INTERPRETARE EXAMEN PAPANICOLAU-6
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
Re: INTERPRETARE EXAMEN PAPANICOLAU
pentru o eficienta maxima a tratamentului, evita contactele sexuale pe durata administrarii ovulelor.
- MIHAANNE
- Membru
- Inregistrat: 2010-08-02
va transmit analiza Papanicolau facuta cu rugamintea de a o interpreta si totodata de a-mi recomanda un antiinflamator.
SISTEM BETHESDA 2001/FROTIU CONVENTIONAL: Satisfacator pentru evaluare DA celule endocervicale DA I.Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna? DA Organisme: Trichomonas vaginalis NU, Candida NU, Cocobacili NU, Gardnerella NU, Actinomicete NU, Virus herpes simplex NU, Altele Flora microbiana POLIMORFA Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: inflamatia DA, DIU NU, Iradiere/chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU II.Altele: Celule endometriale la femei peste 40 ani? NU III.Anomalii ale celulelor epiteliale? NU Cel. scuamoase: - Celule Scuamoase Atipice de Semnificatie Nedeterminata - ASC-US NU - Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad ?nalt - ASC-H NU - Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad Scazut - LGSIL NU - cu atipii HPV NU - Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad ?nalt - HGSIL NU- cu suspiciune de invazie NU - Carcinom cu celule scuamoase NU Cel. glandulare: - Cel. Glandulare Atipice(AGC) endocervicale NU,endometriale NU, glandulare fara alta specificatie(AGCNOS) NU - Cel. Glandulare Atipice ?n favoarea unei neoplazii - endocervicale NU, glandulare NU - Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS) NU - Adenocarcinomul endocervical NU, endometrial NU, extrauterin NU, fara alta specificatie NU. IV.Alte neoplasme NU V.Recomandari:. O noua prelevare DA,De urmarit evolutia:citologica NU, colposcopica NU, biopsie urgenta NU, examen bacteriologic NU. Descriere citologica: MODERAT fond inflamator acut si usor hemoragic. Alterari celulare de natura inflamatorie. Flora microbiana POLIMORFA Concluzie: Frotiu de tip inflamator. N.L.: Se recomanda repetarea dupa tratament ANTIINFLAMATOR
Multumesc mult
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
MIHAANNE, nu e asa de simplu. ca sa stii cu ce sa tratezi ai nevoie de un examen bacteriologic. pe de alta parte, e posibil sa nu fie nevoie sa tratezi. cel mai intelept e sa mergi la doctorul care ti-a recoltat, pt interpretare.
- spring24
- Full member
- De la: Nowhere
- Inregistrat: 2007-03-21
Buna....am facut si eu acum 2 sapt o colposcopie - rezultatul este:
Ectopie pe ambele buze ale colului. JSC pe exocol . ZTA eaacolpita difuza. Aspect sugestiv pentru: inflamatie Conduita propusa: tratament local si reevaluare dupa CM excizie cu ansa diatermica LLETZ
Mi-a recoltat si lame pentru citologie si pentru examen bacteriologic. Rezultatele sunt:
CITOLOGIE: Citodiagnostic: NILM (frotiu negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate) - asociat cu endocervicale reactive. Repetare dupa tratament.
BACTERIOLOGIC: Detritusuri celulare Filamente de mucus Gonococ absent Prezente celule epiteliale Prezente polimorfonucleare integre Prezenti bacili GRAM pozitivi nesporulati, necapsulati Prezenti cocobacili GRAM pozitivi la limita Trichomonas, Candida albicanis absent
Eu am facut tratament cu Polygynax si cu Pimafucin pentru 6 zile, am intrerupt pentru CM si acum sa reiau pentru inca 6 zile, apoi sa merg din nou la control. Poza de la colposcopie indica clar o rana pe col destul de maricica.
Intrebarea mea este: s-a tratat cineva de rana pe col doar prin tratament ? Sau voi ajunge oricum la excizie ?
Rezultatul analizelor il poate interpreta cineva ?
- cristina_luca
- New member
- Inregistrat: 2011-09-01
Buna ziua!
