homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diane 35-4

#58 2008-12-13 15:56:38

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: diane 35

atunci e bine ca am rezolvat neintelegerea.
nu e vb de recomandarea de ceaiuri sau unguente, ci de recomandarea de medicamente, care pot fi prescrise doar de medic, nu de noi.

#59 2008-12-17 22:07:27

gabitzamng
Membru
Inregistrat: 2008-10-29

poti sa faci tratament cu ovule ginozol sau clotrimazol nu au de ce sa iti faca rau te curata doar

#60 2009-01-07 15:11:11

Scarletgirl
New member
Inregistrat: 2009-01-07

Buna! As vrea mai intai sa declar k site-ul mi-a fost de mare ajutor doar din ce mai citisem pe aici, si asta cred ca spune multe:)

Totusi as mai dori niste lamuriri...

In urma cu doua sau trei luni am fost la ginecolog pentru un ecograf sa vad cum mai statea treaba cu niste chistulete pe care stiam k le aveam. Din fericire, totul in regula, chisturi foarte mici, aproape normale. Mi-a prescris niste tratamente naturiste dar cand a auzit ca folosesc prezervativ desi am o relatie stabila mi-a recomandat anticonceptionale Chloe "care nu ingrasa". Acum aud ca nu ar trebui sa le iau pe termen lung si ca nu sunt bune defapt. Cand sa renunt la ele? Fireste ca o sa mai consult medicul,dar vreau sa am o idee..

Inca ceva: Chloe e aceeasi treaba cu Diane 35? Nu stiu prea multe despre anticonceptionalele astea iar prospectul nu mi-a oferit prea multe informatii..

Va multumesc! astept un raspuns

#61 2009-01-07 15:13:36

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

daca le iei pe termen lung nu iti afecteaza cu nimic fertilitatea, organismul. stais linistita, le poti lua atata timp cat nu vrei un copil, cand te hotarasti spui stop anticonceptionalelor si te apuci de bebe. nu are nimic.
despre chloe nu am auzit deci nu iti pot da mai multe informatii

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#62 2009-01-07 16:12:27

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei

Dupa ceea ce scrie in prospect, mi se par similare dianelor. Dar nu sunt sigura. Insa, daca intr-adevar sunt similare dianelor, ar trebui sa le schimbi. Sfatul meu ar fi sa mergi la medic sa ti le schimbe. Dianele sunt tratament pentru diferite afectiuni hormonale, care au ca efect secundar contraceptia.

Fericita mamica de Aida Maria!

Publicitate

loading...

#63 2009-01-07 17:06:54

Scarletgirl
New member

multumesc:) o sa merg la medic dupa o perioada mai lunga, acum e destul de aiurea sa-i contest decizia desi le iau de doua saptamani si inafara de spotting nu am avut efecte secundare

#64 2009-01-07 19:36:27

andreea_andy2
Moderator

Nu trebuie sa le schimbi acum. Insa cel mult 9 luni trebuie sa le schimbi.

#65 2009-01-22 18:07:57

mademoisellelala
New member
De la: BUCURESTI
Inregistrat: 2009-01-22

Buna!sunt noua pe acest forum,in legatura cu diane35,am citit si inteleg bine ce ziceti voi, ca nu sunt anticonceptionale si au ca rol secundar contraceptia dar de ce trebuie intrerupte dupa 6,9 luni?de ce nu pot fi folosite ca sc normal pana te hotarasti sa faci bebe? eu am av o pb cu acneea in urma cu 2 ani si medicul dermatolog,in urma analizelor,mia prescris pe langa sortet,pastile pt acnee si diane35(la analize imi iesise avare micropolichistice),timp de 4 luni de zile.le-am luat si mau ajutat apoi le-am folosit pentru contraceptie,nu am avut nici un efect advers,grturi,ameteli,dureri,menstruatia e regulata,e normala,in pauza de 7 zile,am tot avut realtii intime cu iubitul meu in ultimul an protejandu-ne doar cu diane,acum 8 luni am mers la ginecolog si mia zis ca daca ma simt bine,nu am de ce sa le schimb,si nu exista unele care sa fie cele mai bune,sunt prescrise pt fiecare persona in parte...mia zis sa continui cu ele,eu ma simt p bine si dc le administrez corect nu cred ca exista riscul sa raman insarcinata.poate imi zice si mie unul din moderatorii de ce nu e bine sa fie administrat mai mult de cateva luni?eu le iau de mai bn de 2 ani si sunt ok.multumesc

