homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interactiune cu antibiotice

#1 2008-06-23 19:30:18

oanamare
New member
Inregistrat: 2008-06-23

interactiune cu antibiotice

am luat 2 pastile de hepatobil si 2 aspirine in timpul menstruatiei vreau sa stiu daca scade efectul AC . Prietenul meu a luat antibiotice ?eu am ceva? afecteaza AC ? adica el ia antibitoic nu eu as vrea sa stiu daca trebuie sa ma protejez ?Va multumesc.

#2 2008-06-23 19:32:44

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

Re: interactiune cu antibiotice

esti ok,nu-ti fa probleme !

#3 2008-06-23 19:34:01

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

daca el ia antibiotice pe tine nu te afecteaza cu nimic, pt ca nu intra in organismul tau. hepatobilul este antibiotic? daca da, chiar daca erai in timpul menstruatiei, trebuie sa te protejezi suplimentar la primele 7 pastilute.

#4 2008-06-23 19:35:08

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

hepatobilul nu e antibiotic camysh !

#5 2008-06-23 19:36:38

camysh
Moderator

atunci e ok tongue nu stiam, na big_smile

Publicitate

loading...

#6 2008-06-23 19:44:19

oanamare
New member
Inregistrat: 2008-06-23

claudia78 a scris:

esti ok,nu-ti fa probleme !

multumesc

#7 2008-07-16 02:09:19

Luiz
Membru
Inregistrat: 2008-05-16

Am inceput azi sa iau un tratament de 10 zile cu ciprofloxacina...mai am 2 pastile din folia de logest fara cea de azi....in urmatoarele 7 zile de pauza trebuie sa folosesc protectie suplimentare?...si este ok daca imi termin tratamentul o data cu pauza si iau 7 pastile dintr-o noua folie de logest?
Va rog sa imi raspundeti am citit mai multe opinii si nu mai stiu ce sa cred....doctorul mi-a spus ca in zilele de pauza e ok, si k trebuie sa ma protejez in plus doar pe perioada tratamentului e adevarat?
Multumesc anticipat

#8 2008-07-16 02:43:18

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28

te protejezi cat dureaza tratamentul si inca 7 zile,

Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

#9 2008-07-16 06:48:02

persifona
Vizitator

Inca 7 zile, adica pana inghit 7 pastile din noua folie pe care o vei incepe.

#10 2008-07-16 18:22:59

Luiz
Membru
Inregistrat: 2008-05-16

Va multumesc mult pentru rasp...pup

#11 2009-02-24 17:34:22

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

am si eu cam aceeasi nelamurire. Maine intru in pauza de 7 zile (iau Mercilon) si sunt pe tratament cu antibiotic pana joi, posibil chiar pana duminica. Doctorita mi-a zis ca regula ar fi ca atunci cand iau antibiotic sa ma protejez suplimentar cat dureaza toata folia. In cazul de fata, daca am terminat folia, sunt protejata de la inceputul urmatoarei folii. Oricum, atunci cand incep urmatoarea folie voi fi terminat antibioticul de vreo 3-5 zile.

Voi ce ziceti, aplic regula cu cele 7 zile de protectie suplimentara - ar insemna inca 2-4 zile din urmatoarea folie? sau merg pe ce a zis doc?

de asemenea, o intrebare cam off-topic. Mi-au iesit la analiza secretiei mobiluncus si candida rara. Doc a zis sa faca si partenerul tratament. Intrebarea mea e ce se intampla daca nu-l face? El le-a luat deja de la mine si mi le poate da inapoi? Nu sunt bacterii care traiesc in vagin? Sau il afecteaza cu ceva si pe el (n-are simptome, de altfel, nici eu)? Iar in cazul in care nu le-a luat, daca avem contact neprotejat dupa ce termin eu antibioticul, e ok? Pun toate intrebarile astea pentru ca doc nu parea foarte convinsa ca e neaparat necesar sa faca si el tratament, desi i-a prescris ce trebuie sa ia. N-as vrea sa le iau inapoi, odata ce le-am tratat, dar nu prea ne intelegem nici cu prezervativul, care cam e singura varianta in cazul in care nu face tratament. Ce optiuni credeti ca am?

