homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Inelul de logodna...-4

#58 2009-04-17 10:43:53

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Re: Inelul de logodna...

Omul meu a cautat singurel inelul, a colindat magazinele vreo luna jumate... Si a gasit unul perfect - are gusturi bune baietul smile

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#59 2009-04-17 10:44:20

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

da tb neaparat sa fie de aur? hmm

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#60 2009-04-17 10:47:28

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

modelul ca modelul, eu ma gandesc la potrivit. ca mi s-ar parea penibil sa vina cu unul care ti-e prea mare sau prea mic si sa il tii in cutiuta pana il modifici.

pana la urma inelul pe ce mana se poarta? ca am vazut ca sunt pareri impartite. ideea cu mutatul de pe o mana pe alta, eu nu pot sa o aplic, ca am degetele mai groase la dreapta.

carmen_21 a scris:

chiar, buna intrebare! si eu sunt curioasa. mie nu-mi place aurul decat cel alb, dar am auzit ca in ce priveste verighetele, ar fi niste superstitii cu aurul alb.

Ultima oara a fost editat de anca9 (2009-04-17 10:48:33)

#61 2009-04-17 10:53:13

blueeyes
Platinum member

Modificatul merge foooarte repede, anca9 smile Eu in juma de ora il aveam stramtat, iar 3 zile inainte de asta l-am purtat pe degetul din mijloc tongue
Eu il port pe inelarul din dreapta, iar cand o sa am si verigheta probabil le voi purta impreuna pe inelarul de pe mana stanga...
Nush daca trebuie sa fie din aur, al meu are si un pic de aur alb - nu ma deranjeaza.

patfierbinte      sjuk     

#62 2009-04-17 11:51:11

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

carmen_21 a scris:

am o colega care a primit din argint...deci nu prea conteaza materialu...
desi ea a rupt logodna .....
cred ca de aia nu vreau eu sa-l port zilnic ...daca se termina ma pot detasa de un inel ,nu sa ma uit pe deget si sa-mi readuc aminte
o sa port verigheta dar inelu de logodna mi se pare o prostie ca de fapt nu inseamna nimic

Publicitate

loading...

#63 2009-04-17 11:53:10

blueeyes
Platinum member

Depinde de persoana. La mine inseamna mult, e deja o promisiune, un atasament, nu e un simplu inel... De aceea nu l-as putea pastra in cazul ruperii logodnei.

patfierbinte      sjuk     

#64 2009-04-17 11:59:12

Melany1
Banat

o promisiune ..dar nu toata lume se tine de ea....
Eu nu pot sa spun ca nu inseamna nimic inelul dar nici ca deja il vad insurat cu mine ptr ca mi-a dat inelu....am prietenmi care s-au casatorit,dar am si care au anulat nunta cu o luna inainte...(acolo a fost un soc ptr toata lumea...el si-a dat seama ca de fapt nu o iubeste..si a anulat totul)

#65 2009-04-17 12:02:01

blueeyes
Platinum member

De aceea am zis ca depinde de persoana smile

patfierbinte      sjuk     

#66 2009-04-17 12:08:40

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

si eu am avut inel de logodna si nu insemna prea mare lucru. cand ne-am despartit l-am intrebat daca il vrea inapoi, a zis ca nu, asa ca l-am schimbat frumos cu alt inel si gata

#67 2009-04-17 12:18:25

Melany1
Banat

ioana cam asta cred si eu smile
oricum si el a inteles ca nu il voi purta...de fapt il port cand iesim si ma imbrac elegant sau depinde de eveniment...

