homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pentru cei ce cred in zodii !!!-12

#210 2008-10-29 19:35:20

angel89
Sr. member
Inregistrat: 2007-11-07

Re: pentru cei ce cred in zodii !!!

eu as putea dar e foarte mult..as vrea sa vada toata lumea..nu stiu..ziceti-mi cum pot face un site sau ceva ca sa vada toata lumea..zi mi mail ul tau andrulina

In America, in sfarsit!big_smile

#211 2008-10-29 19:36:38

skumpi
Vizitator

da pune aici...ce are

#212 2008-10-29 19:38:06

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

angel89 a scris:

eu as putea dar e foarte mult..as vrea sa vada toata lumea..nu stiu..ziceti-mi cum pot face un site sau ceva ca sa vada toata lumea..zi mi mail ul tau andrulina

vezi ca ti-am trimis mail si am scris acolo adresa mea.

#213 2008-10-29 19:43:06

angel89
Sr. member

Femeia din Taur

Din multe puncte de vedere, femeia din Taur e p?inea lui Dumnezeu, o combinaţie a multora dintre calităţile rare pe care orice bărbat le caută şi rareori le găseşte ?ntr-o femeie. Chiar dacă are un temperament violent, care poate face un bărbat puternic să o rupă la fugă sau să se ascundă sub masă, ea nu va izbucni ca o tornadă devastatoare dec?t dacă e grav provocată. ?n mod normal, dacă n-o chinuieşti peste limitele răbdării umane sau dacă soarta nu-i oferă o m?nă ?ngrozitor de proastă, ea ?şi va juca cinstit cărţile, cu un calm admirabil. Sinceritatea şi onestitatea ei nu s?nt ştirbite de nici un fel de jocuri, lacrimi şi alte trucuri tipic feminine. Fata din Taur are mai mult curaj moral şi emoţional dec?t mulţi bărbaţi duri, dar are suficientă ?ncredere ?n sine ca să te lase pe tine să fii şeful, dacă asta vrei. Dacă nu, va prelua controlul şi va conduce ea totul, dar ar prefera de o mie de ori ca situaţia să fie inversată. Ea caută un bărbat adevărat, pentru că ştie că e o femeie adevărată şi e m?ndră de asta. Pentru ea, a fi femeie nu ?nseamnă neapărat să flirteze tot timpul, să aibă creier de găină sau să fie o pisicuţă miorlăită care face pe fragila şi neputincioasa ca să obţină ce vrea. ?ţi vei da seama repede că are opinii proprii şi un creier suficient de puternic ca să nu fie nevoie să recurgă la şiretlicuri ca să atingă un obiectiv. O femeie Taur are at?ta autocontrol ?nc?t ar putea ţine ?n loc un ?ntreg atelaj de cai (asta ca să-ţi faci o idee despre forţa voinţei ei ascunse), dacă hotărăşte să şi-l exercite. Dacă are un ascendent ?n Berbec sau Leu, ea poate fi uneori capabilă de cruzime sau dese furtuni emoţionale, iar dacă are influenţe din Peşti sau Gemeni ar putea fi mai agitată şi nehotăr?tă dec?t alte femei Taur. Dar femeia tipică a acestui semn dă, de cele mai multe ori, dovadă de reţinere ?n toate domeniile. Acesta e un lucru bun, căci exteriorul ei placid ascunde o senzualitate at?t de puternică ?nc?t trebuie ţinută puţin ?n fr?u. Bărbaţii apreciază ?ntotdeauna tendinţa ei nobilă de a lua oamenii aşa cum s?nt, fără să-i judece. Femeia Taur se simte la fel de bine ?n compania unui savant care studiază musca Ţeţe ?n Congo, ca şi ?n cea a unui ?nghiţitor de săbii de la b?lci, at?ta timp c?t aceştia fac ceea ce ?şi doresc şi ?şi exprimă astfel personalitatea. C?nd ?nt?lneşte o persoană pe care o antipatizează, nu declanşează o campanie de distrugere a persoanei respective, ci pur şi simplu o evită.
Această femeie ?şi poate trata duşmanii cu o indiferenţă glacială, dar dacă te numeri printre prietenii ei ?ţi va fi loială indiferent de perioadele prin care treci. Hotăr?rea cu care ?ţi este alături la bine şi la greu face ca relaţia dintre Damon şi Pythias să pară o cunoştinţă ?nt?mplătoare. Poţi să circuli prin oraş cu trotineta, să te caţări pe un catarg de steag, să ajungi la mititica sau să te duci la birou cu margarete puse după urechi, ea va găsi ?ntotdeauna o modalitate de a-ţi justifica gesturile, căci eşti prietenul ei. Dar dacă nu ?i acorzi ?n schimb acelaşi devotament total va sta ?mbufnată ?ntr-un colţ, ca un nor negru, apăsător, plin de sentimente reprimate. ?nsă asta nu are nici o legătură cu gelozia. Femeia Taur nu va lua ?n serios hobby-ul masculin al privitului după fete. Spre deosebire de Leoaice sau de cele din semnul Berbecului, fata noastră nu se va face purpurie la faţă de furie de fiecare dată c?nd admiri ?n mod deschis o fată drăguţă. E nevoie de mult mai mult dec?t un flirt uşor sau un sărut aplicat pe obrazul unei bune prietene ca să-i st?rneşti furia taurină. Dacă depăşeşti limita a ceea ce consideră ea că ar fi fair play se poate transforma ?ntr-un monstru al terorii, dar graniţa respectivă e trasată cu linii foarte generoase. Deci poţi să ?i faci cu ochiul drăgălaşei casieriţe de la magazin, dar nu ?i pune prea mult răbdarea la ?ncercare, căci, deşi pare nesf?rşită, ?şi are, totuşi, limitele ei. Dacă n-ai văzut-o niciodată furioasă, fă bine şi nici n-o st?rni!
Femeia din acest semn nu e dominată de scopuri strict intelectuale. Asta nu ?nseamnă că nu e inteligentă. Dimpotrivă, mintea ei poate ţine piept cu succes celor mai deştepţi bărbaţi sau femei, doar că nu i se pare crucial să ?nţeleagă teoria relativităţii şi nici nu o interesează foarte mult să se piardă ?n discuţii abstracte. Nu e nici impresionată, nici ?nc?ntată dacă faci colecţie de diplome universitare. Una singură e suficientă ca să-i c?ştigi respectul. Pentru ea s?nt esenţiale bunul simţ, simţul practic şi capacitatea de a ?nţelege esenţa oricărui subiect. Femeia Taur tipică nu e o intelectuală care citeşte filozofie din pură plăcere, iar ideologiile complicate nu s?nt punctul ei forte. Picioarele ?i s?nt ferm ?nfipte ?n păm?nt. Ea e o creatură strict fizică. Asta ?l va interesa cu siguranţă pe cititorul bărbat, dar ca să o intereseze şi pe ea un obiect sau o idee, aceasta trebuie să-i ?nc?nte simţurile fine. Dacă ?ncerci să o convingi spun?ndu-i că "e bine pentru ea", că "toată lumea face asta", sau că "o va stimula intelectual" nu vei reuşi dec?t s-o faci să caşte. Ca să reacţioneze cu entuziasm sincer, ea trebuie să găsească o formă sau alta de satisfacţie senzuală ?n tot ce face. Nu prea vei vedea o femeie Taur ?ndes?nd nişte flori artificiale ?ntr-o vază. Florile ei trebuie să fie adevărate, să aibă textură şi parfum cinstite. ?i plac buchetele uriaşe de flori de sezon dintre cele mai simple - de c?mp, dacă se poate. Parfumul ei e de obicei exotic şi persistent, deşi unele femei Taur ?nclină spre cealaltă extremă şi preferă ca părul şi pielea să le miroasă a extrem de curat... şi at?t. Această fată e vizibil mişcată de cearşafurile proaspăt spălate, ?mbibate de dulcele miros al soarelui sau de aroma delicioasă a p?inii coapte ?n cuptor. O sensibilizează puternic mirosul cernelii tipografice de pe ziarul de dimineaţă, parfumul ?mbătător al ierbii proaspăt tunse după o ploaie primăvăratică sau aroma de frunze arse toamna. De aceea, dacă o scoţi ?n oraş, ar fi spre binele tău să-ţi cumperi un after shave de calitate, să-ţi bagi ?n buzunar o frunză arsă, să-ţi dai cu un strop de cerneală tipografică după urechi şi să dai drumul la aspersoare ?nainte să o săruţi ?n faţa uşii, c?nd o aduci acasă. Izurile neplăcute au un efect la fel de puternic asupra ei, dar ?n sens invers. Mirosul de peşte proaspăt prins nu o va deranja cu nimic, căci e natural, dar cel de peşte prăjit... e cu totul altă m?ncare de peşte. Şi culorile reuşesc să-i ?mbete simţurile, mai ales cele intense. Fiecare nuanţă de albastru, de la fumuriu la indigo, ?i va slăbi rezistenţa opusă eforturilor tale de seducţie. La fel şi trandafiriul şi rozul. Poartă o cravată albastră sau o cămaşă roz c?nd te duci la ea ?n vizită, dar ai grijă să nu le porţi ?mpreună. Nu uita că are un simţ ?nnăscut al armoniei şi nu e recomandabil să arăţi ca un tort pentru copii preşcolari. M?ncarea ei are neapărat gustul care trebuie şi de obicei pune condimente şi ierburi aromatizante din belşug (doar dacă nu are ascendent ?n Fecioară sau Capricorn). Ai grijă să o duci la restaurante cu bucătari excelenţi, căci cu un hamburger turtit şi o supă chioară nu ai nici o şansă la inima ei. Dacă eşti cu adevărat un tip norocos, te va invita ea la o cină preparată ?n casă şi cu siguranţă o vei cere de nevastă ?nainte să apuce să servească desertul. Fata asta nu-şi pune şorţul doar ca să facă frigănele, aşa că e ?ntotdeauna o idee bună să nu măn?nci nimic ?nainte de a trece pe la ea. Bucătăria ei poate fi o adevărată capcană pentru bărbaţi. Sunetele armonioase şi imaginile frumoase o atrag ca un magnet. Majoritatea femeilor tauriene au un pronunţat talent pentru arte sau o fină capacitate de apreciere a lor. C?nd vorbeşte la telefon, desenele pe care le face fără să-şi dea seama s?nt schiţe ?n toată regula. Ca să fii sigur că va fi o ?nt?lnire reuşită, du-o la un concert sau o expoziţie. O femeie Taur care să nu fi fost niciodată la ţară şi căreia să nu-i placă pescuitul şi călăria este un caz rar. Cu toată senzualitatea ei, ?n suflet ea răm?ne un băieţoi. Mama Natură o atrage irezistibil cu chemarea ei, iar fata din acest semn o str?nge cu voluptate la s?n. Dacă vrei să fii beneficiarul aceluiaşi tratament, nu pune muzică zgomotoasă şi dizarmonică ?n prezenţa ei, nu m?nca usturoi ?nainte de ?nt?lnire şi nici nu purta culori care se bat cap ?n cap. ?n sf?rşit, simţul tactil o face pe femeia Taur să se pl?ngă că puloverul tău e aspru şi neplăcut la pipăit. Aproape că e ?n stare să-ţi spună ce culoare are o ţesătură doar ating?nd-o cu ochii ?nchişi. Materialele purtate de ea s?nt moi şi delicate la atingere, niciodată iritante şi se ?mbracă simplu şi cu gust. Natura ei senzuală probabil că nu include purtarea de lenjerie extrem de sexi şi complicat croită şi nici haine prea sofisticate. Preferă stilul sport şi ?mbrăcămintea practică, scumpă, fără zorzoane şi ornamente, căci la ea confortul e pe primul plan.
Această femeie e rareori pretenţioasă, iar starea ei emoţională e ?n general echilibrată, realistă şi plăcută. Oamenii s?nt atraşi de atitudinea ei directă, deschisă, la fel de relaxantă ca o baie fierbinte. Ea adoră căzile cu apă fierbinte, plină de spumă parfumată, loţiuni şi uleiuri, aşa că baia ei va arăta probabil ca apartamentele Cleopatrei. Probabil că vei afla pe pielea ta că unei femei tauriene nu-i place să fie contrazisă, mai ales ?n public. Nu uita că ?i place să facă lucrurile pe ?ndelete. Dacă o grăbeşti se va ?nfuria şi nu-ţi doreşti asta. Maternitatea i se potriveşte de minune. ?i va alinta pe bebeluşi şi va adora copiii foarte mici, dar c?nd progeniturile se fac mai mărişoare e posibil ca mama lor să devină prea severă şi pretenţioasă, căci ?i vine greu să accepte schimbările derutante ale adolescenţei. Mama tauriană se ?nfurie c?nd e ?ncălcată disciplina. Nu va suporta sfidarea şi nu va tolera lenea şi neglijenţa, aşa că cei mici vor trebui să-şi ţină camerele ?n perfectă ordine. ?n afară de aceste impedimente, ea va fi un părinte bun; copiii şi-o vor aminti ca fiind ?n primii ani o figură caldă, protectoare, iar la maturitate o prietenă cu mult simţ al umorului. Anii intermediari, c?nd nerăbdarea adolescentină se va ciocni cu ?ncăpăţ?narea Taurului, pot lăsa unele amintiri neplăcute. Femeia din acest semn nu e niciodată o miorlăită. Rareori se va pl?nge de ceva. E genul care va munci ca să-şi ?ntreţină soţul ?n facultate sau care ?şi ia o a doua slujbă c?nd familia e ?n criză financiară, fără să facă deloc caz de asta. Ea e ?n stare să se urce pe o scară ca să răzuie vopseaua sau să văruiască, cu aceeaşi forţă ca un bărbat, dar are absolută nevoie de somnul ei de după amiază pentru a-şi păstra puterile. Va merge m?ndră alături de bărbatul din viaţa ei, fără a-l depăşi sau a sta ?n umbra lui. Multe soţii din Taur ?şi ajută soţii la studii sau la lucru. Nici prin cap nu le trece să fie ?ntreţinute fără a contribui cu nimic la bunăstarea familiei şi vor fi profund nefericite alături de un bărbat al cărui aport la problemele casei e nul. Ele detestă orice formă de slăbiciune. Bărbatul care se ?nsoară cu o femeie a acestui semn nu se va alege cu o pl?ngăreaţă sau o v?nătoare de avere. Ea va aştepta de la el să aducă banii ?n casă şi să gestioneze cu cumpătare finanţele familiei. Va pretinde calitate maximă la aparatură, mobilă şi m?ncare, dar va fi cu ochii ?n patru după chilipiruri şi e dispusă să aştepte pentru a-şi cumpăra un obiect de lux ?ndelung r?vnit. O impresie bună e importantă pentru ea, aşa că ?şi va ?ncuraja soţul să invite la cină oameni influenţi. Ea va fi ?nsăşi esenţa ospitalităţii, consider?nd evenimentul o investiţie pentru viitor. Femeia Taur poate insufla cu tandreţe forţă bărbatului ei c?nd acesta se consideră ?nvins şi e la fel de pricepută la repararea unei siguranţe sărite ca şi la prepararea unei plăcinte cu vişine. ?n inima ei e ?ntotdeauna destul loc şi destulă dragoste pentru a primi ?n căminul ei străini şi rude, iar casa ei va fi un refugiu cald şi luminos ?n mijlocul furtunii.

#214 2008-10-29 19:43:41

angel89
Sr. member

sa-mi dea un admin ceva moderator acordul ca poate fac vreo boacana:)

Publicitate

loading...

#215 2008-10-29 19:56:39

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

ms angel...chiar se potriveste totul super bine

#216 2008-10-29 19:58:10

Zeyna
Platinum member
Castigatoare a concursului de Miss
De la: Constanta
Inregistrat: 2007-07-07

angel te rog da`mi si mie un mail big_smile te rog mult

Dragostea nu se stă, se face.

#217 2008-10-29 19:59:23

skumpi
Vizitator

angel89 a scris:

sa-mi dea un admin ceva moderator acordul ca poate fac vreo boacana:)

