homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat echografie mamara-18

#324 2009-01-25 15:08:51

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: rezultat echografie mamara

still_dreaming a scris:

mykutza a scris:

fetelor..sunt acsa..nu pot sta mai mult k m doare mana daca tn mouseul...iar stanga lol  nu m prea asculta...
still...ce frumos ar fi dk ar fi asa si in romania ... din pacate wink nu e..nu se aplica nimik din ce ai scris u..si s stiti k l mn mana a doua s-a ocupat de mine dupa operatie mai mult decat dr..a fost ok..
am tot vomitat knd m-am trezit din anrestezie da am int k e normal

ma bucur ca esti bine si esti acasa,
durerea va trece nu iti fa probleme.
ti-a spus cind iti vine rezultatul la analiza tesutului?

eu am vrut sa spun ca nu trebuie sa te conduci din ce presupui sau din zvonuri cind faci alegeri si ca e normal sa discuti sa stii ce asteapta fiecare,

daca fiecare ar face asa s-ar mai simplifica relatia medic cu pacientii,
din ce spui se pare ca il apreciezi pe 2 nu ca ai auzit din zvonuri/presupuneri ce iti faci ci ca ai vazut pe pielea ta ce ti-a facut.

daca ai fi discutat poate ai fi aflat ca aia probabil este datoria/rolul sau sa aiba grija de tine dupa, si nici decum ca 1 te-a neglijat, ci doar si-au impartit sarcinile.

din ce citesc eu pe aici, si scriu mai mult la acest subiect, vad ca multa lume incearca sa intoarca pe toate fetele ce zic si cum se comporta medicii si cred ca este gresit, cred ca nimeni nu ar trebui sa se teme sa intrebe daca are neclaritati si cred ca medicul are obligatia sa raspunda.

atitudinea asta nu duce la nimic bun si nu va inceta niciodata sa auzim cum se pling oamenii de medici pentru ca ei nu stiu sa intrebe sau sa ceara ce vor (in comparatie cu medici care se pare ca stiu sa ceara bani daca vor)

daca ma uuit bine aici numai tu de cite ori ai incercat sa afli raspunsuri pe care daca ai fi incercat poate le-ai fi obtinut de la sursa, si este pacat ca am inteles ca esti studenta la medicina veterinara deci intr-o zi vei fi pusa in situatia sa iei decizii din afara interesului tau personal fara ca numeni sa isi asume responsabilitatea lor si daca nu de pe acum daca faci asa e cam tirziu la vremea cind termini facultatea

ce am scris mai sus nu este "sa te atac" si daca te deranjeaza cuma il sterg- vreau sa spun ca nu fiecare face ceva in sensul sa schimbe ce nu ii convine nu are decit sa se plinga dar nimic nu se va schimba

mare dreptate ai still...asa cred si eu, ca ar trebui intrebat doctorul tot ce e de intrebat...ar simplifica mult lucrurule

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#325 2009-01-25 21:43:29

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

still.anca..voua v-a pus tub de drenaj?eu stau si ma intb ce se intampla acum in interiorul sanului k nu pare a fi o gaura de 4 cm..si cicatricea cred k nu o sa arate f naspa

Sa nu te astepti sa te salut!

#326 2009-01-25 22:19:36

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

bv myku k ai dcapat big_smile puss

baby Dragos hjarta rugaciune

#327 2009-01-25 22:32:12

still_dreaming
Full member
De la: Yes we can!
Inregistrat: 2006-11-28

mykutza a scris:

da..astept histopatologia peste 21de zile..soi duminik viit ma duc sa scot firele..
still puss nu sunt studenta la vet ci la biochimie...iar chestia cu intrebatul dr e ca eu sunt foarte emotiva si ma  pierd si uit sa intb dr.. rodnar

biochimie, mult succes!

nu stiam ca se scot firele la mine nu au scos nimic.

eu cred ca am scris aici la subiectul tau ca trebuie sa te pregatesti de intilnirea cu medicul si daca e nevoie poti veni cu cineva care stie si iti intelege situatia
e normal sa fii emotiv/anxious etc mai ales cind la sfirsit nu ti se spune analizele sint bun!

