homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Mezinul = preferatul ?

#1 2008-06-03 23:26:44

leeah
Full member
Inregistrat: 2008-05-02

mezinul = preferatul ?

s-ar spune ca am o familie fericita: mama, tata, eu si sora mea mai mica. chiar vreau sa cred ca ne trateaza egal, dar mi-am dat seama de cva vreme ca nu e asa. fiecare greseala pe care sora mea a facut-o am platit-o eu. a intrat in coma alcoolica acum 2 ani, eu am fost vinovata, desi nici macar nu stiam ce se intamplase, cand am ajuns acasa am primit o palma de la parintii, desi sora-mea abia iesita din spital era in oras. se distra. de atunci totul s-a schimbat, s-au purtat cu ea ca si cu oul rosu, nu i-au interzis nimic, in schimb pe mine se razbunau si se descarcau. dupa coma alcoolica, sora-mea a devenit copilul model: note mari la scoala, duminica la biserica, seara devreme acasa.. a terminat sefa de promotie. a mers la acelasi liceu ca si mine, acelasi profil. aici intervin problemele: din sefa de promotie, aici ramane totusi o eleva buna, insa nu cea mai buna. sapt trecuta, am primit bursa pentru studiu. ea nu a primit. in schimb, drept consolare a primit din partea bunicilor suma dubla bursei mele.. mai bine nu luam bursa. nu am spus nimic.. am surprins insa o discutie despre "nemeritata" mea bursa, dintre mama si sora mea. am plans putin, dar nu am spus nimic. azi ni s-au adus tezele la amanoua. ea la logica a luat 5, eu la economie am luat 9. scandal, evident! ea a fost neindreptatita. ironic, i-am spus, ca nu, nu a fost neindreptatita, ci doar nu si-a invatat si face parte dintr-o intreaga generatie de cretini care cred ca toata lumea are ceva cu ei. m-a auzit mama.. acum sunt pedepsita. la 18 ani lol ea la 15 e in oras, cu prietenii smile aproape ca ma apuca disperarea cand ma gandesc..

#2 2008-06-03 23:32:51

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

Re: mezinul = preferatul ?

eu cred ca aici e vorba de personalitatea surori tale.de ex lu fratimiu(26ani) i se permite orice.i se satisfac toate trebuintele,el nici gunoiu nu-l duce ...nu face nimic nimic in casa.da nu i se comenteaza ca se stie ca tipa urla etc.
la mine se tipa,intervine in viata personala cu cine umblu,unde merg etc...
doar ca ce ti s-a intamplat nu inteleg dc ai fi pedepsita.nu e vina ta ca ea a luat 5 si ca ai spus asta nu e o crima.pedeapsa nu este corecta...ia fa si tu putina gura ca sor`ta sa vezi cum se schimba.,te-au vazut pe tine prea buna si ca le inghiti...deaia fac asa.
asa si ai mey,stiu ca daca tipa si urla ma fac sa plang si ma influenteaza simulte altle..

#3 2008-06-03 23:34:51

leeah
Full member

sunt pedepsita ca am jignit-o si nu asa se vorbeste cu o sora, ca noi numai una pe alta ne avem. ei cred ca asa o sa ne apropie, de fapt incep sa o urasc smile

#4 2008-06-03 23:35:55

Chiara.M
Hero member
De la: Wingsland
Inregistrat: 2007-06-04

smile cand te aud pe tine parca ma vad pe mine acum vreo 4-5 ani.. si eu am o sora cu 2 ani mai mica si mi s.a parut mereu, in perioada adolescentei ca ai mei o preferau pe ea.. desi si acum cred asta mi-am dat seama, crescand, ca nu e asa o tragedie, cel putin din punctul meu de vedere! adica ai sa vezi pe percurs ca cel mai important in viatza e sa o ai, sora aceea, chiar daca ai tai o prefera pe ea pt ca e mai mica. acum eu si sora-mea avem 22 si respectiv 20 de ani, ea sta in romania si eu in italia (cu ai mei). ai mei ii trimit regular bani de facultate, haine, chirie, mancare iar cand vine aici isi reface mereu garderoba. ba mai mult, ii mai trimit si eu din banii mei.. pt ca mi-am dat seama ca la 16-17-18 ani vezi viata cu muulta disperare. nu vreau sa te superi pe mine dar crede-ma, o sa treaca si o sa-ti dai seama ca sora ta e cea mai importanta persoana din lume. incercat si aprobat! ai rabdare!!! bafta puss
later edit: sa nu crezi ca intre mine si sora-mea e acum o relatie perfecta, ne mai certam, pana si pe skype! dar e frumos cand poti impartasi cu ea secrete, confesiuni.. ea o sa fie in viata ta singura persona care te va sustine, care iti va spune mereu adevarul (bun sau rau), nu te va invidia! acum sunt normale sentimentele tale... dar cum am mai zis, vor trece!