n`are de ce

#218 2008-10-29 20:05:09

angel89
Sr. member

Femeia din zodia Gemenilor

Dacă ai fost ?ntotdeauna convins ?n secret că inventatorii poligamiei au avut o idee senzaţională, află că nu e nevoie să te resemnezi la vise. Tot ce trebuie să faci e să te căsătoreşti cu o fată din zodia Gemenilor. Astfel, vei avea garantat cel puţin două neveste, iar ?n unele weekend-uri mai speciale, chiar trei sau patru. Bine?nţeles, există o mică problemă. Diferenţa dintre o fată născută sub semnul Gemenilor şi un harem e aparenta ei lipsă de interes faţă de pasiunea telurică. E greu să o convingi să stea locului suficient de mult timp ca să ia ?n serios pasiunea - sau orice altceva. Mintea ei zburdă mereu la mari depărtări, ?nsă ai răbdare şi priveşte cu atenţie ?n sufletul ei. Undeva acolo, ascunsă printre cele c?teva personalităţi diferite care caracterizează o femeie din Gemeni, se află şi o romantică. O femeie capabilă de pasiuni intense, dacă reuşeşti să duci la bun sf?rşit contopirea dintre latura mentală, cea spirituală şi cea fizică. E adevărat, va fi extrem de dificil să o scoţi la iveală şi să o cultivi pe această romantică, dar şi să te bucuri de toate celelalte faţete ale femeii mercuriene. Asta e, de acum, problema ta!
Situaţia diferă de la un caz la altul. V?rsta ei ?ţi poate oferi indicii importante cu privire la ce te poţi aştepta de la ea, pentru că, p?nă se maturizează, iubirea e doar un joc pentru această fată. Poate fi incredibil de nestatornică şi imprevizibilă. La ?nceput se va extazia ?n faţa z?mbetului, vocii şi chiar mersului tău, apoi se va ?ntoarce la 180 de grade şi va critica totul, de la şosete la tunsoarea ta, de obicei cu at?ta sarcasm inteligent şi tăios, ?nc?t ?ţi va trebui nişte iod să pui pe răni. Dar nu te lăsa descurajat! Nu uita că ?n cazul femeii Geamăn faci o afacere bună, căci te alegi cu două la preţ de una, ca să spun aşa. Mercurienele nu s?nt chiar aşa lipsite de inimă cum par uneori. Imaginaţia lor debordantă creează nenumărate fantezii. Viaţa sentimentală e cel mai propice mediu pentru exprimarea lor. Un bărbat din Gemeni poate fi producător, c?ntăreţ, marinar, avocat, actor, comis voiajor şi preşedintele mai multor comisii, toate o dată. Dar o femeie nu poate jongla cu toate aceste ocupaţii, căci ar arăta ?ngrozitor de bizar. Nu că fetele mercuriene nu au cariere, căci au aproape toate. Dar, ?n actualul context social, o carieră nu le oferă tot at?tea condiţii ca o legătură romantică pentru a-şi pune ?n practică miile de teorii şi a-şi face gimnastica emoţională caracteristică zodiei. Fata din semnul Gemenilor are nevoie de compasiunea, nu de furia ta. Pentru ea e dureros de greu să se dedice unei singure persoane. Pe de o parte impresionată de capacitatea mintală a unui bărbat şi de spiritul lui, nu se poate abţine să nu remarce antipatia lui faţă de arte sau lipsa lui de reacţie la muzică şi poezie. C?nd găseşte pe cineva care are capacităţi creatoare, care e ca la el acasă ?n lumea baletului sau cea literară, dualitatea ei se iveşte din nou. Taman ?n toiul unei plimbări prin muzeu, ea va ?ncepe să se ?ntrebe dacă e destul de practic pentru a fi ?n stare să se ?ntreţină financiar sau dacă are destul bun simţ pentru a şti ?n ce direcţie vrea să se ?ndrepte viaţa lui.
Cred că acum ?ncepi să ai mai multă ?nţelegere şi compasiune pentru conflictele care ?i sf?şie pe cei născuţi la ?nceputul lui iunie. Trebuie ?nsă să recunoaştem că, de obicei, femeia din Gemeni reuşeşte să păstreze pentru ea confuzia pe care i-o provoacă propriul caracter complex şi nu te va ?mpovăra şi pe tine cu ea. E o companie veselă şi vivace. ?n cea mai mare parte a timpului (c?nd starea sa de spirit e pozitivă) ea va fi de o vioiciune sc?nteietoare, te va amuza cu remarcile ei spirituale, inteligente, şi va conversa cu competenţă despre orice subiect din lume. O bucură toate gesturile sentimentale care vin o dată cu o idilă şi nu are nici o dificultate să cucerească un bărbat. Nici o altă femeie pe care o vei ?nt?lni vreodată nu te va ?nc?nta cu modalităţi mai pline de imaginaţie de a-şi arăta dragostea pentru tine şi cu un asemenea farmec fascinant. Această femeie ?şi poate flutura genele cu feminitate delicată, dar nu e deloc neajutorată c?nd e vorba să-şi c?ştige existenţa. Geamăna poate juca perfect rolul petrecăreţei superficiale, flat?nd un biet mascul neajutorat, prins ?n plasă, p?nă c?nd acesta ?şi pierde şi minţile şi carnetul de cecuri. Dar poate trece pe nesimţite la rolul casnicei ascultătoare şi pline de adoraţie, de la care poate ajunge ?ntr-o clipită la intelectuala gravă, care studiază marii filozofi şi vorbeşte sclipitor despre politică şi poezie, după care se poate ?nt?mpla să devină un ghem de emoţii vii, sf?şietoare, plină de nervi, lacrimi şi temeri. Un lucru e sigur: femeia asta nu e monotonă!
Fata mercuriană ?şi doreşte din suflet să fie "cu adevărat ?ndrăgostită", dar această emoţie pare să-i scape mereu printre degete. T?njeşte să fie mamă, dar deseori această dorinţă nu ?i este ?ndeplinită. Găseşte un alt fel de perfecţiune ?n fiecare bărbat pe care ?l ?nt?lneşte, ?n timp ce ?l caută ?n taină pe acel bărbat unic care să aibă toate calităţile de care are ea nevoie pentru a fi fericită. Vei constata că e o prietenă grozavă. Femeia din Gemeni va participa alături de tine la orice, de la scufundări la curse de maşini, ciclism sau badminton. Va fi interesată de toate sporturile ?n aer liber şi totuşi va reuşi să arate la fel de moale şi feminină ca un puf pentru pudră, cu o minte iute ca un bici. Inteligenţa ascuţită a Gemenilor iese la iveală ?n mod pregnant c?nd curiozitatea acestei femei e st?rnită de un nou subiect. Mintea ei ?i va permite să vadă toate aspectele complexe ale ideilor tale creatoare şi probabil că va contribui şi ea cu c?teva planuri proprii de promovare a acestor idei. At?ta timp c?t nu ai pretenţia să fie constantă ?n g?ndire şi acţiuni, ea va fi cu desăv?rşire fascinantă. Ar fi cinstit să te previn că Geamăna poate crede sincer că e ?ndrăgostită, iar ?n acelaşi timp să observe c?t de atrăgători s?nt alţi bărbaţi. Dacă nu e l?ngă tine tot timpul, te poate uita mai repede dec?t orice altă femeie, din oricare altă zodie. ?i este ?n fire nu numai să accepte schimbarea, dar să o şi caute. P?nă ?nvaţă să-şi controleze dorinţa nestăp?nită de a face noi cuceriri, de a aborda activităţi mereu noi, neglij?nd să-şi cultive răbdarea şi stabilitatea, femeia din această zodie poate să facă un dezastru din viaţa ei... şi a ta.
Din fericire pentru bărbaţii ?ndrăgostiţi de ele, Gemenele reuşesc să ajungă la o ?nţelegere mai profundă a naturii proprii şi să se potolească ?nainte de a fi prea t?rziu. O dată ce ai cerut-o de soţie şi ea a acceptat, poţi să le pl?ngi de milă tuturor celorlalţi bărbaţi, condamnaţi la o viaţă monogamă. Căci tu vei avea mai multe soţii c?nd te vei ?nsura cu Geamăna ta. Soţia Numărul Unu va fi capabilă să se adapteze tuturor cerinţelor tale. Dacă ?i ceri să-ţi fie credincioasă poate fi ?n stare şi de aşa ceva, cu condiţia să fii destul de interesant ca să-i fi c?ştigat cu adevărat iubirea. Mă refer la acea contopire de compatibilitate intelectuală, spirituală şi fizică. Această soţie nu se va supăra niciodată c?nd vei accepta o slujbă care presupune mutarea ?n alt oraş. Cu ingeniozitatea, bunul gust şi simţul culorii care ?i s?nt proprii, va face o nouă locuinţă să arate adorabil. ?n plus, ?i va plăcea la nebunie aventura şi nu te va s?c?i cu reproşuri cum că te joci cu securitatea şi viitorul familiei voastre. O entuziasmează mai mult ideea unor noi orizonturi. S-ar putea să dea dovadă de o minte surprinzător de bună pentru afaceri şi-ţi va sprijini toate ideile originale. Dacă veţi avea nevoie de venituri suplimentare nu va avea nici o problemă să ?şi caute de lucru şi va cheltui banii cu destul de mult simţ practic. ?n ciuda impresiei de superficialitate pe care o lasă, e o g?nditoare profundă. Soţia Numărul Doi va fi plină de toane şi ai face bine să fii pregătit pentru asta. Va avea momente ?n care va fi sarcastică şi chiar cinică. ?ţi va pune la ?ndoială felul ?n care g?ndeşti. Dar un bărbat are nevoie să fie stimulat, nu? Aşa că nu te da ?napoi să o ?nfrunţi şi să o ?nvingi ?ntr-o dispută intelectuală - oricum, asta ?şi doreşte ?n secret. Această soţie nu va fi uşor de şocat de anumite aspecte ale vieţii şi nici nu va avea prejudecăţi. S-ar putea decide să participe la un marş de protest sau la o grevă şi să uite să vină acasă p?nă la miezul nopţii. Dar dacă tu te duci cu băieţii la o bere ?n timp ce ea ţine un discurs pe undeva sau se duce la cursuri seara? Probabil că nu te va pisa cu ?ntrebări nesf?rşite ca să afle unde ai fost, cu cine şi ce aţi făcut. Nici tu să nu-i faci asta. Relaţia voastră e bazată pe onoare. Această femeie e o individualistă extrem de independentă. Soţia Numărul Trei va fi plictisită şi deprimată de treburile casnice. Paturile vor răm?ne nefăcute, iar vasele murdare vor sta ?n chiuvetă ?n timp ce ea visează cu ochii deschişi, citeşte sau scrie un ?nceput de piesă. S-ar putea să ?ţi servească la cină o conservă de fasole fără să se obosească măcar să deschidă cutia. Dar poţi purta conversaţii dintre cele mai interesante cu ea p?nă aproape ?n zori. Te va compătimi pentru frustrările acumulate din cuza nedreptăţilor pe care ţi le-a făcut viaţa, va fi interesată de opiniile tale privind budismul şi entuziasmată dacă vei ?ncerca să scrii un c?ntec. Va fi şi foarte afectuoasă, din moment ce n-ai bătut-o la cap să şteargă praful, să gătească şi alte prostii din astea. Această femeie poate face uneori ravagii ?n economiile familiei, dar dacă ?i sugerezi brusc o expediţie pe munte sau o călătorie ?n alt oraş ?şi va face ?nc?ntată bagajele fără să ridice obiecţii ridicole, cum ar fi "nu ne putem permite" sau "cine o să hrănească pisica?". Soţia Numărul Patru va fi o mamă veselă, care va r?de mult. Nu le va permite copiilor să-i impună restricţii şi va avea suficiente proiecte ?n desfăşurare ca să nu-i sufoce cu dragostea ei. Micuţii ?i vor imita independenţa şi vor avea de c?ştigat din asta. Ei nu prea o vor asculta, căci tinde să fie severă ?ntr-o zi, pentru ca a doua zi să se ?nmoaie şi să cedeze cererilor lor, dar vor adora plimbările lungi făcute cu mama lor. Imaginaţia ei va fi la fel de bogată ca a lor şi se vor amuza unii pe alţii. Va fi o mamă ?ngăduitoare, dar ?şi va face griji din cauza mediilor de la şcoală şi va insista ca odraslele ei să ia note bune. Nu vor scăpa uşor dacă nu-şi vor face temele, dar ea le va trece cu vederea faptul că ?şi aruncă hainele prin toate colţurile camerei. Soţia Numărul Cinci e o gazdă superbă, o expertă ?n arta aranjării lum?nărilor, florilor şi tac?murilor. Poţi veni la cină cu oricine, de la şeful tău p?nă la preşedinte şi ea va fi at?t de amabilă şi fermecătoare ?nc?t oaspetelui nu-i va mai veni să plece. ?şi va organiza viaţa eficient şi fără efort, se va ?mbrăca precum un manechin şi va adora teatrul. Poţi să o duci la vernisaje şi concerte, se va simţi ca acasă oriunde. Toată lumea te va privi cu invidie şi se va ?ntreba cine e femeia aceea splendidă care te ţine de braţ cu at?ta gingăşie. Această soţie e romantică, ultrafeminină şi probabil că-ţi va scrie chiar şi o poezie de ziua ta. Vei dori să-i cumperi rochii de catifea şi parfumuri scumpe, căci stilul ei graţios te va face să te simţi ca un nobil cu domenii ?ntinse. E o femeie sofisticată.
Femeia ta din Gemeni nu va lua niciodată trenul dacă va putea lua avionul, nu va tăcea niciodată dacă va avea ceva de spus, nu va ?ntoarce niciodată spatele cuiva care poate fi ajutat. Mintea ei e at?t de plină de g?nduri şi inima ei de speranţe, ?nc?t poate părea că are nevoie de un computer ca să le organizeze pe toate. De fapt, are nevoie doar de un bărbat care să alerge alături de ea şi să-i ?mpărtăşească visele. Dacă tu eşti acela, nu va ?ndrăzni să se uite peste umăr după tine ca să vadă dacă o ajungi din urmă. O ciudată teamă ad?nc ?nrădăcinată ?n ea o ?mpiedică să se uite vreodată ?n urmă. C?nd - ?n sf?rşit - ajungi alături de ea, fă-o să ?ncetinească p?nă la ritmul tău. Vei reuşi dacă o vei ţine str?ns de m?nă şi nu-i vei da drumul niciodată. Deşi o ?mping din spate v?nturile nordice ale lui Mercur, s-ar putea ca ea să t?njească după odihnă mai mult dec?t crezi. Grăbeşte-te să o ajungi din urmă. Are nevoie de tine.

#219 2008-10-29 20:06:44

skumpi
Vizitator

fii dragutza si pune si Fecioara rodnar

#220 2008-10-29 20:08:04

angel89
Sr. member

pun..fii rabdatoare..le i au in ordine.. si apoi sa pun si pentru barbati? :-?