una este sa ceri incerci sa interpretezi ce a zis/facut un medic din cauza ca nu ai cerut "decodificarea" mesajului la cabinet,
daca nu ai inteles de la prima intinire e normal sa mai revii, si sa intrebi ce nu ai inteles prima data din motive de inteles.
si alta e sa ceri si alte opinii despre alta parere de diagnostic sau tratament, sa vorbesti cu altii care au trecut prin situatii similare, sa te sfatuiesti cu prietenii.

eu scriu la subiectul tau sa impartasesc ceva din ce am invatat dupa expereinta mea, pina atunci nefiiind in situatia de avea vreo problema de sanatate.
si am fost suspicioasa ca mi s-a pus diagnosticul, am incercat sa citesc tot ce mi-au dat sa citesc si sa discut cu cei care au avut expereinte similare asa cum ei m-au sfatuit.
cred ca e important sa comunici cu medicul si sa intrebi cit de mult poti ca sa te educi despre diagnostic si optiuni de tratament, ccum decurge procedura etc... si sa iti expui dorinta cum vrei sa fii tratat (adica ce tratamment preferi din optiuni).

daca pacientul nu vrea sa spuna nimic plecind de la ideei preconceputa despre medicii (din Romania pe care o am si eu de altfel) nimic nu se va schimba si pacientii se vor plinge de atitudine amedicilor dar la care ei contibuie.

nu e de faptul ca medici cer ban aici e de faptul ca daca tot le dai bani macar sa stii pentru ce ii dai, adica sa iti faca pentru ce ii platesti, dar de altfel sa stii sigur ca te trateaza decent.
si cred ca nu trebuie sa discuti numai despre diagnostic si tratament, atita timp cit e "leagal"  sa primesca banii si se presupune ca in functie de asta ti se va acorda tratamentul sa discuti si despre asta.
sa stii ce asteapta de la tine ca sa te trateze dpdv al banilor,

Sint sigura ca nu toti sint capabili sa ceara bani dar nu zic nu daca le "bagi" in buzunar ca nu sint capabili sa zica nu (dar asta neinsemnind ca vor banii ci poate cred ca te supara pe tine).
Stiu ca sint si unii care iti cer oraznic bani, dar tebuie sa existe si acolo posibilitate de negociere, cit si pentru ce,, si de asemenea optiunea de a merge si altul daca nu iti convine.

la urma urmei e un business, vor ceva ca sa iti faca ceva, iar tu vrei sa stii daca obtii pentru ce platesti, nu sa deduci ca vei otine ce vrei tu daca platesti.
atita timp cit lor nu le ajunge salariu ca sa isi fac treaba, nici tu nu faci caritate dind bani la medici/asistente pentru presupunind ca te-ar trata cum ai vrea tu.

In unele tari cei care se asteapta sa fie platiti sint cei care lucreaza la restaurant/coafor etc, cica isi fac salariu din ce plateste consumatorul, si se dau procente la alegerea ta, in plus din cit s-a consumat, dar asta daca vrei sa dai  ,daca nu nu ti se impune.

Porcentele nu ajung sa fie in nici un cazu nu stiu de cite ori mai mari decit salariul tau, aceasta "salarizare" a medicilor sa nu te faca sa ramii in strada dupa ce ei fost trat.

Mai stiu ca de exmplu la coafor/perdiciura/manichiura daca e ok dar nu arati incintat de ce ti s-a facut ai o reducere si procentul corespunzator, iar daca mergi la avocat si afli ca nu are solutie pentru tine iti da reducere la consultaie.

deci nu se incarca omul nefericit!!!!!!

exista si riscul ca unii nu vor recunosate ca nu pot sa iti dea ce vrei tu (ma refer la tratment si rezultatul care il vrei) - spunea Leo aici ca le scade reputatia daca recunosc ca sint depasiti de situatie, dar cum spunea cineva aici o sa ajunga timpul cond lumea va face selectie prin recomdare asa ca isi fac o defavoare singuri pe termen lung.

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.

