homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

ROMANIA&UE

#1 2008-05-17 02:40:39

medela
New member
De la: inima la inima
Inregistrat: 2008-03-29

ROMANIA&UE

neutral
sunt plecate din tara de mai bine de 2 ani....si inca nu am de gand sa ma intorc...la cum stau lucrurile in romania nu prea cred ca o sa fie bine in urmatorii ani...voi ce credeti despre ROMANIA si UNIUNEA EUROPEANA din perspectiva omului de rand care plateste impozite din ce in ce mai mari,preturile alimentelor sunt egale cu cele ale altor tari..etc...se vor intorce romani pe meleagurile lor?

ESTI LUMINA OCHILOR MEI

#2 2008-05-17 08:17:05

elenas
Full member
Inregistrat: 2007-08-22

Re: ROMANIA&UE

Buna sincronizare..exact la asta ma gandesc si eu de ceva timp:sa raman in tara dupa facultate sau sa plec. Ideea este ca parintii mei sunt plecati din tara (tata de vreo 6-7 ani si mama de vreo 2). Ei ar vrea sa plec si eu la anul , dupa ce termin facultatea si sa ramanem toti acolo, dar pe mine ceva ma retine...Adica sunt constienta ca acolo as putea sa fiu independenta in  timp mai scurt, as putea sa imi iau casa mai usor, sa imi fac vacantele pe unde vreau fara sa ma gandesc foarte tare la pb banilor dar parca nu imi vine sa plec...Pricipala pb e aceea ca eu cred ca nu m-as integra foarte usor...adica m-as simti intotdeauna "in plus" cumva, ca si cum as sti mereu ca sunt acolo provizoriu. Chiar nu stiu ce sa fac...sad

Ultima oara a fost editat de elenas (2008-05-17 08:40:02)

#3 2008-05-17 09:54:11

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

Eu am fost in Anglia, trebuia sa raman acolo sa termin liceu si sa fac facultatea...dar m-am intors in tara. Pur si simplu nu-i suportam pe engezi si mi-am dat seama ca acolo eu nu pot trai. In primul rand majoritatea te privesc de sus...pentru simplu fapt ca esti roman (de fapt ca nu esti englez...ca nici nu aveau idee unde e Romania, ma intrebau daca e in Africa rotfl ma intreb oare chiar oi avea moaca de africanca sau cum? rotfl2 ) . Apoi faceau glume "inteligente" in genul "in romania aveti electricitate? Stii ce-i ala bec? Wow...vedeti si filme americane...nu se poaaate" de te faceau sa te simti ultimul om.
Acum, dupa ce termin facultatea, ma gandesc sa ma duc cativa ani cu puiul meu inapoi acolo....sa facem cativa bani de un apartament (ca aici in tara e destul de greu sa iti gasesti un serviciu bun imediat dupa ce termini facultatea)...dar oricum o sa revenim in tara. eu sincer nu mi-as creste copii acolo...pentru ca stiu cum m-am simtit eu (numaram zilele pana sa plec acasa)... Singurii care se purtau bine erau profesorii (eu am fost la o clasa internationala, dadeam examenul de limba....si erau deci obisnuiti cu elevii din alte tari...) iar profesorii au fost super incantati de engleza mea....si nu prea le venea sa creada ca in mare parte cam asa e in romania, invatam de toate...si ziceau ca gandesc foarte matur, fata de elevii lor din Anglia. Da...sistemul scolar e super (la liceu inveti exact ce materii vrei, care sa te pregateasca pentru facultate....si daca vrei sa te faci actor ai posibilitatea ca in liceu sa faci doar cursuri de actorie si dans de exemplu....fara alte materii care nu-ti vor folosi la nimic)...profesorii sunt foarte de treaba (cel putin cei pe care i-am avut noi...le ziceam pe numele mic, vorbeam cu ei ca de la egal la egal...erau rabdatori, nu tipau, nu se enervau).... Dar...cam atat.
Acum nu stiu cum o fi prin alte tari....oricum englezii se stie ca-s mai cifuti de fel... rotfl Mai ales ca eu am fost intr-un orasel nu prea mare, poate nu erau asa obisnuiti cu strainii...poate prin lodra o fi mai altfel si n-or fi atat de rasisti....cine stie. Ma gandesc ca poate latinii sunt mai calzi, mai primitori...si nu te fac sa te simti atat de prost. Mie in America mi-ar placea sa ajung, sa locuiesc intr-o casuta din aia din suburbie, cu gradina (sa tund iarba, sa pun floriceleee)....intr-un cartier linistit...unde toata lumea cunoaste pe toata lumea, toti sunt prieteni...si au trait fericiti pana la adanci batraneti. rotfl rotfl rotfl

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#4 2008-05-17 13:38:07

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

eu as pleca din romania acum daca s-ar putea...si de fapt as pleca si din europa pt ca nu mai suport sa stau aici, ma sufoc. aici nu se poate trai...mi-e clar neutral :f?rbannad:

Ultima oara a fost editat de mika (2008-05-17 13:38:26)

#5 2008-05-17 14:10:18

leeah
Full member
Inregistrat: 2008-05-02

nici dincolo nu e asa roz viata.. parerea mea e ca e ok sa mergi sa lucrezi acolo, sa strangi ceva bani si sa te intorci in tara. -0as ramane in strainatate.. ptr nimic in lume. m-as duce sa fac studiile, eventual sa lucrez, dar atat. nicaieri nu e mai bine ca acasa.. clujul a inceput sa se dezvolte destul de mult, chiar se vad schimbari in ultima vreme si vreau sa fiu optimista si sa cred ca lucrurile vor evolua spre bine in viitor:)

Publicitate

loading...

