homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale-123

#2319 2009-05-28 20:06:26

persifona
Vizitator

Re: Cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale

roxanyka a scris:

pentru pauza..pentru ca aveam un an..si trebuia pauza de 6 luni..doar ca de atunci nu am mai luat..

Nu trebuie nicio pauza daca nu iti doresti un bebe, nu le mai face.

#2320 2009-05-28 20:06:35

roxanyka
New member
Inregistrat: 2009-05-28

am avut un contact in timpul ciclului dar stiu ca atunci nu ai cum sa ramai insarcinata...deci nu se poate numi contact cu risc..cred eu ...nustiu

#2321 2009-05-28 20:08:32

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

rox,nu te baza pe asta.orice contact prezinta risc.

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#2322 2009-05-28 20:15:31

roxanyka
New member

huh...oka..va multumesc pentru informatii.

#2323 2009-05-28 20:22:06

robotzel
New member

buna, m-am inregistrat pentru ca am cateva nelamuriri.
as vrea sa incep sa iau Ac, dar am vorbit cu o prietena care a mers la planning, i-a facut doctorul analize si i-a dat novinete. In 3 luni s-a ingrasat 7 kg. (in prima luna aproape deloc, apoi brusc). Fata are grupa A2, ca si mine. Nu vreau sa ma ingras sub nicio forma, iar vorbele ei m-au ingrijorat. As vrea sa stiu parerea voastra
multumesc smile

Publicitate

loading...

#2324 2009-05-28 20:36:21

rrammonna
Diamond member

cel mai indicat este sa mergi la un cabinet de planning si ti se va prescrie ac acolo.nu trebuie sa te gandesti k te ingrasi.si prietena ta ,esti convinsa k de la ac s-a ingrasat?si nu cumva pentru k ar fi mancat mai mult decat de obicei dupa ce a inceput sa ia pastilutele?

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#2325 2009-05-28 20:51:13

robotzel
New member

in plus, am auzit tot felul de vorbe ca de la Ac cresc sanii si soldurile si nu imi pot da seama daca sunt mituri sau posibile efecte secundare.

#2326 2009-05-28 20:54:24

rrammonna
Diamond member

bine zis,ai auzit smile fiecare organism reactioneaza diferit.uite,de exemplu eu,kiar am slabit big_smile si mi-au facut mult bine.asa k nu te lua dupa tot ce auzi.mergi,vorbesti cu medicul de la planning,si te hotarasti big_smile

#2327 2009-05-28 22:39:34

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

...buna seara fetelor!!...astazi am fost la medicul de planning...mi-a zis ca daca am spotting vreodata, in ziua respectiva sa folosesc protectie suplimentara...mie mi-a venit menstruatia luna aceasta cu doua zile inainte sa termin pastilele cu substanta activa...si toata saptamana aceea am avut spotting...acum inca sunt pe pastilele albe...sambata ar fi ultima pastila...ce nu stiu sigur e...daca sambata seara as avea contact e nevoie de protectie suplimentara?...nu stiu daca e important de mentionat dar de duminica o sa incep o noua folie dar din altfel de ac...medicul mi-a schimbat loette cu karissa...astept un raspuns din partea cuiva care stie sigur va rog!!...multumesc!!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#2328 2009-05-28 23:51:17

elena2009
New member
Inregistrat: 2008-12-09

am citit ca 'Pilulele produc menstruatii mai scurte, regulate si mai putin abundente' si asa este, cel putin la mine. daca voi inceta sa mai iau se va schimba situatia?

#2329 2009-05-29 01:22:39

roxanyka
New member

la mine asa s-a intamplat.. big_smile

#2330 2009-05-29 08:48:02

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

x_ynna a scris:

...buna seara fetelor!!...astazi am fost la medicul de planning...mi-a zis ca daca am spotting vreodata, in ziua respectiva sa folosesc protectie suplimentara...mie mi-a venit menstruatia luna aceasta cu doua zile inainte sa termin pastilele cu substanta activa...si toata saptamana aceea am avut spotting...acum inca sunt pe pastilele albe...sambata ar fi ultima pastila...ce nu stiu sigur e...daca sambata seara as avea contact e nevoie de protectie suplimentara?...nu stiu daca e important de mentionat dar de duminica o sa incep o noua folie dar din altfel de ac...medicul mi-a schimbat loette cu karissa...astept un raspuns din partea cuiva care stie sigur va rog!!...multumesc!!

Daca ai luat corect patilele si apare spottingul, nu e nevoie de protectie suplimentara.

Daca respecti pauza de sapte zile, si a opta zi incepi noile ac nu e nevoie de protectie suplimentara.

Fericita mamica de Aida Maria!

