homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat papanicolau

#1 2008-06-17 14:20:47

sgina19
Membru
Inregistrat: 2008-06-17

rezultat papanicolau

Buna ziua,
azi am luat un rezultat facut la un test Papanicolau cu urmatorul rezultat
S) Clasificare Papanicolau CII/ CIII
(TBS) Frotiu satisfacator: C.S. + C.I. (celule superficiale si intermediare) + frecvente Celule Bazale Externe; Indice P.A. 27%, Citoliza (+), parakeratoza (++), Hiperkeratoza rare CS anucleate; Polimorfonucleare (+), Limfocite (+), Histiocite rare, CI cu Nuclei mariti de volum limita BNC (ASCUS) sau a diskariozelor usoare; Flora : mixta cocobacilara

C) Clasificarea Papanicolau CIII
(TBS) Frotiu satisfacator : Fond fibrino-mucoid, Polimorfonucleare (++), Limfocite (+), Histiocite rare, Celule endocervicale aspect in limite fiziologice la usor hiperplazic sau aspect distrofic; Parabazale de remaniere cu aspect +/- imatur; celule metaplaziate (Metaplazie Terminala) si CI cu nuclei mariti de volum limita BNC (ASCUS) a diskariozelor usoare, sau moderate (ASC-H) uneori binucleate;

Flora Idem,
Concluzie : Frotiu inflamator, regenerativ, hipoestrogenic; HSIL

Recomandarea laboratorului ; In observatie,; reevaluare dupa tratament; investigatii suplimentare; suspiciune infectie HPV indusa;
Tratament : trofic si antiinflamator.

Ma puteti ajuta cu ceva recomandari sau puteti sa-mi cititi acest rezultat, cred ca nu este deloc satisfactor, am si rezultat de la secretie vaginala, dar acolo am inteles ca este totul ok.
Va multumesc

#2 2008-06-17 15:06:36

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: rezultat papanicolau

Nu pot sa-ti spun decat ca ar trebui sa-ti faci si un test HPV.. mai multe nu stiu

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.