#221 2008-10-29 20:08:37

angel89
Sr. member

Femeia din zodia Racului

Nu ?ncape nici o ?ndoială. La ?nceput nu vei reuşi să-ţi dai seama dacă femeia ta din zodia Racului e o suavă creatură lunară sau o zănatecă zglobie. N-o să ştii niciodată. ?n timpul "sezonului ploios" te va ?neca ?n regretele ei. C?nd soarele va apărea din nou dintre nori te va ?nvălui ?n r?sete şi te va emoţiona cu tandreţea ei. Aşa e ea. Puţin nebunatică, un pic tristă şi plină de imaginaţie. ?n plus, ştie să str?ngă banul la ciorap. Bine?nţeles, nu vei avea ocazia să te uiţi sub salteaua ei p?nă după căsătorie, căci pudoarea e importantă pentru ea. Dar poţi să fii aproape sigur că are acolo o şosetă veche ?ndesată cu bancnote. Chiar şi cu un ascendent extravagant, această femeie va avea nişte bani ascunşi sub ghiveciul cu azalee, sau puşi printre faldurile feţei de masă din dantelă pe care a primit-o de ziua ei acum zece ani şi pe care n-a folosit-o niciodată. Deschide una dintre cărţile ei cu poezii şi probabil că va cădea dintre pagini o bancnotă uzată, de 50.000, uitată pe acolo de cine ştie c?nd. Femeia Rac poate porni ?ntr-o expediţie de cumpărături nebuneşti c?nd suferă şi are nevoie de balsam pentru orgoliul ei rănit dar, de cele mai multe ori, cheltuielile ei s?nt mult mai puţin substanţiale dec?t venitul. E posibil să manifeste un interes neobişnuit pentru contul tău din bancă, iar banii constituie unul dintre subiectele ei favorite de discuţie. Nu te va dispreţui dacă nu ai bani, at?ta timp c?t te străduieşti să-i obţii. Te va ajuta să faci bani şi să-i economiseşti, dar te va lăsa singur c?nd te vei apuca să ?i risipeşti. C?nd ?i dăruieşti acestei fete ceva extrem de scump şi ea ?ţi spune "Nu trebuia să faci asta", să ştii că vorbeşte serios. Ca să o faci să uite de asigurări, ipoteci, note de plată şi depuneri la bancă, du-o pe malul mării pentru o plimbare nocturnă la lumina lunii. Atunci vei vedea cea mai frumoasă parte a femeii din Rac. Luna va scoate la iveală toate visele ei secrete, iar apropierea apei o poate face să se relaxeze şi să renunţe la cele o mie şi una de inhibiţii. S-ar putea să ai ocazia să-i vezi toată gama emoţională ?ntr-o oră. Aşa vei putea alege sentimentul care-ţi place şi o vei putea ?ncuraja să-l cultive. C?nd o ai pe fata din Rac singură cu tine pe o plajă, sub luna plină se petrece o stranie transformare. Doamna distantă şi rezervată pe care o vezi ziua, sau chiar şi femeia pe care ai observat-o la teatru sau restaurant fiindcă r?dea mereu şi flirta cu neruşinare, va deveni brusc o creatură din altă lume c?nd razele magnetice ale lunii ?i vor străluci ?n ochi şi urechile i se vor umple de foşnetul valurilor. Ea va deveni o nimfă a mării, care te poate purta dincolo de limitele imaginaţiei tale. Metoda va funcţiona de fiecare dată, dar ai grijă să nu alegi o seară cu lună nouă, căci nu are acelaşi efect ca o lună plină. Va fi timidă şi dulce c?nd luna e ?n primul pătrar, dar numai o lună plină poate trezi talentele ei ascunse. Sub vraja astrului nopţii, această femeie poate scrie o poezie, compune un c?ntec sau rupe vălul unor mistere filozofice cu care ?nţelepţii şi-au bătut capul secole de-a r?ndul. Bine?nţeles că ?n aceste cazuri ea e un partener de conversaţie deosebit de interesant.
Ar trebui să fii prevenit că există două tipuri diferite de femei Rac ?ndrăgostite. Prima e bl?ndă, feminină, timidă, modestă, dulce şi pudică. A doua e mai dificilă, pentru că se lipeşte de tine ca marca de scrisoare. Ea va folosi toate trucurile femeieşti pentru a sta aproape de tine oriunde ai fi. Dacă ţii cu adevărat la ea, jocurile acestea pot fi foarte excitante. Dar dacă nu simţi dec?t amiciţie pentru ea şi ea are grijă să te str?ngă de m?nă sau să te sărute pe obraz exact c?nd trece pe l?ngă tine femeia vieţii tale, jocul s-ar putea să nu te mai amuze aşa de tare. Poţi să-i c?nţi ?n strună de dragul glumei, dar ştiu un bărbat care a făcut asta şi a pierdut-o pe fata pe care o iubea cu adevărat. Acest gen de femeie Rac poate fi o reală ameninţare pentru iubirea adevărată şi căsniciile fericite. Aceste femei s?nt ?n minoritate ?n zodie, dar chiar şi una poate provoca mari necazuri.
După cum ştii din alte zodii, puţine femei s?nt perfecte. Cea din Berbec e mereu pe fugă, chem?ndu-şi singură taxiurile şi d?ndu-se cu capul de pereţi, cea din Săgetător e şocant de directă, femeia din Scorpion te poate băga ?n sperieţi, Geamăna poate fi nestatornică, Leoaica - prea m?ndră etc. ?n mod normal, femeile din Rac nu au nici unul dintre aceste defecte. Totuşi, există unele lucruri pe care nu trebuie să le faci c?nd eşti cu ea. Detestă să fie criticată, e profund rănită c?nd e ridiculizată şi nu suportă să fie respinsă. Acestea s?nt cele trei reguli de bază. Femeia acestei zodii e rareori agresivă ?n mod deschis, aşa că va trebui să faci tu prima mişcare. Dacă ea se va mişca, o va face numai ?napoi sau ?n lături. Timiditatea ei ascunsă şi teama de a nu fi respinsă s?nt la fel de mari ca şi la bărbatul zodiei. Cunosc o femeie Rac şi un bărbat din aceeaşi zodie care au stat ?ntr-o noapte timp de şapte ore ?mpreună singuri, ?n apartamentul ei, prefăc?ndu-se că se uită ?n nişte reviste. ?n timp ce inima le bubuia ?n piept, ei au citit un vraf de reviste vechi, ziarele din ziua respectivă şi au dezlegat şi c?teva rebusuri, căci nici unul nu voia să facă prima mişcare.
Fii amabil şi bun cu mama femeii lunare, căci altfel nu te va ierta niciodată. Cu tot simţul umorului, femeia acestui semn nu va reacţiona favorabil la glumele cu soacre. Să nu-i citeşti niciodată jurnalul. Oricum va fi bine ascuns, ?ncuiat pe undeva. Racilor le place să aibă secrete. Nu s?nt genul care să se confeseze, dar pot să asculte confesiunile altora.
Temerile iubitei tale lunare ?ţi pot crea probleme. Ea se teme că nu e destul de frumoasă, destul de deşteaptă, destul de t?nără sau destul de bătr?nă. Nu contează că are o siluetă de manechin, un chip ca al Elenei din Troia şi o minte ca a lui Aristotel, tot se va simţi st?njenită. Asigur-o că e t?nără, adorabilă, logodită şi că eşti al ei. Dacă ?i spui asta de vreo douăzeci de ori pe zi, s-ar putea să ?nceapă să te creadă. Stările ei de spirit se vor schimba ?n medie de patru ori pe lună, cu fiecare pătrar al Lunii, plus fluctuaţii minore de două ori pe zi, o dată cu mareele. E oarecum previzibilă ?ntr-un mod imprevizibil. Această caracteristică o poate face să-ţi pară misterioasă şi fascinantă, dar te va scoate din minţi at?t de mult ?nc?t uneori ?ţi va veni să o str?ngi de g?t. ?ntr-una din perioadele ei proaste, femeia lunară s-ar putea teme că nu găteşte destul de bine, ceea ce e ridicol, căci nativa zodiei poate face un bucătar francez să pară un biet sergent de popotă ?n comparaţie cu ea. Nu e genul care să utilizeze conserve sau semipreparate. Tocăniţele ei s?nt senzaţionale, piureul de cartofi e pufos, legumele s?nt crocante, iar dulceaţa de căpşuni făcută de ea e divină. Cuptorul ?i e unul dintre cei mai buni prieteni, iar bucătăria va fi de departe ?ncăperea ei favorită din casă. Se va agita ?n jurul tău ca o cloşcă, iar ţie ?ţi va plăcea probabil la nebunie, aşa cum le place celor mai mulţi bărbaţi.
O altă temere majoră a femeii Rac va fi faptul că nu o iubeşti suficient de mult. Pentru un mascul cu s?nge ?n vene, această temere va fi uşor de ?ndepărtat. Dovedeşte-i c?t de mult o iubeşti, c?t de des vrei, căci ea va fi minunat de receptivă. ?nsă, o dată cu ?ndepărtarea acestei insecurităţi, s-ar putea să apară o nouă problemă. Sincer vorbind, după ce ai c?ştigat pe deplin o femeie Rac, ea s-ar putea dovedi puţin cam prea tenace, ca şi cum nu mai are de g?nd să-ţi dea drumul p?nă la sf?rşitul vieţii. Asta nu e aşa de rău. Există bărbaţi care t?njesc după o asemenea loialitate. Dacă ai avut norocul să-i c?ştigi dragostea, tu nu vei mai t?nji niciodată nici după afecţiune, nici după delicatese culinare. R?sul ei zurliu ?ţi va umple şi el viaţa de plăcere, iar umorul ei frust şi sănătos ?ţi va fi şi mai drag c?nd te vei g?ndi la sirenele sarcastice cu spirit cinic şi chicoteli ipocrite. Este ?ngrozitor de nedrept să te joci cu inima femeii lunare, pentru că te va iubi, respecta, asculta şi, uneori, te va cicăli puţin, cu sincer devotament. De ce ai ?ncuraja o dragoste at?t de rară, dacă nu ai de g?nd să şi răspunzi la fel? Nu uita c?t e de tenace! Poate că tu doar flirtezi puţin cu ea, dar ?ţi va fi greu să pui capăt relaţiei, căci ea nu aude fluierul de sf?rşit al meciului. Sentimentele femeii Rac nu au nimic superficial. Că pune m?na pe un bărbat sau un serviciu de cafea, acel lucru e al ei pentru totdeauna! Poate că nu o să-ţi copleşească prietenii cu vivacitatea ei sau cu complimente sclipitoare, dar te va impresiona ?ntotdeauna cu farmecul ei. Aceste femei preferă să-şi păstreze cele mai profunde emoţii pentru persoanele cele mai apropiate. După ce ai ieşit cu alte femei şi le-ai comparat cu fata ta din Rac s-ar putea să alergi ?napoi la ea şi să o implori să te prindă din nou ?n "cleşti", c?t mai str?ns. Cel mai dificil aspect c?nd ai de-a face cu o nativă a zodiei e să o ?mpiedici să se retragă ?n carapacea ei dură, aflată mereu la ?ndem?nă. Sentimentele ei s?nt at?t de delicate, ?nc?t cea mai nevinovată remarcă o poate răni profund. Nu poţi să ştii c?nd va deveni brusc vulnerabilă la ?nţelesuri ascunse. ?ntr-o noapte poţi să valsezi cu ea ca ?n vis şi să-i spui că părul ei arată superb, iar ei ?i vor da lacrimile. De ce? Fiindcă ai insinuat că ultima dată c?nd ai văzut-o părul ei arăta oribil. Aceste femei s?nt foarte sensibile şi pl?ng mult. Să ai ?ntotdeauna la ?ndem?nă o batistă curată.
Nativele nu s?nt neapărat zg?rcite, dar simt această nevoie irezistibilă de a păstra totul. Rareori va arunca nasturi, bucăţi de sfoară, borcane, cutii, soţi şi tipare vechi pentru rochii. De unde ştii că nu-i vor folosi c?ndva acele jumătăţi de bilete de teatru, sau pliculeţele de ceai folosite? Poate c?ndva, ?n viitorul imprevizibil, va găsi ceva de făcut cu siguranţele arse pe care le ţine ?n sertarul cu globuri de Crăciun sparte. N-o ?ntreba la ce ?i trebuie cele două sute de ciorapi rupţi şi mănuşi desperecheate. Le va găsi ea o trebuinţă! Această fată nu va ierta ?n veci un musafir care arde cu ţigara cuvertura croşetată de mătuşa Matilda acum patruzeci de ani. Totul are valoare sentimentală pentru ea. Inclusiv insignele de pionier sau primul ei carnet de CEC. ?şi iubeşte posesiunile şi le păzeşte cu gelozie. ?n această categorie intri şi tu. Nu e tocmai geloasă, ci posesivă. E o diferenţă!
Femeile născute ?n semne de foc luptă şi protestează faţă de dezamăgirile şi nedreptăţile vieţii. Femeia Rac crede că nu rezolvă nimic agit?ndu-se. C?nd lucrurile nu ies cum vrea ea poate că va vărsa c?teva lacrimi ?n tăcere, dar de obicei ?şi va ?ncrucişa braţele şi va aştepta răbdătoare ca lucrurile să se ?ndrepte de la sine. Răbdarea e una dintre principalele ei virtuţi. ?nsă c?nd e deprimată, va trebui să găseşti o modalitate de a o scoate dintr-ale ei şi să o prinzi ?nainte să se scufunde prea ad?nc ?n depresie. ?n ad?ncul sufletului lui, orice Rac ?şi doreşte să fie răsfăţat, alintat. Are o nevoie disperată să ştie că nu poţi trăi fără ea şi uneori e capabilă să meargă p?nă dincolo de limitele normale pentru a-ţi st?rni mila şi instinctul protector, doar pentru a se asigura că e importantă pentru tine. De fapt, cere foarte puţin pentru c?t ?ţi dăruieşte. ?nsă nu te lăsa păcălit de slăbiciunea manifestată ?n timpul acestor episoade. Acea fetiţă neajutorată care se cuibăreşte ?n braţele tale puternice pentru ca tu să o protejezi de lumea rea şi rece e perfect capabilă să se deascurce singură dacă e nevoie. ?n toiul unei discuţii ?ncinse ?n contradictoriu, c?nd femeia ta lunară se uită ?n sus, la tine, cu ochi ?nlăcrimaţi şi speriaţi, nu uita că, după ce pleci şi treci de colţul străzii, probabil că ea ?şi va şterge lacrimile, va pune nişte muzică şi va ?ncepe calmă să-şi facă ordine ?n dulapuri. Bine?nţeles, nu poţi să neglijezi momentele c?nd depresia ei e reală, şi nu doar o ?ncercare de a-ţi st?rni compasiunea. ?n acele seri ai face bine să stai cu ea, să asculţi muzică şi să o ţii tandru de m?nă. Sacrificiile de care e capabilă o femeie lunară pentru cei dragi nu au limite. Curajul pe care nu pare a fi ?n stare să şi-l adune pentru a-şi alunga propriile temeri apare ca din senin, strălucitor ca soarele, atunci c?nd cei dragi au nevoie ca ea să fie puternică pentru a-i sprijini. C?nd totul ?ţi merge prost, ea nu te va dezamăgi niciodată şi ?n acele momente ?ţi va aminti mai degrabă de o st?ncă dec?t de o fragilă rază de lună. Pentru copiii ei va fi un monument de stabilitate şi un refugiu şi ?i va ajuta să-şi găsească drumul ?n viaţă, cu sensibilitate şi ?nţelegere. Ei vor conta pe ea şi căldura iubirii ei va transforma căminul lor ?ntr-un palat plin de lumină şi bogăţii, chiar dacă trăiţi ?ntr-o colibă. C?nd vor apărea copiii, s-ar putea să pierzi o parte din atenţia ei. Racul e semnul maternităţii! Va fi loc şi pentru tine, dar va trebui să te dai un pic mai la o parte. O femeie Rac fără copii ?şi va revărsa afecţiunea maternă asupra unui animal de casă sau a prietenilor, iar aceştia vor fi norocoşi. Nimic nu e prea bun pentru familia ei. Dacă fiul acestei femei strănută, va fi băgat imediat ?n pat, ?nfofolit şi ?ndopat cu medicamente, ceai şi supă de pui p?nă c?nd creşte suficient de mare pentru a opune rezistenţă. Progenitura unei mame din Rac nu va ieşi pe uşă ?ntr-o seară rece fără puloverul cel gros sau fără fular şi mănuşi ?ntr-o zi de iarnă. Un copil va trebui să aibă multă voinţă pentru a se opune cocoloşirii mamei lunare şi pentru a nu ajunge un răzg?iat. Altfel, va fi un adevărat şoc pentru el c?nd va ieşi ?n lume şi va descoperi că nu e centrul universului. Un asemenea devotament ?i poate oferi un refugiu minunat pentru momentele c?nd lumea i se pare un loc de nesuportat, dar pe de altă parte ?l poate face anormal de dependent de fusta mamei şi incapabil să-şi vadă propriile defecte. Mama din Rac va păstra fiecare lucrare de control a puilor ei, va pune cu m?ndrie pe pereţi m?zgălelile lor st?ngace şi va ?mpacheta cu duioşie ?n h?rtie de mătase pantofiorii ?n care copilul ei a făcut primii paşi. Nativele zodiei nu acceptă uşor ideea că progeniturile lor vor să părăsească cuibul şi nici nu le prea vine să renunţe la ei ca să-i lase să-şi ?ntemeieze o familie. Ele au tendinţa să se agaţe de copil prea str?ns şi prea mult timp şi cred că nimeni nu e suficient de bun pentru odorul lor. Uneori, potenţialul mire sau viitoarea soţie a unui copil de Rac trebuie să treacă prin tot felul de teste ca să obţină aprobarea finală.
Ciudata posesivitate a femeii din această zodie o face să fie de neclintit, dar niciodată agresivă. Ea ştie ?n ad?ncul sufletului ei că, oric?t de departe te-ai duce ca să-ţi urmezi visele, te vei ?ntoarce ?ntotdeauna şi ea va fi acolo, aştept?ndu-te răbdătoare. Ochii ei ?ncă vor mai avea strălucirea lunară de care ?ţi aminteşti, bucătăria va mirosi delicios a arome de m?ncăruri calde, iar ea te va ?ntreba cum a fost şi cum te simţi. Dacă nu ţi-a mers bine, va spune o glumă ca să te facă să r?zi, te va hrăni şi, după ce te-ai relaxat, ?ţi va alunga grijile cu sfaturile ei de bun simţ şi umorul ei nebun. Mai t?rziu, la lumina flăcărilor din şemineu, te vei uita la chipul ei senin şi te vei ?ntreba din nou: "O fi, de fapt, oare, o creatură lunară sosită dintr-o grădină ?nvăluită ?n ceaţă, sau o adorabilă nebună plină de viaţă?". Dar răspunsul nu va mai părea important.

#222 2008-10-29 20:09:09

angel89
Sr. member

Femeia din zodia Leului

Există un lucru care cu siguranţă n-o să-ţi placă la femeia din zodia Leului: faptul că păstrează un album cu fotografii şi amintiri de la toţi foştii ei iubiţi. N-are rost să ?ncerci să o convingi să-l ardă, pentru că Leoaica e sentimentală. Ea nu e o floare de seră, e o floare a soarelui. Probabil că e jenant de populară şi vei avea o groază de rivali dacă vrei să o faci să accepte să-ţi poarte numele pentru tot restul vieţii. Vei avea un avans mare ?n cursă dacă te numeşti Caragea, sau Raţiu, sau Ghica, sau Bibescu, sau orice alt nume care să sune princiar, ori important. Pur şi simplu nu-mi pot imagina o femeie din Leu care să se mărite cu cineva pe nume Măcelaru! E posibil, totuşi. Orice e posibil. Dar probabil că-l va schimba ?n Măcărescu.
Aproape sigur va fi liderul social al grupului ei, domnind peste celelalte femei ca o regină, dar cu o căldură at?t de dezarmantă şi cu un sur?s at?t de frumos ?nc?t nimeni nu se va supăra. Poate că celelalte fete simt că a fost născută să conducă şi să impună stiluri, obiceiuri şi maniere. Oricum, nu ar avea nici un rost să ?ncerci să-i subminezi autoritatea.
Natura pare să fi fost părtinitoare c?nd a ?nzestrat-o pe Leoaică cu vivacitate, inteligenţă, graţie, frumuseţe şi senzualitate c?t pentru trei femei şi ceva pe deasupra. Dacă ai complexe de inferioritate, ai face bine să-ţi muţi g?ndul spre o pasăre cu pene mai puţin colorate. Nu-ţi ?nchipui că ai s-o ?mbl?nzeşti, transform?nd-o ?ntr-o fătucă ce-ţi soarbe cuvintele de pe buze. Bărbatul care se aşteaptă ca fata din Leu să-i cadă la picioare plină de adoraţie trăieşte pe altă lume. Consideră-te norocos dacă te priveşte ca pe un egal, te respectă, e dispusă să-ţi fie parteneră şi-ţi permite să o stăp?neşti din punct de vedere emoţional. Ce Dumnezeu! Simplul fapt că ?ţi dă voie să o iubeşti te-a ridicat la rang de cavaler! Leoaica e o femeie şi jumătate. E un produs de lux, pe care nu-l găseşti la orice talcioc sau magazin ieftin.
Nu strică să ţii minte că această femeie este o actriţă excepţională, prefăc?ndu-se că e dulce şi inofensivă ca vata de zahăr. Va avea o voce şoptită, comportament bl?nd şi amabil şi ochi mari, calzi, care sclipesc ?nc?ntător c?nd bate din gene. O femeie din această zodie poate părea placidă şi calmă ca apa unui lac. Ai grijă! E doar un rol pe care-l joacă pentru că dă bine ?n ochii criticilor. Dar ?ncearcă să o ?ndepărtezi din rolul principal ocupat ?n inima ta şi s-o pui pe locul doi şi vei afla cur?nd că nu e deloc timidă şi supusă. Desigur, majoritatea femeilor dominate de Soare ?ţi vor da de ?nţeles foarte clar de la ?nceput că s?nt prea m?ndre şi demne ca să accepte mizerii din partea ta. Dar n-aş vrea să te văd d?nd cu st?ngul ?n dreptul ?n caz că eşti ?ntr-o relaţie cu celălalt fel de Leoaică, cea care-şi ascunde ghearele dar le ascute ?n fiecare zi pentru orice eventualitate.
Primul pas pe care trebuie să-l faci c?nd curtezi această femeie este să te duci la ea cu daruri. Nu contează ce-i dăruieşti, at?ta timp c?t s?nt cadouri scumpe, de cel mai bun gust, iar tu eşti ?mbrăcat cum trebuie c?nd i le oferi. Apoi, pregăteşte-ţi un arsenal de complimente c?t mai diverse. Fii original şi creativ. Cu texte de genul "Ce tare eşti, gagico" şi "Eşti mişto, păpuşă" vei ajunge să fii azv?rlit din palat direct ?n stradă, ?napoi printre ţărani. Vulgaritatea şi argoul o lasă absolut rece ca gheaţa. Nu uita, faci curte unei femei cu s?nge albastru! Ea nu poate trăi fără flatări, dar ţine minte că ea ?ţi admiră masculinitatea şi nu vrea sub nici o formă să te transforme ?ntr-o c?rpă de care poate să-şi şteargă picioarele. O femeie solară nu te-ar putea iubi dacă nu ai fi puternic. ?nsă nu-ţi va permite să o insulţi adopt?nd o atitudine condescendentă faţă de ea. După standardele ei, nu e ?n nici un caz o reprezentată a "sexului slab".
Multe fete din Leu s?nt atletice şi iubesc sportul, dar ai face bine să ?ţi duci Leoaica la teatru şi nu la stadion. Scena şi reflectoarele o vor transfigura şi fascina de fiecare dată. Alege o piesă ?n care eroina se poartă aşa cum ţi-ai dori tu să se poarte ea ?n seara respectivă şi ai toate şansele ca ea să-şi asume rolul ?n mod inconştient şi să-l joace perfect, fără să rateze o inflexiune de voce. După ce se termină spectacolul nu o duce la un chioşc cu hamburgeri şi nu te aştepta ca ea să stea la tejghea molfăind fericită cartofi prăjiţi numai pentru că e at?t de ?ndrăgostită de tine. Mai bine o scoţi mai rar ?n oraş, dar o duci ?n locuri mai luxoase. Asta nu ?nseamnă neapărat că femeia acestei zodii e o v?nătoare de comori. De fapt, e de obicei foarte generoasă: nu o va deranja să-şi plătească deseori singură consumaţia sau biletele la teatru şi te va copleşi cu aproape tot at?tea daruri c?te ?i vei da tu. Dar pur şi simplu nu se simte ?n largul ei ?ntr-un decor ponosit, de m?na a doua. Cea mai săracă femeie Leu din lume va str?nge destui bani ca să-şi cumpere draperii pentru ferestre, inele pentru degete şi haine de bună calitate. E posibil ca din c?nd ?n c?nd să facă de curiozitate incursiuni ?n "lumea a doua", dar numai ca spectator, păstr?nd distanţa faţă de mulţime. Sărăcia o deprimă şi ?i face rău, fizic. Dacă te ?mbraci ca un ?ngălat şi ?i oferi drept locuinţă o cocioabă, n-ai nici o şansă.
Nu o acuza pe Leoaică pentru aroganţa şi vanitatea ei. Aşa e ea făcută: să se simtă deasupra maselor. Oamenii au rareori resentimente din cauza asta, pentru că, atunci c?nd e iubită şi respectată, nativa poate fi cea mai bună şi mai generoasă dintre femei, plină de compasiune feminină pentru copii şi toţi cei neajutoraţi şi uitaţi de lume. Nu poţi să-i ceri să renunţe la tronul care i se cuvine prin naştere. Dacă e o solară tipică, e at?t de amabilă şi strălucitoare, ?nc?t majoritatea oamenilor acceptă bucuroşi faptul că e o fiinţă ieşită din comun. La drept vorbind, aşa şi este. E inteligentă, puternică, spirituală, capabilă şi totuşi delicios de feminină. Nimeni ?ntreg la minte nu ar spune că acestea s?nt calităţi oarecare.
Cu puţină flatare obţii ce vrei de la femeia ta felină. Deja ştii că aceasta e marea ei slăbiciune ascunsă. ?ţi mai spun un secret, pentru cazul ?n care vrei să te ?nsori cu ea: ?n cele din urmă se va sătura de colivia ei de aur şi va dori să cutreiere jungla ca să vadă ce mai pun la cale celelalte vieţuitoare. Dacă o ţii ?nchisă ?ntre patru pereţi rişti să-i stingi flacăra interioară. Las-o să-şi construiască o carieră. Se va usca pe picioare dacă o obligi să fie doar o gospodină, cu excepţia cazului ?n care ai destui bani ca să-şi permită să primească mereu musafiri, să dea petreceri şi să redecoreze casa de c?te ori ?i vine.
Femeia solară este de obicei un giuvaer de nevastă. Nu prea ai s-o vezi ?mbrăcată şleampăt, ?n capoate uzate, cu bigudiuri ?n cap şi cremă anti-rid pe faţă. Şi asta nu pentru că ar omite vreun tratament cosmetic. Leoaica tipică petrece ore ?n şir ?n faţa oglinzii şi cheltuieşte o avere pe cosmeticale, dar vrea ca tu să vezi rezultatele, nu strategia. S-ar putea să ai uneori impresia că ?ntreţii toată familia coafezei ei. Mulţi soţi de femei solare ajung să le ?ntrebe disperaţi: "Iubito, chiar trebuie să cheltuieşti at?t de mult la coafor?". Dar Leoaicelor nu le place să-şi aranjeze singure părul. Un şamponat şi nişte bigudiuri o fac să se simtă răsfăţată, şi asta contează enorm pentru starea lor de spirit.
Dacă nu are ascendent ?n Rac, Fecioară sau Capricorn, va trebui să stai cu ochii pe carnetul ei de cecuri. C?nd vine vorba să cumpere haine luxoase, lucruri pentru casă şi cadouri pentru prieteni, nativa acestei zodii tinde să sară calul şi să se lase dusă de val. Garderoba ei poate fi destul de vastă. Poate arăta splendid ?n rochii de seară, sclipind de strassuri, cu decolteuri ad?nci, dar probabil va prefera hainele sport, comode. ?i plac croielile elegante şi materialele fine, dar nu neapărat zorzoanele şi ornamentele. Caşmirul moale, tricotajele italiene şi stofele englezeşti s?nt favoritele ei. Gusturile ei s?nt de obicei desăv?rşite, chiar dacă s?nt costisitoare. Există c?te o femeie din Leu care sare calul şi ?şi ?ngroapă simţul estetic ?n ţinute ?ncărcate, şocante, dar aceasta e excepţia de la regula generală a simţului excepţional al modei pe care-l posedă orice Leoaică.
Vei descoperi că e o gazdă excelentă c?nd ?ţi vei invita şeful la cină la tine acasă. Acesta te va considera un geniu pentru că ai c?ştigat m?na unei asemenea femei. Probabil că felina ta o va cuceri instantaneu şi pe soţia şefului, căci nativele acestei zodii au succes at?t la femei c?t şi la bărbaţi şi fiecare sex primeşte ?n mod egal sur?sul ei prietenos şi vivacitatea ei amabilă. Oricine ajunge ?n apropierea ei ?i simte căldura. Leii nu prea aruncă umbre.
Ca mamă, va revărsa o cascadă de iubire asupra copiilor ei şi ?i va ?nvălui cu afecţiune. Nu ?i va fi uşor să le vadă defectele, dar c?nd acest lucru se va ?nt?mpla, va fi foarte severă. Pentru că nu suportă să fie luată de bună, dacă progeniturile nu o respectă se va ?nchide ?ntr-o regală tăcere ofensată. Multe mame din Leu au un mod bizar de a-şi răsfăţa copiii fără să se zg?rcească la mustrări, ceea ce pare a fi o contradicţie. Ea se va h?rjoni cu copiii, va purta discuţii lungi şi amicale cu ei, dar ?n acelaşi timp ?i va ?nvăţa să ia poziţie de drepţi la o simplă privire a ei, să se poarte impecabil şi să-i asculte pe adulţi. Există ?nsă pericolul ca ea să le dea un pic prea mulţi bani de cheltuială şi să cedeze ?n faţa rugăminţilor lor de a le cumpăra lucruri nenecesare. ?ntr-un fel, se poate spune că ?şi tratează copiii ca pe nişte membri alintaţi ai familiei regale, care s?nt profund iubiţi, dar de la care aşteaptă să se comporte desăv?rşit, mai ales ?n public. Leoaica va fi teribil de m?ndră de realizările puilor ei şi Dumnezeu să-l ajute pe nepoftitul care ?ncearcă să le facă rău sau să ?i judece nedrept. Ea nu ?i va sufoca pe cei mici cu atenţia ei. E prea independentă ca să stea tot timpul cu ochii pe ei. ?şi va vedea de viaţa ei, păzindu-şi ?n acelaşi timp puii de la distanţă. Chiar dacă are o carieră, copiii ei nu vor duce lipsă de afecţiune sau atenţie. Nativele care au carieră reuşesc de obicei să echilibreze perfect viaţa profesională cu maternitatea.
S?nt momente ?n care ?şi pierde demnitatea şi stăp?nirea de sine, transform?ndu-se ?ntr-o felină jucăuşă, cu ?nclinaţie pentru comedia bufă. Ea poate r?de ?n hohote sonore, ca un animal sănătos, dar c?nd momentul a trecut, apar din nou vocea satinată şi ţinuta regală. Nimeni nu poate zdrobi o remarcă obraznică sau o ?ntrebare necioplită cu at?ta dispreţ glacial ca femeia din Leu. Nu gustă deloc familiaritatea străinilor. Deşi se va prosti şi va fi uimitor de destinsă cu cei apropiaţi, cei din afară s?nt poftiţi să stea ?n banca lor.
?n privinţa fidelităţii, Leoaica ?ţi poate aminti de vechiul toast: "Să bem pentru noi doi, pentru dragoste şi r?s. ?ţi voi fi fidelă at?ta timp c?t şi tu ?mi vei fi fidel, nici un minut ?n plus". Cam at?t la acest capitol. Nu fi gelos pe darul ei de a fi centrul atenţiei ?ntr-o ?ncăpere plină de bărbaţi topiţi de admiraţie. ?ntotdeauna se ?ntorc capete c?nd Leoaica trece cu mers felin. Ea consideră că e firesc ca bărbaţii să o curteze. Poate că va ?ncuraja complimentele din partea bărbaţilor şi se va deda la flirturi uşoare, nevinovate, pentru că nevoia ei profundă de a fi aplaudată şi adorată ascunde o ciudată teamă că nu e destul de feminină şi atunci trebuie să ?şi confirme mereu că e seducătoare. Doar pentru că ?i z?mbeşte celui mai bun prieten al tău şi ?i spune că adoră noua lui jachetă nu ?nseamnă că nu mai e ?ndrăgostită de tine. Dar nu ?ncerca să ?i spui şi tu celei mai bune prietene a ei că ?ţi place noua ei fustă. Asta e cu totul altceva! Dacă te aude că-i spui secretarei tale altfel dec?t "duduia nu-ştiu-cum" s-ar putea să te alegi cu ceva zg?rieturi de la pisicuţa ta.
Sigur că nu e cinstit. Dar dacă vrei să fii m?ndrul posesor al acelui penaj superb colorat, trebuie să faci c?teva concesii. La urma urmelor, să ai la casa ta un păun e cu totul altceva dec?t să ai un cuc sau un porumbel cenuşiu. C?ntă ?n strună vanităţii ei. Probabil că va fi o persoană importantă prin forţe proprii, pentru că puţine Leoaice pot rezista să nu concureze cu bărbaţii pentru prestigiu, dacă nu şi pentru venit. Femeia ta poate fi orice, de la actriţă la chirurg.
Aceasta e cheia unei relaţii armonioase cu femeia ta din Leu: nu o lăsa să te pună ?n umbră, dar nici nu ?ncerca să o ?ntreci. Recunoaşte-i rolul de vedetă ?n viaţa ta şi ţine-te bine de m?ndrie! ?n fond, trebuie să fii un bărbat şi jumătate dacă ai reuşit să c?ştigi m?na m?ndrei Leoaice!

