homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist ovarian

#1 2008-05-13 11:49:43

adyen
New member
Inregistrat: 2008-05-13

chist ovarian

Buna ziua
Voi implini in curand varsta de 30 ani,iar acum o sapt.am facut o ecografie deoarece din cand in cand simteam o umflatura in zona inferioara a abdomenului pe partea dreapta si rareori dureri ca niste intepaturi.
Rezultatul ecografiei: ovar drept 50/34mm prezizinta formatiune chistica avasculara,avand perete bine trasat,continut pur cu dimensiuni de 37/31mm;
ovar stang 22/28mm,structura relativ omogena,cu chist de 6.8mm,vizibil central
lama de lichid de 6 mm in fundul de sac Douglas
concluzii:chist ovar drept
tratament: ampicilina,flamexin si no spa iar ptr.chist anticonceptionale novynette
M-ar interesa parerea dvs.
multumesc anticipat

#2 2008-05-13 11:51:01

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

Re: chist ovarian

e ok tratamentul zic eu
si nu ai de ce sa te sperii
si eu am chisturi....muuulteee

#3 2008-05-13 11:59:53

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

mda...e ok...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2008-05-13 12:07:57

adyen
New member

credeti ca sunt sanse ca chistul sa se resoarba fara a se ajunge la interventie chirurgicala?
d-na dr mi-a recomandat si un test papa nicolau inainte test nu trebuie sa fac spalaturi vaginale sau sa folosesc ovule deoarece am si o candida de care ma tratez

#5 2008-05-13 12:08:34

norishorulalb
Banat

daca e functional...se poate clar

Publicitate

loading...

#6 2008-05-13 12:09:36

Al Pacino
Administrator

inainte de test 48 ore fara spalaturi si fara contact sexual...
ampicilina aia iti va reactiva candida pe care o tratezi acum...
chistul se va resorbi cred eu fara probleme

#7 2008-05-13 12:12:02

norishorulalb
Banat

doc daca ia un biotics ceva nu e mai bine?

#8 2008-05-13 12:40:03

Al Pacino
Administrator

nu cred...mai bine protectie cu antimicotice

#9 2008-05-13 12:56:27

corneliabuc.
Hero member
Inregistrat: 2006-08-28

chistul ala se reduce la jumate dupa 3-5 zile de duphaston, din proprie experienta. Asta ca sa nu se sparga pana se incepe tratamentul cu anticonceptionale. Daca se sparge simptomele sunt groaznice dar trec cu timpul...

#10 2008-05-13 13:01:59

adyen
New member

tratamentul cu anticonceptionale l-am inceput de 11 zile pt.ca dupa ecografie la 2 zile mi-a venit ciclul care de obicei e regulat de cativa ani la 28 zile adica

#11 2008-05-13 13:23:14

corneliabuc.
Hero member
Inregistrat: 2006-08-28

super

#12 2008-05-28 19:42:09

beeutza
New member
Inregistrat: 2008-05-28

Buna,sunt noua pe aici...am si eu o problema,am fost azi la o d-na doctor ginecolog (foarte greu am gasit un medic ginecolog liber,aici in Brasov,altii faceau programari abia in iulie august sad 
In fine...am facut ecografie,mi-a luat secretie vaginala pt examen de laborator.Nu mi-a zis decat ca am o infectie foarte urata si ca am chist pe ovarul stang,mai multe detalii nu mi-a dat,ce continut are,daca e grav sau nu,eu m-am blokat,am iesit de akolo speriata,pur si simplu m-a expediat,mi-a dat tratament :
Flamexin,Doxiciclina,Flucovim,Klion,si anticonceptionale Jeanine.....nu stiu ce sa zic,oare e bun tratamentul asta? oare e bine ca mi-a dat tratament desi rezultatul analizelor vine abia sapt viitoare?
cred ca o sa merg la alt medic pt a doua parere.

#13 2008-05-28 20:19:56

norishorulalb
Banat

pai nu stim pt ce ti l-a dat exact. ce scrie pe reteta la diagnostic?

