homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Acnee

#1 2008-07-05 13:06:10

jucaria nimanui
Full member
De la: plec pe marte...
Inregistrat: 2008-03-15

acnee

...

Ultima oara a fost editat de jucaria nimanui (2010-04-22 21:12:39)

stiu ca pot.....stiu ca pot !!!!!!

#2 2008-07-05 14:06:43

persifona
Vizitator

Re: acnee

mergi la un dermatolog bun, e cel mai in masura sa-ti prescrie ceva. Dar intre timp e posibil sa se reduca si cu yasmin, ai rabdare macar o luna.

#3 2008-07-05 15:34:56

elenas
Full member
Inregistrat: 2007-08-22

Si eu am ajuns sa iau yasmin pt acnee , iau cam de un an si sunt multumita de tenul meu. Acum nu pot sa bag mana in foc ca este de la anticonceptionale sau doar am trecut eu de faza aia (am 23 de ani). Parerea mea e sa ai putina rabdare cu Yasmin, cred ca dupa vreo 3-6 luni ar incepe sa se vada rezultatele.

#4 2008-07-11 11:49:15

alintush18
Membru
De la: Moldova
Inregistrat: 2008-07-11

Salutare.
As vrea si eu un sfat, ma kinui cu acneea iata deja cam de 5 ani:(, daca nu mai bine, numai ce nu am incercat: zinerit, skinoren, curiosin, Diane35...lista contiunua. Ultima incercare a fost autovaccina care mi-a dat niste recatii enorme in urma carora am fost si internata in spital cam vreo 3 saptamini. Acolo am facut si curatiri cosmetologice, masti cu antibiotice, am luat si antibiotic: doxicilina, transfuzie de singe..,s-a reglat parca. Cind m-am externat mi s-a dat sa folosesc produse din gama Avene pentru igiena (de care sunt in prealabil multumita): gel d efata, lotiune pentru acnee, crema pentru fata, crema pentru cosuri si apa termala. As vrea s aspecific ca am facut si analiza generala a singelui, si s-au mirat acolo ce ideal e singele meu, totul e in norma.
De atunci, iata cam juamte de an parca s-a reglat, plec regulat la cosmetolo, o data-n luna pentru curatire superficiala.
Dar problema e ca ele mici da contiunua sa apara permanent. Ultima oara cind am fost la dermatolog mi-a zis sa plec la un ginecolog ca mai mult ca probabil e totusi o dereglare hormonala, poate fi un exces de hormon masculin. AM fost la ginecolog, am dat nsite analize din vagin care indiacu ca e totul ok. Doamna ginecolog mi-a zis ca in a 17 zi a ciclului sa plec s afac analiza de hormoni la Progesteron, LH,FSH,TSH, dupa care urmeaza s ama intorc la ea ca ea sa-mi prescrie ce fac mai departe.
Intrebarea mea este d efapt: merita sa mai dau si analizele astea, ca deja sunt atit d eobosita d emedici si de analiza si parca nu mai am incredere in nimeni. Si cum considerati dvs, care ar fi d efapt cauza?
Va multumesc

#5 2008-07-11 11:52:58

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

eu sincer cred ca ar fi trebuit sa faci analizele hormonale mai devreme...poate ar fi fost mai indicat la endocrinolog sa mergi...dar e ok si asa...

happy with him...inlove with him...puss

Publicitate

loading...