#223 2008-10-29 20:10:06

angel89
Sr. member

si pentru skumpi! tongue

Femeia din zodia Fecioarei

?ţi ?nchipui femeia din zodia Fecioarei ca pe o creatură virginală, pură ca zăpada neatinsă? Iluziile tale s?nt pe cale de a fi spulberate. Nu e deloc o nimfă ?n tunică diafană, ?ngenunchind l?ngă izvor. O astfel de femeie ?şi poate părăsi soţul pentru un bărbat pe care l-a cunoscut pe malul vreunui ocean ?ndepărtat, poate naşte copilul iubitului ei fără să fie căsătorită cu el şi poate ?nfrunta lumea ostilă cu fruntea sus. S?nt multe de ?nvăţat despre acest simbol vulnerabil şi fragil al feminităţii nepătate. ?n primul r?nd, coloana ei vertebrală e făcută din oţel inoxidabil.
E adevărat ca e fundamental timidă. Fără ?ndoială. Fecioarele nu se caţără pe lădiţe de lemn ca să ţină discursuri ?nflăcărate, agresive, nu s?nt arestate pentru conducere sub influenţa alcoolului şi dacă găseşti vreuna care să joace ?ntr-un spectacol burlesc, fă-ţi o cruce mare! Dar e puţin probabil. Dar o femeie din Fecioară e, totuşi, o femeie. Are toate vicleniile şi armele necesare, inclusiv hotăr?rea de a-şi căuta fericirea, oriunde s-ar afla aceasta. Dacă pe acest drum se ?nt?mplă să dea peste ceva spini, nu va leşina şi nici nu va striga după ajutor.
C?nd auzi de o nativă care a indignat societatea pentru că i-a ?ncălcat legile, citeşte printre r?nduri. Mintea ei e fundamental curată, pură, ca şi iubirea adevărată, singurul fel de iubire pe care-l va accepta. Va escalada cel mai ?nalt munte şi va traversa oceane furtunoase doar ?n galoşi şi jachetă o dată st?rnit spiritul ei mercurian, fapt ce poate schimba profund acea imagine feciorelnică, fragilă a ei. O Fecioară care ?şi dă seama că mariajul ei e imperfect şi găseşte o iubire care i se pare fără cusur, nu va ezita să taie legăturile vechi. C?nd va folosi cuţitul va fi la fel de calmă şi precisă ca un chirurg. Oric?t ar detesta să rupă legăturile de familie, ea detestă şi mai mult ipocrizia.
O dată ce a văzut că o iubire e adevărată şi ideală, puritatea conceptului ei despre o legătură sentimentală e mai presus de orice document legal din lume. Ea e singura femeie din zodiac care poate fi mortal de practică şi divin de romantică ?n acelaşi timp. Acea aventură romantică petrecută la malul unui ocean ?ndepărtat poate părea superficială şi imorală. De fapt, e un exemplu previzibil de fecioară care se comportă cum ?i dictează firea atunci c?nd ajunge ?ntr-o situaţie dificilă. Va agoniza de ruşine din cauza condamnării din partea societăţii ?n cazul unei astfel de legături ilicite, dar aceasta nu ?i va schimba cursul acţiunilor, aşa cum nu va schimba nici puritatea motivelor acestei femei. Iubirea unei Fecioare poate arde cu o asemenea incandescenţă, ?nc?t să facă de r?s pasiunea altor zodii prin intensitatea şi hotăr?rea ei. ?nsă aprinderea acestui foc poate dura c?tva timp.
Trebuie să recunosc faptul că aspectul fizic, animalic al iubirii, poate fi oarecum diminuat la femeia tipică din Fecioară, dar ea are o calitate misterioasă, tăcută şi răbdătoare, iar "pasiunea spiritului" este un substitut extrem de satisfăcător pentru bărbaţii care preferă delicateţea ?ntr-o relaţie amoroasă.
Nativa e o perfecţionistă, dar asta nu ?nseamnă că ea e perfectă. Are şi ea trăsăturile ei negative şi acestea pot pune omul la grele ?ncercări. ?n primul r?nd, aceste femei au convingerea nestrămutată că nimeni nu poate face lucrurile at?t de ordonat şi eficient ca ele. Ceea ce te scoate din minţi e faptul că, de obicei, au dreptate! ?n plus, ţin enorm la promptitudine. Ai făcut vreodată o Fecioară să te aştepte la o ?nt?lnire? C?nd e supărată sau prost dispusă, nu va face scene furtunoase şi nici nu-ţi va da cu sticle ?n cap, dar poate fi o adevărată scorpie plină de venin c?nd o enervezi. Poţi să te aştepţi liniştit să te facă cu ou şi cu oţet fără menajamente. Du-i flori, recunoaşte că ai greşit şi nu o contrazice. Nu vei rezolva nimic, căci ?ntr-o ceartă cu o Fecioară nu ai cum să c?ştigi. Păm?ntul e elementul ei, aşa că apreciază creaţiile naturii. Prin urmare, florile o vor mai ?mbl?nzi. C?t despre scuze, fii scurt şi sincer. Fecioara nu e deloc proastă. Mintea ei limpede va descoperi imediat o minciună elaborată, chiar şi spusă de cel mai rafinat orator, şi va vedea şi cea mai mică pată de ruj de pe gulerul cămăşii tale. O fi ea o minte pură, dar categoric nu e naivă.
Nu vreau să spun că-ţi va percheziţiona coşul cu rufe murdare, cel puţin nu p?nă la căsătorie. După aceea, rufele vor fi ?n casa ei şi ea nu se va mai simţi at?t de vinovată c?nd le va studia.
Această femeie are un blocaj mintal c?nd e vorba să recunoască faptul că a greşit, aşa că ai face bine să-ţi asumi vinovăţia din start. Oric?t de tare te-ar irita acest lucru, de cele mai multe ori ea va avea dreptate. Aşa că, de ce să te opui? C?nd reuşeşti să o aduci din nou la starea ei normală, e o fiinţă at?t de ?nc?ntătoare ?nc?t nu va mai conta cine a c?ştigat cearta.
Dacă orgoliul tău masculin poate să suporte, nu ţi-ar strica să o consulţi ?n problemele financiare sau să o laşi pe ea să administreze bugetul. E concisă şi practică şi va descoperi cele mai mici erori, pe care nici un expert contabil nu le-ar detecta imediat. Asta doar ?n cazul ?n care harta ei natală nu are influenţe puternice din alte părţi sau nu are un ascendent impulsiv.
Revizuieşte-ţi manierele şi gramatica dacă ai o iubită din Fecioară. Nu va suporta greşelile de limbaj, ?njurăturile sau faptul că bei apa din castronelul pentru spălat pe m?ini. Nu mesteca ţelină l?ngă urechea ei şi nu comanda un pui fript ?ntreg. E destul de greu să-l măn?nci elegant ?n faţa ei. Mai bine spune-i chelnerului să-ţi aducă şniţel de piept dezosat, e mai sigur. Nici cu ?mbrăcămintea neglijentă nu vei avea mare trecere ?n faţa ei. Dacă te-ai ?ndrăgostit de o Fecioară, resemnează-te să te bărbiereşti şi să faci duş de două ori pe zi. Dă-ţi cu after shave, aranjează-ţi părul, pune-ţi o cămaşă curată, ai grijă cum te comporţi şi lustruieşte-ţi pantofii ?nainte să porneşti la cucerirea acestei fete. Şi uite un pont foarte valoros: data viitoare c?nd ?nt?rzii, prefă-te că nu-ţi dai seama c?t e ceasul. Intră pe uşa ei furios. c?nd te ?ntreabă ce s-a ?nt?mplat, spune-i că biblioteca aceea nenorocită, afurisită (mai ur?t de-at?t să nu-ndrăzneşti să te exprimi!) se tot ?nchide cu cinci minute mai devreme dec?t scrie ?n program. Asta n-ar fi aşa de rău, dacă s-ar ?nt?mpla doar din c?nd ?n c?nd, dar ei trag de tine să te dea afară ?n fiecare seară, c?nd tu trebuie să pui la loc toate colecţiile alea de reviste ştiinţifice cu care lucrezi. Va uita complet de ?nt?rzierea ta.
N-o duce la curse ca să te vadă arunc?nd dintr-un foc trei sute de mii pe un pariu, păstrează-ţi povestioarele fără perdea pentru pauza de masă cu băieţii de la muncă şi spune-i tot timpul c?t de bine ?ţi pare că nu e genul superficial. Aşa şi e, nu? Nu e nici genul sufocant. Fecioarele nu alunecă spre extreme. Ele pot foarte bine să-şi poarte singure de grijă, dar nu au nevoie să se comporte bărbăteşte pentru asta.
Nu o copleşi scoţ?ndu-ţi ?n evidenţă farmecele fizice, nu o str?nge ?n braţe de să-i rupi coastele ?n metrou şi nici nu te grăbi să o săruţi de noapte bună de la prima sau chiar de la a zecea ?nt?lnire. Aşteaptă şi vei primi ceva mai bun. ?n general, nu face mare caz din relaţia voastră. Mişcă-te ?ncet, cu graţie şi bun gust, sau vei răm?ne fără iubita ta din Fecioară. Probabil că-i va plăcea la nebunie teatrul şi chiar paradele. Pompa şi costumaţiile, emoţia dramatică ?i oferă o supapă pentru propriile ei emoţii ţinute str?ns sub control. ?n plus, e un critic excepţional. Intelectul ei ?nalt combinat cu gustul artistic ?i oferă o percepţie extrem de ascuţită. O Femeie din Fecioară va şti exact ce vor scrie criticii ?n recenzii ?nainte ca acestea să apară. Iubeşte piesele de teatru, concertele şi cărţile, dar le critică fără milă conţinutul. La fel de critică e şi cu cravata, tunsoarea, vorbele şi faptele tale. Pentru ea, a critica e la fel de firesc ca şi a respira. E eterna perfecţionistă şi fără ea, toţi am fi cam neglijenţi şi delăsători. ?nsă, ai grijă, nu o critica şi tu! Asta e ?mpotriva regulilor. Aici nu merge să-i faci şi tu ce-ţi face ea. G?ndirea ei limpede precum cristalul ?i permite să-şi vadă ?n taină propriile imperfecţiuni la fel de clar cum le vede şi pe ale tale şi se judecă deseori cu multă asprime. De aceea consideră că nu e cazul să o faci şi tu. Despre ea se poate spune cu adevărat că e cel mai aspru critic al propriei persoane.
Unul dintre lucrurile plăcute ?n relaţia cu o femeie din Fecioară e faptul că ea ?şi va bate capul cu toate, ?ngrijor?ndu-se pentru orice şi făc?ndu-i chiar plăcere. Te va ţine pe linia dreaptă fără să-ţi răpească masculinitatea, artă pe care femeile din alte semne ar face bine să o deprindă de la ea.
C?t despre problema fidelităţii, s-ar putea să auzi de vreo nativă care, din cine ştie ce motive inimaginabile, s-a hotăr?t să-şi arunce pe fereastră virtutea, arunc?ndu-se ?ntr-un v?rtej de aventuri, dar de obicei asta se ?nt?mplă din dorinţa de a-şi dovedi ceva şi această rătăcire nu va dura prea mult. Fecioarele care se abat uneori pe drumul promiscuităţii s?nt destul de deştepte ca să-şi ascundă scăparea şi asemenea comportament este, oricum, o excepţie de la regulile lor. ?n mod normal, dacă te iubeşte cu adevărat, poţi să stai liniştit chiar dacă femeia ta răm?ne singură timp de o lună pe o insulă pustie cu cel mai sexi bărbat din lume. Dar două luni? Păi, Fecioarele s?nt şi ele oameni, ştii? Nu s?nt computere. Au inimi mai calde dec?t cred cei din jur şi emoţii care pot fulgera de intensitate, chiar dacă nu simt nevoia să ?nchirieze un panou ca să facă reclamă acestui lucru. Latura emoţională a nativelor este controlată, dar nu inexistentă. Nu uita asta!
Femeia acestei zodii e enervant de meticuloasă ?n chestiuni mărunte, dar poate fi cea mai bună, generoasă şi afectuoasă creatură din lume. G?ndeşte-te la perfecţionismul ei ca la o virtute ?n loc de un defect. ?n lumea asta măturată de impulsivitate ce ne-am face fără mintea şi privirea ascuţită a Fecioarei? Chiar şi ?n timp ce te scoate din sărite cu critcile ei, are ceva adorabil şi de-a dreptul irezistibil. dar, desigur, ai descoperit asta deja, altfel nu te-ai bărbieri de două ori pe zi şi nu te-ai duce ?n fiecare seară la bibliotecă. Comportamentul ei liniştit şi ochii bl?nzi, limpezi, şi-au făcut treaba şi te-au prins ?n mreje. Probabil că ai aflat chiar şi c?t poate fi de amuzantă c?nd oamenii nu se iau de ea şi ce spirit sclipitor zace ?n căpşorul acela drăgălaş. E ciudat şi fermecător, dar, ?n general, r?sul femeilor din Fecioară sună ca nişte clopoţei.
Ea nu-şi face iluzii, aşa că nu ?ncerca să-i vinzi cine ştie ce idei de doi lei. Pentru ea, adevărul e frumuseţe şi frumuseţea e adevăr. Obişnuieşte-te s-o vezi golind scrumirele din trei ?n trei secunde, fii bun cu pisoii adunaţi de ea de pe străzi şi ea va accepta cu graţie feminină rolul de soţie supusă, care-ţi aduce pipa şi papucii. ?şi va ?mpărţi viaţa numai cu un om ?n care are ?ncredere, iar lucrurile mărunte ?nseamnă enorm pentru ea. ?n ciuda modestiei şi timidităţii ei naturale, e destul de puternică pentru ca alţii să găsească sprijin ?n ea ?n momente grele. Curajul tăcut şi simţul responsabilităţii ?nnăscute la femeile din Fecioară acţionează deseori ca un liant magic care ţine la un loc o familie numeroasă. Probabil că va fi o bucătăreasă bună şi nu te va otrăvi cu supa. Casa voastră va fi curată şi plăcută, iar castronelul de pe măsuţa de cafea va fi plin cu mere ?n loc de bomboane de ciocolată, care strică dinţii şi nu s?nt bune pentru sănătate.
Probabil că n-ai să-ţi vezi niciodată progeniturile alerg?nd prin cartier cu lum?nări neşterse sub nas, m?njite de dulceaţă pe faţă şi tenişi rupţi. Nici n-ai să-i găseşti pe cei mici cu degetele băgate ?n tutunul tău de pipă sau color?ndu-ţi documentele de serviciu. Fecioara ta ?i va disciplina cu fermitate. Nativele au rareori mai mult de unul sau doi copii şi nu par să aibă neapărată nevoie să fie mame pentru a se simţi femei. ?nsă o dată apărut copilul ?n viaţa unei astfel de femei, nu ?i va neglija niciodată nevoile fizice, morale sau educaţionale. Poate că nu-i va satisface la fel de uşor nevoile emoţionale, dar dacă e sigură de dragostea ta pentru ea şi se ştie apreciată se va relaxa şi va dărui copiilor ei afecţiune caldă din belşug. Cei mici le găsesc deseori pe mamele din Fecioară ?nc?ntător de amuzante şi bune. Acestea s?nt ferme şi ?ncearcă să le inducă obiceiuri sănătoase, dar au o bl?ndeţe care face copilul să se simtă iubit şi ?n siguranţă.
Dacă ai drept nevastă o Fecioară tipică, probabil că vei veni de la serviciu şi ?ţi vei găsi casa mirosind a flori proaspete şi p?ine rumenindu-se ?n cuptor. Ea ?ţi va şterge de praf vechile visuri şi le va face să strălucească din nou, nu-ţi va ?mprumuta niciodată aparatul de ras şi nici nu-ţi va folosi periuţa de dinţi ca să se dea cu rimel. Te va ?ngriji ca un ?nger c?nd vei fi bolnav şi nu te va pune ?n situaţii jenante flirt?nd cu cel mai bun prieten al tău. Se va ?mbrăca ?ngrijit şi vei putea discuta cu ea o groază de subiecte, nu numai despre scutece şi b?rfe de la coafor. Nu va face crize de gelozie sau de nervi şi nici nu va arunca banii pe fereastră. ?ţi va păstra cu sfinţenie secretele, te va ajuta să-ţi organizezi munca şi probabil că nu va face riduri c?nd va fi de v?rstă mijlocie. Spune drept, pentru toate astea nu merită să-ţi revizuieşti comportamentul şi să-ţi ?ngrijeşti unghiile? Ochii ei s?nt lacuri limpezi de iubire pură, iar c?nd z?mbeşte poate lumina o cameră ?ntreagă. Păstreaz-o! S-ar putea să nu mai ai un asemenea noroc tot restul vieţii.