#14 2008-05-30 17:26:23

beeutza
New member
Inregistrat: 2008-05-28

la diagnostic e : chist ov.stang
si mai e ceva,dar nu prea inteleg: ceva cu c (dar nu e candida) micotic
mi-a recomandat o colega lomexin -unguent ,si ea a trecut prin asa ceva ,azi ma duc sa-l iau ,sper sa dea rezultate pt ca am niste mancarimi  acklad

Ultima oara a fost editat de beeutza (2008-05-30 17:26:54)

#15 2008-06-04 13:10:55

Vicrom
Membru
De la: emisfera sudica
Inregistrat: 2008-06-04

In primul rand, buna ziua. Sunt noua pe acest forum...am citit cam tot ce ati scris referitor la "chisturile ovariene".
Problema mea este un pic diferita.Am chisturi ovariene pe ambele ovare, nu sunt mari, sunt mici...nu asta-i problema.As vrea totusi sa incep cu inceputul.Acum 10 ani m-am tratat la "Parhon" pentru displazie micromacronodulara la sani.Acum 7 ani mi-au descoperit si chisturi ovariene la ambele ovare pentru care am urmat cu anticonceptionale "Logest" si care mi-au disparut in urma tratamentului.
Insa...anul trecut m-am operat de cancer la san.Am avut un nodul de 2 cm, deci ... stadiul I gradul 3, estrogen pozitiv.Am urmat tratamentu standard...chimioterapie, radioterapie...dar, inaintea fiecarei sedinte de chimio imi faceau cate un implant cu "zoladex" ca sa-mi inchida ovarele si sa nu fie atat de expuse la tratamentul cu citostatice.Ma rog, dupa toate cele...in noiembrie anul trecut, dupa 7 luni de menopauza, mentra mi-a revenit, la inceput neregulata dar ....s-a reglat in cateva luni.Acum 2 luni insa, am avut o mestruatie mai abundenta iar urmatoarea a cam lipsit cu desavarsire, o singura zi. Si...ma simteam balonata, dureri in dreptul ovarelor nu numai inainte de menstra, ci zilnic, insa dureri usoare!Dupa un control de rutina, de fapt am fost la un ginecolog oncolog (dat fiind situatia mea, recomandarile se fac in sistem, de la un doctor la altul)sa-mi fac papa-nicolau si o ecografie intravaginala si....mi-a descoperit aceste chisturi ovariene.Binenteles , avand in vedere antecedentele...mi-au facut analiza sangelui sa-mi vada activitatea ovarelor, mi-a facut si analiza marcarilor si...cica nu sunt probleme, mai ales ca eu am mai avut chisturi si acum cativa ani, deci se poate sa fie doar niste chisturi functionale. Iau tamoxifen si...ca orice medicament are si reactii adverse, deci se pot intampla destule chestii...
Intrebarea mea este: pot sta asa fara niciun tratament? Nu mi-a zis decat sa revin peste 2 luni-3 luni pentru o noua investigare.Oricum in perioada urmatoare si in intervalul asta de 2-3 luni pana merg iar la ei, o sa ajung si prin Romania si as vrea sa consult si acolo un medic, eventual sa fac si un RMN...
Ce ma sfatuiti  Doctoressa?!
Multumesc!

#16 2008-06-04 13:19:31

Al Pacino
Administrator

sfatul meu e sa faci asa cum ti-au spus medicii...
tamoxifenul e un antagonist de estrogen...deci ovarele nu sunt chiar de capul lor...
romanii, foarte adesea te castreaza chirurgical...ceea ce mie una mi se pare un exces...inclin sa cred ca e foarte ok sa ai incredere in medicii de acolo si inclin si eu sa cred ca sunt functionale chisturile

#17 2008-06-04 14:17:00

Vicrom
Membru
De la: emisfera sudica
Inregistrat: 2008-06-04

Multumesc Doctoressa!

Sunt multe nelamuririle mele Vis-a vis de cancerul meu...si binenteles mi-am pus intrebarea : unde am gresit? Pana sa plec din Romania mi-am anual facut doar ecografii de san, (spuneau ca nu am 40 de ani ca sa-mi faca mamografie) si...au iesit ok...
La numai un an de zile dupa ultima ecografie facuta in tara am descoperit aici, acest nodul.Si...mai cred ca nu trebuia sa-mi recomande anticonceptionale pentru chisturi in situatia pe care o aveam...displazie micromacronodulara...ma rog, poate asa a fost sa fie! Dumnezeu a avut grija de mine...

Multumesc inca o data!

#18 2008-06-05 11:12:09

lilett22
Membru
Inregistrat: 2008-06-05

Buna!
Sunt intr-o situatie disperata!!!
Sunt insarcinata in 8-9 saptamani si mi s-a descoperit la ecografie un chist f mare de 9/6 cm. Doctorul mi-a recomandat operatia, dar stiu ca exista riscuri in privinta sarcinii. Ma puteti ajuta cu o parere??Am inteles ca o sa-mi faca anestezie generala...

#19 2008-06-05 11:12:48

norishorulalb
Banat

nu poti sa mai ceri o opinie?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.