homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am nevoie de putin ajutor...!!!

#1 2008-06-18 13:48:07

ana_18
Full member
De la: galati
Inregistrat: 2007-11-27

am nevoie de putin ajutor...!!!

se pare k nu mai am tineri de minte..pentru k eu o tineam una si buna ca astazi este joi...sh uitandu-ma la folia cu antibebe am observat k pilula de miercuri nu este luata..asa k m am gandit k nu o luasem seara..sh am luat-o. dar uitandu-ma la calculator am realizat k este miercuri..ceea ce inseamna k am luat pilula cu vreo 10 ore inainte( trebuia sa o iau diseara p la 9)...acum c fac?????  gratergrater  help me..!!!

#2 2008-06-18 14:01:55

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

Re: am nevoie de putin ajutor...!!!

nu are nimik dak ai luat-o mai rpd...acuma pe urmatoarea trebuie s-o iei maine la aceeasi ora cum ai luat-o pe asta.ti s-a decalat ora doar. iar la folia urmatoare poti sa le iei iar la ce ora vrei.

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#3 2008-06-18 14:05:04

GrasPatrat
New member
Inregistrat: 2008-06-18

dupa cum se stie in cazul anticonceptionalelor o pilula intarziat luata este atunci cand trec mai mult de  12 ore ,faptul ca ai luat-o mai devreme nu cred ca este vreo probleme,bine ca nu ai luat-o  mai tarziu de  12 ore.Dar ca sa stai linistita uite cateva randuri pe care sa le citesti ca sa nu mai ai probleme de genul si sa poti sta linistita.

" Daca se uita o pastila : Regula de baza este ca pastila uitata se ia indata ce ne amintim de ea,indiferent cind se intimpla acest lucru.Daca ne amintim in interval de 12 ore de la ora la care trebuia luata, nu este nevoie de protectie suplimentara. Daca insa au trecut mai mult de 12 ore, este nevoie de protectie suplimentara urmatoarele 7 zile.

Daca se uita 2 pastile : In prima zi cind ne amintim luam 2 pastile odata, in urmatoarea inca doua si apoi vom continua sa luam cite una pe zi (la ora obisnuita). Este necesara protectia suplimentara 7 zile. Poate aparea singerare.

Daca se uita 3 sau mai multe pastile : Se intrerupe folia, se face pauza 7 zile iar intr-a 8-a se incepe o noua folie. Va aparea singerare in interiorul celor 7 zile de pauza. E nevoie de protectie suplimentara pina ce vor fi luate 7 pastile corect.

Daca s-a pierdut o pastila (a cazut pe jos si nu o mai gasim, am luat din greseala 2 pastile in aceeasi zi) pastila pierduta va fi inlocuita cu o pastila de pe o folie de rezerva, in nici un caz nu se va sari peste ea.

Contraceptivele pot fi intrerupte oricind se considera ca nu mai este nevoie de contraceptie. Este de dorit sa fie intrerupte la sfirsit de folie pentru ca singerarea va aparea la 2-4 zile dupa intrerupere."

Si in legatura cu zilele saptamanii si ordinea acestora pe tabletele de pilule ,nici in cazul lor nu ar trebui sa iti faci griji ,ele sunt trecute acolo pentru un anumit rol si anume : Aceste pastile pot fi luate in orice ordine dorim, important este sa se ia una pe zi. Pe ambalaj sunt trecute cifre (sunt numerotate) sau zilele saptaminii cu scopul unic de a oferi utilizatoarelor un sistem de verificare.

big_smilebig_smile

Ultima oara a fost editat de GrasPatrat (2008-06-18 14:06:10)

#4 2008-06-18 14:20:04

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

ana_18 mai asteapta niste pareri...nush oare nua re treaba ca luato cu 10 h INAINTE? nu ar trebui sa ia alta de pe o folie de rezerva diseara cand trebuia sa o ia? adica nush...mai asteapta pareri de la fetele mai vechi.

offtopic gras patrat ma distreaza id-ul tau lol

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

#5 2008-06-18 14:22:42

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

eu zic ca trebuie luata alta de pe o folie derezerva
pentru ca o sa fie o pauza de 10+12 ore intre ele

Publicitate

loading...