#224 2008-10-29 20:12:04

angel89
Sr. member

Femeia din zodia Balanţei

Un copil mi-a pus c?ndva o ?ntrebare dificilă: "De ce doamnele poartă pantaloni şi bărbaţii folosesc colonie frumos mirositoare?", a vrut el să ştie. I-am răspuns la repezeală ca să nu mai aibă timp să se g?ndească la alte ghicitori: "Pentru că ?n fiecare femeie există o mică parte care e masculină şi ?n fiecare bărbat are o părticică feminină." Acest lucru e valabil, mai mult sau mai puţin pentru toate zodiile, dar Balanţei i se potriveşte perfect. Chiar şi ?n cel mai viril şi aspru bărbat din Balanţă poţi găsi o urmă din sexul opus, iar Venus are grijă să joace aceeaşi festă şi femeilor zodiei.
Nativa poate fi delicată ca un iepuraş alb, pufos, şi poate vorbi cu voce şoptită, bl?ndă, dar extrem de convingătoare. Se poate ?mbrăca ?n mătăsuri şi dantele, iar părul ?i poate mirosi a cele mai dulci parfumuri. E posibil chiar să arate ca o păpuşică pe care o poţi ridica cu o singură m?nă (deşi un ascendent ?n Taur sau Săgetător o poate face să fie ceva mai grea). Dar cu toată feminitatea ei, manierismele drăgălaşe şi graţia adorabilă, acestă fată poate purta o pereche de pantaloni cu surprinză- toare lejeritate, iar pantalonii ?i vor veni chiar bine. Mintea ei va avea o logică de-a dreptul masculină şi ?ţi va face faţă cu succes ?n orice fel de discuţie. E posibil chiar să te ?ntreacă uneori, deşi latura feminină a Balanţei e prea subtilă ca să te lase să te prinzi că e mai deşteaptă ca tine p?nă nu se vede trecută cu bine de luna de miere. ?n timpul "sezonului de ?mperechere" va avea grijă să nu te bată la şah, dar nu-şi va ascunde la nesf?rşit inteligenţa ?n spatele acelor gropiţe drăgălaşe. P?nă la urmă, vei vedea desfăşur?ndu-se ?n toată splendoarea ei acea forţă a minţii ei.
Majoritatea femeilor din Balanţă vor scoate la iveală acel spirit sclipitor ori de c?te ori se va aborda un subiect care oferă cea mai mică şansă de controversă. Poate fi orice, de la felul ?n care-ţi porţi gulerul la cămaşă, p?nă la motivul pentru care nu reuşeşti să obţii o mărire de salariu. (?n ultimul caz, va considera că e parţial vina ta şi parţial a şefului tău. La Balanţe lucrurile se echilibrează ?ntotdeauna). Dacă refuzi să muşti momeala, va discuta singură ?n contradictoriu. O fată din Balanţă poate st?rni o astfel de discuţie singură, o poate continua şi chiar sf?rşi de capul ei. Singura ta contribuţie poate fi ceva de genul "Dar de ce?" sau "N-aş prea crede", dar asta e tot ce-i trebuie pentru ca ea să-ţi ofere un monolog strălucit, care poate să dureze mai mult de o oră. ?nsă pe tot parcursul lui, probabil că vei fi topit de ?nc?ntare, copleşit de farmecul ei. Cam la fiecare trei propoziţii ?ţi va oferi z?mbetul acela delicios şi tu vei ajunge să-ţi schimbi părerea la fel de uşor cum ?şi schimbă ea sexul arog?ndu-şi prerogativele bărbăteşti şi transform?ndu-se apoi rapid din nou ?n iepuraşul adorabil după care eşti topit. Te va convinge cu o logică pură ca un cristal. Nu vei pierde nimic, cu excepţia m?ndriei tale, dar nu-i vei duce dorul prea tare, căci vei fi sub vraja z?mbetului bl?nd, venusian. ?n plus, de obicei are dreptate, căci deciziile ei s?nt la fel e bine c?ntărite ca cele ale Curţii Supreme de Justiţie. Această femeie nu are nevoie de prea multe ?ncurajări ca să se lanseze ?ntr-o comparaţie verbală ?ntre două puncte de vedere, oricare ar fi acestea. Un an electoral ?i va oferi ocazia perfectă ca să-şi exerseze talentele retorice şi argumentaţia logică. Ea poate fi o activistă politică excepţională, o dată ce s-a hotăr?t care candidat are dreptate.
Trec?nd peste ?nclinaţia tipică a Balanţei de a c?ntări totul de două ori, ca să se asigure că n-a omis nimic, nativa poate fi o femeie şi jumătate pentru un bărbat interesat de o idilă sau de companie, sau de am?ndouă. Tendinţa ei de a contrazice e de fapt bazată pe o dorinţă sinceră de a lua o decizie imparţială. Lucrurile ar putea sta mai rău. Măcar ea nu-şi inventează propriile reguli pe parcurs şi nici nu sfidează cu ?ncăpăţ?nare orice logică, refuz?nd să asculte vocea raţiunii, ca femeile din alte zodii. Şi-apoi, majoritatea opiniilor ei s?nt prezentate cu diplomaţie şi tact, ceea ce ?ndulceşte pilula ?ntr-un anumit grad.
S-ar putea să te cam plictisească digresiunile ei pe teme mărunte, insignifiante, dar, c?nd va fi vorba de ceva important, vei aprecia eforturile ei de a fi corectă şi capacitatea ei de a judeca nepărtinitor, c?ntărind toate aspectele subiectului. Alte femei vor azv?rli ?n st?nga şi-n dreaptea opinii care reflectă, de fapt, firea lor, fără să le pese prea mult de ce crezi tu sau de un răspuns cinstit. Pentru o Balanţă, opiniile personale nu există. Părerea ta merită tot at?ta respect ca a ei p?nă la luarea unei decizii finale, pe baza fisurilor din eşafodajul argumentelor ei, al tău şi al tuturor filozofilor.
Majoritatea venusienelor au o carieră, căci le plac banii pentru că ?şi pot cumpăra lucruri frumoase cu ei. Nativa adoră hainele frumoase, parfumurile scumpe, muzica clasică. ?n general, Balanţele au nevoie de sume considerabile de bani pentru a se desprinde de sordida realitate ?nconjurătoare, care le poate provoca o stare de rău fizic şi emoţional. Dar mai există un motiv pentru care ţine să muncească şi să c?ştige bani. Bărbatul ei. Dacă exită un lucru pe care femeia din Balanţă ?l preţuieşte mai mult dec?t orice pe lumea asta este bărbatul pe care a ales să-l iubească, respecte şi organizeze.
Detestă să-şi facă pasienţe. Parteneriatul, at?t ?n dragoste c?t şi ?n afaceri, constituie cea mai profundă nevoie a ei. Nu-i place să lucreze singură şi e pur şi simplu incapabilă să trăiască singură. Pentru ea, mariajul e o firmă mixtă, iar regulile s?nt la fel de inflexibile ca cele ale unei companii. Tu eşti preşedintele asociaţiei şi ţi se acordă respectul cuvenit. Ea e şefa consiliului director şi te va ?mpiedica să faci greşeli, ?n felul ei feminin, protector. E făcută pentru munca ?n echipă. Va dori să ia parte la c?t mai multe dintre activităţile şi hobby-urile tale. Această femeie e dispusă să fie o gazdă perfectă pentru asociaţii şi prietenii tăi chiar şi ?n lipsa ta, dar e suficient de feminină ca să te sprijine şi să te urmeze c?nd vrei să-ţi schimbi cariera, să vă mutaţi ?n alt oraş sau să cultivi noi prieteni. Toate astea s?nt domeniile ?n care tu decizi. Rolul ei este să ?nlăture obstacolele din calea ta şi ca să se asigure că nu strici ceva prin acţiuni impulsive sau judecăţi pripite.
Adevărata Balanţă nu are de g?nd să fie un bolovan legat de g?tul soţului ei. Vrea doar să ?nlăture toate st?ncile din calea lui. La suprafaţă nu e nici pe departe at?t de dominatoare cum e ?n sinea ei, pentru că ultimul lucru pe care şi-l doreşte e să facă afirmaţii categorice, care să-ţi dea ocazia să dai vina pe ea mai t?rziu. ?n cele mai multe cazuri va avea mare grijă unde păşeşte (except?nd cazul c?nd are un ascendent ?n Berbec - şi dacă eşti ?nsurat cu o astfel de femeie ai o mare problemă).
Nativa tipică a acestei zodii este o fină intelectuală şi are o putere de analiză uluitoare, ceea ce poate fi de mare ajutor ?n rezolvarea problemelor tale de serviciu. Rareori permite emoţiilor să stea ?n calea luării unei decizii obiective şi de obicei ?ţi poate da sfaturi mai bune dec?t avocatul tău. Mai mult dec?t at?t, ea ?ţi oferă aceste perle de ?nţelepciune pe o tavă de argint, ?nconjurate de farmec şi acoperite cu un ?nveliş de sugestii amicale. M?na ei de fier poartă o mănuşă din catifea moale şi ?ţi poate da ghiont ca să te aducă pe calea cea bună cu at?ta delicateţe ?nc?t vei jura că schimbarea a fost ideea ta. Un bărbat născut ?n zodia Berbecului, Scorpionului, Taurului sau Leului ?şi va pune de obicei nevasta din Balanţă pe un piedestal şi o va idolatriza. Ceea ce e bine, pentru că şi ea ?l idolatrizează. Cei care vizitează cuibul unei Balanţe care şi-a găsit perechea potrivită vor avea impresia că se uită la Adam şi Eva ?nainte de apariţia şarpelui care a stricat totul. (Două Balanţe căsătorite vor deveni invariabil ori porumbei mereu ?ndrăgostiţi, ori adversari ?nverşunaţi. Vor trece de la o extremă la alta).
Există multe avantaje c?nd locuieşti cu o femeie născută ?n Balanţă. Nu-ţi va deschide niciodată corespondenţa. Pur şi simplu nu i-ar trece prin cap să fie at?t de lipsită de onoare. Niciodată nu-ţi va dezvălui secretele de serviciu ?n faţa prietenilor şi nu te va face de r?s ?n faţa şefului. Probabil că-l va cuceri şi pe el cu farmecul ei, cu acelaşi sur?s cu care ţi-a topit inima c?nd ai văzut-o prima dată. Există unele native influenţate de poziţii negative ale lui Marte, care pot avea uneori emoţii excesive, sau pot m?nca şi bea mai mult dec?t ar trebui, dar aceste cazuri s?nt extrem de puţine. Chiar dacă o Balanţă se mai ?mpiedică uneori de propriile talere, mai devreme sau mai t?rziu va ajunge la acea stare de armonie paradisiacă. Vor exista momente c?nd te vei ?ntreba dacă e ?nger sau diavol, dar de cele mai multe ori, ?ngerii vor "lupta" ?n tabăra ei.
Probabil că nu vei avea a te pl?nge de lipsă de demonstraţii fizice ale iubirii ei pentru tine, pentru că e sentimentală ca dantela veche, dar şi extrem de afectuoasă. Deşi g?ngurelile şi alintările ei s?nt sincere, acele priviri dulci, atingeri tandre, ?mbrăţişări calde şi sărutări frecvente joacă şi rolul de camuflaj pentru agresivitatea ei masculină ascunsă.
Locuinţa voastră s-ar putea să arate ca o reclamă pentru mobilă sau covoare. Culorile se vor asorta, iar mobila va fi de bun gust. Tablourile vor fi drepte pe pereţi, iar mesele vor fi de obicei servite la timp. ?n cazul celor mai multe venusiene poţi să te aştepţi şi la şerveţele de damasc, tac?muri argintate, flori pe masă, porţelan, lum?nări, vin, muzică lentă şi un meniu echilibrat. Dacă mai pui la socoteală şi mintea ei ascuţită şi spiritul sclipitor, ce poţi să mai ceri? Pentru ea, "ocupaţia" de femeie este o carieră pe viaţă şi e imposibil să nu atingă perfecţiunea la un moment dat. Latura ei masculină te va deranja rareori, cu condiţia să nu fii unul dintre acei bărbaţi imposibili care se cred Henric al VIII-lea şi au pretenţia ca femeile din viaţa lor să se comporte ca nişte consoarte supuse, ?ngrozite să nu-şi piardă capul dacă spun şi altceva ?n afară de "da" şi "nu". Consoarta ta din Balanţă va spune cu siguranţă mai mult dec?t at?t! Ei ?i place să vorbească. Dar e şi un ascultător care te flatează cu atenţia acordată c?nd simţi nevoia să spui ce ai pe suflet. Această femeie este şi dură şi moale ?n acelaşi timp şi nu orice femeie e capabilă de o asemenea performanţă ?n echilibristică.
Comportamentul ei dulce şi talentul de a-ţi netezi cu bl?ndeţe fruntea ?ncruntată te poate face să crezi că e slabă şi neajutorată sau că va fi panicată şi feminină c?nd se va ivi o criză. Te ?nşeli amarnic. Acea adorată creatură mică şi delicată e nouăzeci la sută făcută din oţel curat. Nu e cazul să răm?i legat la ochi o viaţă doar pentru că nu ai văzut ce zace ?n ea atunci, la ?nceput, c?nd plănuia cu şiretenie să te prindă ?n mreje ?n timpul acelor partide de şah pe care te tot lăsa să le c?ştigi. Deschide bine ochii la următoarea urgenţă familială şi vezi cine menţine, de fapt, totul şi pe toţi pe linia de plutire. Adevărul acesta nu trebuie să te facă să te simţi mai puţin bărbat. Nimeni altcineva nu va şti c?tă nevoie ai de ajutorul ei la c?rmă c?nd lucrurile devin furtunoase. Ea nu se va lă uda niciodată cu asta. Fii recunoscă- tor că ai pe cine te baza. Şi-apoi, arată tare bine ?n blugii ăia pe care-i poartă la cumpărături sau la picnic. E ceva normal ca femeile să poarte pantaloni, at?ta timp c?t au destulă minte ?nc?t să poarte mătase la petreceri şi dantelă ?n pat. Ea aşa face. Una dintre cele mai valoroase calităţi ale ei este capacitatea de a-şi ascunde inteligenţa ascuţită sub o feminitate fără cusur.
Copiii vor fi iubiţi şi ?ngrijiţi cu tandreţe de o mamă Balanţă, dar, ca să fim sinceri, se vor situa pe locul doi, la destul de mare distanţă de tine, ocupantul incontestabil al primului loc ?n viaţa ei. Ei vor primi o porţie mare din inima ei, dar nu le va permite niciodată să se atingă de acel colţ pe care ţi l-a dăruit ţie ?nainte ca ei să apară. Dacă joaca lor ?ţi deranjează odihna, poate fi foarte severă, iar dacă nu te vor asculta, ea se va ?nfuria mai rău dec?t atunci c?nd n-o ascultă pe ea. Cei mici vor fi drăgălaşi şi curaţi ?n copilărie şi vor deveni adulţi politicoşi şi ordonaţi, cu condiţia să nu-i răsfeţi tu, caz ?n care ea nu va interveni, căci tu eşti domnul şi stăp?nul castelului. Copiii nu vor fi nicodată neglijaţi sau ignoraţi, dar adevărul adevărat este că motivul pentru care a vrut să devină mamă a fost ca să-ţi poată oferi astfel şi mai multă fericire. Nu le va permite niciodată să fie nerespectuoşi cu tine. Totuşi, dacă devii cam prea despotic, le va oferi un umăr moale pe care să pl?ngă şi chiar le va strecura ?n buzunar o ciocolată fără ştirea ta, atunci c?nd vei pune piciorul ?n prag cu prea multă severitate.
E adevărat că s-ar putea să ciugulească dulciuri cam prea des şi să se ?ngraşe. E posibil chiar să stea prea mult prin oraş, la dans, sau să bea un păhărel ?n plus. Vor fi momente c?nd va fi cam prea autoritară şi altele c?nd te va scoate din minţi cu vorbăria. Dar toate acestea se vor ?nt?mpla numai c?nd talerele balanţei ei emoţionale vor fi temporar dezechilibrate. ?ntotdeauna vor reveni la stadiul de echilibru perfect o dată depăşit momentul dificil, mai ales dacă ?i oferi afecţiunea şi ?nţelegerea necesară ca armonia să revină ?n sufletul ei.
Care altă femeie mai poate arăta ca o prinţesă c?nd o duci la bal şi imediat după aceea să-şi lege şireturile la bocanci, să-şi tragă fermoarul la pufoaică şi să te ajute să tai buşteni pentru şemineu? Balanţa are suficientă feminitate pentru primul caz şi destulă putere pentru al doilea.