#12 2009-02-24 17:46:37

lady in black
Insomniac member

michidoo, regula e sa te protejezi pe durata tratamentului+inca 7 zile, adica pana inghiti 7 pastile consecutive ceea ce inseamna ca e nevoie de protectie suplimentara pana inhgiti 7 pastile din noua folie
o varianta ar fi sa nu faci pauza si sa unesti 2 folii ca sa nu ai ataea zile cu protectie suplimentara

candida, ce-i drept, se transmite mai greu pe cale sexuala, dar mai bine mergi la sigur decat sa o iei inapoi

#13 2009-02-24 18:04:19

michidoo
Full member

si despre mobiluncus ce poti sa-mi spui? mie mi-a iesit la analize chiar si cand eram virgina...se poate transmite intre mine si el dupa o singura penetrare, ca mai mult n-a fost?

#14 2009-02-24 18:18:53

lady in black
Insomniac member

uite ce am gasit:
"Atunci cand flora vaginala se dezvolta anormal, in detrimentul lactobacililor (in special a celor producatori de peroxid de hidrogen ), speciile anaerobe sporindu-si numarul ( Gardnerella vaginalis, Mobiluncus speciae, Prevotella si Mycoplasma hominis), putem vorbi despre vaginoza bacteriana. Aceasta afectiune nu este determinata de un agent patogen extern si nu este considerata in mod obligatoriu boala cu mecanism de transmitere sexuala (desi se transmite si pe aceasta cale). Cativa dintre factorii ce contribuie la declansarea vaginozei bacteriene cunt irigatiile vaginale in exces, tampoanele externe zilnice sau chiar floricica datorita pH-ului alcalin ce afecteaza micromediul vaginal."
si la intrebarea ta..teoretic da, practic..mai greu tongue
dar nu inteleg cum de a fost doar o penetrare...daca iei ac atunci de ce mai folosesti prezervativ?

#15 2009-02-24 20:07:33

michidoo
Full member

ca sa-ti raspund la intrebari, partea cu penetrarea tine de faptul ca tocmai m-am despartit de virginitate  big_smile si n-a fost chiar usor, pana a rezolvat himenul ala. Plus ca am o problema care cred ca pleaca de la cap, nu-l las sa intre, nu se relaxeaza muschii si doare la intrare. D-aia s-a lasat cu o singura penetrare, mai mult n-am suportat si in plus, m-am trezit cu o cistita de toata frumusetea, cea numita "cistita din luna de miere"...de-aici antibioticul de care vorbeam mai sus (la analize a iesit e.coli)

in ceea ce priveste prezervativele, le folosesc pentru boli. N-ai de unde sa stii niciodata ce si cum. Dar de aceea intrebam de mobiluncus si candida, care mi-au iesit la analize. Culmea e ca m-astept de la el sa-mi dea cine stie ce si acum eu sunt cea care-l "infestez"  neutral ...de aceea vroiam sa stiu cat mai multe, cat de mult il afecteaza bacteriile astea si ce se poate intampla daca o sa continuam fara prezervativ, in conditiile in care el nu face tratamentul

PS. apropo de problema descrisa mai sus, cu durerea la intrare, imi poate recomanda cineva mai cu experienta o pozitie mai relaxanta si nedureroasa? Ideea e ca sunt si excitata, si lubrifiata suficient, dar totusi, se blocheaza ceva acolo la intrare, simt ca nu intra "natural" sad  ok, sa zicem ca sunt eu prea stramta si el prea mare (e mult daca are in jur de 5m latime?), dar trebuie sa existe o solutie. Ceva sfaturi? roll

#16 2009-02-24 21:21:28

lady in black
Insomniac member

michidoo, am inteles acum...in legatura cu candida si mobiluncus parerea mea e ca nu are de ce sa faca tratament in aceste conditii dar nu sunt medic
insa in locul tau, eu nu as renunta la prezervativ fara sa il pun pe el sa faca un set complet de analiza...

in legatura cu ultima intrebare...incearca sa stai deasupra sa controlezi tu miscarile. si nu te ingrijora, la inceput e normal sa fie asa smile
banuiesc ca acolo vroiai sa scrii 5 cm nu 5m rotfl

#17 2009-02-24 22:07:48

michidoo
Full member

daaaa..5cm lol  evident smile

#18 2010-02-14 22:28:53

motz
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-22

as avea si eu o intrebare: e ok daca in timpul tratamentului cu antibiotice iau si o tinctura de afin, avand in vedere ca aceasta contine alcool?

#19 2010-02-15 09:03:47

camysh
Moderator

eu as zice sa nu iei...
nu e recomandat deloc sa combini antibioticele cu alcool

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.