#6 2008-05-17 14:12:19

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29

anul viitor plec la studii si voi vedea cum e......daca imi place voi ramane daca nu ma intorc in tara.....dar in nici un caz in moldova.....si nici bucuresti...

#7 2008-05-17 16:43:51

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

eu sincer nu as pleca...nici la studii, nici la munca si nici sa locuiesc definitiv acolo...am prea multe lucruri care ma leaga de Romania...

happy with him...inlove with him...puss

#8 2008-05-17 16:48:14

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

medela a scris:

neutral
sunt plecate din tara de mai bine de 2 ani....si inca nu am de gand sa ma intorc...la cum stau lucrurile in romania nu prea cred ca o sa fie bine in urmatorii ani...voi ce credeti despre ROMANIA si UNIUNEA EUROPEANA din perspectiva omului de rand care plateste impozite din ce in ce mai mari,preturile alimentelor sunt egale cu cele ale altor tari..etc...se vor intorce romani pe meleagurile lor?

eu cred ca se dezbate degeaba subiectul..in general
si mai cred ca pana ajunge romania la standardele unei tari civilizate cu capul pe umeri mai trebuie arat mult teren
nu suport tara asta din punct de vedere financiar, sanitar, de invatamant si social

#9 2008-05-17 16:49:54

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

si eu ma gandesc sa plec, dar deocamdata sunt doar supozitii de ale mele, inainte trebuie sa termin facultatea, si abia apoi o sa vad ce sa fac...intr-adevar tara noastra a ajuns rau si vad ca merge spre si mai rau, cunosc multe persoane care s-au descurcat in strainatate...

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#10 2008-05-17 17:03:49

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Ghinionul nostru a fost ca am nimerit o perioada de tranzitie in Romania. Aderarea la UE,pe termen lung,va fi o chestie benefica,nenorocirea e ca acum se face tranzitia,pe care noi o prindem in plin,si care are un ritm destul de fortat si se dovedeste a fi greu.

Cred insa ca ai nostrii copii smile vor prinde vremuri mai bune. Si de asemenea cred k mentalitatea romaneasca trebuie schimbata din multe puncte de vedere...inclusiv aceea a plecarii in afara.

Nu am fost plecata pana acum,recunosc,dar mi-e greu sa cred k in alte tari chiar umbla cainii cu covrigi in coada. Ca sunt salarii mai mari,poate,nu zic (ma rog,adica sigur sunt mai mari), dar si alte cheltuieli sunt mai mari,poate nu la aceleasi lucruri la care sunt si la noi dar sunt. Si ma scoate din sarite valul asta de plecare al multora,care se duc pentru bani sa spele WC-uri pe la altii,si apoi se intorc cu niste fitze in tara,de nu le ajunge prajina la nas. Nu generalizez,adik nu cred k toti romanii kre pleaca in afara fac asta,dar multi au plecat pe joburi foarte joase,si nu cred k se merita,si nu ma refer la bani aici.

Eu as pleca,adica sunt sigura ca am sa plec...dar nu fiindca aici nu se poate,fiindca se poate. As pleca,si am sa plec ca sa vad cum e,ce fel de oameni sunt.etc. Din afara se poate invata...e o experienta de viata,pe care dak o poti trai,dc nu?

Dar am sa ma intorc in tara. Romania are un potential foarte bun,ca tara,ca turism,si din mai multe puncte de vedere. Si este o provocare. De ce sa plec si sa fug de griji in alta tara,knd aici de fapt sunt atatea care merita schimbate_ Si schimbarea asta tre sa vina de oameni care vad cum e si cum se poate si in afara,oameni care vin cu idei inovative.  Dupa umila mea parere,in Romania marea problema este mentalitatea oamenilor,si mentalitatea se schimba tot prin oameni.

Si se poate,daca in afara se poate trai bine,si aici se poate,trebuie doar sa vrei,sa fi destept,si sa ai un gram de noroc,care iti trebuie in general in viata,nu numai in romania.

Poor is the man whose pleasure depends on another

#11 2008-05-17 17:05:12

skumpi
Vizitator

adevarat ca oamenii de rand castiga putzin...prea putzin...dar exista si locuri in Romania unde castigi bine facand o munca d birou ...nu stergand podele...

