homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ovare policistice si sarcina


#1 2008-06-25 18:55:50

costina
New member
Inregistrat: 2007-06-23
Mesaje: 62

ovare policistice si sarcina

buna  tocmai am aflat ca am ovare polichistice (+efecte secundare  aferente -cosuri amenoree...) iar dr ginecolog nu mi-a spus altceva decat ca nu pot avea copii prea repede sau prea usor poate cu tratament  am renuntat la anticonceptionale dar iau utrgestan ptr reglarea ciclului
ceea ce nu m-a lamurit nimeni deocamdata este faptul ca eu nu stiu daca aceasta problema cu chisturile se poate remedia (am luat antibb 5 ani si as vrea sa fac totusi o pauza ) ms

Offline

 



#2 2008-06-25 19:30:26

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19
Mesaje: 23955

Re: ovare policistice si sarcina

ce anticonceptionale ai luat? dupa 5 ani de pilule tot ai chisturi? sigur nu ai sindromul ovarelor polichistice?


happy with him...inlove with him...puss

Offline

 

#3 2008-06-26 07:01:17

costina
New member
Inregistrat: 2007-06-23
Mesaje: 62

Re: ovare policistice si sarcina

am luat pe rand diane 35 desorelle si jeanine care e diferenta intre ovare polichistice si sindromul ovarelor policchistice?

Offline

 

#4 2008-06-26 07:16:24

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05
Mesaje: 6876

Re: ovare policistice si sarcina

Iata, pe intelesul tau, ce se ascunde in spatele acestei denumiri savante: boala polichistica ovariana.

In 1933, doi medici au descris pentru prima oara o entitate clinica careia i-au dat numele lor: sindromul Stein-Leventhal sau boala polichistica ovariana. Aceasta se manifesta prin:

    menstruatii rare: 4 - 5 cicluri menstruale pe an (spaniomenoree) , cu evolutie spre disparitia definitiva a menstruatiei (amenoree) ,
    sterilitate prin lipsa ovulatiei (producerea ovulului de catre ovar)
    inconstant, obezitate si hirsutism (aparitia parului in regiuni caracteristice pilozitatii masculine: la nivelul buzei superioare, la nivelul barbiei, al perciunilor, pe piept, pe abdomen).
    la examenul clinic ovarele apar mai mari decat in mod normal, dure.
    la examenul macroscopic ovarele sunt albe, lucioase, perfect netede, de aceea ele poarta numele de ovare de portelan sau de fildes. In mod normal, dimensiunile ovarelor sunt de 4/3/1 cm, fiind acoperite de o capsula roz-rosiatica si prezinta numeroase neregularitati si cicatrici pe suprafata lor, de la numerosii foliculi ovarieni (foliculul este casuta ovulului) - dezvoltati si maturati cu expulzia ovulului, precedati de cicatrici.

In cazul bolii polichistice ovariene, ovarele sunt acoperite de o capsula groasa, fibroasa, (cam ca aceea pe care o vedem la muschiul de porc sau vita care se continua cu un tendon) pe care foliculul ovarian in cresterea sa nu reuseste sa o rupa. Iti reamintesc ca foliculul este o cavitate cu lichid in care se dezvolta ovulul precum galbenusul in ou si care creste de-a lungul unui ciclu menstrual, astfel incat in ziua a 14-a (pentru un ciclu menstrual de 28 de zile) presiunea din interior o depaseste pe cea de afara si foliculul se rupe, expulzand ovulul. Fenomenul se numeste ovulatie.

La ovarul polichistic presiunea din interiorul foliculului nu poate rupe capsula groasa si ovulul nu poate fi expulzat, apar cicluri anovulatorii si, consecutiv, sterilitate. Denumirea de polichistic ii vine din aceea ca foliculii raman ca niste mici chisturi (ei nu se mai rup) si, in timp, se acumuleaza in ovar.

Pentru a intelege restul de manifestari va trebui sa intelegem cateva lucruri de baza despre hormoni (substante secretate de glandele endocrine ale organismului direct in sange si care au un tesut sau organ tinta caruia ii modifica activitatea). Astfel, foliculul ovarian are rolul de secreta hormonii sexuali feminini, estrogeni in prima parte a ciclului, estrogeni si progesteron in cea de-a doua parte (dupa ovulatie).

