homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Enterococ - secretie vaginala

#1 2008-07-03 11:57:52

cat2535
Membru
Inregistrat: 2008-07-03

Enterococ - secretie vaginala

La insamantare endocol am descoperit un ENTEROCOC (dupa ce in urma cu ceva ani m-am chinuit cu un streptococ nehemolitic rezistent la mai multe).
Antibiograma arata asa:
Amoxicilina 34 (>18)
Ampicilina 20 (>17)
Augmentin 34 (>20)
Clindamicin 25 (>19)
Ciprofloxacin rezistent
Gentamicina 18 (>10)
Penicilina G 32 (>15)
Rimfapicina rezistent

(am trecut doar antibioticele care au precizate informatii)

Deoarece abia peste 2 sapt vine dr mea ginecolog din concediu va rog sa imi spuneti daca este bine sa incep un tratament cu AUGMENTIN plus ovule (profilaxie pt activarea candidei deja colocatara....nu cred ca am scapat de ea). Ideeea e ca am relatii sexuale neprotejate in speranta gravida si din toate antibioticele de mai sus Amoxi/Augm ar fi cu un oarecare profil de siguranta. Ar trebui sa il pun si pe sotul meu la tratament?
Ar trebui sa ma gandesc la ..."sursa" enterococului meu? Faptul ca e rezistent deja la 2 antibiotice poate sa insemne ca e de pe undeva din spital/cabinet=instrumentar, grupuri sanitare?

#2 2008-07-03 12:13:54

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: Enterococ - secretie vaginala

cat...i-am lasat la doctoressa linkul...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-07-03 12:33:42

cat2535
Membru

Revin. Am mai studiat problema si cred ca streptococul nehemolitic depistat in 2001 era tot enterococul meu de acum. Sau ma insel.
De-a lungul timpului am luat pentru streptococul initial (cu rezistenta totala la antibioticele testate - spunea laboratorul): Augmentin (2 ture), Ciprofloxacin+Vibramicina, Claritromicina. Plus trat oral si local pt Candida. Simptome nu am, exceptie secretie laptoasa uneori, in cant variabila. (dispareunia...discontinua o pun pe seama uterului fibromatos)
Am uitat sa precizez: 32 ani, nulipara.
PS - sa fie constipatia mea de o viata de vina pt indaratnicia (entero)cocului asta?

#4 2008-07-03 21:01:12

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

cat2535 a scris:

La insamantare endocol am descoperit un ENTEROCOC (dupa ce in urma cu ceva ani m-am chinuit cu un streptococ nehemolitic rezistent la mai multe).
Antibiograma arata asa:
Amoxicilina 34 (>18)
Ampicilina 20 (>17)
Augmentin 34 (>20)
Clindamicin 25 (>19)
Ciprofloxacin rezistent
Gentamicina 18 (>10)
Penicilina G 32 (>15)
Rimfapicina rezistent

(am trecut doar antibioticele care au precizate informatii)

Deoarece abia peste 2 sapt vine dr mea ginecolog din concediu va rog sa imi spuneti daca este bine sa incep un tratament cu AUGMENTIN plus ovule (profilaxie pt activarea candidei deja colocatara....nu cred ca am scapat de ea). Ideeea e ca am relatii sexuale neprotejate in speranta gravida si din toate antibioticele de mai sus Amoxi/Augm ar fi cu un oarecare profil de siguranta. Ar trebui sa il pun si pe sotul meu la tratament?
Ar trebui sa ma gandesc la ..."sursa" enterococului meu? Faptul ca e rezistent deja la 2 antibiotice poate sa insemne ca e de pe undeva din spital/cabinet=instrumentar, grupuri sanitare?

din nefericire e foarte usor de vehiculat acest enterococ dinspre anus spre vagin si uretra
nu cred ca l-ai luat din vreun mediu spitalicesc
merita sa te apuci sa faci tratamentul cu augmentin, da

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2008-07-03 21:58:42

cat2535
Membru

Multumesc! Am si trecut la pregatirea "munitiilor". Anume: Augmentin 1g/8 ore, Genta 80mg/12 ore (auuuu!), Flucovim 50mg, Gynofort urmat de Polygynax, Biotics 1cp*3/zi, Debridat 1cpr*3/zi (ultima pt reeducarea intestinului-sa o temporizez dupa antibiotice?). Intentionez sa am rabdare 10 zile cu Augmentinul, iar de Genta m-am apucat ca daca nu s-a lipit norocul(=BB) de mine in aprox 3 ani poate nu se lipeste chiar acuma. Poate am noroc si pot face o histerosalpingo peste o luna-3 sapt daca imi permite flora smile Mai am o rugaminte pentru cand mai este timp de raspuns: in afara de bombardarea stomacului si fundului meu ar mai trebui sa fac ceva sa "linistesc" enterococul (macar pt o perioada)? Reguli mai aspre de igiena intima, alimentatie altfel? Sotul trebuie si el supus la "bombardament" farmacologic? (precizez ca pe spermograma nu apare vreo notificare legata de personaje "straine"=coci)
Multumesc inca o data!

Publicitate

loading...