Ultima oara a fost editat de mary_aleee (2008-06-03 23:40:34)

Have you ever thrown a fist full of glitter in the air?...

#5 2008-06-03 23:39:37

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

leeah a scris:

sunt pedepsita ca am jignit-o si nu asa se vorbeste cu o sora, ca noi numai una pe alta ne avem. ei cred ca asa o sa ne apropie, de fapt incep sa o urasc smile

da si tu poti sa-i explici ca-ti pare rau ca ai spus asta da erai si tu bucuroasa ptr nota si mai aveai si altele pe cap.si ca asteptai si tu un "felicitari " macar.
toata atentia se centreaza asupra surorii tale.nu inseamna ca daca ai spus asta tu ai vrut sa o jignesti ,ci ai spus adevarul daca ar fi invatat nu lua 5.
si ca pedeapsa nu e corecta ...ca sa fie corect ptr 5 si ea e pedepsita si tu ca ai jignit-o.
da vorbeste cu mama ta ca doar nu o sa-tiia capu ptr ca vorbesti

Publicitate

loading...

#6 2008-06-03 23:43:12

JanisJoplin
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-12-26

la mine e invers...eu am fost rasfatzata...n'am pus mana pe nimic..si sora mea(cu 9 ani jumate mai mare) a facut tot.
treaba e ca nici dupa ce s'a maritat ea(eram a 9a) nu m'a lasat mama sa fac nimic..pe motiv ca eu invatz..ea a devenit casnica..si...rezulta ca nu shtiu sa fac nimic,sunt egoista si mi se pare ca totul mi se cuvine
nu'i asha bine sa fi mezinul rasfatzat neutral

Ultima oara a fost editat de JanisJoplin (2008-06-03 23:43:45)

6 ani de dragoste  hjarta

#7 2008-06-03 23:57:01

leeah
Full member

mary_aleee stiu ce zici, eu oricat as incerca insa sa ma apropiu de ea, nu se poate. orice i-as spune, spune parintilor lol asa ca mai bine le spun eu lor ce fac si cum fac. secrete, nu ii spun nimic. m-a dezamagit de atatea ori incat.. nu stiu. as vrea totusi sa ai dreptate. sa ne vina mintea la cap la amandoua si sa ne ajutam. acum, probabil si dincauza ca suntem foarte diferite [desi lumea zice ca semanam, eu nu gasesc nimic in comun, nici macar la fizic] ea are prietneii ei, care ii spun povesti despre mine. odata am aflat de la ea ca m-a adus acasa vecinu' de la 5 [pe care nici nus tiu aca il cunosc].. asta i-a spus ei o fata[pe care chiar nu o cunosc] ca eu eram asa beata lol asa niste aberatii.
cu mama nu mai vb nimic, nu are niciun sens, oricum niciodata nu am eu dreptate. stau in camera si nu mai vb cu niciunu', chit ca nu o sa schimbe asta cu nimic.
JanisJoplin parintii sunt mai protectori cu cei mici, ca au experienta celor mai mari deja..

#8 2008-06-04 00:02:32

JanisJoplin
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-12-26

protectori si m'au facut plina de defecte..fac 22 de ani anul asta si ma port cateodata ca o copila rasfatzata
nu mai zic ca daca aprind aragazul e isterie generala....si intr'o zi o sa cada casa pe mine,asha de puturoasa sunt

6 ani de dragoste  hjarta

#9 2008-06-04 00:13:33

leeah
Full member

as vrea sa vada si ai mei chestia asta, ca in familie la noi eu sunt singura plina de defecte.in opinia lor lol

#10 2008-06-04 00:24:04

Aryanne
Sr. member
Inregistrat: 2007-11-26

Deci NU. Mezinul, din pacate rotfl, nu este preferatul... adica in cazul meu, ai mei mereu m-au comparat cu sora mea mai mare, care ia uite ce desteapta, ia uite ce a facut... mad

A venit, a venit toamna, acopera-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine, mai bine cu umbra ta.
Ma tem ca n-am sa te mai vad, uneori, ca or sa-mi creasca aripi ascutite pan' la nori,
Ca ai sa te ascunzi intr-un ochi strain, si el o sa se-nchida cu-o frunza de pelin...

#11 2008-06-04 08:45:05

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

deci sa inteleg ca eu m-as putea considera norocoasa ca sunt singura la parinti? dar eu as vreau sa am o sora sau un frate neutral

#12 2008-06-04 09:04:15

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

noi suntem trei frati, doua fete si un baiat. Si bineinteles copilul, adica ala mic, fratiorul meu (intre timp inalt de 1,83 m) era puiul mamii si nimeni nu avea voie sa-l certe si daca era necesar. Mama ii lua apararea cand tata il certa pentru te miri ce. Insa favorita mamei e surioara mea care ii seamana mamei leit. Asa credem noi, eu si fratele meu. Insa mama ne iubeste pe toti si noi stim asta. La fel si tata.

