homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize medicale :(

#1 2008-04-21 13:18:46

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

analize medicale :(

buna fetelor.am si eu o intrebare...e ceva rau daca,colesterolul e sub limita normala?prietenei mele i-a iesit la analize colesterolul 111(valoarea normala e intre 140-200) si ce era mai rau este asa:Volum eritricitar mediu-95.1(val n.80-94), Latimea distributiei eritrocitare-11.2(val n. 11.5-15.5),Limfocite 15.4(val.n 25-30), Eozinofile 7.2(val n.1-4),Volum trombocitar mediu-2.8(val n. 6-10) si cam atat.toate acestea sunt peste limita normala si sub.sad as fi foarte recunoscatoare daca as primi un raspuns.multumesc

Ultima oara a fost editat de maryu (2008-04-21 13:30:09)

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

#2 2008-04-21 13:23:41

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: analize medicale :(

pai da ne si valorile normale la ele...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-04-21 13:31:07

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

crys_ty_na a scris:

pai da ne si valorile normale la ele...

crys_ty_na  am pus valorile normale...sad

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

#4 2008-04-21 14:38:07

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

eozinofilele sunt mari...are astm? sau vreo alergie? sau viermisori intestinali?
limfocitele sunt mici si trombocitele de asemenea....se stie bolnava de vreo boala mai speciala? daca nu sa mearga sa investigheze suplimentar

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2008-04-22 15:06:03

alis240
New member
Inregistrat: 2008-04-21

Bunaziua, mi-am facut si eu analizele gratuite si unele sant modificate.
- limfocite 21.3 %   VALORI NORMALE 25.-40.
-volum trombocitar mediu 5.4   valori normale 6.0-10.

In rest celelalte sant toate in limite normale. Mentionez ca atunci cand mi s-a recoltat eram destul de racita, poate sa influemteze si asta? Ulterior am aflat ca nu este bine sa faci analize cand esti racit.

In urma cu 6 luni am mai facut un set de analize, astea la cerea mea si atunci limfocitele au avut valoare normala, 36.5 % (valori normale 25.0-40.00
- Volum trombocitar mediu 5.6, valori normale 6.0-10.0.
Atunci am fost la medicul de familie si mi-a zis ca sant ok, ca diferentele sant nesemnificative.

Acum ma ingrijorez din cauza limfocitelor. Credeti ca ar putea fi vreo problema?

Publicitate

loading...

#6 2008-04-22 15:11:57

crys_ty_na
Platinum member

limfocitele sunt scazute datorita racelii...cu trompocitele in schimb cred ca ar trebui facute niste investigatii...caci din cate vad sunt tot scazute...

#7 2008-04-22 16:19:14

alis240
New member
Inregistrat: 2008-04-21

Volumul treombocitar mediu este acelasi lucru cu trombocitele?Puteti sa-mi explicati putin ce este "volum trombocitar mediu"?
Adica ce ar putea fi sau in ce cazuri scade?
Am probleme cu varicele, am si hemoroizi, ar putea avea legatura?

#8 2008-04-22 20:04:18

ioana1751
New member
Inregistrat: 2007-10-29

Dragii mei,

ma confrunt si eu cu o problema. acum 3 ani, in urma unor serii repetate de stres, m-am ingrasat mult. niciodata nu am fost slaba, dar atunci am luat enorm in greutate. la niste analize mi-a iesit TSH-ul aproape 8. nu am luat nimic. timpul a trecut, am luat o vreme spirulina, nu stiu daca a avut sau nu legatura dar am reusit intr-un an sa dau jos aproape 25 de kg. mai am inca, dar e foarte bine si sunt multumita. iar tshul meu, surpriza a ajuns la 1,59. T3 - 0,98, T4 - 96,85, FSH - 6,74, LH-10,01, estradiol - 42,63, anti tpo - mai mici de 5, testosteron 0,82, progesteron - 0,73, prolactina 417,4.
am fost zilele trecute la un endocrinolog care mi a prescirs euthyrox, jumate de tb de 25, cinci zile pe saptamana. desi recunoaste ca analizele de tiroida sunt bune. iar tshul foarte bun.
sincer mi-e teama sa nu trec in hiipertiroidism. in plus, mi a mai dat duphaston dat fiind ca nu am ciclu menstrual decat extrem de rar.la o ecografie mi-aui iesit si chisturi pe ovare.
ma poate sfatui cineva ?ce ma sfatuiti? sa iau euthyrox pentru un tsh atat de mic?

Multumesc.

