homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Medicamente care interactioneaza cu pilule contraceptive-99

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Medicamente care interactioneaza cu pilule contraceptive

#1863 2011-09-18 18:14:53

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Re: Medicamente care interactioneaza cu pilule contraceptive

kdeea a scris:

Pot sa iau Sorbifer Durules fara sa ma protejez suplimentar ? Contine 320 mg sulfat feros anhidru (corespunzator la 100 mg Fe) si 60 mg acid ascorbic. Deci fier si vitamina C. Nu mi-as fi pus problema pana acum ca ar putea interactiona, daca nu as fi citit pe forum ca vitamina C consumata in cantitati mari ar interactiona cu anticonceptionalele. Acum eu nu stiu ce se intelege prin cantitati mari ... Eu trebuie sa iau una pe zi, timp de 60 de zile, deci 2 luni practic. Trebuie sa imi fac griji din pricina acidului ascorbic ? Va rog frumos sa imi dati un raspuns cat se poate de sigur, ca chiar nu as vrea sa stau 2 luni cu griji ... Multumesc !

Am gasit undeva ca: acidul ascorbic ?n doză de 1 g pe zi creşte biodisponibilitatea contraceptivelor orale.

Iar despre biodisponibilitate ( nu imi era in clar ce inseamna ) am gasit ca: sucul de grepfrut (si fructul) are capacitatea de a creste biodisponibilitatea acestui hormon, aparand efecte adverse in cadrul administrarii de contraceptive orale.

Deci cresterea biodisponibilitatii e clar ca nu e ok. Acum nu stiu - 60 de miligrame pe zi ( in conditiile in care, daca informatia e adevarata, doar 1 gram ar interactiona cu anticonceptionalele ) timp de 60 de zile pun probleme ? 1 g are 1000 de mg, deci ar mai fi destul pana la 1 g, dar chiar nu as vrea sa am probleme si sa fiu stresata 2 luni. Iar fierul asta trebuie sa il iau, ca am anemie feripriva si se stie ca fierul se absoarbe mai bine in combinatie cu vitamina C ... Va rog sa imi spuneti o parere sau poate un moderator ii lasa link doctoressei ... Multumesc mult !

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#1864 2011-09-18 19:08:14

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

eu am luat vitamina C, in prostie... doza recomandata era e 3 tablete pe zi, iar eu luam si cate 5-6 cand m-a durut gatul + lamaie. nu am ramas insarcinata, deci nu a avut vreun efect negativ asupra AC. grefuitul stiu ca scade efectul AC, dar nu stiu care e motivul.
totusi, daca stam sa ne gandim, multe alimente/muraturi contin acid ascorbic si nu scad efectul.
Eu nu mi-as face griji. eu nici nu stiam de chestia cu vitamina C. o porcarie zic eu.

totusi, poate sa iti raspunda si doctoressa, sa ne lamureasca pana la urma pe toate.

puss

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#1865 2011-09-19 14:20:27

kdeea
Platinum member

Mersi mult, hai_faiv par ! Mai naspa e ca trebuie sa iau atata timp, ca daca ar fi fost doar cateva zile, normal ca nu mi-as fi facut probleme. Poate mai are cineva o parere smile

#1866 2011-09-19 15:27:48

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

am facut cercetari smile cica daca iei 60-90 mg de vitamina c pe zi nu sunt probleme... ce depaseste doza asta, afecteaza enzima CYP3A => ac-urile si alte medicamente cu absorbtie asemanatoare nu se mai metabolizeaza ca lumea.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#1867 2011-09-19 15:48:15

kdeea
Platinum member

Hm ... Eu te cred, dar tot sunt asa ... in dubii. Am gasit si ceva Activit, care are 50 de mg de acid ascorbic, poate il iau pe ala, sa fie si mai mic riscul, daca e vorba ... Eu imi faceam griji si pentru faptul ca trebuie sa iau 60 de zile si ma gandeam ca ok, poate nu este afectata protectia daca iau cateva pastile ... dar de la un moment dat ...

Poate o sa iau totusi Activitul ala, macar are cu 10 mg de acid ascorbic mai putin, daca e vorba ...

Nu ar fi fost nicio problema sa folosesc prezervativul, chiar si 2 luni, daca e vorba, dar in ultima vreme atatea patesc si, din nefericire, atatea tratamente trebuie sa fac, incat o dau dintr-o protectie suplimentara in alta. Ca sa nu mai zic ca ( acum nu stiu daca e si adevarat ) am citit pe undeva ca atat de mare ar fi interactiunea, incat ar trebui protectie suplimentara 4 saptamani. Ma rog, se prea poate sa nu fie adevarat, dar na ...

Multumesc mult de tot, yoyo ! kram

Ultima oara a fost editat de kdeea (2011-09-19 15:50:59)

Publicitate

loading...

#1868 2011-09-19 15:50:41

yoyolina
Moderator

http://www.natap.org/2003/ICAAC/day4_3.htm
uite-aici e linkul, da' n-am avut rabdare sa citesc tot, numa partea cu dozaju', si enzima aia CYP3A am gasit-o in alt articol, unde era vorba de gref.

