homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat papanicolau....este ceva grav???

#1 2008-05-22 22:20:15

o_a_n_a
New member
Inregistrat: 2007-12-14

rezultat papanicolau....este ceva grav???

am facut un test papanicolau iar rezultatele sunt urmatoarele...as dori daca se poate sa-mi spuneti daca este ceva grav sau nu...doctorita mea este plecata si nu vreau sa mai astept....multumesc mult....rezultatul este :

satisfacator pentru evaluare; celule endocervicale prezente

I. negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna, cocobacili

frecvente celule superficiale cianofile si rare orangeofile
rare celule endocervicale
PMN neutrofile frecvente

#2 2008-05-22 22:30:46

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: rezultat papanicolau....este ceva grav???

grav nu e dar cocobacilii aia acolo si pmn prezente indica o problema...poate nu ar strica si o analiza de secretie...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-05-22 22:45:37

o_a_n_a
New member

pai am facut si bacteriologie, iar rezultatul este:
cultura si identificare bacterii : prezent streptococcus agalactiae
cultura si identificare fungi: levuri absente
examen citobacteriologic secretie vaginala - frotiu coloratie Giemsa:
  1. s-a examinat si frotiul Gram
2. celule epiteliale poligonale relativ frecvente
3. celule epiteliale rotunde rare
4. clue cells absente
5.leucocite rare
6. hematii absente
7. levuri absente
8. trichomonas vaginalis absent
9. flora microbiana : predomina lactobacili
10. rari coci gram pozitivi izolati, perechi

#4 2008-05-22 22:48:38

crys_ty_na
Platinum member

pai ai streptococul ala...si cocii aia pozitivi...dar fara bacili doderline...deci s-ar putea sa fie vb de gardnerella...te va lamuri doctoressa sau eu_vreau maine...

#5 2008-05-22 22:52:49

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

are lactobacili deci doderlain => nu e gardnerella. pmn-urile sunt datorita inflamatiei + infectiei cu streptococ pt care trebuie facut tratament. papanicolau e ok.

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#6 2008-05-23 13:59:11

o_a_n_a
New member

streptococul acela de unde poate fi?? eu am luat anticonceptionale diane 35 din ianuarie pana in martie si le-am oprit pentru ca imi provocasera o sangerare abundenta care a durat 2sapt, timp in care am fost la medic si mi-a dat injectii cu etamsilat, calciu gluconic, si injectii facute la cabinet. am mai avut o perioada in care am facut spalaturi intravaginale mai dese decat normal...poate fi si din cauza igienei, sau l-am luat de la partenerul meu? am avut un singur partener si atat, de fapt primul....simptome anormale nu am avut

#7 2008-05-23 14:03:20

o_a_n_a
New member

iar lactobacilii aia trebuie se existe sau e ceva in neregula cu ei?? si ce e doderlain?? e bine sau e rau??

#8 2008-05-23 14:04:34

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

o_a_n_a ai warn te rog sa citesti regulile!

bacilii aia asa trebuie sa fie acolo nimic de rau in asta! streptococlul ala nu l-ai luat d ela partener,cred!

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#9 2008-05-23 14:05:38

o'hara
Platinum member

lactobacili = doderlain = flora normala vaginala

si ai warn. citeste te rog regulile si editeaza

mami de minuni hjarta

#10 2008-09-23 00:09:30

o ea
Full member
De la: Vaslui
Inregistrat: 2006-11-25

buna seara! am fs si eu la medic azi, dupa rezultat si m-a expediat asa repede k nici n-am apukt sa deskid gura:-|.... imi puteti "traduce" si mie concluzia rezultata in urma acestui test?va rog:">!
"dg clinic: exocervicita
celule exocervicale superficiale si intermediare, celule endocervicale.
exudat(?) inflamator cu PMN
bacili"..... asta ce inseamna:(? m-am dus pt k aveam niste secretii maronii, chiar sange uneori si mi s-a zis k aveam o "mik rana pe col".... cum e posibil? am mai avut una si am cauterizat-o acum vreun an?.... asta voi face toata viata:((?..... am luat ovule cervugid vreo 7-8 zile, par a fi ok acum, secretiile sunt perfect normale... iar azi mi s-a zis sa continuu pana termin cutia. intrebarea e... dak am intrerupt de vreo 7 zile, mai au vreun efect sau trebuie neaparat sa le iau?(mai sunt max 5).... e atat de neplacut sa te stii bolnav, mai ales knd credeam k kinul meu luase sfarsit...! pls help me!sad(