In ovarul polichistic activitatea foliculului este dereglata, secretia hormonala este modificata, de aceea se secreta in exces hormoni androgeni (caracteristici barbatului) si hormoni estrogeni si nu se mai secreta progesteron.

Consecintele in plan clinic sunt:

    Datorita excesului de androgeni apare pilozitatea anormala - hirsutismul, depunerea tesutului adipos dupa "tiparul" masculin: predominent pe abdomen, ceafa, fata,
    Datorita excesului de estrogeni apare cresterea in exces a mucoasei endometrului, care va da hemoragii genitale disfunctionale (in afara menstruatiei sau menstre prelungite), si acumularea de tesut adipos cu obezitate secundara.

Cauza primordiala a bolii este necunoscuta, dar se pare ca este o afectiune transmisa genetic - o mostenim de la mama. Din acest punct de vedere se aseamana cu hipertensiunea arteriala, hiperlipidemie (exces de grasimi in sange), hiperuricemie (exces de acid uric in sange), diabet zaharat insulino-rezistent (o forma de diabet greu tratabila).

Datorita acestor asocieri, rasunetul unei boli de cauza ginecologica depaseste aparatul genital, fiind extrem de important pentru intregul organism.

Cele mai frecvente manifestari clinice sunt:
Infertilitate
   
75% din cazuri
Hirsutism
   
56% din cazuri
Amenoree
   
47% din cazuri
Obezitate
   
33% din cazuri
Hemoragii disfunctionale
   
21% din cazuri

Tratamentul urmeaza anumite obiective, in functie de dorinta pacientei. Obiectivele sunt: - inducerea ovulatiei si combaterea sterilitatii - combaterea hirsutismului - reducerea hiperplaziei endometriale ( hiperplazia endometriala este o cauza importanta a cancerului de corp uterin!).

Pentru fiecare din aceste obiective tratamentele sunt diferite, astfel ca pacienta trebuie sa opteze pentru unul din ele (nu pot fi rezolvate toate o data). Tratamentele sunt medicamentoase, iar pentru combaterea sterilitatii se poate face tratament chirurgical cu sectionarea capsulei groase care inveleste ovarul.

In concluzie:
maladia ovarelor polichistice este o afectiune frecvent intalnita, care se manifesta cu infertilitate, hirsutism, amenoree, hemoragii genitale disfunctionale, obezitate;
este o afectiune cel mai probabil transmisa genetic, legata de alte afectiuni generale precum hipertensiunea arteriale, diabetul zaharat, hiperlipidemia; - tratarea ei este posibila si se realizeaza pe obiective.

Offline

 

#5 2008-06-26 08:21:21

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03
Mesaje: 24197

Re: ovare policistice si sarcina

stiu o persoana deloc infertila cu acelasi sindrom

Offline

 

 Publicitate


loading...

#6 2008-06-26 11:00:49

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19
Mesaje: 23955

Re: ovare policistice si sarcina

SOPC nu presupune neaparat infertilitate...dar necesita administrarea indelungata a unor tipuri de anticonceptionale...pe cand doar ovare polichistice ar trebui sa se rezolve cu orice pilule...si sa dispara in timp...mai ales dupa 5 ani...daca nu vb de SOPC totusi poate ar trebui sa apelezi la niste tratamente naturiste...


happy with him...inlove with him...puss

Offline

 

#7 2008-06-26 17:04:45

costina
New member
Inregistrat: 2007-06-23
Mesaje: 62

Re: ovare policistice si sarcina

multumesc ptr informatii

Offline

 

#8 2008-06-26 18:26:24

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19
Mesaje: 23955

Re: ovare policistice si sarcina

cu placere si sper sa-ti fie de folos smile


happy with him...inlove with him...puss

Offline

 

#9 2008-08-22 16:09:21

cristina p
New member
Inregistrat: 2008-08-15
Mesaje: 32

Re: ovare policistice si sarcina

endocrinologul meu a zis k poate am ovare polichistice pentru ca in urma analizelor a vazut k am prolactina 859.2...ceea ce cred k ii prea mare....dar nu sunt obeza,sunt chiar slaba,si nici nu am pilozitate mare...ciclul imi vine neregulat...din 2 in 2 luni,sau intarzie mai mult..dar cand vine,vine normal,5 zile,cantitate normala...am  ovare polichistice? ...din ce am citit,cel mai tare ma sperie sa nu pot avea copii peste 10 ani + k eu si fumez...

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului



© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.