#12 2008-05-17 17:05:22

norishorulalb
Banat

Am fost in toata Europa asta mare.. gunoi si mizerie si dezastru de omenire ca aici...niciunde

#13 2008-05-17 17:06:33

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

ancutsa a scris:

si eu am ganduri de plecare...mama s'a cam sperita cand m'a auzit...vreau sa termin liceul aici si facultatea..si apoi s'o sterg din romania...pt k sunt constienta cat de greu e aici...vreau sa imi fac o familie si sa pot trai normal..fara sa ma gandesc ca ziua de maine poate fi mai rea decat cea de azi..big_smile...am ambitie..stiu ca pot..big_smile..ma tenteaza america tare..rotfl2

si pe mine ma tenteaza, eu am si niste rude pe acolo, si ma gandeam ca asta e un mare "plus" sa ii zic asa fata de cei care nu au pe chiar pe nimeni si pleaca siguri la drum tongue

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#14 2008-05-17 17:16:50

norishorulalb
Banat

ancutsa a scris:

eu n'am pe nimeni...plec de capu meu...rotfl..vreau sa imi iau ghiozdanelu in spate(ca geanta nu port...nu o suport rotfl ) si sa invat singura..sa vad ce e bine si ce e rau..ce e frumos si urat..big_smile...cate ganduri am..rodnar rodnar

applauseapplauseapplauseapplause

#15 2008-05-17 17:18:56

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

yo as pleca pt studii imediat..dar m-as intoarce pt fam big_smile
iuby pleaca vara asta in america..poate la anu plecam amandoi...sau nu..sa vd..orq..romania at trebui sa se trezeasca la realitate k tara asta e praf...docamdata...diablo

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

#16 2008-05-17 17:21:45

annna
Hero member
Inregistrat: 2006-09-07
Site

crys_ty_na a scris:

...am prea multe lucruri care ma leaga de Romania...

subscriu smile

El, poate e singurul ce poate
Sa-mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate... smile

#17 2008-05-17 17:46:28

medela
New member

elenas a scris:

Buna sincronizare..exact la asta ma gandesc si eu de ceva timp:sa raman in tara dupa facultate sau sa plec. Ideea este ca parintii mei sunt plecati din tara (tata de vreo 6-7 ani si mama de vreo 2). Ei ar vrea sa plec si eu la anul , dupa ce termin facultatea si sa ramanem toti acolo, dar pe mine ceva ma retine...Adica sunt constienta ca acolo as putea sa fiu independenta in  timp mai scurt, as putea sa imi iau casa mai usor, sa imi fac vacantele pe unde vreau fara sa ma gandesc foarte tare la pb banilor dar parca nu imi vine sa plec...Pricipala pb e aceea ca eu cred ca nu m-as integra foarte usor...adica m-as simti intotdeauna "in plus" cumva, ca si cum as sti mereu ca sunt acolo provizoriu. Chiar nu stiu ce sa fac...sad

cand am parasit eu romania zicem ca o sa stau departe de tara cam 3-6 luni,pt ca nu suport ideea departari de persoanele iubite.dar ajunsa aici vezi lucruri de alta forma...adica..cu bani care ii castigi in 3 zile poti sati cumperi telefonul care lai vazut intro vitrina din romania si te intreb-ai cand o sa-l am;dupa o luna cand vezi cam 800 euro in mana(vorbesc de experianta mea)incepi sa faci planuri...daca mai stau 2-3 luni imi pot cumpara x si daca mai stau5-6 luni imi ajunge sigur de y si asa trece timpul ....la inceput integrarea intr-o sociatate diferita de a ta e foarte dificila,un luctu care te poate ajuta esta sa mergi la cineva cunoscut si sa ai mare incredere in el,cu asta e de ajuns.in primele 4 luni ale mele in spania nu am iesit din casa decat sa cumpar paine si tigari,incepusem sa imi doresc ca seful unde lucram sa ma dea afara ocazie sa m-ain torc in romania.dar printr-o intamplare l-am cunoscut pe actualul meu logodnic roman si el si lucrurile sau schimbat radical...cat despre ca te vei simpti_in plus_ e adevarat pana in momentul ce persoanele te cunosc  si isi dau seama ca nu esti un strain ci esti o persoana care doresta sa lucreze si sa-si faca o viata mai buna departe de casa...

ESTI LUMINA OCHILOR MEI

#18 2008-05-17 17:50:17

medela
New member

annna a scris:

crys_ty_na a scris:

...am prea multe lucruri care ma leaga de Romania...

subscriu smile

si eu am avut...parinti,frati,bunici,iubit,prietene,amici viata mea si am lasat totul si sa sti ca nu regret.prin munca am ajuns sa am tot ce mi-am dorit pana acum....si sunt fericita departe de casa chier daca  uneori dorul ma ajunge

ESTI LUMINA OCHILOR MEI

#19 2008-05-17 18:04:51

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

din punctu meu de vedere romania e cea mai imputita tara lol desi are potential, nu este exploatat asa cum trebuie, si mai rau, sunt altii (destui) care isi bat joc pur si simplu doar k sa le fie lor bine, dar s-ar putea sa fie tot asa si pe dincolo. si tigani k la noi nu cred k voi mai vedea vreodata, si atata jeg, si lipsa de educatie, biciuscarii ordinare in care oamenii isi beau ultimii bani din salariu si cand ies de acolo morti de beti mai mai k da un jeepan peste ei.

dar ma jur k nu imi vine sa plec. cel putin acum

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.