homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

VA ROG MULT DNA DOCTOR SA MA AJUTATI - SAU CINE STIE

#1 2008-06-24 19:26:14

dianaana
Full member
Inregistrat: 2006-07-23

VA ROG MULT DNA DOCTOR SA MA AJUTATI - SAU CINE STIE

am facut o ecografie transvaginala:
uter in avf, miometru cu ecostructura omogena
cavitate virtuala: endometru cu aspect de faza secretorie, cu grosime de 1 cm
ovar drept: transformat intr-o formatiune chistica cu pereti grosi de 4.8 / 4.66 cm, septata, cu compartiment avand continut fin, ecogen, omogen ,celalalt compartiment continut lichidian transsonic cu fine marmoratii intrachistice, aspectul fiind de chist endometriom sau un chist hemoragic.
la periferia ovarului se vizualizeaza o coaja de tesut functional cu 2-3 foliculi cavitari cu diametru de 0.4-0.5 cm
ovar stang- nu se vizualizeaza
colectie lichidiana in douglas de 3.2 / 1.5 cm
fara formatiuni tumorale pelvine

avand in vedere ca acum 2 ani si jumatate am facut o operatie de chist endometriotic este posibil ca acum sa se fi refacut? se poate face vreun tratament sau va fi nevoie de o noua operatie?
nu inteleg care ar fi cauza pt care nu a putut sa-mi vada ovarul stang la ecografie. am mai facut vreo 4 ecografii acum 7-8 luni si s-a vazut...
sunt f derutata ..si pana ajung la medic as dori o parere din partea dvs
multumesc

#2 2008-06-25 13:46:54

dianaana
Full member

Re: VA ROG MULT DNA DOCTOR SA MA AJUTATI - SAU CINE STIE

Dna doctor..imi cer scuze ca insist...azi am fost la doctor..raspunsul dansului..singura solutie e interventia chirurgicala pt scoaterea chistului si apoi tratament pt inhibarea ciclului menstrual pt 4-6 luni..doar apoi, daca trompele imi sunt sanatoase pot ramane insarcinata..
sunt chiar speriata..nu ma gandeam ca as putea sa devin sterila..doctorul a zis ca endometrioza - cazul meu chist endometriotic - poate duce la infertilitate..mi-e groaza sa ma gandesc la asa ceva..sunt prea tanara si vreau si eu un copil..

#3 2008-06-25 13:48:15

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

diana...i-am lasat linkul doctoressei si-ti va raspunde dansa cat de curand...

happy with him...inlove with him...puss

#4 2008-06-25 13:48:34

andrutza
Vizitator

dianaana editeaza nu posta mesaj dupa mesaj pt ca vei lua warn

#5 2008-06-25 13:49:33

crys_ty_na
Platinum member

nu are dc sa editeze pt ca a trecut mai mult de 15 minute intre mesaje smile

Publicitate

loading...

#6 2008-06-25 13:49:56

andrutza
Vizitator

aaa smile

#7 2008-06-25 15:27:44

dianaana
Full member

multumesc crys_ty_na

#8 2008-06-25 15:38:34

crys_ty_na
Platinum member

n ai pt ce smile

#9 2008-06-26 10:26:03

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

dianaana a scris:

Dna doctor..imi cer scuze ca insist...azi am fost la doctor..raspunsul dansului..singura solutie e interventia chirurgicala pt scoaterea chistului si apoi tratament pt inhibarea ciclului menstrual pt 4-6 luni..doar apoi, daca trompele imi sunt sanatoase pot ramane insarcinata..
sunt chiar speriata..nu ma gandeam ca as putea sa devin sterila..doctorul a zis ca endometrioza - cazul meu chist endometriotic - poate duce la infertilitate..mi-e groaza sa ma gandesc la asa ceva..sunt prea tanara si vreau si eu un copil..

cam are dreptate...in caz ca e chiar endometriozic si nu hemoragic...mie nu mi-e clar din echo
mai cere si o a doua parere(echografie la alt medic si tot asa si interpretarea)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#10 2008-06-26 10:49:31

Raluk_
Hero member
Inregistrat: 2008-03-26

am fost ieri la iasi la dr si intr`adevar...am cervicida(cred k asa se scrie) si tumora la ambele ovare.mi`a dat tratament 7 zile cu ovule Betadine,iar knd imi vine menstra sa reincep yasmine`ul dupa care imediat dupa terminarea menstrei sa merg la cauterizare la el la clinica.spuneti`mi va rog in ce consta aceasta cauterizare?se face sau nu anestezie si dak da,ce fel de anestezie(locala sau generala).mi`a mai zis k timp de 1 an dupa operatie sa fac tratament cu yasmine,k ma va ajuta,1 luna nu am voie de contact sexual.spuneti`mi,va rog o sa pot avea copii?afecteaza cu ceva fertilitatea?doc,rallu,crys si cine mai stie,raspunde`ti va rog grater

aseara knd mi`am pus ovulul am avut usturimi si azi dimineatza knd m`am trezit la fel....dar crek asta a fost prostia mea...l`am pus dupa contactul sexual.oare de asta ma ustura?nu mi`am dat seama...