#66 2009-01-22 18:17:29

andreea_andy2
Moderator

Nu e vorba ca nu e bine sa le iei mai multe de un numar de luni. Dianele reprezinta tratament cronic pentru anumite afectiuni hormonale. Daca ai aceste afectiuni, le poti lua. Insa nu sunt recomandate doar pentru contraceptie. Din cate inteleg tu ai probleme generate de dereglari hormonale, deci e ok sa le iei. Insa trebuie sa-ti faci semestrial analizele specifice administrari de anticonceptionale si sa mergi tot atat de des la medic pentru consult de rutina.

#67 2009-01-22 18:32:02

mademoisellelala
New member

aveam pb hormonale,acum 2 ani,acum s-au tratat si ovarele micropolichistice,si acneea.si le iau in continuare pe post de anticonceptionale.cititnd despre diane si afland ca nu e tocmai contraceptiv,am fost la ginecolog la control,si mia zis ca e in regula,de ce sa le schimb daca imi priesc?plus de asta mi-ar fi teama sa le schimb,pt ca imi sunt bune,nush dc m-as putea impaca cu altele.

#68 2009-01-22 18:48:57

andreea_andy2
Moderator

Acum s-au tratat. Insa daca opresti administrarea dianelor cel mai probabil aceste probleme vor reaparea.

#69 2009-01-23 19:25:04

mademoisellelala
New member

a,deci e ok sa continui cu ele daca totul este in regula si le pot lua si pentru contraceptie.multumesc

#70 2009-01-28 00:27:44

ras_cristalin
New member
Inregistrat: 2009-01-28

andreea_andy2 a scris:

1. In primul rand Dianele nu sunt simpla anticonceptionale ci sunt tratament pentru diferite afectiuni, care ca efect secundar contraceptia.

2. Ai facut foarte rau ca ai luat anticonceptionale fara o consultatie la un planning. Daca ai fi mers acolo, ai fi stiut acum mult mai multe.

3. Ceea ce spui tu cu chegurile de sange se numeste tromboza. Si intr-adevar anticoncpetionalele cresc riscul de tromboza la femeile de peste 35 de ani care sunt fumatoare sau alte afectiuni de circulatie sanguina.

4. Pauza de o luna nu este necesara. Poti lua anticonceptionale neintrerupt pana in momentul in care te vei hotara sa ai un bebe. Facand pauza de o luna nu rezolvi nimic. Oricum organismului ii trebuiesc cam 3 luni ca sa revina cum a fost inainte de pastilute. Cu pauza de o luna nu faci decat sa te dereglezi. Insa nu continua cu Diane 35. Mergi la un planning sa iti iei alte pastilute. Totusi daca vrei neaparat aceasta pauza, folia urmatoare o incepi in prima zi a urmatoarei menstre.

Ginecologul mi-a spus de pauza de o luna la fiecare 6 luni de anticonceptionale. Scrie si in prospect. Poate ai tu dreptate... pe ce te bazezi cand spui asta?

Gandeste-te de doua ori si fa o data, ca sa poti sover linistit noaptea.

#71 2009-01-28 00:37:23

ras_cristalin
New member

mademoisellelala a scris:

