homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Master in strainatate

#1 2008-05-28 09:07:40

vonda
Platinum member
Inregistrat: 2006-12-09

master in strainatate

Deci..sa va povestesc eu cum de acum vreo luna-doua mi s'a pus pata (mie si altor 2 colegi )sa facem masterul afara..Mai am un an pana atunci,am(avem) timp sa ma hotarasc unde big_smile in principiu am vrea la Londra..

As vrea detalii de la cineva care a facut asta,sau care cunoaste pe cineva care a facut asta..etc.Si care imi poate da mai multe detalii despre ce costuri totale implica treaba asta big_smile
Scoalarizare+cazare+cheltuieli..etc.. big_smile

#2 2008-05-28 09:11:07

tess
Full member
De la: A la Z
Inregistrat: 2008-02-11

Re: master in strainatate

Exista burse Erasmus si de obicei iti asigura cazarea si ai o bursa lunara. Cauta pe google si sigur afli multe, multe! wink

big_smile Smile! big_smile

#3 2008-05-28 09:17:45

vonda
Platinum member

nu erasmus ma interesa big_smile
Vroiam sa stiu concret cat ar costa fara bursa,fara cazare,fara..fara..Pt ca nu ma pot baza pe faptul ca iau bursa,si gata problemele mele. Crede'ma ca in 2 luni am avut timp sa caut pe mama google'ului..si de Erasmus si de toate neamurile lui lol

#4 2008-05-28 09:19:16

persifona
Vizitator

Cred ca te costa f mult altfel cesafac

#5 2008-05-28 09:24:06

tess
Full member
De la: A la Z
Inregistrat: 2008-02-11

Ok! Faza e ca Erasmus nu se bazeaza pe bursa de aici...aplici si daca te incadrezi in nr de locuri, ai fugit! smile
In fine, sunt si universitati care primesc studenti fara programe d-astea, etc...si inscrierea se face prin februarie sau august. wink
de exemplu: http://www.studentie.ro/universitati_di … tr441.html
citeste cu atentie termenii si conditiile si poate ai noroc sa te duci unde visezi big_smile

Ultima oara a fost editat de tess (2008-05-28 09:25:54)

big_smile Smile! big_smile

Publicitate

loading...

#6 2008-05-28 09:36:36

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29

sau exista fundatii care iti platesc tot daca venitul e sub 400RON pe membru.....
ce am gasit eu http://www.fundatiadinupatriciu.ro/ro/o … i-deschise

#7 2008-05-28 09:39:21

vonda
Platinum member

(...) acei tineri, cetaţeni romani, care au absolvit deja o facultate/un program de master (pentru cei ?nscrişi la doctorat) şi care au fost deja acceptaţi ?ntr-un program masteral/doctoral la o universitate străină de prestigiu.

Pai si daca esti acceptat,cine iti garanteaza ca o sa iti dea fundatia banii? Ca poate esti acceptat acolo,si iti zic de la fundatie ca nu mai au burse lol Ce faci atunci?

#8 2008-05-28 09:41:38

vonda
Platinum member

si inca ceva ciudat: cica dosarul trebuie sa contina printre altele copie dupa diploma de licenta.Si data de depunere a dosarelor este 15 aprilie-15 iunie. Sa mai precizez ca licenta la fac noastra se da in jur de 15 iunie? Si diploma ti'o elibereaza dumnezeu stie cand? Sau se presupune ca stai un an acasa? hmm

#9 2008-05-28 14:44:00

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

tantosica a scris:

Vroiam sa stiu concret cat ar costa fara bursa,fara cazare,fara..fara..Pt ca nu ma pot baza pe faptul ca iau bursa,si gata problemele mele. Crede'ma ca in 2 luni am avut timp sa caut pe mama google'ului..si de Erasmus si de toate neamurile lui lol

vezi ca de obicei se da un test si poti intra cu bursa...bursa insemnand masa cazare si ceva bani de buzunar...ttrimite si tu mailuri pe la univ care te intereseaza si intreaba

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#10 2008-05-28 15:01:13

senorita
Insomniac member
De la: CucuruZU :))
Inregistrat: 2006-08-13

tanto, te referi la MBA, nu?

uite am gasit ceva  pe un site referitor la un MBA din londra:

Tuition fees

Tuition fees for the class commencing August 2008 (MBA 2010) are ?44,490 (This covers the full 15-21 months of tuition).

Fees include tuition, course materials, configuration of personal laptop computers (which meet the School's specification), and a contribution to the London Business School Students' Association. The fee does not include living expenses which vary according to your circumstances and lifestyle (See table below).

Estimated living expenses

To help you estimate the financial obligations required to attend London Business School, the following annual budget is provided.  The figures were taken from a survey of recent MBAs.  From the figures shown you will see that the level of expenditure incurred depends greatly upon lifestyle.