Am facut testul Papanicolau si mi-au iesit urmatoarele rezultate (pun numai ceea ce este bifat):
I. Modificari celulare benigne: Infectii - bacterii Modificari celulare asociate cu: inflamatie
Descriere citologica: Frotiu constituit din celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scuamoasa de tip matur si imatur, placarde polipoide de celule endocervicale, nuclei liberi, mucus, exudat inflamator fibrino-leucocitar, flora coco-bacilara. De urmarit evolutia.
Ma poate ajuta cineva cu o interpretare? Eventual "doctoressa".
Multumesc
- Stoian E
- Membru
- Inregistrat: 2012-04-08
Buna , am facut si eu Papanicolau si am primit rezultatul vineri cu rezultatul L6-Sil(TBS) fara nicio explicatie , a spus doar ca trebuie sa fac un chiuretaj biopsic ...Este grav? Sunt foarte ingrijoarata ...As vrea sa-mi spuneti daca am si motive...
Ultima oara a fost editat de Stoian E (2012-04-08 17:56:22)
- marciana
- Membru
- Inregistrat: 2012-04-03
Hristos a inviat! azi am primit pe mail rezultatul testului PAP pana ajung la dr pt interpretare, va rog poate ma ajutati voi sa inteleg Sunt bifate urmatoarele: satisfacatoare pentru evaluare, celule endocervicale prezente Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna Alte modificari nonneoplazice:Modificari celulare reactive asociate cu inflamatia Recomandari de urmarit evolutia citologic. Descriere citoligica:Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna. Inflamatie nespecifica
Intrebarea mea este ce este cu acea inflamatie nespecifica?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
cel mai adesea inflamatie nespecifica inseamna gardnerella, dar ar fi trebuit sa faci si culturi din col sa vezi exact de ce e provocata inflamatia in rest e ok rezultatul
- marciana
- Membru
- Inregistrat: 2012-04-03
heimdall a scris:cel mai adesea inflamatie nespecifica inseamna gardnerella, dar ar fi trebuit sa faci si culturi din col sa vezi exact de ce e provocata inflamatia in rest e ok rezultatul
eu am mai facut analiza secretie col si analiza secretie vaginala cu rezultatele de mai jos: SECRETIE COL UTERIN: Examen microscopic CELULE EPITELIALE:relativ frecvente LEUCOCITE:rare TRICHOMONAS VAGINALIS:nu se observa LEVURI:absente FLORA:relativ frecventi lactobacili
SECRETIE VAGINALA: Examen microscopic CELULE EPITELIALE:frecvente LEUCOCITE:rare TRICHOMONAS VAGINALIS:nu se observa LEVURI:absente FLORA:frecventi lactobacili
Culturi din col banuiesc ca nu inseamna acelasi lucru, nu?Plus ca in aceeasi zi am facut si colposcopie la care mi s-a zis ca este totul in regula
Ultima oara a fost editat de marciana (2012-04-17 15:06:09)
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
marciana a scris:Culturi din col banuiesc ca nu inseamna acelasi lucru, nu?
se poate face cultura separata din col, se mai poate face analiza de chlamydia si analiza de ureaplasma urealyticum+mycoplasma hominis; astea sunt deseori cauze ale inflamatiei colului, iti zic doar in scop informativ. daca s-a facut examen de cultura din secretie vaginala, nu mai este cazul si de cultura din col. oricum, se zice ca este normal un frotiu inflamator la femeile active sexual, atata timp cat nu ai dureri de burta sau alte neplaceri.
Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-04-17 17:23:18)
- ramona_brezeanu
- Membru
- Inregistrat: 2013-02-25
Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu interpretarea testului Papanicolau. Am bifat aici tot ce imi aparea in fisa. Din cate am inteles este vorba de o inflamatie. Cum trebuie sa procedez mai departe, as vrea sa stiu despre ce este vorba pana reusesc sa ajung la doctor. Multumesc frumos
Tip frotiu *clasic citologie mediu lichid Calitate frotiu *satisfacator pt. evaluare celule endocervicale *prezente absente nesatisfacator pt. evaluare nesatisfacator pt. procesare(lama neidentificata, etc.) procesat si examinat, dar nesatisfacator pentru evaluare fixare deficitara intindere pe lama frotiu poluat cu hematii, leucocite, etc. alte Rezultat *Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate Infectii Tricomonas Alte modificari non neoplazice *inflamatorii Candida post radio/chimioterapie Cocobacili IUD Actinomyces celule glandulare post histerectomie Virusuri herpes simplex Gardnerella atrofie alte alte celule endometriale pt. femei >= 40 ani Anomalii ale celulelor epiteliale Anomalii ale celulelor glandulare ASC-US Atipii celulare endocervicale NOS ASC-H Atipii celulare endometriale NOS LSIL cu atipii HPV Atipii celulare glandulare NOS HSIL cu suspiciune de invazie Atipii celulare endocervicale FN Carcinom cu celule scuamoase Atipii celulare glandulare FN AIS Adenocarcinom endocervical endometrial extrauterin NOS Alte neoplasme Indicatii repetare imediata testare HPV *repetare dupa tratament antiinflamator biopsie/colposcopie repetare la 3-6 luni chiuretaj bioptic repetare de rutina (ritm de examinare organizare obisnuita pentru depistare precoce) Observatii celule epiteliale reactive, granulocite.
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
poti face niste culturi din col cu antibiograma/antifungigrama si un examen de secretie pt a afla ce intretine inflamatia si cu ce se trateaza.
- anitaeliza
- New member
- Inregistrat: 2010-02-20
Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu interpretarea unui rezultat: La controlul ginecologic (vizual) mi s-a spus ca am un col lezional. Am efectuat testul Babes-Papanicolau si examen secretie. Rezultatele sunt: Satisfacator pentru evaluare, flora nespecifica, modificari reactive asociate cu inflamatia,Pattern hormonal compatibil cu varsta si istoricul, Frecvente celule pavimentoase superficiale si intermediare.Frecvente polimorfonucleare(cred). Prezente celule endocervicale si endocervicale metaplaziate reactive. Frotiu inflamator nespecific cu modificari celulare reactive. Clasa II. Medicul (Dr. Avram Marilena -Ploiesti) mi-a spus sa fac colposcopie si sa repet testul, dar nu mi-a explicat nimic din interpretarea rezultatelor. Va rog sa ma ajutati. Am primit tratament cu Cerviron 10 zile.
- anitaeliza
- New member
Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns la mesajul de mai sus? Multumesc
- heimdall
- Diamond member
clasa II e ok, doar ca ai o inflamatie, flora nespecifica de obicei inseamna gardnerella, ar trebui sa faci si culturi din col ca sa vezi exact ce provoaca infectia si sa o tratezi cum trebuie
- anitaeliza
- New member
Multumesc pentru raspuns. Colul lezional poate fi dat de Gargnerella? Culturile din col sunt altceva decat examenul citologic normal +PAP?
- heimdall
- Diamond member
e posibil, intai tratezi infectia si apoi vezi daca rana pe col se vindeca sau e nevoie de cauterizare testul papanicolau e destinat sa depisteze eventualele anomalii ale celulelor colului, nu e cel mai indicat sa-ti spuna ce a cauzat o infectie; in cazul culturilor se identifica excat despre ce bacterie e vorba si se face antibiograma nu sunt sigura ca se fac culturi si antibiograma pentru gardnerella... dar medicul nu ti-a dat niciun tratament ?
Ultima oara a fost editat de heimdall (2013-02-28 17:27:24)
- anitaeliza
- New member
Ba da. Mi-a dat ovule Cerviron. Dar mi-a spus sa ma duc sa fac si colposcopie si sa imi repet testul Papanicolau.....de asta spuneam ca nu inteleg. Eu neavand cunostinte in domeniu stiam de clasa II ca este ok si nu credeam ca mai este necesara colposcopia. In fine am sa o fac si am sa repet si testul, eventual cer si culturi din col.
- florina06
- Membru
- Inregistrat: 2013-05-08
Buna ziua! Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine cu urmatorul rezultat la papanicolau.Frotiu negativ pentru o leziune intraepilateliala sau maligna.Frecvente celule pavimentoase superficiale si celule pavimentoase imtermediare ,celule endocervicale prezente.Rare leucocite PMN.Flora microbiana reprezentata de frecventi lactobacili,va rog sa-mi raspundeti,va multumesc!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|