There is no surprise more magical than the surprise of being loved.  It is God's finger on man's shoulder.  (Charles Morgan)

#11 2008-09-23 00:14:09

crys_ty_na
Platinum member

poti continua cu tratamentul chiar daca l ai intrerupt dar s ar putea sa mai fie nevoie de inca o tura...si nu ar strica sa faci si o analiza de secretie sa vezi daca ai vreo infectie care intretine rana...

#12 2008-09-23 00:22:35

o ea
Full member

ei bine sad... stiu k am hpv si k am fs diagn la inceput(acum vreun an jum) cu "cervicita cronik".... poate o fi si asta o cauza! eu facusem testul k sa vad ce radacini apar, sa vad ce riscuri prezinta ceea ce am, dar am ramas la fel d nelamurita, cum m-am dus:-j....! mc pt rasp!puss

There is no surprise more magical than the surprise of being loved.  It is God's finger on man's shoulder.  (Charles Morgan)

#13 2008-09-23 12:18:27

crys_ty_na
Platinum member

dc ai ramas nelamurita? ai facut testulhpv si nu ti a iesit nimic?

#14 2008-09-23 13:59:56

o'hara
Platinum member

o ea te rog sa incerci sa scrii in limbaj cat de cat romanesc nu in limbaj mirc...ca sa te putem urmari

mami de minuni hjarta

#15 2008-09-23 23:05:12

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

fetelor...explicati`mi si mie care e diferenta dintre papanicolau si analiza de secretie? la papanicolau nu iti arata infectiile pe care le ai?

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#16 2008-09-24 00:36:36

crys_ty_na
Platinum member

depinde de laborator...

#17 2008-09-24 01:30:08

o ea
Full member

am fost la un moment dat la ginecolog pentru ca aveam niste mancarimi ingrozitoare, o secretie urat mirositoare si foarte abundenta. D-na dr. mi-a spus ca am cervicita cronica, o rana pe cel si vegetatii veneriene. Mi-a facut un test d secretie (lama), mi-a dat condyline(parca asa se numea solutia pt condil.), cerviron, iar dupa un timp mi-a facut o cauterizare.... Un an mai tarziu, mi-am facut acest test(papanicolau), deoarece auzisem k e singurul care-ti "arata" care radacini ale hpv-lui sunt prezente. Si as fi vrut sa stiu si ce clasa de pap am(auzisem ca exista de 4 feluri). Nelamurirea mea consta in faptul ca nu pot sa-mi dau seama daca rezultatul testlui e ok sau nu. ce-i cu toate tipurile acelea de celule(exocervicale, endocervicale, intermediare, superficiale)? Sunt normale?! apoi flora bacilara(?) la ce se refera? exudatul inflamator.... ? Sunt complet pierduta in spatiu:D!
P.S:.... Imi cer scuze ca v-am facut sa va pierdeti timpul incercand sa "descifrati" ce-am scris data trecuta:(

#18 2008-09-24 08:55:04

o'hara
Platinum member

pap-ul nu iti arata ce tulpini hpv ai. pt asta se face genotiparea hpv. celulele alea acolo tre sa fie, la fel si flora bacilara. exudatul inflamator este datorat infectiei pe care o au. oricum, un rezultatul, indiferent de analiza, nu este pt a fi descifrat de catre pacient ci de catre medic. e normal sa fii pierduta in spatiu cand il vezi.

mami de minuni hjarta

#19 2008-09-24 11:43:54

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

crys_ty_na a scris:

depinde de laborator...

mersi cristina puss

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.