Monthly spend  Average (GBP)
Food & accommodation  1,347
Other expenses  295
Total monthly  1,642

Annual spend  Average (GBP)
Books  254
School trips / travel home  1,240
Total annual ad hoc expenditure  2,842

Sunt fff scumpe.. aparuse intr-un supliment din ziarul financiar un articol amplu cu top MBA.. eu l-am tot analizat si pe locul 1 acolo era trecut un MBA din Viena care era peste 30.000 euro (topul era facut in baza parerilor absolventilor romani si avea tot felul de statistici utile... cine s-a angajat si pe cati bani dupa absolvire, cati dintre absolventi au devenit manageri, cati si-au deschis propria firma etc)
Stiu ca in general se cere experienta pt un MBA... intre 1 si 3 ani minim... Ca examen de admitere e un test GMAT pt care invat eu acum si care e de-a dreptul oribil si la unele se cere si testul Toefl.
durata unui MBA e de 1 an jumatate- 2 ani... depinde...
la noi ca sa faci un MBA te costa peste 10 000 de euro si exista astfel de programe in care studiezi cu profesori straini pe meleaguri natale, fiind de asemenea recunoscute peste hotare..

Gimme my summer back! sad
Ready? Steady... Go!

#11 2008-05-28 16:39:34

uffff
Insomniac member

bela a scris:

tantosica a scris:

vezi ca de obicei se da un test si poti intra cu bursa...bursa insemnand masa cazare si ceva bani de buzunar...ttrimite si tu mailuri pe la univ care te intereseaza si intreaba

eu vreau sa plec anul viitor sa-mi fac lucrarea de diploma si iti spun sigur k banii care ii primesti abia iti ajung sa-ti platesti cazarea....ei nu-ti asigura nimic...tu trebui sa cauti cazare(sau sa depui din timp cerere pt camin dar sunt multe formalitati)....iar cu mancarea te descurci cum poti....

#12 2008-05-28 21:57:44

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

am o prietena care a plecat in sua la univ si are bursa lunara de 44 000 usd din care are casa masa si 2500 usd/luna

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#13 2008-05-29 09:05:47

uffff
Insomniac member

poate pentru sua, pt universitatile din europa se schimba treaba..plus k depinde de la facultate la facultate...nu toti care pleaca cu erasmus primesc aceeasi suma.....

Ultima oara a fost editat de uffff (2008-05-29 12:41:55)

#14 2008-05-29 09:47:05

miruna25
Full member
Inregistrat: 2007-01-28

In UK, costa foarte mult masterul. Cel putin 50,000 de pounds. Care e mai mult de 50,000 de euro. Si in plus, numai gandeste-te ce scumpa e viata acolo, 3 lire numa sa-ti iei un suc, vreo 7 pt un sandwich. Sunt ceva burse si prin British Council. You should check them out. Dar in alta parte in Europa, e destul de cheap, pt ca scoala e gratis, sau o suma simbolica si trebuie sa scoti din buzunar doar ca sa te intretii. Asta variaza de la tara la tara, dar oricum, e mult mai ieftin ca UK. Cea mai buna alternativa dupa mine e US, si mai dau si burse. Si scoala, e cea mai buna acolo....

Always remember that true beauty comes from within: from within bottles, jars, compacts, and tubes :-).

#15 2010-07-07 23:53:40

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

tantosica, ai reusit sa pleci?
ma intereseaza si pe mine cat de dificil a fost, ce pasi ai urmat. orice crezi tu ca merita mentionat, te rog spune-mi. analizez si eu acum varianta unui masterat in afara, dar nu uk.
am gasit ceva interesant in germania. cunosti pe cineva care a incercat sa plece acolo? (stiu ca depinde de la universitate la universitate, dar m-ar ajuta orice detaliu).

multumesc mult!

#16 2010-07-08 08:21:36

vonda
Platinum member

Lavinia_tia a scris:

tantosica, ai reusit sa pleci?
ma intereseaza si pe mine cat de dificil a fost, ce pasi ai urmat. orice crezi tu ca merita mentionat, te rog spune-mi. analizez si eu acum varianta unui masterat in afara, dar nu uk.
am gasit ceva interesant in germania. cunosti pe cineva care a incercat sa plece acolo? (stiu ca depinde de la universitate la universitate, dar m-ar ajuta orice detaliu).

multumesc mult!

Nu am mai plecat, lavinia big_smile
Era prea scump, iar posibilitatile mele de atunci erau destul de limitate. Intre timp au intervenit alte lucruri, care m'au facut sa renunt la idee. Oricum, din exprientele cunoscutilor, varianta uk este una ok doar daca ai banii necesari sa faci acest lucru (daca te sustin parintii, daca castigi la loto, etc).
Legat de alte tari, nu stiu sa iti dau detalii, pt ca nu cunosc decat cazuri legate de uk.
Eu acum lucrez in domeniul studiat la facultate..si sincer, cred ca nici 100 mastere in cine stie ce universitati, nu fac cat un an de experienta in practica. Acum depinde de fiecare ce si cat vrea sa sacrifice pt inca o diploma.
Bafta multa!

#17 2010-07-08 08:25:11

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

tanto de cand nu te-am mai citit...

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#18 2010-07-08 08:30:07

vonda
Platinum member

Emilya a scris:

tanto de cand nu te-am mai citit...

offtopic 
eu v'am citit, din umbra rodnar

ps: sper sa nu se inteleaga ca va spionez, sau ceva lol
pps: felicitari pt transformare, ai o vointa de invidiat  buga big_smile

#19 2010-07-08 08:31:19

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

merci tanto

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.