homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sunt in ceata

#1 2008-06-20 15:46:45

b4rbie
Sr. member
Inregistrat: 2008-04-04

sunt in ceata

citeam acum prospectul ac yasmin si aici scrie asa,citez :

'' ?nceperea primului blister YASMIN
C?nd nu s-au mai utilizat contraceptive hormonale ?n ultima luna
Administrarea comprimatelor YASMIN trebuie sa ?nceapa ?n prima zi a ciclului, adica ?n prima zi a s?ngerarii menstruale . Utilizati un comprimat marcat cu ziua respectiva din saptam?na. De exemplu, daca menstruatia apare ?ntr-o vineri, utilizati un comprimat marcat cu ?vineri". Urmeaza apoi zilele ?n ordine. Puteti ?ncepe si ?n zilele 2-5, ?nsa, ?n acest caz, asigurati-va ca folositi o metoda contraceptiva suplimentara (metoda de bariera) pentru primele 7 zile de administrare a comprimatelor din primul ciclu.

C?nd se trece de la alt contraceptiv oral combinat
Puteti ?ncepe administrarea comprimatelor YASMIN dupa ce ati utilizat ultimul comprimat din blisterul actual (aceasta ?nseamna ca nu faceti pauza ). Daca blisterul curent contine si comprimate inactive, puteti ?ncepe administrarea YASMIN ?n ziua de dupa administrarea ultimului comprimat activ (daca nu sunteti sigura care este aceasta, ?ntrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul). Puteti ?ncepe si mai t?rziu, dar niciodata mai t?rziu de ziua de dupa intervalul de pauza al blisterului actual (sau ziua de dupa ultimul comprimat inactiv din blisterul actual).

C?nd se trece de la un contraceptiv oral numai cu progestogen (comprimat)
Puteti ?ntrerupe administrarea comprimatului ?n orice zi si puteti ?ncepe administrarea YASMIN ?n ziua urmatoare, la aceeasi ora. Asigurati-va ca folositi o metoda contraceptiva suplimentara (metoda de bariera) pentru primele 7 zile de administrare a comprimatelor, daca aveti contact sexual .

cand se trece de la un ac. combinat de ce trebuie sa nu facem pauza? atunci mai avem cm luna respectiva? de ce cel tarziu in a 8-a zi de pauza?
si inca ceva : imi puteti da cateva exemple de contraceptive orale numai cu progestogen? yasmin,logest,rigevidon,microgynon sunt combinate sau printre astea se afla si ac numai cu progestrogen?

pc  lyssna

#2 2008-06-20 15:49:02

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: sunt in ceata

poti sa faci pauza si sa incepi noile pastile in a 8a zi ca de obicei, si esti protejata in continuare
numai cu progesteron : exluton, cerazette...

#3 2008-06-20 15:51:20

b4rbie
Sr. member

heimdall a scris:

poti sa faci pauza si sa incepi noile pastile in a 8a zi ca de obicei, si esti protejata in continuare
numai cu progesteron : exluton, cerazette...

rodnar heimdall iar va deranjez dar asta e.. ma roade curiozitatea . acolo din cate inteleg cel mai indicat e totusi imediat dupa ultima pastila,si cel mai tarziu dupa perioada de pauza.
daca eu de exemplu acum trec de la rigevidon la microgynon imediat dupa ce termin cele 21 de pastile o sa mai imi vina cm luna aia? totusi mi se pare 'dupa ton' ca e indicat totusi imediat dupa pastila,nu dupa pauza..

pc  lyssna

#4 2008-06-20 15:53:17

heimdall
Diamond member

n-o sa-ti mai vina daca le iei in continuare
dar nu e nici o problema daca le iei dupa pauza de 7 zile, si eu le-am schimbat si am facut pauza normal wink doctoressa mi-a spus sa fac asa, sincera sa fiu nu stiu de ce e doar varianta asta in prospect

#5 2008-06-20 16:00:29

b4rbie
Sr. member

heimdall a scris:

n-o sa-ti mai vina daca le iei in continuare
dar nu e nici o problema daca le iei dupa pauza de 7 zile, si eu le-am schimbat si am facut pauza normal wink doctoressa mi-a spus sa fac asa, sincera sa fiu nu stiu de ce e doar varianta asta in prospect

si eu am trecut de la yasmin la rigevidon si tot asa am luat,dupa cele 7 zile de pauza. eu nu sunt in romania si cam am probleme cu ac pentru ca atunci cand am inceput sa iau ac am luat yasmin. yasmin imi dadea dureri de cap foarte puternice. intre timp m-am dus in romania,pentru 3 saptamani si acolo am avut perioada de pauza,mi-a venit cm si m-am gandit sa le schimb. in ziua cand trebuia sa incep noua folie m-am dus in graba de dimineata la cea mai apropiata farmacie si acolo avea doar rigevidon. le-am luat,le-am terminat, intre timp am venit acasa si aici nu exista rigevidon,deci trebuie iar sa le schimb. marti trebuie sa iau alte ac  sad
m-am interesat aici la farmacii si au doar yasmin,microgynon,desorelle,myralon, ginera , reginon , diane35 , miranova , eugynon, minulet , Lyndiol.
nici nu stiu ce sa iau.. dar in nici un caz yasmin

Ultima oara a fost editat de b4rbie (2008-06-20 16:02:46)

pc  lyssna

Publicitate

loading...

#6 2008-06-20 16:02:41

heimdall
Diamond member

microgynon vad ca are aceeasi compozitie cu rigevidon, daca zici ca te-ai impacat bine cu el

#7 2008-06-20 16:03:58

b4rbie
Sr. member

heimdall a scris:

microgynon vad ca are aceeasi compozitie cu rigevidon, daca zici ca te-ai impacat bine cu el

da,rigevidonul a fost chiar ok.nici nu am simtit ca iau anticonceptionale. cu yasminul a fost belea rau de tot. nici nu puteam sa ma ridic din pat.dormeam doata ziua ca mi-era frica sa iau si alte pastile ca sa nu interactioneze cu ac.
ok,voi lua microgynon. smile

pc  lyssna

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.