#6 2008-08-11 11:52:45

costina
New member
Inregistrat: 2007-06-23

si eu sunt patita o perioada a mers cu diane apoi a aparut un spotting si a trebuit sa renunt si dupa cautari dr endocrinolog a banuit ca e o probl de la ovarele polichistice si m-a indrumat sa merg la dermato de la care am urmat tratament cu skinoren, un prepearat farmaceutic alb ca varul si azitrox una pe zi 3 zile consecutive si apoi un pe saptamana o luna jumate ce sa zic deja se vad imbunatatiri fata de cum eram de ma ingrozisem bafta inn continuare cu tratarea si rabdare rabdare multa

#7 2008-08-27 12:44:27

alintush18
Membru

Mersi mult pentru raspunsuri. Am fost si am facut analizele hormonale  (la 13 hormoni), si faza e ca toti hormonii sunt in norma, doar unul: Testosteron e in exces, norma fiind de  0.17-0.65 iar la mine e 1.0.
Ma poate sfatui cineva daca acneea mea de atitia ani e din cauza excesului de testosteron? SI ce se intimpla in genere cind e exces de acest hormon, ce simptome mai sunt,
SI care ar fi tratamentul in caz ca asta e cauza acneei?
Sunt atit de disperata deja, nu mai stiu ce sa mai fac...sad
Astept raspunsurile voasrte, Va mutumesc mult.

#8 2008-08-27 12:57:58

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

testosteronul mai poate da par pe corp in exces. ar trebui sa vezi daca nu ai cumva sindromul ovarelor polichistice
tratamentul este hormonal, cu anticonceptionale

#9 2008-08-27 13:24:53

alintush18
Membru

Pai am putin par in jurul sinilor (sfircurilor) si din cind in cind imi apare cite un par pe barbie. In rest parca nu am par in exces.
Imi puteti spune mai mult de sindromul ovarelor polichistice? Ce inseamna asta?

#10 2008-08-27 13:38:20

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

poti sa dai o cautre pe forum, s-a discutat mult despre asta
http://forum.anticonceptionale.ro/t11940-SOPC----.html

si iti vor raspunde fetele care stiu mai mult despre acest subiect puss

Ultima oara a fost editat de lady in black (2008-08-27 13:38:55)

#11 2008-09-02 18:08:08

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

:-?
qm e mai bine:sa-mi storc punctele negre inainte sau dupa ce fac baie?

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#12 2008-09-02 18:10:57

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

dupa...dar indicat e sa nu le storci fara o baie de abur inainte...