#328 2009-01-26 09:07:22

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

bravo myku!  majoreta
ma bucur ca ai scapat si ca esti bine.

mie nu mi-au scos atele asa de repede. m-am dus la vreo 2 saptamani si au zis ca nu mi le scot inca si a tb sa revin. cam la vreo 3 saptamani mi le-au scos. nu am avut tub de drenaj.

still, e ft adevarat ce spui tu, insa eu una nu vad cum poti aplica teoria asta. cand dai peste un doctor sictirit care n-are niciun interes sa raspunda la intrebarile tale sacaitoare, ce faci? cand il vezi ca te trateaza cu aroganta si ca ii e indiferent daca ii devii sau nu pacient, pt ca el oricum gaseste alt fraier care sa-l plateasca, cum reactionezi? teoretic e ft frumos ce spui tu, insa practic nu vad cum se aplica. doar de curiozitate, ai avut de a face cu sistemul medical din romania? pt ca din ce povestesti tu, in america par toate bune si frumoase. aici nu sunt chiar asa. spui ca e de datoria noastra sa le schimbam, insa uneori ti se acreste cand vezi ce e in jurul tau si nu iti mai arde in niciun chip sa fii tu ala revolutionar.

Publicitate

loading...

#329 2009-01-26 10:57:52

still_dreaming
Full member
De la: Yes we can!
Inregistrat: 2006-11-28

anca9 a scris:

still, e ft adevarat ce spui tu, insa eu una nu vad cum poti aplica teoria asta. cand dai peste un doctor sictirit care n-are niciun interes sa raspunda la intrebarile tale sacaitoare, ce faci? .... teoretic e ft frumos ce spui tu, insa practic nu vad cum se aplica. ....doar de curiozitate, ai avut de a face cu sistemul medical din romania? pt ca din ce povestesti tu, in america par toate bune si frumoase.

ce am spus eu nu e teorie, este experienta mea, adica practica,

da am avut de a face cum medicii din Romania, si stiu cum este, dar nici atunci nu stateam la un medic sictirit/arogant cum zici tu.
in Bucuresti chiar nu renteaza sa faci asta, ai de unde alege.

si in america nu sint toate bune si frumoase, numai ca ai optiuni si daca stii sa faci alegeri iti e bine.

sint medici care nu ca te trateaza cu aroganta dar se intimpla cum e cazul cu Priscilla Presley, trateaza fara sa fie licenta si in plus de asta nici nu respecta standardele
http://www.mahalo.com/Priscilla_Presley_Botched_Botox

"Presley, along with several other stars, started going to Dr. Daniel Serrano in 2003 for what he claimed to be "miracle injections" in the face. He claimed that the injections worked even better than Botox. The substance he was using on his patients turned out to be a low-grade non-FDA approved silicone solution similar to what is used to lubricate automobile parts in Argentina. "

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.

#330 2009-01-26 17:16:48

mykutza
Moderator

still am fost o data cu iuby la dr dupa ce mi-ai zis u sa iau pe cineva..si nu l--a lassat sa intre..deci.. hmm

#331 2009-01-27 08:56:01

anca90
Platinum member

cum te simti, mikutza?

#332 2009-01-27 10:39:32

mykutza
Moderator

bine lol
a trebuit sa ma screm ieri la examen sa para k ma doare si d-aia nu pot scrie..dar s-a pus probl oralului si am renuntat  rotfl

#333 2009-01-28 10:27:41

mykutza
Moderator

fetili..ma mananca in tongue  si m-am palpat putintel pe acolo..da nu prea mult k doare..da mi se pare k tot e ceva tare acolo...e posibil sa fi coborat nodulul ala de sus ? sau ce? sau acolo se face cheag? hmm

#334 2009-01-28 12:59:52

anca90
Platinum member

pai nu ai pansament gros? poti sa simti cum e operatia? pe mine vreo saptamana m-au tinut "mumificata" smile
locul unde s-a facut operatia va fi mereu mai tare, pt ca e pielea adunata. la mine si acum dupa aproape 4 ani simt cicatricea mai tare.
de mancat, cred ca e de la taietura. stii ca si cand ai o rana mica, te mananca dupa un timp. se zice ca se vindeca atunci cand te mananca.