Ultima oara a fost editat de crys_ty_na (2008-06-26 10:56:41)

Acum e doar un vis, dar maine o sa fie realitate

#11 2008-06-26 10:55:56

crys_ty_na
Platinum member

cervicita e rana pe col si nu-ti afecteaza fertilitatea...stai linistita...au mai discutat fetele despre cauterizare si poti da o cautare...dar nu e o interventie complicata sau periculoasa...si yasminul te va ajuta cu chisturile...poate nu e nevoie chiar 1 an...o ecografie pe parcursul tratamentului cu yasmin te va lamuri...multa sanatate iti doresc si nu dispera...nu e nimic grav si vei putea avea bebe smile

si usturimile pot fi din cauza ovulului...

#12 2008-06-26 11:03:00

crys_ty_na
Platinum member

in primul rand nu ai perioada fertila cand iei anticonceptionale...in al doilea nu lua postinor dar protejeaza te suplimentar 7 pastilute consecutive de la cea uitata...

#13 2008-06-26 11:07:31

Raluk_
Hero member
Inregistrat: 2008-03-26

ms crys pusspuss am uitat sa intreb ceva si anume:necesita internare pt cauterizare?

Acum e doar un vis, dar maine o sa fie realitate

#14 2008-06-26 11:08:31

crys_ty_na
Platinum member

cu placere...nu...nu e nevoie de internare...cum am spus...nu e o interventie complicata smile

#15 2008-06-26 11:13:55

crys_ty_na
Platinum member

draga mea...iti repet atata timp cat iei anticonceptionale NU AI PERIOADA FERTILA...fertilitatea se poate instala in cazul unor anumite incidente...problema nu e ca ai luat pastila de atunci...poti lua pastilele si in zig-zag...sunt toate la fel...ideea e sa ai la sfarsit 21 de zile consecutive de pastilute luate...si in ceea ce priveste contactul nu e nevoie de postinor...iei totusi pilule de un an in continuu...

#16 2008-06-26 11:24:01

crys_ty_na
Platinum member

multumim si bine ai venit printre noi smile

#17 2008-06-26 11:24:17

dianaana
Full member

multumesc pt raspuns dna doctor..am sa cer si o a doua parere si am sa revin

#18 2008-06-30 10:08:08

dianaana
Full member

am fost si la un al doilea doctor..renumitul Prof bogdan marinescu. sincer nu am stiu la cine mai bun..
sunt in general multumita..mi-a facut inca o eco..mi-a spus ca am 2 chisturi pe ovarul drept. unul de vreo 35 mm si altul de 25 mm.
cel mare este endometriozic, cel mic pare a fi tot endometriozic dar mai bland..asa s-a exprimat dansul
mi-a spus ca va incerca sa-mi sparga chistul mare printr-o punctie vaginala-nu stiu daca folosesc termenii medicali, nu ma pricep..
daca va reusi..mi-a spus ca celalalt chist mai mic este posibil sa dispara dc se elibereaza, relaxeaza ovarul...
dc nu v-a reusi..ma va opera laparascopic.
mai am insa o ingrijorare..si la eco din 24.06 si la cea facuta de dl marinescu pe 27.06, nu s-a putut vedea ovarul stang. dansul a zis sa nu-mi fac alte probleme poate fi invaluit de o...... - nu mai stiu ce termen a folosit si ma oftic..aveam mari emotii...dna doctor..stiti despre ce ar putea fi vorba? dvs ati intalnit astfel de cazuri??? mentionez ca la alte ecografii anterioare de acum 6 luni nu am avut astfel de probleme...
va multumesc si astept parerea dvs referitor la ce mi-a spus dl doctor si la motivul pt care nu mi se vede ovarul stang la eco...

#19 2008-06-30 20:39:48

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

e foarte posibil sa fie ascuns de o ansa intestinala sau de un fald al epiploonului...
nu iti face probleme, e acolo sigur..
problema sunt chisturile endometriozice si mi se pare ok conduita pe care o propune Prof. Marinescu

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.