happy with him...inlove with him...puss

#13 2008-09-02 18:18:19

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

mersi wink

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#14 2008-09-04 14:52:37

iulia_bucur
Membru
Inregistrat: 2008-09-04

Salut. Am 19 ani peste o luna merg la facultate si sunt disperata din cauza acneei care pe zi ce trece se agraveaza tot mai tare. Ca sa intelegeti cum a evoluat totul si pentru a primi sfaturi cat mai adecvate voi incepe sa povestesc de acum 3 ani in urma. (sper sa aveti rabdare sa cititi) Deci....acum 3 ani, in 2005 faceam modelling...mai mult ca fotomodel...deci aveam un ten curat, par frumos si sanatos. Incepand din luna august a aceluiasi an am avut un prieten...(cu care am avut o relatie lunga de 2 ani si 3 luni) Cam dupa vreo 3 luni de cand incepuse aceasta relatie a inceput sa imi mai apara cate un cos..pubertatea sa fi fost de vina..sau hormonii...si abia dupa o jumatate de an am inceput sa am relatii sexuale...si nu s-a imbunatatit nimic referitor la aspectul tenului meu...nu mai aveam fata curata dianinte...tot cam asa pana in primavara cand m-am dus la dermatolog...care mi-a recomandat zynerit - efectele au fost spectaculaose..imi trecuse tot..dar dupa vreo doua luni nu mai avea efect...apoi pe timpul verii soarele m-a ajutat si aveam iar tenul curat...dar la sosirea iernii iar m-am confruntat cu probleme. Si asa a trecut un an...cu mici probleme cu tenul care uneori se ameliorau pana la disparitie altadata erau mai evidente, dar nimic de nesuportat. In fabruarie 2007 am inceput sa iau anticonceptionale, la sfatul medicului de la un cabinet de planning. Mi-a recomandat harmonet, pt k sunt cu doza mica de hormoni ( eu am avut hepatita b la varsta de 7 luni si am inteles k nu se impaca prea bine problemele legate de ficat si anticontraceptivele...desi eu nu am avut absolut nici o problema cu ficatul de cand ma stiu) am luat harmonet cam jumatate de an si nici o schimbare...apoi dermatologul m-a trimis la ginecolog, care mi-a recomant laurina (mergeam la dermatolog regulat, cam o data la 1-2 luni...pt k imi prescria reteta pt zynerit) In noiembrie 2007 m-am despartit de prietenul meu...dar am continuat sa iau anticonceptinale pana prin februarie 2008... In ultimele luni, chair daca nu mai avusesem activitate sexuala, tenul imi era f curat. Cam la o luna dupa ce nu am mai luat laurina a inceput adevarata problema de care nu am scapat cu nimic. Prin martie mai exact au inceput sa imi apara cosuri pe fata, iar pe decolteu niste buburuze. M-am dus din nou la dermatolog...am folosit zynerit, dar fara efect. Apoi mi-a recomandat cineva un medic homeopat f renumit...am fost la el si mi-a dat un tratament pe care l-am urmat pt 3 luni dar in acest timp situatia numai s-a agravat. La mine e sigur ca acneea s-a agravat din cauza stresului, pt k pe langa despartire am mai avut si un deces in familie si alte probleme serioase care nu mi-au dat liniste deloc. Plus bacul lol In acest interval...din amrtie pana prin iunie am fost la dermatolog si la recomandarea acestuia ma folosit skinoren si isotrexin...dar dupa cateva utilizari am incetat pt ca tenul meu era prea sensibil si parca imi ardeau pielea, era de-a dreptul dureros. Va asigur k la mine nu e o problema de igiena, folosesc produse speciale pentru tenula cneic, plus masti cu argila si ceaiuri... am crezut ca o data cu sosirea verii, cu bacul terminat ma voi linsitit si eu si implicit si pielea imi va arata mai bine, dar nu e deloc asa...nu mai pot sa imi suport pielea...nu imi mai vine sa ies din casa...am impresia k toata lumea se uita la mine....si fata de prietenii mei mai am retineri....si cand ies ma dau cu fond de ten k altfel nu as putea iesi...am cosuri pe absolut toata fatza, mari, rosii, cu cap alb, am si pe gat la fel de mari, si mi s-au facut si pe umeri si spate! e o infectie in toata regula.....parca e raie grater si chiar nu mai stiu ce sa fac. Sunt sigura ca la mine e o dereglare hormonala (am ceva la nivel endocrin de cand sunt mica pt k am destul de mult par pe brate, pepicioare, si pe fata am pufuletz...atata doar ca sunt blonda si nu se prea observa)  Am auzit ca exista ceva vaccinantiacneic, as incerca orice doar sa stiu k imi dispare pt k nu stiu cat timp mai pot suporta. as vrea macar sa vad o ameliorare, dar dimpotriva tot mai rau si mai rau. Va rog din suflet sa ma ajutati cu niste sfaturi bune, in special de la persoane care au trecut prin asa ceva si s-au vindecat. Anticonceptionale nu prea as mai vrea sa iau pt k sunt sigura k ele au cea mai amre vina in acneea mea pt k abia dupa ce am incetat sa iau am avut asemena probleme. dar oricum, ascult orice parere. Va multumesc celor care aveti rabdare sa cititi si sa imi raspundeti. Iulia

Ultima oara a fost editat de iulia_bucur (2008-09-04 18:08:59)