#1869 2011-09-19 15:56:24

kdeea
Platinum member

yoyo, mersi ! puss

#1870 2011-09-19 16:00:40

yoyolina
Moderator

cu placere puss

#1871 2011-09-19 17:36:56

kdeea
Platinum member

yoyo, cer prea mult daca te rog sa ii lasi link doctoressei ? M-am gandit in 100 de mii de feluri: nu ar fi tragica protectia suplimentara ( pe perioada tratamentului, chit ca sunt 2 luni ), dar sunt suficiente 7 zile de protectie suplimentara dupa terminarea tratamentului ? Eventual le-as intrerupe, ca sunt 2 luni, dar parca nici n-as face-o. Nici Activitul nu l-as lua, pana la urma, pentru ca as vrea sa respect tratamentul intocmai, la ce lipsa de fier si anemie am ... Chiar as vrea sa stiu cum e mai bine. Plus ca, in articolul ala, am gasit asta:

It is possible that the degree of interaction ( ... ) could be more profound with even larger doses of vitamin C or longer courses of vitamin C. Ori eu trebuie sa iau 60 de zile ...

Nu vreau sa para ca fac atata caz din asta, sunt convinsa ca multe fete au luat destula vitamina C, cum zicea si hai_faiv si n-au mai patit nimic, dar fiind vorba de 60 de zile ...

Multumesc din suflet !

#1872 2011-09-19 21:15:30

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

tussine forte ?

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#1873 2011-09-20 08:41:18

yoyolina
Moderator

las, kdeea smile
queen, nu interactioneaza tongue

#1874 2011-09-20 09:22:33

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

kdeea a scris:

yoyo, cer prea mult daca te rog sa ii lasi link doctoressei ? M-am gandit in 100 de mii de feluri: nu ar fi tragica protectia suplimentara ( pe perioada tratamentului, chit ca sunt 2 luni ), dar sunt suficiente 7 zile de protectie suplimentara dupa terminarea tratamentului ? Eventual le-as intrerupe, ca sunt 2 luni, dar parca nici n-as face-o. Nici Activitul nu l-as lua, pana la urma, pentru ca as vrea sa respect tratamentul intocmai, la ce lipsa de fier si anemie am ... Chiar as vrea sa stiu cum e mai bine. Plus ca, in articolul ala, am gasit asta:

It is possible that the degree of interaction ( ... ) could be more profound with even larger doses of vitamin C or longer courses of vitamin C. Ori eu trebuie sa iau 60 de zile ...

Nu vreau sa para ca fac atata caz din asta, sunt convinsa ca multe fete au luat destula vitamina C, cum zicea si hai_faiv si n-au mai patit nimic, dar fiind vorba de 60 de zile ...

Multumesc din suflet !

Asadar, amarita de vitamina C nu se stocheaza in organism...in consecinta nu face nici o diferenta faptul ca iei 6 sau 60 de zile...doza aia e foarte mica si, asa cum tu singura ai remarcat, pina la 1gram e cale foarte lunga...
inghite linistita sorbiferul ala si nu iti fa griji pentru protectia contraceptiva ca nu e cazul

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#1875 2011-09-20 09:54:15

kdeea
Platinum member

Am inteles ! Va multumesc mult de tot pentru raspuns ! kram

Si tie, yoyo, ca ai lasat link big_smile

Ultima oara a fost editat de kdeea (2011-09-20 09:54:37)

#1876 2011-09-20 09:56:12

yoyolina
Moderator

puss

#1877 2011-09-20 15:40:28

Alina_Bacau
New member
Inregistrat: 2011-03-09

Buna. Iau Mercilon de citeva luni iar luna aceasta a trebuit sa fac un tratament cu antibiotice. Am luat citeva zile inainte de pauza de 7 zile ale anticonceptionalelor iar antibioticele le termin exact in ultima zi de pauza. Intrebarea mea ar fi din a cita zi reincep sa fiu protejata de catre pilule? Incep folia normal (dupa cele 7 zile de pauza) si ma protejez suplimentar inca o saptamina dupa care e totul ok? Mentionez ca pe tota durata tratamentului cu antibiotic folosesc prezervativul. MULTUMESC!

#1878 2011-09-20 15:43:17

yoyolina
Moderator

da, te protejezi suplimentar primele 7 zile, dar ar fi bine ca intre ultima pastila de antibiotic si prima pastila de mercilon sa treaca vreo 24 de ore smile daca iei de exemplu ultima pastila de antibiotic la 8 seara, si mercilonul dimineata, mai bine te protejezi 8 zile.

#1879 2011-09-21 15:19:58

Alina_Bacau
New member
Inregistrat: 2011-03-09

Aaa, atunci am sa ma protejez suplimentar 8 zile, nu e nici o problema. Vroiam doar sa stiu daca procedez corect cu pauza si perioada in care trebuie sa fiu atenta. Multumesc tare mult pentru raspuns!

#1880 2011-09-21 15:20:53

yoyolina
Moderator

n-ai pentru ce smile

#1881 2011-09-21 22:57:41

Adi_na
Full member
Inregistrat: 2009-02-01

buna !! am si eu o intrebare...iau zinnat, eurespal si aerius pt o raceala.antibiticele interactioneaza cu yasmin asta stiu,dar azi m-am trezit k am scurgeri de sange...sa fie din cauza asta...sau?

nu te grabi sa vorbesti de pacatul altuia pana ce nu ti-l cunosti pe al tau...

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Medicamente care interactioneaza cu pilule contraceptive

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.