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#13 2008-06-04 09:54:55

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

leeah, eu in locul tau as face scandal. pe bune. in primul rand... mai da-o-n pana mea, ce-i aia pedeapsa cu stat in casa la un om de 18 ani? asta mergea pana prin cl a 5a... poate sunt eu mai rea, dar n-am avut parte de chestii dintr-astea. frate-meu mai mic da... pe meritate. dar tu... ce-ai facut? in afara ca ai note mari? ca ai spus aia? f bine... e dreptul tau la libera exprimare si la propria opinie. maaaama, ce scandal faceam.... pt ce sa-ti faca asa ceva?

iar ca generalizare... ok, poate ca cel mic iese mai alintat... dar asta nu pt ca nu il miubesc parintii pe cel mare. ci pt ca deja este cioneva, asa cum a zis si janis, care sa preia responsabilitatile. eu la 12 ani gateam pt toata familia. frate-meu are acum 18.. si tipa de la calculator la mama: "mie- foame, vreau de mancare! si REEPEDE!" pai eu daca ziceam asa nu mai dadeam cu ochii de ea. el... asa s-a invatat, "mic si dadacit" si nu-i in stare sa fiarba un plic cu supa instant smile dar asta e... repet, NU ne iubesc diferit. ci, doar, au fost prea ocupati ca sa analizeze ca "puisorul" ar trebui si el sa se obisnuiasca sa se descurce singur. nici nush cum e mai bine... pe mine m-a cam chinuit mama cu treaba, voiam sda ies cu colegii si stiam ca la nush ce ora de pranz tre sa fiu acasa ca vine tata/fratele si tre sa le pus pap in farfurie (papa pe care tot eu o faceam, de cele mai multe ori). sau alte dintr-astea. nu sufeream, dar nici bine nu era. nush daca e mai bine asa (ca, de, acu' ma descurc cu toate in casa fara pb) sau sa nu faci nik si sa dai de greu direct la casa ta.

dar revenind la cazul tau... parerea mea e ca nu e chestie de pe cine iubesc ei mai mult... e chestie de RESPECT. faptul ca i-a dat bunica ta bani suroirii... e ok. dar trebuia sa-ti fi dat sitie. chiar daca nu ti-a dat... tot ok e. dar ca te-a pedepsit pt o parere..... eu pt asta as face revolutie....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#14 2008-06-04 11:22:04

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

noi suntem 3 - frate-miu e cel mai mare - 28, eu 25 si sor-mea 8 neimpliniti. mi se pare normal ca mezinul sa aiba de toate, toata lumea sa o pupe si sa o alinte...doar nu o sa-l ia pe frate-miu, ditai omu' sa-l pupe. fiecare avem doza de iubire din partea amandorura. s-a mai nimerit ca atunci cand frate-miu avea nevoie de ceva ai mei sa aiba posibilitati si cand sa am eu nevoie sa nu mai aiba posibilitati...evident ca aveam senzatia ca il plac mai mult...da' erau doar coincidente. sor-mea e clar rasfatata familiei da' e si logic in cazul nostru sa fie asa smile

mami de minuni hjarta

#15 2008-06-04 11:23:10

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

din experienta pot spune ca da. e preferatul.

#16 2008-06-04 11:46:11

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

soramea e cu 10 ani mai mica k mine, si n-as zice k e neaparat rasfatata familiei. adica o rasfatam de nu mai stie de ea, da si cand nu se incadreaza in norme o ia pe cocoasa si de la mine si de la maicamea lol
asa k nush ce sa zic, k de ex mie imi ia toate draciile, ce ei nu ii ia, dar ma gandesc k e normal, si k o sa ii ia si ei cand o sa fie mai mare.
cred k in cele mai multe dintre cazuri suntem tratate la fel big_smile

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#17 2008-06-04 11:47:33

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

deci ai si tu bicicleta cu barbie? rotfl mie nu mi-a luat rotfl

mami de minuni hjarta

#18 2008-06-04 12:39:40

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

cine io?

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#19 2008-06-04 12:40:17

brut
Hero member
Inregistrat: 2007-06-17

si noi tot trei frati suntem, dar e diferenta mica intre noi, sormea face 19, eu am 20 si fratimiu face 22. si nici unul dintre noi nu a fost rasfatat. toti am fost tratati la fel. mama nu are niciun preferat, cred ca conteaza si faptul ca nu e asa mare diferenta intre noi.. :\

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.