homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale-75

#1407 2009-01-15 12:35:47

Bun_Bun
Full member
De la: House of pain
Inregistrat: 2007-01-06

Re: Cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale

Ideea e ca deocamdata se comporta ca o menstra... ma doare burta...destul de rau.

Failure teaches Success!

#1408 2009-01-15 12:37:20

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Ai luat pastilele corect? Nu ai facut nimic care sa scada protectia?

Fericita mamica de Aida Maria!

#1409 2009-01-15 12:47:23

Bun_Bun
Full member

Le-am luat corect... si ultimul contact a fost acum ceva vreme. Am baut acum 2 zile ceai laxativ si ieri am avut de treaba cu vreo 4-5 scaune, dar cum am mai spus nu a fost nici un contact.

AM corectat!

Mentionez! Am fost racita, si singurele pastile pe care le-am luat au fost Paracetamol Sinus, Theraflu si Strepsils....dar astea nu afecteaza protectia. Ma intrebi de corectitudinea pastilelor deoarece e posibil sa fiu insarcinata? De asemenea, pe 1 Ian. am luat doua pastile in aceeasi zi, deoarece ma incurcasem in zile...dar ele au fost luate corect + una.

Ultima oara a fost editat de Gherutza (2009-01-15 12:54:45)

Failure teaches Success!

#1410 2009-01-15 13:04:33

andreea_andy2
Moderator

Intrebam daca le-ai luat corect pentru ca e posibil ca aceasta sangerare sa fi aparut din cauza ca a scazut protectia.

Cele 4-5 scaune cum au fost?

#1411 2009-01-15 13:09:31

Bun_Bun
Full member

Moi, nu apoase...

Failure teaches Success!

Publicitate

loading...

#1412 2009-01-15 13:18:16

andreea_andy2
Moderator

Termina folia, fa pauza de sapte zile si incepe urmatoarea folie. Daca problema asta apare si pe timpul urmatoarei folii, va trebui sa mergi la medic sa-ti schimbe pastilutele.

#1413 2009-01-15 13:23:33

Bun_Bun
Full member

Ok, multumesc mult Andreea kram

Failure teaches Success!

#1414 2009-01-15 13:29:35

andreea_andy2
Moderator

Cu placere.

Si ai grija totusi in urmatoarele sapte zile. Eu te sfatuiesc sa te protejezi suplimentar pana inghiti corect sapte pastilute consecutive; adica astea 4 pastilute + pauza de sapte zile + primele sapte pastilute din urmatoarea folie. Ma gandesc la cele 4-5 scaune moi ... e posibil sa fi afectat protectia si de aici si sangerarea aceasta.

#1415 2009-01-15 21:53:23

LexyaLadyM
Full member
Inregistrat: 2009-01-15

dragelor... am si eu o poveste despre o problema k toata lumea. si as vrea sa ma ajutati cu un sfat dak se poate.

deci.. am luat o perioada de un an de zile.. marvelon 28.. la sfatul medicului de la planning. fara sa ma intrebe mare lucru (de altfel.. asa a facut cu toate colegele mele care au fost la el... si le-a prescris aceleas pastile)
apoi.. am facut o pauza de 2 luni. auzisem eu.. k e bine sa faci pauza. plus k era vacanta.. si eu cu iubi nu ne vedeam prea des... si am zis k putem sa traim cu prezervativ o perioada.
apoi am luat din nou.. dar am luat de la farmacie marvelon 21... k 28 nu am gasit.. exact asa cum mi-a zic medicul. in a doua luna.. eram plecata pt cateva zile.. si nu aveam pastilute de rezerva la mine.. iar la farmacie.. mi-a dat mercilon k substituent.. k marvelon nu aveau.
nefiind prea sigura de toata povestea asta.. am mers la o doctorita cu cabinet privat (k am auzit eu k e buna ), insa dumneaiei este medic ginecolog obstretician. si dupa un consult amanuntit si dupa ce i-am povestit toate acestea.. mi-a zis sa termin folia de mercilon si sa iau melleva din luna urmatoare.. sau dak nu gasesc sa iau orice alte anticonceptionale potrivite pt femeile de 35 de ani si mi-a dat ea niste exemple (longest, diane 35). si cum nu am gasit.. am luat diane 35.
acum am terminat folia... sunt in pauza.. defapt in a 4 zi de pauza.. si nu mi-a venit mesntruatia. am luat corect pilulele si in mod normal nu ar trebui sa imi fac griji. dar imi fac pt k am aflat apoi k sunt mai mult un tratament.. si nu inteleg de ce mi le-a recomandat.. nu sufar de acnee si nici de ovar polichistic.am asteptat sa termin folia k sa le schimb.
ce credeti k ar trebui sa fac fetelor? k am impresia k tare am gresit mult. si nu mai am incredere sa merg la doctorita sa o intreb.. iar la planning.. dak ma duc si ii spun povestea asta.. domnul doctor.. pun pariu k o sa ma si certe. e un domn cam acru.. si m-a tratat cu indiferenta totala de cand m-am dus prima data. sad ce parere aveti? sa mai astept sa-mi vina..? sa iau din a 8a zi marvelon 28 iar? pt k nu vreau sa renunt la anticonceptionale.

am uitat sa mentionez k am 17 ani.