#2331 2009-05-29 10:45:34

x_ynna
Addicted member

...nu stiu ce sa zic andreea...atat medicul de la planning cat si doamna ginecolog mi-au zis ca trebuie sa ma protejez suplimentar incepand cu prima zi cand iau noile ac timp de 7 zile...ce nu stiam eu...si am uitat sa intreb...e ca daca am avut menstruatie din timpul pastilelor cu substanta activa...daca e necesara protectia suplimentara si pana sa incep cu noile ac?...doctorita mi-a motivat ca prin sangerare se elimina si o parte din pastila si de aceea e nevoie de protectie suplimentara...

#2332 2009-05-29 10:51:19

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

elena2009 daca renunti la anticonceptionale menstruatia va fi la fel ca inainte sa le iei.

x_ynna si eu am schimbat anticonceptionalele de mai multe ori pana acum si de fiecare data medicul de planning mi-a spus ca nu am nevoie de protectie suplimentara cand incep un alt tip..
daca ai spotting desi ai luat corect pastilele e asa cum zice andreea, nu ai nevoie de protectie suplimentara

#2333 2009-05-29 11:48:02

x_ynna
Addicted member

...am inteles...multumesc mult fetelor!!...inca ceva...eu nu am avut spotting in ultimele doua zile de pastile cu substanta activa...ci menstruatie in toata regula...sa inteleg ca nu are importanta nu?...si pe prospectul de la karissa scrie asa"trecerea de la un alt contraceptiv oral combinat:primul drajeu karissa trebuie luat in prima zi a ciclului menstrual dupa terminarea seriei anterioare de contraceptive"...dar eu nu am terminat folia de loette in prima zi a ciclului...iau imediat dupa ce termin folia de loette si sunt si protejata din prima?...sau astept pana la menstruatia de luna viitoare?...sau poate trebuia sa nu mai iau pilulele albe?...nu prea inteleg aici...tu cum ai facut camysh?...si mai vreau sa te intreb daca ai avut dereglari cand le-ai schimbat?...eu am avut doar in prima luna cand am folosit loette si ma intrebam daca asa o sa patesc si cu karissa...multumesc mult...scuze daca va bat la cap...dar vreau sa fiu sigura si sa nu stau cu stres ca am deja alte motive... puss

Ultima oara a fost editat de x_ynna (2009-05-29 11:49:14)

#2334 2009-05-30 00:57:06

elena_ilie
New member
De la: romania
Inregistrat: 2009-04-14

am gasit un articol interesant pe:

http://www.libertatea.ro/stire/distrusa … 41912.html

Fetita mea, Sasha - 37 saptamani

#2335 2009-05-30 15:45:05

alexandrar
Membru
Inregistrat: 2009-05-30

buna.am si eu o intrebare e prima data cand iau anticonceptinale am fost la un control si doctora mi-a recomandat melleva 35  le-am luat din prima zi de menstruatia... problema mea este k menstruatia mi-a venit MARTI si eu am inceput cu PRIMA PASTILA DE PE FOLIE ADICA CEA DE LUNI ..... credeti k e vreo problema ??voi ce parere aveti? Multumesc

#2336 2009-05-30 16:13:08

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

din cate stiu eu sunt monofazice...adik au aceeasi concentratie de hormoni si nu conteaza ordinea in care le ei...
ele sunt puse in ordinea respectiva pentru a putea tine evidenta ..care ai luat-o si care nu smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#2337 2009-05-30 17:15:45

vs_valentina
New member
Inregistrat: 2009-05-30

Buna! cu scuzele de rigoare ca poate nu trebuia sa postez aici,va rog sa ma sfatuiti. Voi incerca sa descriu prin ce trec,scurt si la obiect. Acum aproape 2 ani mi a aparut pe umeri si spate o forma usoara de acnee. in prima faza pielea ma manca foarte tare. am mers la dermatolog si mi s a dat retin A. am folosit cam 3 luni dar rezultatele nu au fost foarte evidente,dupa care m am hotarat sa iau roaccutane timp de 2 luni d zile. am fost multumita dar n am avut nici un fel de activitate...am stat mai mult in casa. din pacate in luna noiembrie au reaparut,asta probabil si datorita modului de viata dezorganizat (nopti pierdute,tutun,alcool) si pana in prezent am fost la diversi dermatologi,la alergologi,ginecologi. intr un final de la foarte multe tratamente prescrise si luate m am ales cu o reactie post medicamentoasa...in acel moment am renuntat la orice medicament. Am o forma usoara de  ovare polichistice. absolut restul analizelor sunt perfecte!!! ma gandeam sa iau Diane 35 sau sa revin la Roaccutane... Va multumesc pt timpul acordat !

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.