homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Somaj

#1 2008-07-06 20:07:53

Malynaa
New member
Inregistrat: 2007-01-10

Somaj

Stie cineva ce acte iti trebuie pt a lua somaj..cand termini liceul?Sau in ce perioada se depun dosarele.Eu incep facultatea in octombrie..da nu strica 2 luni de somaj big_smile ( sunt din iasi)

Il iubesc pe Uby meu mai mult k orice pe lumea asta si doar de un lucru is sigura....k il iubesc

#2 2008-07-06 20:09:27

micaella4
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-07-06

Re: Somaj

am eu un topic deschis cu "prima proaspat absolvent" sau geva in genul.. da un search.

#3 2008-07-06 20:10:14

micaella4
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-07-06

#4 2009-05-05 21:54:49

girlish
Full member
Inregistrat: 2007-04-21

postez aici ca intr-un fel are legatura cu somajul
pe scurt, am fost anuntata de catre angajator printr-o decizie de preaviz ca se desfiinteaza postul si ca voi intra in somaj. un preaviz de 20 de zile lucratoare. insa eu mi-am gasit in alta parte de lucru si ar trebui sa incep lucrul mai repede decat ultima zi din preaviz. nu stiu cum sa fac in situatia asta, mi-as baga lichidarea la zi ca sa nu vin tot preavizul dar nu stiu daca ei vor accepta... cunoaste careva legea?

"Eu nu sunt altceva decât
o pată de sânge
care vorbeşte."
Nichita Stanescu

#5 2009-05-06 10:58:33

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

girlish, conform codului muncii, art. 55, litera b, poti sa-ti inchei contractul de munca cu acordul partilor cu o zi inainte sa mergi dincolo. deci azi iti inchei aici, maine iti deschide cartea de munca la locul nou de munca.
uite aici http://www.codulmuncii.ro/titlul_2/art_55_1.html

Publicitate

loading...

#6 2009-05-06 21:07:50

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

am si eu o intrebare....am terminat facultatea in iulie 2008. pe 8 septembrie m-am angajat... Am inteles ca in perioada pana m-am angajat ma puteam inscrie la fortele de munca sa beneficiez de somaj. Nu am facut-o deoarece nu aveam de gand sa stau prea mult fara job...si mi-am gasit si chair foarte repede...incat nici nu m-am gandit la somaj.
Acum am inteles ca pentru a beneficia de somaj, in mod normal ar trebui sa ai pe cartea de munca 1 an de munca neintrerupt. Deci daca ma dau afara de la serviciul curent (cum e posibil...din cauza ca se inchide magazinul...deci nu din vina mea, nu imi dau demisia...ci am inteles ca ne vor baga in somaj, sau in fine, ne inchid cartile de munca astfel incat sa putem beneficia de somaj) si nu am 12 luni inca...nu pot intra in somaj? Eu practic nu am inca 12 luni de cand am terminat facultatea....deci cum imi pot cere sa am 12 luni de munca?
Mi se pare un pic ciudat....deci eu in august puteam cere somaj...nu o fac, deci nu mi-au dat nici un leu....am inceput sa lucrez...si pentru ca am lucrat cateva luni daca, pierd dreptul la somaj? Era mai bine sa stau acasa 6 luni, sa iau somajul si abia apoi sa imi caut de lucru?

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#7 2009-05-07 09:22:04

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

andreea, citeste legea somajului aici http://www.avocatnet.ro/content/article … p_0/1.html
poate gasesti ceva sa te ajute

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.