Ultima oara a fost editat de LexyaLadyM (2009-01-15 21:57:05)

sunt cea mai fericita fata din univers smile pt ca am cel mai minunat iubit din lume

#1416 2009-01-15 23:11:50

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

in primul rand nu era nevoie sa faci pauza aia......atata timp cat te simteai bine cu marvelon 28 (ca banuiesc ca te simteai bine din moment ce le-ai luat un an) nu aveai de ce sa renunti....renunti cand vrei sa faci bebe sau daca ai probleme de sanatate si nu mai poti lua.....in al doilea rand, farmacista nu era in masura sa iti dea substituent pentru marvelon....poate s-o fi asemanand marvelon cu mercilon dar nu cred ca sunt acelasi lucru.....in al treilea rand doctorita care te-a pus sa alegi intre mai multe tipuri de anticonceptionale e cam incompetenta (desi nu ginecologii prescriu de obicei anticonceptionale, ci medicii de planning, dar oricum, era normal sa te atentioneze macar ca diane 35 sunt un tratament care au ca efect secundar contraceptia).... sfatul meu este sa cauti un alt cabinet de planning si sa ii spui medicului de acolo toata povestea si daca te-ai simtit bine cu marvelon 28, poate ti le recomanda tot pe astea.....daca zici ca ai luat corect pastilele, nu ai motive de ingrijorare, menstruatia poate veni oricand in cele 7 zile de pauza...

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#1417 2009-01-16 00:35:24

Dannia
Membru
Inregistrat: 2007-11-12

am si eu o intrebare pt d-na dr. Evelyn,

Este cumva periculoasa trecerea de la pilula trifazica la cea monofazica.?..
intreb acest lucru deoarece in general se recomanda inlocuirea celor monofazice cu cele trifazice si nu invers.

Eu pana acum am luat Laurina (Ac trifazic) destul de mult timp,dupa o pauza de 7 luni insa am descoperit ca numai reactioneaza bine ..am acnee ,dureri abdominale etc, si am decis sa le schimb cu Yasmine (Ac monofazic) .
Deocamdata nu am efecte adverse pt sunt deabia la a 2-a pastiluta. Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca influenteaza intru-un mod negativ...trecerea aceasta..Si in principiu care anticonceptionale sunt mai recomandate,..pana acum am folosit numai trifazice fiindca dr mi-a spus ca "sunt cele mai bune cele monofazice fiind de de generatie mai veche si nu se muleaza asa bine cu ciclul  natural al femeii."..si de aceea nu stiu daca am facut alegerea buna...desi am citit f multe despre Yasmin..si le-am ales pe acestea in detrimentul  Logestului pe care mi l-a recomandar de meu..

va multumesc

#1418 2009-01-16 07:51:45

LexyaLadyM
Full member

multumesc pt raspuns. mi-a venit azidimineatza big_smile si sunt tare fericita.
mi-am dat si eu seama k doctorita aia nu era competenta.. dar nici medicul de planning de aici din oras nu cred k e.. si altul nu mai este. (si ala tot la sectia ginecologie lucreaza... dar nah... scrie si de planning pe usa)
oricum... o sa revin la marvelon k n-am avut probleme cu ele.
totusi as mai avea o intrebare... medicul mi-a zis cand luam marvelon sa incep a doua folie cand imi vine menstruatia.. nu a 8a zi.. cum am vazut aici pe forum. voi credeti k e bine? mie imi venea menstruatia cam a 3a .. a4a zi smile dar am inteles de pe forum.. k sunt protejata 7 zile de la pastila 21. deci practic cele 28 de pastilute.

sunt cea mai fericita fata din univers smile pt ca am cel mai minunat iubit din lume

#1419 2009-01-16 08:03:34

persifona
Vizitator

Nu, prima data cand incepi pastilele le incepi in prima zi de menstruatie, apoi la a doua si la urmatoarele, faci pauza de 7 zile si din a8a incepi o noua folie.

#1420 2009-01-16 18:23:53

LexyaLadyM
Full member

am fost azi la medicul de la planning si mi-a dat marvelon 28. incep sa le iau de azi. din cate am citit.. nu am nevoie de protectie suplimentara 7 zile.. k am luat diane luna trecuta. iar luna viitoare incep folia dupa ce iau toate cele 28 de patilute big_smile va multumesc mult fetelor k m-ati lamurit smile imi cer scuze k v-am chinuit cu intrebari smile

#1421 2009-01-16 18:57:51

alexia
Addicted member
Inregistrat: 2006-01-14

Daca ai luat diane luna trecuta, incepi marvelonul din a 8-a zi de pauza dupa diane si in felul asta nu vei avea nevoie de protectie suplimentara.
Marvelon28 se ia fara pauza.. termini o folie si a 2a zi incepi alta, respectand sagetile.

#1422 2009-01-16 19:38:10

andrada1990
New member
Inregistrat: 2008-12-18

daca unesc 2 folii de ac trifazice triquilar imi mai vine menstr?

#1423 2009-01-16 20:01:53

oana16
Sr. member
De la: capitala culturara
Inregistrat: 2007-04-21

nu cred

Iubirea e un lux ce nu si-l permite toata lumea

#1424 2009-01-16 22:02:38

alexia
Addicted member
Inregistrat: 2006-01-14

andrada1990 a scris:

daca unesc 2 folii de ac trifazice triquilar imi mai vine menstr?

La astea trifazice nu sunt sigura ca functioneaza metoda asta. Nu scrie in prospect?

#1425 2009-01-17 02:09:39

Dannia
Membru
Inregistrat: 2007-11-12

Functioneaza iti spun eu sigur ca am facut de nenumarate ori..doar ca o sa ai probabil spotinguri...in primele zile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.