Ioana

#9 2008-04-22 20:25:33

crys_ty_na
Platinum member

ioana...pune te rog si valorile normale iar eu ii voi lasa linkul doctoressei si ti va raspunde dansa maine...

#10 2008-04-22 20:47:10

ioana1751
New member

Multumesc din suflet.

Uite aici:
                                         valoarea mea                  valori normale
HTG/anti tiroglobulina               10,78                        0-115
T3                                           0,98                         0,846-2,02
T4                                          96,85                        51-141
TSH                                         1,59                         0,39-6,16
anti TPO                                    <5                           0,00-34,00

FSH                                         6,74                         faza foliculara 3,5 - 12,5
                                                                              ovulatie 4,7-21,5
                                                                              faza luteala 1,7-7,7
LH                                           10,01                        faza foliculara 2,4-12,6
                                                                              ovulatie 14,0-95,6
                                                                              faza luteala 1,0-11,4
estradiol                                   42,63                       faza foliculara 12,5-166
                                                                              ovulatie 85,8-498
                                                                              faza luteala 43,8-211
testosteron                                0,82                        0,06-0,82
progesteron                               0,73                         faza foliculara 0,2-1,5
                                                                               ovulatie 0,8-3,0
                                                                               faza luteala 1,7-27

astea sunt analizele mele. in plus mai am un eco, care spune "anexe cu aria de proiectie marita la aproximativ 20/15 mm
cu aspect inflamator (chiste)"

nu am avut niciodata ciclu regulat decat in perioada in care am luat rigevidon, atunci venea ceas elvetian. si am si slabit fara probleme.
nu stiu ce ar mai fi de spus.... sper ca am scris tot ce poate ajuta la o intelegere a situatiei... Nu stiu daca am fost la faza foliculara sau la ovulatie sau la cea luteala cand mi-au luat sange deoarece nu avusesem ciclu cu mult timp inainte... cam vreo 4 luni...sad

Mii de multumiri.
Cu recunostinta
Ioana

#11 2008-04-23 11:03:29

panseluta
Full member
Inregistrat: 2008-03-28

Buna,
Tocmai mi-am luat si eu rezultatele de la analize. Ultimele au fost cam acum un an si jumatate, respectiv noua luni. La ambele colesterolul total foarte mare - 270 respectiv 263. Acum surpriza: 163 colesterol total, HDL 98 (FFF bun)! Nu am tinut nici un regim in timpul asta, iau in continuare anticonceptionale (ma gandeam ca ar putea fi una din cauze!). Se poate modifica atat de mult colesterolul fara un tratament si fara o schimbare a stilului de viata? Analizele nu cred sa fie gresite, de fiecare data au fost facute la Synevo in Iasi. Normal ca ma bucur ca au iesit bine (toate celelalte sunt in parametri normali, pe mine ma stresa profilul lipidic) dar mi se pare ciudat...

#12 2008-04-23 11:05:20

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

ciudat neciudat bine ca a scazut smile

mami de minuni hjarta

#13 2008-04-23 11:20:27

Al Pacino
Administrator

ioana1751 testosteronul e la limita maxima....poate ca asta e si motivul pentru care nu ai menstra...si explica si ciclul regulat si slabitul fara probleme din vremea cind luai contraceptive...
cu 12,5mg de eutirox sigur nu dai in hipertiroidism insa, deci o poti lua...desi, la fel de bine poti si sa nu o iei, determinarile de hormoni tiroidieni fiind normale...
sincer, eu tot pe contraceptive as merge si nu pe duphaston...dar ma rog

panseluta...daca atunci cind colesterolul a iesit mare nu erai dupa niste mese copioase(gen perioada craciun-an nou)...si daca probele hepatice(tgo si tgp) sunt bune, eu sunt de parere sa zici merci pentru ca profilul lipidic s-a normalizat

#14 2008-04-23 11:33:55

ioana1751
New member

Draga Doctoressa

Multumesc din suflet pentru raspuns... Deja sunt in a 6 a zi de duphaston... mai am inca 4 cate una pe zi dupa care se presupune ca ar trebui sa imi vina ciclul...
dimineata am fost la "control" si m-am procopsit cu reductil. Desi i-am explicat la nenea dr ca nu am pofta de mancare si tin dieta motiv pentru care am si slabit in ultimul an 25 de kg dar nici nu a vrut sa auda...
Mi-a zis ca i se pare ca am un "cushing reactiv" si o sa dau in hiperplazie de suprarenala, samd.... M-a cam speriat. a zis ca am vergeturi.... e adevarat dar le am dupa ce am slabit.... nu stiu ce sa zic...
ce anticonceptionale mi-ai putea recomanda? si cum si cand sa le incep daca nu am ciclu?
Cu pretuire,