#225 2008-10-29 20:12:15

skumpi
Vizitator

ms big_smile puss

#226 2008-10-29 20:12:54

angel89
Sr. member

Femeia din zodia Scorpionului

Femeia Scorpion are o frumuseţe profundă, misterioasă. E fascinantă, m?ndră şi perfect stăp?nă pe sine. Dar are un singur regret ascuns: că nu s-a născut bărbat.
Aproape că simt furia nativelor la vederea dezvăluirii de mai sus, căci nu există femeie plutoniană care să nu se considere femeie p?nă ?n v?rful unghiilor, iar dacă tu eşti ?ndrăgostit de o astfel de femeie probabil că nu ?nţelegi ce vrea să spună respectiva remarcă. Această fată are cu siguranţă suficientă strălucire şi este extraordinar de seducătoare. Dar eu n-am spus că arată ca un băiat şi nici nu am vrut să insinuez că nu se descurcă de minune cu statutul ei de femeie. Doar că, ?n subconştientul ei, ar prefera să fie bărbat. Ar avea mai puţine restricţii şi mai multe oportunităţi. Este singurul secret pe care-l ascunde şi faţă de sine, aşa că, să-l vadă dat ?n vileag, nu-i pică deloc bine.
Din clipa ?n care fata din Scorpion va putea face diferenţa ?ntre botoşeii albaştri şi cei roz, se va resemna să-i poarte pe cei roz, pentru că e o adevărată maestră a adaptării perfecte la orice situaţie. Dar rozul nu e culoarea ei. Adevărata nuanţă a firii ei e maroul ?nchis, sau roşul ?nchis, ca vinul, care nu s?nt tocmai culori feminine. ?nsă e capabilă să te facă să crezi că s?nt. Cunosc un exemplar care se preface extraordinar de bine că e o pisicuţă fragilă, pufoasă. Toarce cu at?ta mulţumire, ?nc?t majoritatea bărbaţilor cred că au de-a face cu o ultra-feminină nativă din Peşti. Cad ?n capcana ei şi se trezesc prea t?rziu, mai trişti, dar mai ?nţelepţi. Nu e o pisicuţă.
Femeile din Scorpion au un dispreţ profund pentru membrele sexului lor care eşuează ?n rolurile de iubită, soţie şi mamă. O plutoniană ?şi va controla dorinţa de a domina şi va oferi o interpretare splendidă a feminităţii, cu mult mai mult rafinament dec?t femeile dure din Berbec, Leu sau Săgetător. Ea va face asta la ?nceputul relaţiei. S-ar putea să existe exemple de bărbaţi care au avut o surpriză neplăcută după ce şi-au scuturat orezul nuntaşilor din păr şi au ?ndepărtat păienjenişul iluziilor de pe ochi. Spre deosebire de femeile din Berbec, de exemplu, Scorpioana ?şi va ascunde forţa şi va vrăji un bărbat cu parfumul greu al privirii ei exotice ?n timp ce ?i permite să-i ofere un foc de la bricheta lui. Asta e mult mai sexi dec?t să aprindă ea ?nsăşi un chibrit şi să-i sufle fumul ?n faţă, iar ea e conştientă de asta. O altă fată s-ar arunca ?n braţele tale şi şi-ar striga iubirea de pe acoperişuri. Plutoniana se va ?ndrepta spre tine cu mişcări lente, seducătoare, şi ?ţi va şopti mesajul ei intim. E uimitor, dar aceste fete pot arăta seducătoare ?n blugi, tricouri largi sau adidaşi. Poate că vocea ei răguşită creează imaginea. Cunosc o astfel e nativă care a purtat o şapcă de baseball tot timpul c?t viitorul ei soţ i-a făcut curte şi a vorbit mai mult despre sport. Dar era la fel de seducătoare ca Mata Hari şi a pus m?na pe bărbatul dorit, căci acesta a fost hipnotizat.
Nu te aştepta ca ea să cadă pe spate ca reacţie la avansurile tale. Să nu te aştepţi să bată din gene şi să te adore cu devotament orb. Multe dintre aceste femei s?nt băieţoase şi nici măcar nu au gene foarte lungi. Dealtfel, cu ochii aceia superbi, misterioşi, care ?ţi pot citi ?n suflet, nici nu are nevoie de accesorii. Şopteşte-i la ureche ceva romantic, care ar topi complet orice altă fată, şi ea ?ţi va arunca o privire intensă, străpungătoare, care va vedea adevăratele tale intenţii. E un adevărat aparat de radiografii, aşa că nu flirta. Dacă nu eşti serios, nu faci dec?t să-i iroseşti timpul şi să o insulţi. Nu te-aş sfătui să insulţi un Scorpion. Nu e sănătos. Dacă nu ?nţelegi ce vreau să spun, ?ntreabă pe cineva care ?nţelege. S-ar putea să auzi unele poveşti care or să-ţi zb?rlească părul.
Nu trebuie să uiţi că această femeie fatală ?şi poate ascunde forţa răzbunătoare sub un sur?s sfios, un comportament bl?nd şi o voce mai şoptită dec?t a lui Marilyn Monroe. E bine să reţii asta, dacă vrei s-o ?ml?nzeşti, sau să te protejezi ?mpotriva ei... sau am?ndouă. Poţi să fii sigur că furiile Iadului s?nt dulci z?ne pe l?ngă o femeie din Scorpion care a pierdut controlul asupra emoţiilor ei plutoniene. Nativa poate fi dominatoare şi tiranică, sarcastică şi frigidă, pentru ca, ?n clipa următoare să devină fierbinte ca un cuptor. Poate ur? veninos, ucigător şi poate iubi cu ferocitate, abandon?ndu-se total. De un lucru poţi fi sigur: nu e nicodată "călduţă", ?ntre cele două extreme.
Scorpioana are un dar care ?ţi poate da fiori pe şira spinării. E o formă neobişnuită de magie neagră, pe care o poate folosi cu at?ta măiestrie ?nc?t poţi jura că e vrăjitorie. Ai prea puţine şanse de scăpare din clipa ?n care ochii ei ?i ?nt?lnesc pe ai tăi. Datorită celui de-al şaselea simţ, ea poate recunoaşte deseori un viitor partener de la prima privire şi, nu se ştie cum, va transfera instantaneu această percepţie spre tine. Reacţiile tale nu pot fi dec?t două. Vei fi prins fără scăpare ?n vraja ei şi dus vei fi, alunec?nd ?ntr-o spirală ameţitoare spre capitularea necondiţionată, sau te vei speria de moarte şi-ţi va veni s-o rupi la fugă ţip?nd după ajutor. De ce at?ta grabă? Mai stai puţin. S-ar putea să afli ce ?nseamnă să trăieşti cu adevărat. Ea ştie şi te va ?nvăţa şi pe tine. Oricum, ar trebui să fii flatat că te consideră demn de acea privire ciudată. Această femeie nu găseşte nici o scuză unui bărbat slab. Ea caută ambiţie şi curaj. Vrea un bărbat care să o domine şi să o facă să fie m?ndră de el, fără să-i schimbe personalitatea. Alesul trebuie să fie puternic, masculin şi mai frumos dec?t media. Mai are nevoie şi de o mare inteligenţă pentru a se putea măsura cu propria ei minte sclipitoare şi un interes mai mult dec?t trecător ?n problemele abstracte, filosofice. Aşa că stai liniştit şi afişeazăă un z?mbet superior. Toţi cunoscuţii vor g?ndi că eşti deosebit dacă ea te priveşte insistent. Dacă stai să te g?ndeşti, asta ?ţi poate deschide noi orizonturi. Cota ta la bursa de valori va creşte brusc cu c?teva puncte bune.
O dată ce te-ai apropiat de o Scorpioană, poţi fi sigur că eşti un bărbat deosebit şi neobişnuit. Aşa cum poţi fi sigur şi de faptul că ea te iubeşte cum n-ai mai fost iubit şi nici n-ai să mai fii iubit vreodată. Vei fi cel mai important lucru din viaţa ei. Dacă e o plutoniană tipică, te va susţine cu loialitate şi va ?ncerca să te facă fericit cu o intensitate pasională. Dacă eşti prea greu e mulţumit, ?şi va arăta frustrarea prin ?ncercări pasionate de a-ţi anihila dezinteresul.
Probabil că ţi-a sărit ?n ochi cuv?ntul "pasional". Majoritatea bărbaţilor au auzit zvonuri interesant despre pasiunea femeilor din Scorpion. E adevărat. Pe dinăuntru clocoteşte de pasiune, deşi aceasta e ţinută strict sub control şi ascunsă sub o atitudine glacială faţă e străini şi un calm de suprafaţă care-ţi aminteşte de catifeaua neagră. Dar bărbaţii s?nt, din păcate, prea ?nclinaţi să asocieze pasiunea strict cu amorul fizic. Dar definiţia plutoniană a acestui cuv?nt e mult mai cuprinzătoare. Are legătură cu sentimentele ei legate de absolut tot ce atinge. Ea nu ştie ce ?nseamnă să fii uşor interesat de ceva. ?i este imposibil să fie detaşată. Rareori poate spune că ?i place sau nu-i place o piesă de teatru, o carte, religia, mobila sau anumiţi oameni. Ori ?i repugnă cu vehemenţă, ori idolatrizează cu pasiune. Dacă ceva nu ?i st?rneşte una din aceste două atitudini, atunci ignoră complet acel lucru, adopt?nd o atitudine glacială. Totuşi, va răm?ne neatinsă de furtunile emoţionale, cel puţin dacă e să ne luăm după exteriorul placid ?n care se ?nfăşoară după fiecare explozie nucleară minoră sau majoră. După ce s-a calmat şi a adoptat din nou atitudinea echilibrată, de catifea neagră, s-ar putea să fie greu să-ţi convingi soacra că fiica ei a spart toate farfuriile şi a făcut bucăţi toate draperiile. Toată lumea o să creadă că acuzi pe nedrept acea femeie calmă şi controlată de un temepreament at?t de distrugător. Dacă stai să te g?ndeşti, calităţile ei s?nt at?t de excepţionale ?nc?t ar fi trebuit să-ţi dai seama că şi defectele vor fi pe măsură. După ce-ţi trece cucuiul din creştet, g?ndeşte-te la părţile ei bune.
Pentru că e atrasă de investigarea tenebrelor, la ?nceput poate părea la fel de tentantă ca şi fructul oprit, iar expresia profundă, stranie, din ochii ei poate intesifica această impresie. E adevărat că această femeie se poate uneori aventura ?n zone periculoase ?n eforturile ei de a pătrunde toate misterele vieţii, mai ales că nu cunoaşte frica. Dar nativa tipică va ieşi din aceste cotoloane ?ntunecate la fel de puternică şi pură. Dacă permite acestor călătorii să-i ?ntineze spiritul, Scorpioana se va simţi măcinată de vinovăţie şi angoase, dar forţa ei interioară o va ajuta să se ridice ca pasărea Phoenix din cenuşa acestor experimente şi tot va fi superioară aproape tuturor femeilor pe care le cunoşti.
Scorpioana poate fi păstrătoarea multor secrete ?ntunecate, căci ?i place să audă confesiuni, dar nu va spune nimic despre ea şi nici nu va dezvălui aceste secrete, nici măcar ţie. Nu ?ncerca să-i smulgi tainele legate de viaţa ei personală, căci această femeie are o parte numai a ei, intimă, pe care nu o vei atinge niciodată, o parte a minţii şi sufletului ei, care ?i aparţine ?n exclusivitate. Nu e mincinoasă, ba chiar de cele mai multe ori e brutal de sinceră, dar vor exista ?ntotdeauna g?nduri şi sentimente pe care nu le va mărturisi nimănui.
Nativa este incredibil de loială celor puternici şi merituoşi, dar cei slabi nu vor fi niciodată onoraţi de privirea ei. Demnitatea ei c?nd e vorba de relaţii interumane o poate face să pară distantă şi snoabă. ?ntr-un fel, aşa şi este, pentru că practică sistemul ei personal de caste, mai puternic marcat dec?t cel al surorilor ei din Leu şi Capricorn. Toţi Scorpionii s?nt extrem de selectivi c?nd e vorba e prieteni. Pe cei care merită ?i vor păstra o viaţă, iar cei superficiali, comuni, vor răm?ne ?ntotdeauna pe dinafară. Orice femeie din Scorpion are imense resurse interioare de perseverenţă şi hotăr?re, la care apelează oric?nd are nevoie ca să facă faţă exceselor care o tentează, de la alcool şi droguri, p?nă la răzbunările autodestructive, lipsite de scrupule sau depresiile periculoase. Mai devreme sau mai t?rziu, probabil că va investiga o formă sau alta a ocultului, iar misterle străvechi şi lumile nevăzute ?i vor c?ştiga respectul, deşi, pe parcursul unei vieţi, Scorpionul poate trece prin toate fazele, de la fervoare religioasă p?nă la ateism.
Scorpioana nu simte nevoia să fie nevastă cu acte ca să acorde partenerului dragostea şi devotamentul unei neveste. Dacă circumstanţele obiective fac căsătoria imposibilă, ea te va iubi fără reţineri şi nu va da doi bani pe ce spun vecinii. ?n multe dintre aceste situaţii neobişnuite, relaţia e onestă şi profundă, mult mai presus de iubirea superficială, egoistă din multe mariaje legale. Ipocrizia societăţii nu o va ?mpiedica nicodată pe această femeie curajoasă să caute fericirea. Ea nu răspunde dec?t ?n faţa propriilor legi, iar ?n inima ei ?nţelege mult mai profund jurăm?ntul "p?nă c?nd moartea ne va despărţi" dec?t multe dintre miresele care-l murmură.
?n ciuda personalităţii ei puternice, Scorpioana ?şi va lăsa bărbatul să fie şeful. ?n loc să-l pună ?n umbră cu forţa şi ambiţia ei, ?şi va pune la bătaie talentele ca să-l ajute pe el să-şi atingă scopurile. Viitorul tău va fi important pentru ea şi, după căsătorie, dacă ?i ceri, ea va renunţa fără mari regrete la propria carieră, ?n afară de cazul ?n care ai dezamăgit-o profund sau e nevoie ?n casă de un venit suplimentar. Poate că acasă veţi avea certuri furtunoase, dar ?n public te va apăra cu ferocitate. Nu va accepta ca cineva să te vorbească de rău sau să profite de tine. Cei care vor ?ncerca vor simţi biciul furiei ei. Fericirea ta va fi ?ntotdeauna pe primul loc. Nativa tipică te va ajuta să perseverezi p?nă c?nd obţii ce vrei şi nu se va pl?nge şi nici nu-şi va pierde răbdarea, deşi poate acumula oarece resentimente dacă ?ţi pierzi curajul pe parcurs. Are pretenţia să ţinteşti c?t mai sus, iar dacă te vei mulţumi cu mai puţin s-ar putea să ai parte de remarci destul de sarcastice şi de reproşuri.
Femeile din Scorpion ?şi iubesc căminul, care va străluci de curăţenie, bun gust şi confort. Mesele s?nt servite la timp şi lucrurile s?nt ?n general ţinute sub control. Dacă nu e aşa, ?nseamnă că ceva o face să fie foarte nefericită, căci ?nclinaţia ei firească e spre frumuseţe şi ordine. Pentru nativa tipică, curăţenia de primăvară e ca o vacanţă. Adoră să cotrobăie prin toate cotolanele ca să vadă ce găsesc. Ai grijă să nu găsească bileţele parfumate prin jacheta ta cea veche c?nd face curăţenie ?n dulapuri. Scorpioana e iraţional de suspicioasă chiar şi atunci c?nd nu are motive, aşa că ?ţi poţi ?nchipui ce se ?nt?mplă c?nd găseşte indicii reale ale unei posibile infidelităţi. Imaginează-ţi norul-ciupercă al unei explozii nucleare şi ai să-ţi faci o idee. Nu are rost să o suspectezi şi tu pe ea, ?n ciuda ocaziilor ivite. Şi s-ar putea să fie destule, căci ea nu-şi dezvăluie niciodată sentimentele cele mai profunde. Bine?nţeles, asta ?ţi va st?rni multe ?ntrebări. ?nghite-le, o dată cu nodul din g?t. Ca şi ?n cazul sertarului pe care-l ţine mereu ?ncuiat, anumie lucruri s?nt teritoriu interzis pentru oricine. N-ai să obţii nimic cu insistenţele. Ştie şi ea că nu e corect, dar asta nu schimbă cu nimic lucrurile. Asta e! O accepţi aşa sau nu. Probabilcă ai s-o accepţi, căci e imposibil să o părăseşti. Dacă nu din alt motiv, măcar pentru că amintirea ei te va b?ntui tot restul vieţii. E mai uşor să te adaptezi idiosincraziilor ei dec?t să ai coşmaruri ?n fiecare noapte dacă o părăseşti. Nimeni nu părăseşte un Scorpion. Nu de tot. Oricum, ai l?ngă tine o femeie deosebită.
Oric?tă nevoie ar avea de siguranţa pe care i-o oferă rădăcinile şi căminul, se va muta fără ezitări vizibile dacă asta e necesar pentru cariera ta. Pentru un militar e o soţie excelentă, iar pentru un politician e un adevărat giuvaer. Nu există om pe care să nu-l poată "citi" şi nici minciună pe care să n-o "miroase". Scorpioana ?ţi poate spune exact ?n cine poţi avea ?ncredere şi care s?nt cei pe care e bine să-i supraveghezi. Şi soţia din Peşti are aceeaşi clarviziune, dar ea e prea bl?ndă, prea incapabilă să critice şi prea dispusă să găsească scuze defectelor celorlalţi. Nu e şi cazul femeii din Scorpion. De fapt, va fi nevoită deseori să-şi ?nfr?neze limba ascuţită şi să-şi modereze tonul tăios.
La capitolul buget, plutoniana e complet imprevizibilă. Se poate zg?rci şi economisi fiecare bănuţ, pentru ca apoi să aibă accese de extravaganţă magnifică. Un lucru e sigur: ?i plac banii. Dar această femeie preţuieşte şi mai mult presitigiul şi va fi mulţumită dacă accepţi un venit mai mic, ?nsă eşti propriul tău şef şi ai perspective de a eveni o persoană influentă. Acestor femei le place puterea şi vor sacrifica multe pentru a o obţine. Va fi perfect mulţumită dacă tu ai putere, căci semnul sub care e născută ?i permite să trăiască din plin prin alţii. Nu uita că, deşi se va sacrifica şi se va mulţumi cu foarte puţin pentru atingerea unui scop planificat, e prea m?ndră ca să trăiască modest toată viaţa şi va deveni foarte acră şi nemulţumită dacă e obligată să ducă o viaţă de sacrificiu pentru o perioadă de timp nerezonabil de lungă. După un timp, fie va ?ncerca să provoace o schimbare ?n starea economică a familiei, sau se va retrage treptat ?n stadiul de şop?rlă cenuşie, păr?nd că acceptă şi chiar că e mulţumită cu viaţa ?n sărăcie, dar fiind ?n sinea ei plină de resentimente.
Nativa va fi posesivă, dar nu va accepta acelaşi lucru din partea ta. Una dintre cele mai neplăcute trăsături ale Scorpionilor de ambe sexe e refuzul de a accepta alte puncte de vedere dec?t al lor c?nd e vorba de sentimente. E nevoie de săptăm?ni de introspecţie ca să-şi schimbe opinia. Interesul ei natural faţă de sexul opus, fie el şi platonic, ?ţi poate oferi destule motive să fii la fel de gelos pe ea pe c?t e şi ea gelosă pe tine. Probabil că uneori va fascina toţi bărbaţii prezenţi şi tu va trebui să stai deoparte şi să-i vezi roind ?n jurul ei. Asta duce mult prea rar la ceva serios, dar poate da naştere unor momente jenante şi chiar unor certuri explozive. ?n toiul luptei ai face bine să-ţi aminteşti că nevoia ei de a plăti totul cu v?rf şi ?ndesat o face să iasă ?nvingătoare din orice fel de confruntare. Ea are ?ntotdeauna ultimul cuv?nt. Dacă o minţi o dată, ea te va minţi de două ori. Dacă refuzi să o săruţi dimineaţa după ce v-aţi certat cu o seară ?nainte, s-ar putea ca ea să refuze să te sărute la culcare timp de o lună. Dacă mama ta critică talentele ei culinare, s-ar putea ca soţia ta din Scorpion să "uite" să o mai invite la masă vreo c?teva luni. ?nsă va ierta o jignire accidentală, dacă ştie că a fost făcută neintenţionat. Simţul dreptăţii e la fel de puternic la Scorpioni ca şi simţul răzbunării. Mulţi oameni uită acest lucru. Ea va ţine minte orice gest de bunătate şi-l va răsplăti şi pe acesta cu v?rf şi ?ndesat.