#6 2008-06-18 14:30:17

Alina Delia
Addicted member

asa ziceam si eu
altceva era daca intarzia cu ea si se proteja dupa...dar asa cum a facut e practic ca si inexistenta ...mai bn iei ana alta de pe alta folie o pastila sau urmatoare pastila de pe folia noau ( si o inlocuiesti maine cu alta de pe alta folie) la ora la care luai tu de obicei. si e totul ok.

#7 2008-06-18 14:31:00

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

clar

#8 2008-06-18 14:32:47

Alina Delia
Addicted member

smile

#9 2008-06-18 15:25:08

YoHanna
Insomniac member

pai ..tu fetelor...eu nu inteleg...dak trebuia sa o ia la ora 21 si a luat-o la 11 ...nu e bine dak urmatoarele pilule le ia tot la ora 11?de ce sa ia de pe folie de rezerva?

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#10 2008-06-18 21:07:49

ana_18
Full member
De la: galati
Inregistrat: 2007-11-27

hmmm...sunt intr-o ceata totala..pana la urma ce fac? iau maine tot la 11..sau incep folia de rezerva?? teoretic...yohanna cred k are dreptate. totusi astept pareri de la cineva care este intradevar sigur p ceea ce spune...si sa primesc raspuns cat mai curand, k sa stiu daca iau alta pilula...

#11 2008-06-18 21:09:43

ttenzika
Sr. member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2008-05-21

asa cum zice yohanna smile

mamica de bebe Alecsandra  al9leacer

poze:bebe alecsandra
http://picasaweb.google.com/ttenzika/Po … 33rsae2QE#

#12 2008-06-18 23:53:23

maryahs
Insomniac member
De la: de sub tampa
Inregistrat: 2008-01-07

am si eu o intrebare, defapt vreau mai mult sa-mi spuneti daca fac bine: vreau sa mai iau 3 pastile  ca sa imi vina ciclu mai tarziu, apoi fac pauza de 7 zile si le incep iar. pana aici toate bune, dar eu as vrea sa continui aceeasi folie pt ca oricum nu o sa mai am contacte sexuale(plec din tara). in afara ca nu o sa fiu protejata in urmatoarea pauza, se mai poate deregla ceva? e bine daca fac asa(fara a lua in considerare protectia)?

hjarta iubesc si sunt iubita hjarta

#13 2008-06-19 10:40:44

bobita
Hero member
De la: Craiova
Inregistrat: 2007-04-27

cred ca nu ar fi o problema,avand in vedere ca nu e vorba de contacte. nu stiu insa cu dereglarile,pe prospectul de la novynette de exemplu scrie sa nu intrerupi folia decat daca iti este mult prea rau.totusi inclin sa cred ca nu vor fi probleme

mandra si fericita posesoare a unei  burtici cu ochi bebe Doamne ajuta!

#14 2008-06-19 11:43:53

YoHanna
Insomniac member

nu vor fi probleme. iar ciclul iti va veni dupa ce ai terminat folia respectiva.

#15 2008-06-19 13:58:37

maryahs
Insomniac member
De la: de sub tampa
Inregistrat: 2008-01-07

multumesc pt raspunsuri puss

Ultima oara a fost editat de maryahs (2008-06-19 13:58:52)

hjarta iubesc si sunt iubita hjarta

#16 2008-06-19 14:04:54

bobita
Hero member
De la: Craiova
Inregistrat: 2007-04-27

cu mare drag,oricand

mandra si fericita posesoare a unei  burtici cu ochi bebe Doamne ajuta!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.