.Nu am amestecat napraznicul cu duphastonul.Eu am luat si macca.Asa am gasit eu pe net,nu stiu sincer daca asta a fost reteta.Cert este faptul ca Dumnezeu ne-a auzit rugaciunile .Succes si cum spunea o buna prietena de pe acest forum,Rabdare.Mie duphastonul mi-a reglat ceas menstra.

#200 2008-09-17 21:39:05

o'hara
Platinum member

bunul prieten te pupa mai burtica puss

si kamy...rabdare. va fi bine oricum ar fi puss

mami de minuni hjarta

#201 2008-09-17 22:02:58

iulia_30
Full member

kram :k?ra:  puss

#202 2008-09-18 16:06:12

kamynet
New member

iulia_30 a scris:

kamynet ,eu asa faceam.Luam din ziua 3 de menstra pana in ziua 16 cand incepeam duphastonul.Nu am amestecat napraznicul cu duphastonul.Eu am luat si macca.Asa am gasit eu pe net,nu stiu sincer daca asta a fost reteta.Cert este faptul ca Dumnezeu ne-a auzit rugaciunile .Succes si cum spunea o buna prietena de pe acest forum,Rabdare.Mie duphastonul mi-a reglat ceas menstra.

Iulia, sa stii ca mi-am cumparat si eu Maca...de azi incep sa iau...Da Doamne sa fie de leac signof10

#203 2008-10-10 16:15:33

sam_adriana
New member
Inregistrat: 2008-10-10

Buna ziua, m-am inregistrat de curand pe acest forum chiar daca il citesc de catava vreme, si-am urmarit in special problemele iuliei deoarece ma regasesc, oarecum, in ele.Problema mea consta-n dereglarea CM, am luat o perioada anticonceptionale, am renuntat la ele, pe baza unor chisturi pe ovare.In ultima faza iau Duphaston , sub recomandarea medicului, din ziua a 16-a pana in 25, am 9 sau 10 luni de cand il iau.De obicei, la 3 zile dupa terminarea foliei imi venea CM.ah, mentionez ca iau 2 pastile pe zi, una dimineata si cealalta seara.Pe august mi-a venit CM  pe data de 2, ca incepand din luna asta au fost probleme care se abateau de la regula.Luna viitoare, mi-a intarziat cateva zile din cauza ca am omis sa iau o pastiluta din folia respectiva, astfel ca CM a venit pe 5 septembrie.Luna aceasta am asteptat sa vina pe data de 2 oct. deoarece erau 3 zile dupa terminarea foliei insa nici azi cand suntem in 10 nu mi-a venit CM.Am facut 2 teste de sarcina unul pe 3 oct si altul pe 8 oct.L-am sunat pe medic si acesta mi-a zis sa mai astept pana luni pe 13 si sa repet iar testul de sarcina.Nu am simptome neobisnuite, sanii mi s-au umflat si ma dor dar asta e de la duphaston si asa mi se intampla de obicei, inainte de-a veni ciclul.Am inteles ca nu se ovuleaza sub Duphaston insa dupa multe teste de ovulatie am constatat ca pe data de 20 sau 23 mi s-a aratat feriga la testul care se face pe baza salivei, deoarece am si din ala big_smile.Cele care s-au confruntat cu aceste probleme, va rog sa ma ajutati deoarece si io-mi doresc foarte tare un copil insa am impresia ca nu ovulez chiar dc medicul imi spune ca nu este nevoie de stimulare ovariana.Felicitari Iuliei pentru incercarile sale de-a deveni mamica si-n cele din urma i-au reusit.Multumesc. pentru rabdarea de a-mi acorda atentie.