#227 2008-10-29 20:14:48

angel89
Sr. member

Femeia din Săgetător

Ea nu va spune ?ntotodeauna ceea ce vrei să auzi. De cele mai multe ori remarcile ei spuse pe şleau şi ?ntrebările st?njenitoare ?ţi vor ?ncreţi părul. Dar din c?nd ?n c?nd, va spune c?te ceva at?t de deosebit şi splendid ?nc?t ?ţi va veni să c?nţi de fericire.
Să dăm un exemplu. Scena: o cafenea. Tocmai ţi-ai adunat curajul ca să-i spui că o iubeşti, dar ?nainte să apuci să deschizi gura, ea te priveşte cu ochii ei senini, larg deschişi şi te ?ntreabă plină de curiozitate "Cum te simţi c?nd eşti at?t de scund? Nu ai complexe, nevroze, ceva?". ?n timp ce tu ?nghiţi ?n sec, ?ncerc?nd plin de bărbăţie să-ţi revii, ea va adăuga: "N-ar trebui să-ţi faci probleme din cauza asta. Mulţi bărbaţi importanţi au fost scunzi. Ca Napoleon. Sau Hitler". Asta e ca şi cum ţi-ar pune sare pe rană. Dar ?nainte să apuci să te ridici şi să pleci, g?ndindu-te că femeia asta merită cu v?rf şi ?ndesat o asemenea grosolănie, ea va murmura visătoare: "Nu pot să sufăr bărbaţii ca nişte prăjini. Tu eşti perfect. Am observat c?nd veneam ?mpreună ?ncoace că ne potrivim perfect ?mpreună".
Aşază-te la loc. Vei răm?ne. Pentru mult timp. O fată din Săgetător, prietenoasă şi onestă, tocmai ţi s-a lipit de suflet cu farmecul ei unic, ciudat. ?ntotdeauna va vorbi deschis, pentru că vede lumea exact aşa cum este, deşi poartă ochelari cu lentile roz. Trebuie să recunoşti că acesta e un talent deosebit. Nu oricine poate privi orice situaţie cu o logică limpede, raţională, păstr?ndu-şi capacitatea fericită de a crede că lucrurile se vor ameliora sau dacă nu, le va accepta aşa cum s?nt.
Femeile din Săgetător s?nt nişte adevărate Shirley Temple. te va durea c?nd partenera ta ?ţi va spune că şi-ar dori să c?ştigi mai mulţi bani, dar apoi va adăuga: "Sigur, oamenii care au prea mulţi bani devin egoişti. Poate că avem noroc că s?ntem săraci". E adevărat, e un optimism st?ngaci, dar te vei obişnui cu el. Fata asta nu te va minţi niciodată. Uneori s-ar putea să ?ţi doreşti să o facă. ?ntreab-o cum ?şi petrece serile c?nd nu e cu tine şi vei primi un raport detaliat şi sincer despre scrisorile pe care i le scrie atrăgătorului doctor pe care l-a cunoscut vara trecută ?n vacanţă şi despre c?te ?nt?lniri refuză. S-ar putea chiar să-ţi povestească de insomnia ei şi cum stă trează noaptea ?ntreb?ndu-se dacă nu cumva ceea ce simte pentru tine e doar prietenie şi nu iubire. O să-ţi vină să urli la ea: "Pentru Dumnezeu, mai minte-mă şi tu, c?teodată! Are şi un bărbat m?ndria lui!". Nu ţipa prea tare. Ai s-o jigneşti şi apoi, nici ea nu e tocmai lipsită de temperament. Se ştie că femeile din această zodie au uneori crize de furie explozivă.
Probabil că nativa va locui singură. Aceste femei s?nt foarte independente şi ambele sexe au o ciudată detaşare faţă de legăturile de familie. Poate pentru că nativii călătoresc at?t de mult ?nc?t nu stau acasă suficient timp ca să-şi cunoască familia. Chiar dacă drumurile lor se rezumă la a merge la film sau la prietene, aceste femei s?nt tot timpul pe picior de plecare, agitate. Nu vreau să te sperii, dar am cunoscut o Săgetătoare at?t de inocentă ?n privinţa nuanţelor relaţiilor de familie ?nc?t şi-a invitat iubitul pe care-l părăsise să vină cu ea şi noul ei soţ ?n luna de miere. Bietul de el, părea at?t e singur! Şi-apoi, a spus că-şi plăteşte partea lui. De ce te uiţi aşa la ea? A greşit cu ceva?
Există un lucru pe care va trebui să-l ?nveţi rapid, altfel relaţia voastră nu va demara niciodată. C?nd vrei ca ea să facă ceva, roag-o. Nu-i ordona ce să facă. Din c?te ştie ea, tehnica omului peşterilor s-a demodat ?ncă de la Tarzan şi Jane. ?i place să se simtă protejată, dar nu-i place să i se dea ordine. Nu acceptă asta nici de la mama ei. Cine eşti tu să te crezi mai presus de mama ei? Totuşi, firea ei e cam sucită. Deşi detestă să i se comande, mai ales ?n public, c?nd te testează ca să vadă c?t poţi fi de ferm, fii ferm. Jupiterienele nu suportă bărbaţii slabi, nehotăr?ţi. Dacă o ia razna şi limba ei ascuţită devine prea veninoasă, sau ameninţă că va face ceva ce te scoate din sărite, aplică-i puţin tratament gen Tarzan. Numai c?t să o potoleşti. Ceva de genul: "Fă, tu asta şi am să-ţi sucesc g?tul ca la porumbei". S-ar putea să reacţioneze cu o uimitoare supunere dacă va fi convinsă că vorbeşti serios. O Săgetătoare nu are de g?nd să renunţe la individualitatea ei pentru un bărbat, oricare ar fi acela, dar ?i cam place să ştie că o consideri "muiere".
S-ar putea să te zăpăcească, dar asta nu-i nimic faţă de ce e ?n capul ei. Multe native confundă dragostea cu prietenia şi invers. Dacă eşti unul dintre acei bărbaţi de modă veche, care preferă ca o femeie să fie evazivă şi timidă, caută-ţi altă parteneră. La această femeie, ce-i ?n guşă-i şi-n căpuşă. Stilul ei de a spune pe faţă, fără menajamente, ceea ce g?ndeşte duce ?n mod firesc la percepţii greşite şi la multe scandalulri zgomotoase, ca să nu mai vorbim de sentimente rănite. Dar astea nu ?i vor fr?nge spiritul. ?ntr-o situaţie de criză, m?ndria jupiteriană apare din ad?ncuri şi o salvează, permiţ?ndu-i să trateze inima ei fr?ntă ca şi cum ar fi cea mai tare poantă a sezonului. Poate că ?năuntru sufletul ei pl?nge, dar va para cu at?ta spirit sclipitor ?ntrebările prietenilor referitoare la ruptură, ?nc?t aceştia vor ajunge la concluzia că din punctul ei de vedere legătura respectivă a fost doar un simplu flirt. Nici unul nu va ghici că ea udă perna cu lacrimi ?n fiecare seară, ?ntreb?ndu-se ce a spus de a distrus totul. S-ar putea să fi fost faptul că i-a spus să nu urce la ea fiindcă "avea de vorbit cu un tip care are probleme", atunci c?nd iubitul ei a sunat-o din colţul străzii la miezul nopţii. De fapt, bărbatul respectiv era cumnatul ei, dar cum săgetătorii omit aproape ?ntotdeauna să menţioneze esenţialul, a uitat să spună asta. Şi-apoi, de ce ar fi trebuit să se justifice? Toţi Săgetătorii se umplu de furie indignată atunci c?nd le e pusă la ?ndoială integritatea. Sau o fi fost chestia aia c?nd el a vrut să o ia şi pe sora lui mai mică la film cu ei, iar Săgetătoarea a tr?ntit: "Dumnezeule, sper că n-o să stea tot timpul pe capul nostru şi c?nd o să fim căsătoriţi!". Poate că ei ?i plăcea t?năra, dar teama jupiteriană de a fi sufocat de rude a provocat izbucnirea nesăbuită. Acum ?i e dor de surioară la fel de mult ca de iubitul ei, dar e prea t?rziu ca să explice ce a vrut să spună. Oricum, n-ar ?nţelege nimeni.
Cu toată inteligenţa ei logică, Săgetătoarea nu e niciodată pregătită pentru astfel de impasuri şi astfel ajunge deseori ?ntr-un deşert al iubirii, fără să ştie unde va apărea următoarea idilă şi de ce. Iar atunci c?nd apare, nativa se teme să nu fie rănită şi va afişa o detaşare exagerată, incapabilă să ia pe cineva ?n serios, cu at?t mai puţin pe sine ?nsăşi. Va flirta fără jenă, dar nu va avea de g?nd să transforme flirtul ?ntr-o legătură stabilă sau eternă. Astfel va dob?ndi reputaţia de femeie rece şi lipsită de inimă. Un semn de foc nu e niciodată aşa, dar c?ţi bărbaţi ştiu asta? Dacă o asemenea stare de lucruri o face să răm?nă singură toată viaţa, această femeie sigur nu va deveni o fată bătr?nă seacă şi acrită, plină de resentimente. Tot i se va părea că viaţa e amuzantă şi se va distra de minune. Va ?nlocui bărbatul cu o groază de pasiuni şi hobby-uri şi se va bucura din plin de fiecare dintre ele.
Sigur, pe tine nu te interesează acest specimen, căci vrei să te ?nsori cu o Săgetătoare. Ca şi bărbatul zodiei, nativa e cam speriată de căsătorie. Va trebui să foloseşti o momeală foarte strălucitoare şi colorată ca s-o convingi să-ţi accepte cererea ?n căsătorie. E ?n largul ei şi neconvenţională ?n relaţiile cu bărbaţii. Fiindcă se consideră egala ta, s-ar putea să-ţi copieze comportamentul şi să-ţi ?mprumute puloverele. Dacă ?i mai plac şi sporturile sau campingul, s-ar putea să-ţi fie greu să o deosebeşti de "băieţi". Dar vei reuşi. ?n primul r?nd, puloverul tău stă altfel pe ea. Nu vreau să spun că jupiterienele s?nt deranjant de masculine. Ele pot fi cele mai moi şi feminine fete din c?te ai ?mbrăţişat vreodată. Doar că se ?nţelege at?t de bine cu at?t de mulţi bărbaţi, ?nc?t te obişnuieşti să o vezi printre ei peste tot, mai puţin la saună.. Deoarece e at?t de onestă, s-ar putea să nu dea doi bani pe reputaţia ei şi să dispreţuiască profund ipocrizia cerută ?n relaţiile sociale. Dacă o ?ntrebi, probabil că-ţi va spune că faptul că vine acasă la miezul nopţii nu e o dovadă de promiscuitate, aşa cum sosirea la o oră decentă nu e o dovadă de inocenţă. Ea ştie că morala ei e ireproşabilă şi asta e tot ce contează. Bine?nţeles că se ?nşeală amarnic. Ce g?ndesc alţii contează foarte mult pentru reputaţia unei femei. Dar ?nţelege-o şi tu. Nu ?nseamnă că e uşuratică şi desfr?nată numai pentru că r?de la c?teva glume ale unor bărbaţi, de obicei fără să aibă habar despre ce e vorba (subtilitatea dublului ?nţeles e deseori dincolo de ?nţelegerea Săgetătorului).
Adevărul e că ?n sufletul ei e un copil ?ncrezător. Percepţia ei e at?t de naivă ?nc?t e foarte vulneribilă la lupi, escroci şi mincinoşi (?nsă numai c?nd e vorba de dragoste). Nu contează c?t de inteligente ?i s?nt contraargumentele ?ntr-o discuţie sau c?t de uluitor de logică poate fi. Toate astea n-au nimic de-a face cu inima ei. Mintea ei nu intră ?n discuţie, căci e sclipitoare şi se poate descurca ?n orice situaţie de criză. Dar inima ei e lipsită de apărare, aşa că e rănită destul de des.
Apropo! Femeia din Săgetător e cam st?ngace. Uneori, c?nd o vei privi merg?nd pe stradă ca un cal pur-s?nge te vei g?ndi că e cea mai graţioasă femeie pe care ai privit-o vreodată. Asta p?nă c?nd se ?mpiedică de o crăpătură ?n trotuar, se agaţă de taraba de fructe ca să-şi recapete echilibrul şi răstoarnă două lăzi cu portocale. Probabil că proprietarul o să ?njure, dar ?n scurt timp va da din umeri, ?i va spune să o şteargă şi ?i va mai da şi doi struguri. Starea de spirit solară a nativilor acestei zodii poate topi cele mai dure inimi. Din c?nd ?n c?nd, această fată ?ţi va aminti de un căţel ?mpiedicat, care dă fericit din coadă şi ţi se ?ncurcă mereu printre picioare. Dar căţeluşii s?nt iubiţi şi hrăniţi de mulţi oameni, nu? Cu o jupiteriană e ceva mai greu, pentru că are un apetit de speriat. ?i plac m?ncarea şi vinurile bune, hainele frumoase şi ?i place să călătorească la clasa ?nt?i. Săgetătorii s?nt risipitori, cu condiţia să nu aibă ascendent ?n Capricorn sau Fecioară. Banii de dragul banilor nu ?i interesează şi e nevoie de c?teva lecţii bune ca să-i ?nveţi valoarea unei bancnote de 100.000.
Nativa din viaţa ta poate lucra ?n show business, pentru că multe dintre ele s?nt atrase de lumina reflectoarelor. Dacă e aşa, aşteaptă-te să pună cariera pe primul loc p?nă se satură de ea. Dulcele sunet al aplauzelor şi emoţia bisurilor vor suna pentru ea mai convingător dec?t orice declaraţii romantice pe care i le poţi face. Să n-o obligi niciodată să aleagă ?ntre tine şi posibilitatrea de a ?nc?nta mulţimi de oameni. După un timp ipocrizia şi sclipiciul artificial al lumii spectacolului o va dezgusta şi va da fuga acasă ca să ?ncerce viaţa domestică alături de cineva real. Tu. Cineva care crede că sinceritatea e frumoasă şi minciuna e ur?tă. Tot tu. Dacă va renunţa la o carieră nu va ?nsemna că şi-a scos pentru totdeauna aripile de la picioare. Acestea s?nt prinse la călc?iele ei de la naştere. Microbul călătoriilor va fi mereu ?n preajmă, gata să-i dea "febra drumului". Du-o ?n vacanţe c?t de des poţi. Dacă nu, las-o pe ea să plece şi ai ?ncredere deplină ?n ea. Căci te iubeşte pe tine, nu pe clovnii şi muzicienii ?n devenire cu care ?i place să piardă vremea.
Din cauza atitudinii ei detaşate faţă de dragoste şi a reţinerii ei faţă de căsătorie ai putea crede că e lipsită de sentimente. Greşeşti foarte mult. Va vărsa r?uri de lacrimi la filme triste şi va citi poezii cu ochii umeziţi de emoţie. Probabil că a păstrat fiecare bilet pe care i l-ai trimis, a presat florile pe care i le-ai cumpărat c?nd v-a prins ploaia pe stradă şi biletele de la meciul de hochei unde te-a ?nt?lnit.
C?t despre talentele ei de gospodină... fii bărbat! Adună-ţi curajul şi răbdarea. Săgetătoarele se plictisesc de moarte şterg?nd praful şi spăl?nd pe jos. Va ur? aceste lucruri cu ?nverşunare. ?nsă atunci c?nd va avea o casă a ei, probabil că-şi va ?nghiţi dezgustul. Va prefera, totuşi să-i iei o menajeră, de ?ndată ce-ţi permiţi. Dacă nu, casa ei va sclipi oricum, ?n ciuda resentimentelor stăp?nei. Mamei ei nu-i va veni niciodată să creadă că acel copil ?ngălat lustruieşte cu ceară măsuţa de cafea. M?ndria şi logica jupiteriană s?nt adevărartele motive. Femeia aceasta simte nevoia să fie ?nconjurată de frumuseţe şi curăţenie pentru a se simţi ?n largul ei. Mai devreme sau mai t?rziu, ea va ?nţelege că, dacă nu spală linoleumul, nimeni altcineva nu o va face.
Gătitul? Păi... nu poţi fi niciodată sigur. Poate ar fi mai bine să m?ncaţi ?n oraş ?n weekend. Dacă reuşeşte să prepare nişte mese omeneşti ?n timpul săptăm?nii, doar nu te aştepţi să-i iasă la fel şi s?mbăta şi duminica. Dacă nu au ascendent ?n Taur, Rac sau Capricorn, majoritatea femeilor din Săgetător nu s?nt tocmai extaziate să petreacă ore ?n şir ?n bucătărie. Dar poate să ?ncropească un desert delicios şi rafinat c?nd ?ncearcă să te scoată dintr-o stare proastă. Toanele ei pot fi o adevărată teroare, dar s?nt rare şi durează at?t de puţin, ?nc?t abia dacă vei avea timp să le observi. C?nd e ?ntr-adevăr jignită, limba ei va şfichiui ca un bici sarcastic, dar va uita ce a spus aproape ?nainte să termine propoziţia şi apoi nu va ?nţelege de ce vrei să discuţi despre asta. Această femeie nu e partenera potrivită pentru un bărbat melancolic, posomor?t. Pesimismul şi mohorala o ?mbolnăvesc la propriu.
Probabil că cei mici ?şi vor adora mama. O dată ce va trece peste teama ei iniţială de responsabilitate, va schimba scutece şi va face copilului baie cu profesionalismul unei asistente calificate. Săgetătoarea va fi prietena copiilor ei, se va juca cu ei şi cei mici vor primi o doză sănătoasă de optimism şi remarci fără ocolişuri. Le va citi poveşti şi ?i va lua prin surprindere cu picnicuri inopinate ?n pădure, ?n căutarea celor trei ursuleţi (?n ad?ncul sufletului, şi ea e aproape convinsă că aceştia locuiesc ?n pădure). Dacă nu-i vor găsi, mama jupiteriană le va spune copiilor că toată povestea e o minciună, dar numai după o căutare atentă sub fiecare brad. Progeniturile ei vor fi bine ?mbrăcate, dar nu preţioase, şi vor ?nvăţa c?teva trucuri neconventionale de la mama lor, cum ar fi plimbatul desculţ pe o c?rpă cu picioarele muiate ?n vopsea ca să faci draperii cu amprente. Ei, măcar nu ai să ai o casă plină de conformişti. Nativa s-ar putea să tindă să nu impună o disciplină prea strictă copiilor, cu excepţia cazurilor c?nd e obosită sau furioasă.
Nimeni nu e o gazdă mai graţioasă dec?t femeia din Săgetător, nici măcar surorile ei din Leu, care s?nt campioane ?n materie de viaţă socială. Dar atitudinea prietenoasă, veselă, a jupiterienei ?i face pe toţi să se simtă bineveniţi ?n casa ei, de la gunoier la şeful tău. Această femeie sparge gheaţa imediat, chiar şi la cele mai scorţoase evenimente sociale, dar probabil că va şi face c?teva spr?ncene să se ridice dezaprobator.
At?ta vreme c?t nu ?ncerci să o sufoci şi n-o faci să se simtă prinsă ?n capcană, femeia ta din Săgetător ?ţi va dărui loialitatea, ?ncrederea şi afecţiunea ei. Cele trei s?nt inseparabile, căci această femeie nu poate dărui dragoste fără prietenie.