Buna!sunt noua pe acest forum,in legatura cu diane35,am citit si inteleg bine ce ziceti voi, ca nu sunt anticonceptionale si au ca rol secundar contraceptia dar de ce trebuie intrerupte dupa 6,9 luni?de ce nu pot fi folosite ca sc normal pana te hotarasti sa faci bebe? eu am av o pb cu acneea in urma cu 2 ani si medicul dermatolog,in urma analizelor,mia prescris pe langa sortet,pastile pt acnee si diane35(la analize imi iesise avare micropolichistice),timp de 4 luni de zile.le-am luat si mau ajutat apoi le-am folosit pentru contraceptie,nu am avut nici un efect advers,grturi,ameteli,dureri,menstruatia e regulata,e normala,in pauza de 7 zile,am tot avut realtii intime cu iubitul meu in ultimul an protejandu-ne doar cu diane,acum 8 luni am mers la ginecolog si mia zis ca daca ma simt bine,nu am de ce sa le schimb,si nu exista unele care sa fie cele mai bune,sunt prescrise pt fiecare persona in parte...mia zis sa continui cu ele,eu ma simt p bine si dc le administrez corect nu cred ca exista riscul sa raman insarcinata.poate imi zice si mie unul din moderatorii de ce nu e bine sa fie administrat mai mult de cateva luni?eu le iau de mai bn de 2 ani si sunt ok.multumesc

Medicul ginecolog mi-a explicat ca, pentru a nu avea probleme ulterior, e bine sa faci acea pauza la 6 luni, ca sa permiti organismului tau sa elimine totusi un ovul in conditii normale.

#72 2009-01-28 09:22:22

andreea_andy2
Moderator

ras_cristalin a scris:

andreea_andy2 a scris:

1. In primul rand Dianele nu sunt simpla anticonceptionale ci sunt tratament pentru diferite afectiuni, care ca efect secundar contraceptia.

2. Ai facut foarte rau ca ai luat anticonceptionale fara o consultatie la un planning. Daca ai fi mers acolo, ai fi stiut acum mult mai multe.

3. Ceea ce spui tu cu chegurile de sange se numeste tromboza. Si intr-adevar anticoncpetionalele cresc riscul de tromboza la femeile de peste 35 de ani care sunt fumatoare sau alte afectiuni de circulatie sanguina.

4. Pauza de o luna nu este necesara. Poti lua anticonceptionale neintrerupt pana in momentul in care te vei hotara sa ai un bebe. Facand pauza de o luna nu rezolvi nimic. Oricum organismului ii trebuiesc cam 3 luni ca sa revina cum a fost inainte de pastilute. Cu pauza de o luna nu faci decat sa te dereglezi. Insa nu continua cu Diane 35. Mergi la un planning sa iti iei alte pastilute. Totusi daca vrei neaparat aceasta pauza, folia urmatoare o incepi in prima zi a urmatoarei menstre.

Ginecologul mi-a spus de pauza de o luna la fiecare 6 luni de anticonceptionale. Scrie si in prospect. Poate ai tu dreptate... pe ce te bazezi cand spui asta?

Pe cunostinte, pe sfaturile doctoressei si pe experientele neplacute ale altor fete care au facut aceasta pauza.

#73 2009-01-28 12:13:40

ras_cristalin
New member

andreea_andy2 a scris:

ras_cristalin a scris:

andreea_andy2 a scris:

Pe cunostinte, pe sfaturile doctoressei si pe experientele neplacute ale altor fete care au facut aceasta pauza.

Ok...  smile ms. Intrebare off topic... ai fost la cabinetul doctoressei pana acum? smile

#74 2009-01-28 12:32:49

andreea_andy2
Moderator

Eu nu am fost. Sunt din Tulcea. Au fost alte fete de pe forum.

#75 2009-01-29 18:18:34

Scarletgirl
New member

buna! am o intrebare care poate suna prosteasca dar sunt extrem de curioasa. La analize de sange se vede daca iei sau nu anticonceptionale? va rog sa imi raspundeti urgent.. va multumesc smile mentionez ca iau Chloe, care cica au doze mici de hormoni

Ultima oara a fost editat de Scarletgirl (2009-01-29 18:19:09)

#76 2009-01-29 18:27:55

b_oana
Hero member

nu se vede..cel putin din cate stiu eu smile si eu mi-am pus intrebarea asta la un moment dat.. tongue

Viata e scurta, incalca regulile, iarta repede, saruta incet, iubeste cu adevarat, razi necontrolat, si nu regreta nimic care te face sa zambesti!!
..."ai nevoie de cineva ca sa suferi si mai apoi sa te vindeci"...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.