#204 2008-10-10 16:38:58

iulia_30
Full member

Buna  sam_adriana !Multumim pentru felicitari.Eu nu cred istoria ca in timpul tratamentului cu Duphaston nu se ovuleaza.Mie mi-a calculat doctorita data conceptiei si mi-a spus ca am avut ovullatie tarzie.La mine venea menstra in 7 zile de la terminarea ultimei pastilute.Eu am mai facut tratament cu utrogestan si mereu se intampla ceva de imi venea aiurea.Cu Duphaston totul a fost ceas.In legatura cu testul de sarcina ,eu l-am facut a doua zi de intarziere si a iesit pozitiv.Este drept ca eu aveam un ciclu de 31 de zile.Mult succes iti doresc si vb.cu barza.Eu am vb tocmai la Iasi.Se pare ca mie Iasul mi-a adus numai norc.Acolo am intrat la facultate,de acolo a venit si barza cu samburica.Pupici si succes!Vine bebe pana la urma nu trebuie sa-ti pierzi speranta.

#205 2008-10-13 11:48:41

sam_adriana
New member

Buna fetelor.
Iulia, 'mesc pentru raspuns, insa in urma intarzierii am sunat medicul si l-am intrebat dc sub duphaston ovulez deoarece si mie asa mi s-a parut ca-mi arata testul de ovulatie, adica pozitiv, si dansul mi-a zis ca de aia mi-a dat din a 16-zi sa iau duphastonul ca dupa ziua a 16 nu mai ovulez, ca io am ovulatia prin 12-13 (nu stiu de unde stia el asta, sau presupunea).Din pacate nu a mai trebuit sa astept ziua de 13 deoarece mi-a venit CM, am avut dureri groaznice de burta si s-au adeverit a fi cele de ciclu si nu de sarcina.Medicul initial era din Timisoara insa io stau la BH si m-am hotarat sa-mi caut unul in Oradea ca poate ca o sa reusesc sa gasesc unul care sa-mi raspunda la nelamuriri ori de cate ori a nevoie.Nu sunt insistenta-n telefoane sau contactari dese la cabinet insa, astept sa fiu ascultata ori de cate ori e necesar de-ami expune problemele, insa vizitele mele la medic sunt  "pe fuga" ceva de genu "alta la rand" si chiar dc de fiecare data platesc bani suficienti de multi pentru consultatie...medicii la care am fost io se rezuma la niste chestii globale si cu o reteta pentru un tratament destul de intalnit.Nu vreau sa fiu ironica insa mi se pare mie sau chiar nu sunt singura in aceasta situatie? Multumesc pentru rabdare.

#206 2008-10-20 17:47:31

sam_adriana
New member

Se pare ca toata lumea-i ocupata de nu mai posteaza.Daca nici amu nu mi-ar fi venit ciclul as fi zis de multa vreme ca sunt gravida, insa io de abia am terminat perioada CM si am niste greturi, ameteli si stari de voma, dar nu sarcina sau duphastonul sunt vina ci....fierea mea incarcata care ma tot sacaie.

#207 2008-10-20 18:29:39

samy
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-10-30

eu nu ma pricep sa-ti raspund sam_adriana, dar fii convinsa ca si fetele care citesc si vor avea un raspuns pt tine o vor face! sanatate maxima!

Mami de fetite:pisoi si pisoias! hjarta

#208 2008-10-31 15:04:13

ludmila
Membru
Inregistrat: 2008-10-31

buna, am si eu o intrebare care ma framanta de ceva vreme, sper sa-mi puteti raspunde:
pana acum 2 luni aveam cm la 28 zile, acum 2 luni am avut la 30 si luna trecuta la fel 30 z, la jumatatea perioadei cm am avut o sangerare si ma-m dus la medic, care mi-a spus ca am fost la ovulatie si am eliminat un folicul ceea ce se numeste "mica menstruatie", mi-a dat tratament cu duphaston si vitamina E, 2/zi, si mi-a spus ca este posibil sa raman insarcinata (ceea ce incerc de 2 ani), luna asta nu mi-a venit cm-ul inca. ce credeti ca ar putea fi? intarzie din cauza tratamentului sau e sarcina?

#209 2008-10-31 15:11:29

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Cate zile ti-a intarziat?
Daca sunt deja 7 zile de intarziere, fa-ti un test.
Semne ceva...? Sani durerosi, greata?

Succes!

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.