#68 2009-04-17 12:19:46

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

eu sunt mai ciudata asa dar i-am zis prietenului meu de acum ca nu vreau inel.. nu o simt ca o traditie, legamant, etc.. eu vreau verigheta si gata! smile

#69 2009-04-17 12:46:03

Melany1
Banat

pai asa e ioana ..inelu de logodna e o traditie imprumutata...inainte nu era chestia asta cu inelu etc...americanii au faza cu inelu

#70 2009-04-17 15:26:08

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ioana_4 a scris:

eu sunt mai ciudata asa dar i-am zis prietenului meu de acum ca nu vreau inel.. nu o simt ca o traditie, legamant, etc.. eu vreau verigheta si gata! smile

si eu la fel i-am zis... ca mi se pare o formalitate inutile lol si afurisitu' chiar m-a luat in serios si nu mi-a luat inel rotfl

cat despre mana pe care se poarta... mi-a zis un preot... ca cica in mod corect si verigheta tot pe dreapta se lasa, asa cum se pune initial in slujba logodnei... si ca treaba asta cu schimbatul dup-aia pe stanga in timpul cununiei nu se regaseste in nici o carte bisericeasca si e, pur si simplu, o gaselnita, pt ca majoritatea suntem dreptaci si lucram mai mult cu mana dreapta... astfel incat verigheta s-a mutat pe stanga, pt a nu stanjeni.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#71 2009-04-17 15:49:54

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

eu stiam ca verigheta si inelul trebuie purtate pe stanga pe aceeasi parte cu inima....si asa stiu ca se pune si la biserica

#72 2009-04-17 21:33:52

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

eu inelul de logodna il am pe dreapta smile il voi muta din vara impreuna cu verigheta pe stanga.
blue m-ai lasat masca...sper sa va reveniti puss

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#73 2009-04-18 10:13:17

roxipoxi
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-12-04

Ank-Su-Namun a scris:

eu stiam ca pe inelarul de la mana dreapta,iar pe cel din stanga atunci la cununia religioasa...asa a avut si mama,poate s-a schimbat intre timp...big_smile

asa stiu si eu. ca dupa cununie se pune pe inelarul de la stg

patfierbinte

#74 2009-04-18 16:24:10

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

andrulina a scris:

eu stiam ca verigheta si inelul trebuie purtate pe stanga pe aceeasi parte cu inima....si asa stiu ca se pune si la biserica

asta e asa... de dragu' povestii... la fel ca si traditia aia egipteana conform careia exista o vena de la inelarul mainii stangi la inima. eu ce ziceam e varianta bisericeasca wink oricum, si majoritatea preotilor poarta verigheta pe stanga. si eu la fel... nush de ce, asa m-am obisnuit tongue

iar faza cu pusul pe stanga in timpul cununiei religioase e tot o gaselnita... preotul care ne-a explicat asta ne-a aratat cartile din care se citeste slujba cununiei ne-a aratat cum, la partea de logodna, sub textul slujbei scrie :"preotul pune mirilor verigheta pe mana dreapta"... iar la partea de cununie nu scrie nicarieri "preotul scoate verigheta de pe dreapta si o pune pe stanga".

asta o data. apoi, in slujba, se povesteste despre nush care personaj biblic de referinta caruia "i s-a pus pe dreapta inel" wink

in al treilea rand.... a zis bine preotul ala... e stupid... el te logodeste (apropo, VERIGHETA asta inseamna, INEL DE LOGODNA... in traditia ortodoxa (si catolica, cred) sunt sinonime... daca te logodesti la biserica, nu te logodeste nimeni cu un inel, ci cu verigehta... iar cand te CUNUNA iti pune pe cap cununiile, deci n-ai treaba cu verighetele la cununie) cu verigheta pe mana dreapta... ca apoi sa "se razgandeasca" si sa o treaca pe stanga?  hmm

si cel care ne-a cununat pe noi ne-a pus sa schimbam verighetele pe stanga... si asa am facut... dar varianta corecta e asta de mai sus wink

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#75 2010-11-29 11:31:54

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Pe ce mana se poarta pana la urma verigheta? Adica majoritatea unde o poarta? Ca eu vreau sa pun inelul de logodna pe aceasi mana, ca acolo o sa ramana (am mana dreapta mai groasa a stanga). Pe internet am gasit 1000de variante, si vad ca si aici gasesc 2 lol

In cateva ore ma duc sa mi-l stramteze, si nu stiu dupa ce mana sa se ia.

#76 2010-11-29 11:35:11

daenarys
Vizitator

eu port atat inelul d elogodna cat si vericheta pe mana stanga smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.