#228 2008-10-29 20:17:01

angel89
Sr. member

Femeia din zodia Capricornului

Nu există femeie Capricorn tipică. Ea poate fi un curator de muzeu care poartă ochelari de bunicuţă fiindcă are nevoie de ei, sau poate fi o dansatoare care poartă un bikini minuscul şi sclipitor fiindcă o amuză. O vei vedea prezid?nd severă o şedinţă cu părinţii, prăjind hamburgei ?ntr-un local sau organiz?nd cel mai mare bal de caritate din oraş. O femeie Capricorn poate decora rubricile mondene, poate z?mbi modest din spatele soţului ei politician sau turna lichide misterioase ?n eprubete. Dar indiferent de ce face sau ce poartă, Saturn ?i va domina acţiunile şi ţelurile tainice.
Poate fi ultra-feminină, flirt?nd şi fermec?ndu-te p?nă ?ncepi să te simţi ca un uriaş urs grizzly care o poate proteja de lumea rece şi rea. sau poate fi glacială, tăcută şi distantă, st?nd ?n siguranţă pe piedestalul ei de marmură şi provoc?ndu-te să fii suficient de inteligent ca să-i c?ştigi m?na superioară. Orice personalitate afişează, dedesubtul şiretlicurilor ei feminine sau al atitudinii ei practice, raţionale, se află acelaşi scop: o hotăr?re inflexibilă de a pune m?na pe bărbatul potrivit, cel care poate deveni cineva, o poate face să fie m?ndră de el şi poate fi un tată bun pentru copiii ei.
S?nt at?t de multe femei Capricorn care au cariere, ?nc?t ai putea crede că dragostea şi căsătoria vor fi ?ntotdeauna pe locul doi ?n preocupările lor. ?n privinţa dragostei, ai dreptate. ?n privinţa căsătoriei, nu. Trebuie să ?nţelegi că ţelurile capricorniene s?nt siguranţa, autoritatea, respectul şi poziţia socială. Are prea puţină importanţă dacă aceste nevoi s?nt ?mplinite ?n spatele unei catedre, ?ntr-un birou de afacerist, sau alături de un soţ ambiţios ale cărui viaţă socială şi cămin le poate organiza cu uşurinţă graţioasă şi planificare riguroasă. ?ntr-un fel sau altul, această femeie va obţine recunoaşterea de care are nevoie. Unele o obţin scriind cărţi, ţin?nd prelegeri, pict?nd sau compun?nd muzică. E uimitor c?t de mulţi Capricorni de ambe sexe au talent artistic ieşit din comun! Poate că acesta provine din simţul lor ?nnăscut al echilibrului şi armoniei, din felul ?n care ştiu instinctiv ce e plăcut şi ce e bine sau corect.
E o chestiune delicată, dar chiar şi nativele pe care le găseşti ?n teatrele de m?na a cinşpea sau ?n cea mai veche profesie din lume (vor fi doar c?teva) vor ajunge să se mărite cu directorul teatrului sau cu cel mai bun actor ?n primul caz, sau cu cel mai bogat client ?n al doilea. Capra trebuie să urce. Fie că ?ncep cursa de sus sau de jos, pentru ele v?rful muntelui e locul din care priveliştea li se pare cea mai satisfăcătoare. Saturniana nu are nimic ostentativ. N-o vei vedea niciodată izbind şi d?nd din coate, făc?nd scandal ca să ajungă ?n faţă. S-ar putea să crezi că e suficient de docilă ca să se mulţumească cu locurile din spate, lăs?ndu-şi concureţa să i-o ia ?nainte. Aşteaptă puţin şi ai să vezi cine e promovat.
Te ?nşeli dacă ?ţi ?nchipui că nu-şi va sacrifica niciodată cariera ?n favoarea căsniciei. Oferă-i şansa de a fi lider ?n societatea mondenă şi stăp?na unei locuinţe bine conduse şi vei vedea ce repede ?şi pierde interesul pentru slujbă (unul dintre puţinele lucruri pe care le va face repede). Dacă vrei, femeia din Capricorn va fi fericită să continue să muncească pentru a te ajuta să urci spre succes, căci nu e leneşă. ?nsă va fi şi mai fericită savur?ndu-şi statutul de soţie a ta, cu condiţia ca statutul să fie bun şi să se bucure de securitate financiară.
Una dintre trăsăturile caracteristice cele mai ?nc?ntătoare la această femeie e buna creştere naturală şi atitudinea rafinată. Poţi cunoaşte o nativă crescută ?ntr-o magherniţă de la periferia mizeră a oraşului, al cărui tată lucrează ?n mină, dar dacă nu se hotărăşte ea să-şi dezvăluie provenienţa vei fi convins că e produsul unei familii bune, vechi, şi e absolventa uneia dintre cele mai bune şcoli. At?t de mult fac parte din ?nsăşi natura lor simţul social şi al aparenţelor conservatoare, convenţionale.
Orice bărbat implicat ?ntr-o relaţie cu o femeie din Capricorn ar trebui să ştie un lucru esenţial despre această zodie. Nativa pare să fie mult mai echilibrată şi calmă dec?t este de fapt. Comportamentul ei te poate convinge să e stabilă ca o st?ncă şi nimic nu-i poate tulbura suprafaţa calmă. Adevărul e că această femeie are multe toane. Vei spune că aşa s?nt toate femeile, dar capricoarna are unele perioade foarte negre, care nu trec prea repede. Dacă simte că e prost tratată sau se simte neapreciată, va fi posomor?tă zile şi săptăm?ni ?n şir, ba chiar luni. Ea spune că această atitudine e raţională şi practică, dar mohorala, depresia şi pesimismul saturnian au rădăcini mult mai ad?nci. Ele s?nt declanşate de frica de viitor, grijile pentru prezent, ruşine pentru trecut, sau de bănuiala că cei din jur ?şi bat joc de ea sau că ?ntr-un fel sau altul e nepotrivită cu ?mprejurimile. Aceste femei nu acceptă prea uşor să fie tachinate, aşa că ?ncearcă să renunţi c?t mai mult la asta. La drept vorbind, le este imposibil să priceapă poanta atunci c?nd ele s?nt victimele glumei. Nu e nevoie să o copleşeşti ?ntruna cu complimente (oricum va simţi c?nd acestea nu vor fi sincere), dar nu glumi cu ea c?nd e vorba de lucruri importante şi laud-o suficient de des ca să ştie că ?i cunoşti adevărata valoare.
?n situaţii romantice acestei femei ?i este foarte greu să se relaxeze. Sub suprafaţa rece a Capricornului există destulă dorinţă fizică, mult mai multă dec?t ?şi ?nchipuie cei din jur, dar aceasta nu e niciodată satisfăcută ?n mod superficial. Să pierzi vremea cu ?mbrăţişări nebuneşti şi săruturi extatice c?nd viitorul e nesigur nu e deloc hobby-ul ei favorit. Totuşi, o dată ce s-a hotăr?t că tu eşti bărbatul potrivit şi situaţia financiară e stabilă sau ambiţia ta e suficient de mare, ea va fi la fel de caldă ca un panda drăgălaş, afectuoasă şi chiar pasională. Capricornii nu cred ?n vise vagi care plutesc fără ţintă pe un cer senin. Ei vor să ştie exact unde ?i duce corabia iubirii şi vor să fie siguri că apele pe care pluteşte s?nt sigure. Trebuie să construieşti o fondaţie solidă casei tale dacă intenţionezi să-i treci pragul cu o capricoarnă ?n braţe. Ai grijă să fie bine asigurată şi ipoteca să fie plătită.
Probabil că saturniana va fi un fel de fluturaş social, extrem de conştientă de cerinţele etichetei, şi va avea ?nclinaţii spre obiceiurile vechi, cum ar fi inele gravate pentru şerveţele şi scaune tapiţate cu goblenuri. Totul trebuie să fie corect şi tradiţia trebuie urmată cu orice preţ. Din c?nd ?n c?nd s-ar putea să prindă obiceiul de a face cumpărături ?n cele mai scumpe şi exclusiviste magazine, unde va insista să găsească chilipiruri. Nu o deranjează să cumpere o rochie de pe raftul cu reduceri de preţ at?ta timp c?t rochia poartă o etichetă de firmă celebră.
Femeile din Capricorn au o frumuseţe deosebită, proaspătă. Rareori vei găsi una care să nu fie neobişnuit de atrăgătoare. Totuşi, ele s?nt timide şi măcinate de nesiguranţă ?n ceea ce priveşte ?nfăţişarea lor şi s-ar putea să descoperi că au nevoie de asigurări constante ca să se convingă că s?nt frumoase. Deşi nativele urăsc lipsa de onestitate de orice fel, de multe ori nu se dau ?n lături să mintă c?nd e vorba de v?rsta lor. Şi de obicei le merge, datorită bizarei influenţe saturniene. C?nd s?nt mici, ele arată ca nişte bătr?nele micuţe, ca apoi, c?nd trec de prima tinereţe, să ?nflorească brusc transform?ndu-se ?n femei care arată ca nişte fete tinere.
Ar fi o greşeală ?ngrozitoare să-i respingi familia. Bărbatul care se ?nsoară cu o Capricoarnă se ?nsoară cu rudele ei. Nu are rost să-ţi ?nchipui că partenera ta e altfel. După un timp, nu-ţi va mai veni să r?zi c?nd vei auzi glume cu soacre (?n schimb, s-ar putea să-ţi vină să pl?ngi). De multe ori, saturniana e singurul sprijin al familiei ei, financiar, moral sau ambele. E posibil să poarte de grijă unui părinte bolnav cu un devotament care poate ajunge p?nă la punctul ?n care ea ar renunţa pentru totdeauna la ideea unei căsătorii. Deseori, ea va face bucuroasă aceste sacrificii datorită iubirii ei sincere pentru familie, dar chiar dacă nu-i convine situaţia, puternicul ei simţ al responsabilităţii şi datoriei nu-i va permite să evadeze.
Aşa că n-ai de ales. Resemnează-te să-ţi flatezi soacra, sper?nd că e o femeie grozavă, care merită complimentele. Nu discuta ?n contradictoriu despre politică cu tatăl ei şi dacă chiar trebuie să-i critici fraţii şi surorile, ai grijă ca aceste critici să fie constructive, bazate pe o ?ncredere sinceră ?n potenţialul lor. ?n mod frecvent, Capricornii se trezesc ?mpovăraţi cu rude bolnave sau aflate ?n nenorocire, iar nativa tipică nu va permite niciodată iubirii, oric?t de puternice ar fi ea, să o facă să neglijeze aceste obligaţii. Ai face bine să planifici de la ?nceput, astfel ?nc?t să aveţi mereu o cameră sau două libere, pentru rudele aflat ?n vizită. Dar există şi o parte bună. Vei avea o soţie care se va purta cu bl?ndeţe şi consideraţie cu toţi membrii familiei tale. Femeia din acest semn va ?nţelege dacă dai săptăm?nal părinţilor tăi o sumă fixă şi probabil că va fi o bună prietenă pentru fraţii şi surorile tale. E genul de fată pe care o iei acasă ca să-ţi cunoască mama şi mama ta va fi imediat de acord cu alegerea ta. Din spirit de contradicţie tipic masculin, o asemenea ?ncurajare imediată ?i poate face să dea ?napoi. E ?ntotdeauna mai plăcut să lupţi ?mpotriva obiecţiilor ridicate de părinţi privind femeia iubită. Dar nu vei face dec?t să-ţi calci pe inimă, căci mama ta are dreptate. Dacă e o saturniană tipică, această fată va fi o soţie excepţională.
Căminul unei Capricoarne arată mereu at?t de impecabil fără ca tu s-o vezi făc?nd vreun efort, ?nc?t ai zice că se ascund prin colţuri z?ne micuţe şi pitici care lucrează frenetic după miezul nopţii ca să spele, să lustruiască să gătească şi să facă ordine. Greşit! Ultimul loc unde te-ai putea aştepta să găseşti asemenea creaturi imaginare ar fi pe l?ngă un Capricorn. Spiritul practic al lui Saturn şi credinţa fermă ?n date ferme exclude ?n mod normal orice ?nşelegere pentru lumea celor nevăzute. O nativă nu ar crede ?n spiriduşi nici dacă unul i-ar dasa pe v?rful nasului. ?nsă trebuie să fim corecţi şi să recunoaştem că, deşi nu e o visătoare cu capul ?n nori sau o adeptă a misterelor oculte, o dată ce e ?n posesia tuturor datelor concrete, această femeie e capabilă să vadă romantismul şi poezia din cele mai obişnuite situaţii.
Vraja v?ntului de nord nu ?i este deloc străină, şi nici nu e surdă la c?ntecul argintiu al ploilor de primăvară. Muzica bună o tulbură profund şi este o protectoare fascinată a aproape tuturor formelor de artă. Poate că are nevoie să vadă şi să atingă vraja ca să creadă ?n ea. Un spiriduş ar avea mult mai multe şanse cu ea dacă ar veni şi i-ar spune fără ocolişuri unde e ascunsă legendara oală cu aur, ?n loc să facă aluzii la asta ?n basme.
Deoarece venerază tradiţia şi are un profund respect pentru cei care au depăşit obstacole uriaşe pentru a atinge succesul, acestei native ?i vine mai uşor să se emoţioneze citind discursul de la Gettysburg dec?t să se entuziasmeze la auzul celei mai recente idei nebuneşti care ţi-a trecut prin cap. De fapt, ea e o adevărată romantică, cu o imaginaţie mult mai mare dec?t a acelor superficiali ?mprăştiaţi cu fantezii complet ireale. Fiecare fată de ianuarie are sufletul b?ntuit de poezie, dar nu are prea multă ?nţelegere pentru poeţii care flăm?nzesc prin mansarde ne?ncălzite. Ocupă-te de m?ncare şi chirie şi abia apoi vezi-ţi de visul tău, oricare ar fi el. Acesta e motto-ul Capricornilor. De asemenea, asigură-te că visul merită efortul. Din punctul ei de vedere, eşecul nu are nimic romantic sau magic.
E posibil să fii nevoit să-ţi ?mparţi soţia saturniană cu diverse cauze. Ea va fi o luptătoare neobosită ?n favoarea celor săraci şi lipsiţi de apărare, dar va prefera să-şi dezvăluie latura caritabilă ?n eforturi de grup şi nu faţă de indivizi separaţi. Nativele acestei zodii s?nt lidere ?nnăscute pentru organizaţiile de femei.
Probabil că femeia din Capricorn va instila ?n cei mici respectul pentru calitate. ?i va ?nvăţa să măn?nce tot, să nu facă mofturi, să rabde situaţiile neplăcute sau să renunţe la ce e prea neplăcut. Ei vor primi cele mai bune porţii de m?ncare şi mama lor le va cumpăra pantofi de cea mai bună calitate. Pentru ea, a face economie nu ?nseamnă a cumpăra lucruri ieftine. Va pretinde de la copii să fie respectuoşi cu rudele şi bătr?nii şi vor avea maniere impecabile. Nu vor fi răzg?iaţi şi nici nu li se va permite să fie neascultători. Dacă ?i faci cadou o carte despre psihologia copiilor o va folosi probabil ca să ardă una la fund unuia dintre micii zurbagii şi abia mai t?rziu va apuca să o citească. Poate că nu va fi prea ?nc?ntată de pupăturile lipicioase ale celor mici, dar există puţine mame mai devotate dec?t Capricoarna. Copiii ei o vor găsi ?ntotdeauna dispusă să-i asculte cu atenţie şi respect. S-ar putea ca mama saturniană să fie cam severă şi inflexibilă c?nd ei vor trece prin diversele faze ale creşterii, dar ?i va asculta fascinată c?nd vor realiza ceva. Această femeie nu va fi niciodată prea ocupată ca să acorde progeniturilor atenţia ei interesată. După ce copiii devin adolescenţi, s-ar putea ca ?ntre ei şi mama lor să se ridice c?teva bariere, căci conservatorismul saturnian se va ciocni de liberalismul tinereţii. ?n acea perioadă s-ar putea ca ea să aibă nevoie de ajutor ca să ?nţeleagă visele entuziaste ale copiilor. S-ar putea să primească nişte lecţii dureroase p?nă să ?nveţe că nu le poate dicta cu cine să fie prieteni. Dar e suficient de inteligentă ca să se adapteze şi să-şi ascundă coarnele dacă ?şi dă seama că va avea mai mult de pierdut dec?t de c?ştigat.
Deoarece multe femei Capricorn au piele sensibilă, soţia ta nu se va prea farda. Multe dintre ele s?nt alergice la farduri. Dar natura le-a răsplătit cu frumuseţe naturală care n-are nevoie de artificii şi şi-o vor păstra mult timp după ce obrajii altor femei se vor fi ofilit. Unele dintre native te uluiesc cu tenuri ?nc?ntătoare, trăsături ferme şi ochi sclipitori la optzeci de ani şi chiar mai mult.
Ajut-o cu răbdare pe Capricoarna ta să-şi depăşească lipsa de ?ncredere ?n propria persoană. Numai pentru că nu acceptă să se amăgească singură nu ?nseamnă că e lipsită de imaginaţie. ?ncearcă vreo c?teva din visele ei practice şi ai să fii uimit de c?t s?nt de plăcute. Probabil că ?ncăpăţ?narea e unul dintre defectele ei, dar nu e o pl?ngăreaţă sau o cicălitoare agitată. Te va ?mpinge spre succes, dar va fi tandră şi devotată. ?n ciuda felului ei bl?nd, chiar modest de a fi, ea va şti exact cum să te joace pe degete. Dragostea ei are o bogăţie profundă, mult mai durabilă dec?t iubirea pretenţioasă, carbonizantă, sclipitoare a altor femei. Cine zice că această femeie nu crede ?n basme? Numai o saturniană poate privi ad?nc ?n ochii unui broscoi st?ngaci şi va vedea că e, de fapt, un prinţ deghizat. Mai mult dec?t at?t! Dacă te ?nsori cu ea nu vei răm?ne niciodată fără şosete curate.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.