#15 2008-09-06 10:28:55

Diana Anamaria
New member

ceau iulia:)...eu am avut probleme cam la fel de mari cu acnneea dar la o varsta mult mai scazuta....pe la 12 ani..si crede-ma nu aveam prieten si nici nu luam anticonceptionale. de trecut a trecut dar cu metode simple. am fost la dermatolog pe atunci si mi-a prescris o sumedenie de tratamente, care bineinteles nu au avut nici un efect. apoi o prietena mi-a zis de metode simple, fara masti, fara atatea complicatii. initial foloseam pt. fata sapunul OXY, nu stiu daca ai auzit de el si nu stiu daca se mai fabrica, si cam o data pe sapt ma mai spalam pe fata cu ceai de musetel.cam dupa 1 an n-am mai avut probleme cu acneea. acum am 19 ani, ca si tine, bac, stres, admitere etc......deci intelegi....si na, mi-au mai iesit ceva cosuri dar au trecut....sunt putine si trecatoare, inainte sa vina menstruatia sau stres mai mare, intelegi. acum folosesc sapunl de la Clearasil in fiecare dimineata si seara si cam atat. consider ca acneea in adolescenta e o problema trecatoare intr-un timp destul de variabil....dar daca nu simti imbunatatiri ai putea consulta un doctor endocrinolog sa te sfatuiasca mai bine:) succes in continuare!

Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

#16 2008-09-09 10:11:12

ely_21
New member
Inregistrat: 2007-07-09

si eu sunt de parere ca ar fi bine sa consulti si un medic endocrinolog. eu nu am avut probleme dar sora mea avea niste deregleri hormonale, nici menstra nu venea regulat in fiecare luna dar avea si o multime de cosuri pe fata , si pe spate si tot cam pe la varsta ta. doar ca ea a urmat tratamentul vreo cativa ani buni, iar acum ia AC pentru mensta dar a scapat de cosuri. trebuie sa nimeresti si un medic bun, care sa-si dea silinta si sa-ti dea un tratament bun.  multa bafta sa scapi de ele

tot ce ma invinge ma face mai puternica

#17 2008-09-09 10:57:27

asim
Full member
Inregistrat: 2008-06-23

si eu a avut probleme mari
am tot citit si m-am documentat despre astfel de probleme
totul incepe din interior cum te alimentezi, foarte mult conteaza
eu in primul rand am inceput o cura de detoxifiere a organismului
am incercat sa evit anumite alimente care erau "iritante" pentru ten (dulciuri de orice fel, condimente, coca cola, tutun, cafea etc)
in al doilea rand pe cat posibil am evitat sa mai pun mana pe fata
lasam cosurile sa se usuce de la sine nu le mai storceam
si ca cicatrizant foloseam zeama de la planta aloe vera
la mine a avut efect

#18 2008-09-24 20:31:43

iulia_bucur
Membru

multumesc de sfaturi fetelor smile ce`i drept ca la stres eu ma cam consolez cu mancare aiurea si din abundenta...dar in general mananc sanatos...acum chiar incerc sa imi detoxific un pic organismul...
in exterior incerc sa nu combin mai multe produse...pt ca am citit ca si asta irita cosurile...si am observat si eu ca asa e
am incercat pe cat posibil sa nu le mai scot si parca e mai bine...cel putin nu imi fac rani
am remarcat abia acum chiar primul post scris de danyela_eu....exact asa au evoluat si la mine vizitele la dermatolog lol zynerit, skinoren, isotrexin...skinorenul era mult prea puternic pt pielea sensibila
urmeaza sa ma duc la un endocrinolog peste cateva zile....sa vad ce imi recomanda

in continuare, am o intrebare....am auzit de la cineva de hemoterapie...din pacate pe internet nu am gasit prea multe detalii si nu stiu cum as putea sa aflu mai multe...poate stiti careva dintre voi

multumesc inca o data de sfaturi...sper sa fie bine! smile

Ultima oara a fost editat de iulia_bucur (2008-09-24 20:34:06)

#19 2008-09-25 14:41:57

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

crema de galbenele ajuta mult la cicatrizarea si la vindecarea urmelor lasate de acnee. sora mea are si ea mici probleme cu acneea si foloseste o crema de galbenele cu propolis si se da seara pe cosuri. cand imi apar si mie, ma dau si eu.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.