Ioana

#15 2008-04-23 11:58:39

Al Pacino
Administrator

ioana...sincer nu pot sa iti recomand anticonceptionale pe forum
dar ma intreb...sindrom Cushing reactiv la ce????
doar pe vergeturi si exces ponderal bazeaza el diagnosticul??? e cam putin
informatiile pe care le-am primit eu de la tine sunt extrem de limitate....povestea ta comporta o discutie mai lunga si eu nu am toate datele ca sa o port

#16 2008-04-23 12:11:14

ioana1751
New member

Draga Doctoresaa
Ce ti-am scris tie, atat stie si el... Nu m a intrebat nimic in plus, si pe aceste analize,a pus diagnosticul...

de aceea ti-am scris ca mi se pare un pic tras de par....

Nu stiu ce sa iti mai spun... dar daca as putea sa iti dau si alte informatii , ca sa poti la randul tau sa ma ajuti, ar fi tare bine... Mi a sdori si eu odata un copil...

Cu pretuire,

Ioana
PS Doctoressa draga, nu ai un cabinet undeva?

#17 2008-04-23 12:17:33

Al Pacino
Administrator

sigur ca am un cabinet, ioana...ddaca vei cauta pe forum informatia asta o vei gasi negresit
poate experienta clinica a medicului cu pricina l-a facut sa puna rapid diagnosticul insa...sincer, ca sa fie cushing reactiv, trebuie sa existe ceva(si eu sa stiu) care sa provoace reactia...asta, asa, la bunul simt....si fara dozare de hormoni corticoizi sau ACTH...doar pe aspecte clinice si pe un testosteron la limita superioara...

#18 2008-04-23 12:32:59

ioana1751
New member

Draga mea Doctoressa,

O sa caut pe forum detalii despre cabinet... Din pacate eu sunt taman din Oradea, si tare ma tem, vazand "locatia" ta pe forum, ca esti cam departe. Dar poate reusim cumva sa stabilim un contact.  Sa imi spui tu daca pot sa te contactez... Marturisesc ca pana la varsta asta, nu am ajuns la ginecolog decat pt interviuri - am lucrat in mass media. Sunt in cautarea unui medic in care sa am incredere si care sa si vorbeasca cu mine nu sa ma trateze ca pe o boala, si de parca nu as avea voie sa stiu de ce pune un anume diagnostic.
M-am uitat adineaori pe reteta de euthyrox.... scrie insuficienta tiro-ovariana... Iar pe cea de reductil scrie cushing reactiv/obezitate nu stiu de care.... Nu mai inteleg nimic
Nu cred ca s-a uitat prea mult la testosteron... sincer... el zicea ca T3 este la limita inferioara... mie, mi se pare, exact ca si tie, ca testosteronul e chiar pe limita superioara...
Nu mi a dozat niciun ACTH si nici nu mi-a cerut vreo analiza. Si eu m-am mirat... m-a palpat putin si mi-a zis ca i se pare tiroida marita, dar nu mi-a cerut eco. l-am intrebat daca nu trebuie, si mi-a replicat ca numai dupa tratamentul cu Euthyrox.
Nu sunt medic, am invatat cate ceva despre boli dupa ce tatal meu a decedat in urma unei greseli medicale. Stiu ca medicilor nu le prea plac pacientii "informati". Dar eu din cate stiu, testosteronul creste in SOP si scade in Cushing... poate ma insel... Nu sunt tocmai in clar...
Uneori poate nu e bine sa stii prea multe... stiu insa ca SOP si Cushingul sunt asemanatoare... mie imi cam e ca se inseala... desi a m-a speriat cu "hiperplazia"...
ca operatie, ca nu stiu ce daca nu iau reductil si euthyrox...

Cu pretuire,

ioana

#19 2008-04-23 12:43:38

Al Pacino
Administrator

ioana...in primul rind nu sunt ginecolog....
si ai dreptate, e cam mare distanta....id-ul meu de messenger e visslar....
da, si eu stiu ca scade testosteronul...insa pe de alta parte, cortizolul face conversie in tesutul gras in testosteron si asta ar putea explica valoarea maricica...
eu ma gindesc si la echo de tiroida dar si abdominal(sa vedem cum arata suprarenalele)
de aceea zic eu ca discutia e mult mai lunga decit pare la prima vedere, din perspectiva mea

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.