#335 2009-01-28 16:26:42

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Mykutza, ti-au recomandat medicii sa bei multe lichide dupa operatie?

#336 2009-01-28 20:35:14

mykutza
Moderator

ba da ET,de ce? de fapt..mi-a zis sa beau lichide sa nu ma constip
si anca,nu m-a mancat operatia..am vrut sa zic k "m-a mancat in fund" lol si da ,langa cusatura e tare,dar pare inauntru...

#337 2009-01-29 08:57:53

anca90
Platinum member

mykutza a scris:

anca,nu m-a mancat operatia..am vrut sa zic k "m-a mancat in fund" lol si da ,langa cusatura e tare,dar pare inauntru...

rotfl am crezut ca te referi la operatie.
da, asa simteam si eu. si inca se mai simte. eu initial am crezut ca nici nu mi-a scos nodulul, m-au taiat degeba. smile dar e normal.

#338 2009-01-29 13:21:20

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

mykutza a scris:

de fapt..mi-a zis sa beau lichide sa nu ma constip

si sa elimini anestezia

#339 2009-01-29 13:57:52

mykutza
Moderator

ET a scris:

mykutza a scris:

de fapt..mi-a zis sa beau lichide sa nu ma constip

si sa elimini anestezia

am vomitat suficient kt sa o elimin lol de la mov inkis pana la saliva normal...prin toate tonurile de mov lol

anca9 a scris:

mykutza a scris:

anca,nu m-a mancat operatia..am vrut sa zic k "m-a mancat in fund" lol si da ,langa cusatura e tare,dar pare inauntru...

rotfl am crezut ca te referi la operatie.
da, asa simteam si eu. si inca se mai simte. eu initial am crezut ca nici nu mi-a scos nodulul, m-au taiat degeba. smile dar e normal.

aha...asta ma gandeam si eu k nu l-a scos pe tot..da u ai mai facut eco de atunci?
ai bebe?

Ultima oara a fost editat de mykutza (2009-01-29 13:58:50)

#340 2009-01-29 15:00:09

anca90
Platinum member

eu nu am avut nicio reactie dupa anestezie. n-am vomitat, nu m-a durut capul, nimic. dar mie mi-au facut cu masca si un gaz fara miros. auzisem zvonuri ca mirosul ala e tare naspa, eu n-am simtit nimic.

stai linistita, ca l-au scos. e normal sa fie mai tare locul ala. e de la cicatrice.
desteapta de mine am facut eco abia dupa 2 ani. pana atunci am stat ca papura voda fericita ca nu mai am nimic. dupa 2 ani (in care am luat AC) aveam altul la loc, la fel ca primul (polilobular, cca 2,5 cm). mai am unul si la dreptul, ft vechi si mai mic (1,5 cm). dar nu-i mai scot. ii monitorizez ecografic.

nu am bebe, desi imi doresc ft mult. sad

#341 2009-01-29 15:05:36

mykutza
Moderator

eram curioasa cum e cu alaptatul.. hmm
si pe mine tot cu gaz m-au anesteziat cred..k initial mi-a facut o injectie si in sala de operatie am vazut masca aia la cineva in mana deasupra capului meu si gata,s-a taiat filmul...am vomitat imediat cum am ridicat capul..
eu abia ast sa nu ma mai doara sa ma duc la eco..

#342 2009-02-09 22:14:16

mykutza
Moderator

ma simt bine.. cu mana nu mai am problema...dorm cam naspa k eu dormeam exclusiv pe burta..si mna..nu ma odihnesc prea bine k mi-e frik sa dorm pe sani..firele le-am scos dde duminik trecuta..puteam sa mi le scot si eu acasa..k aveam tot ce imi tb..acoolo unde ziceam eu k e tare mi-a zis dr k o ramana asa k e fibroza..
biopsia inca nu am luat-o..mi-e km frik sad

aaa si mi-a cazut si coaja...aproape nici nu se vede cicatricea.. smile

Ultima oara a fost editat de mykutza (2009-02-09 22:15:01)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.