#6 2009-10-16 14:13:27

alexandrap
New member
Inregistrat: 2009-07-10

buna ziua!mi-am facut analiza la secretie si mi-a iesit enterococ. box  acum vreo 2 luni cand am facut analiza nu mi-a iesit nimic...am citit pe forum cat de cat de unde vine enterococul asta. dar am o nelamurire: se poate lua de la partener? bang si daca tb sa faca si partenerul tratament? va multumesc

#7 2009-10-18 21:19:11

MIRUTZA
New member
Inregistrat: 2008-07-16

buna seara. am si eu 2 nelamuriri daca se poate sa ma ajutati:
1. Mi-am facut analiza la secretie si a iesit in felul urm.: celule epiteliale supeficiale; flora bacteriana: bacili gram poz (lactobacili), rari coci gram poz. N M(H?) T= absent - am motive de ingrijorare?
2. Am facut aceasta analiza in urma unui tricomonas si a unei candide care s-au rezolvat ca nu mai apar la analiza, dar vad ca desi nu mai apare inca persista o chestiune: la intrarea in vagin..deci inafara lui..exact la intrare..pielea aia se cum sa spun..irita?.....si se fac niste taieturi micutze care ustura si e foarte deranjant la contact sexual si la urinare..acestea trec de la sine in 2 zile dar la urm contact sexual..apar iar....ca si cum penisul provoaca caci in rest nu am nik..nush ce sa fac...am facut analizele si tratamentele expre sa scap de asta..ce-o fi....  app de asta mi-am facut si testul pt herpes si a iesit negativ..deci ce poate fi? Multumesc mult:)

#8 2012-05-27 16:20:57

havana86
Membru
Inregistrat: 2012-05-27

Buna ziua ! De un an de zile ma confrunt cu un enterococ ! Este rezistent doar la amoxicilina! Am urmat tratament cu Ciprofloxacina , Cu Tavanic , Urinex , Urinal Akut insa in urma uroculturii el tot pozitiv apare ! Ce tratament mi ati recomanda ? Si credeti k din cauza acestui enterococ se poate produce o inflamare a vezicii urinare - a zonei pelvine ? Va multumesc

#9 2012-05-27 16:36:37

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

si eu ma lupt de cateva luni cu o infectie urinara si am incercat o gramada de remedii naturiste (pe langa antibiotice):
Uractiv (extract de strugurii ursului + albastru de metilen)
Diurosept si Biosept de la Fares
ceai de busuioc e foarte bun impotriva infectiilor urinare
ulei esential de cimbru - 3 picaturi de 3 ori pe zi cu o lingurita de miere - e un antibacterian foarte bun
macerat de merisor si iarba neagra de la Plantextrakt (sau un amestec de macerate special pentru probleme urinare tot de la ei - se cheama Polygemma - cai urinare)
macerat de coacaz negru

la mine e mai complicat, fiindca cele mai multe uroculturi mi-au iesit negative, deci s-ar putea sa fie alta cauza inflamatiei vezicii, dar la tine sigur asta e
cel mai bine ar fi sa gasesti un medic care sa te indrume, remedii sunt multe, eu m-as concentra pe cresterea imunitatii, ca ai nevoie de asa ceva

#10 2012-05-27 17:27:32

havana86
Membru

Si mie mi au iesit 5 uroculturi negative ..doar utima pozitiv dar realizez ca infectia era ..sunt in curs de tratament cu Argila , albastru de metilen , merisor , extract de Neem ..in legatura cu medicii ...am primit antibiotice + uri...+ ceaiuri ...nicio ameliorare ...

#11 2012-05-27 17:34:36

heimdall
Diamond member

of, si de un an ai simptomele ?
si eu am banuit la inceput ca am enterococ, fiindca iesise in secretie, dar la urocultura niciodata... ma pune pe ganduri ce zici tu
unde ti-ai facut uroculturile ? mai ales pe cea pozitiva, ca eu nu stiu unde sa mai merg

eu am in plan sa tin si o cura doar cu sucuri de fructe si legume, rau nu are ce sa faca

#12 2012-05-27 17:39:06

havana86
Membru

am facut uroculturi ce au iesit negativ la : Synevo , medicor , ids laboratories , spitalul municipal , maternitatea giulesti
cel pozitiv la Med center vitan...da , de fix 1 an ..este chinuitoare senzatia ...

#13 2012-05-27 17:46:03

heimdall
Diamond member

stiu, eu dupa 4 luni aproape ca am luat-o razna sad din cauza senzatiei de nevoie de a urina, presupun ca la ea te referi, nu?
febra ai facut ? eu am inceput sa fac si febra si nu cedeaza la nimic

#14 2012-05-27 17:49:44

havana86
Membru

nu , febra nu ! eu am zona pelvina f inflamata , uneori si senzatia de mers des la baie insa cel mai des o arsura dupa urinat

#15 2012-05-27 17:57:37

heimdall
Diamond member

da, si eu am peretii vezicii ingrosati si vezica foarte inflamata
am inceput sa beau ceai de pufulita (care se combina in mod normal cu ghimpe si se foloseste in afectiuni ale prostatei), care ar avea efect antiinflamator asupra vezicii, sa vedem daca face ceva... mai schimbam pareri daca e

#16 2013-04-02 17:27:02

ankuzza
Hero member
De la: Ploiesti
Inregistrat: 2006-02-18

heim, ai reusit sa scapi de el?eu am scapat de streptococul b si mi-a iesit enterococ acum in secretie...banuiesc ca nici asta nu e ok in cazul unei sarcini..o sa iau probabil din nou antibiotic,(este rezistent la antibioticul pe care l-am luat pt streptococ, sensibil la amoxacilina) dar ma gandesc sa combin cu ceva naturist...

Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.