homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sangerare usoara dupa conizatie

#1 2008-07-07 22:51:48

danat
New member
Inregistrat: 2008-03-24

Sangerare usoara dupa conizatie

Salut. AM scris acum cateva luni in legatura cu o problema pe care o aveam si anume urma sa am o interventie pt conizatie de col, pe care am facut-o la sfarsitul lui martie. Biopsia din tesutul analizat a iesit ok, adica doar inflamatie datorata prezentei hpv33 si atit, nici un fel de modificare.
Problema actuala este ca, uneori (dupa contact sexual sau la cateva zile dupa menstruatie sau de ex, acum la ovulatie ) am o usoara singerare, dar foarte usoara, atit cat sa ramina o urma rozalie pe chilot sau pe hartia igienica. Asta odata sau de 2 ori pe zi, si nu in fiecare zi, repet.
Acum sunt plecata din tara , m-am programat aici la un medic ginecolog, dar abia peste 2 saptamani am termenul, si as vrea sa va rog, pe doctoressa daca se poate sau daca cineva s-a mai confruntat cu asemenea problema sa imi dea si mie o idee ce ar putea fi? ma gandeam daca cumva nu s-a inchis bine operatia....daca nu or fi cazut toate firele...? La controlul de dupa interventie, la cca o luna medicul care m-a operat a zis ca arata f bine zona si ca urmeaza sa imi mai cada 2 fire (eu nu am vazut decat unul cazand ulterior, dar asta nu inseamna ca nu o fi cazut celalalt dupa aceea).
Multumesc pentru sprijin, sunt cam speriata sad

#2 2008-07-07 23:10:19

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: Sangerare usoara dupa conizatie

la ovulatie se intampla sa existe sangerare. nu e nimic de speriat. cea insa de dupa contactul sexual nu e obisnuita.

mami de minuni hjarta

#3 2008-07-08 11:05:27

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

tot un control trebuie facut...singerarea la contact indica cel mai adesea o leziune de col...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2008-07-21 16:53:37

danat
New member
Inregistrat: 2008-03-24

Buna din nou fetelor!
Am avut niste probleme si nu am mai putut reveni sa va tin la curent: am fost la control, unde locuim acum, la ginecolog acum 4 zile, colul arata cica f bine dupa operatie (i-am povestit istoricul cu conizatia), mi-a luat secretie si pt Paps si a ramas ca in max 10 zile voi primi telefon daca e nevoie sa fac vreun tratment, sau nu voi primi (asa se obisnuieste aici) daca rezultatul este bun.
Medicul mi-a zis ca el crede ca nu ma va suna :-)
In legatura cu usoara singerare despre care v-am pomenit voua, medicul mi-a spus ca se intampla sa mai apara dupa conizatie, ca nu e nici o problema... va intreb din nou: este posibil ca singerarea aceea (repet foarte foarte usoara - ca un firicel roz) sa vina din alta parte decat col? Banuiesc ca la mine acum, dupa conizatie, orificiul spre uter e ceva mai deschis (conul scos din col avea baza de 2 cm din cate am inteles), este vreo posibilitate sa existe vreo problema mai in interior si sa nu fie depistata la analizele paps si secretie?

Si mai am niste nelamuriri, cumva tangentiale cu problema singerarii, si anume legate de menstruatie:
1) in ultimele 5-6 luni, perioada dintre menstruatii s-a scurtat de la 28-30 zile inainte, la 24-26 zile acum;
2) in primele zile menstruatia e foarte slaba cantitativ si incepe cu usor singeriu, apoi maroniu (?!?! - asta stiam ca se intampla spre final) si abia cam a treia zi incepe menstruatia propriu-zisa care are in 90% cazuri si ceva cheaguri :-(

Puteti va rog sa imi explicati ce se intampla? E ceva hormonal?

Multumesc mult!

#5 2008-07-21 17:28:04

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

poate fi ceva hormonal, da. nu are legatura cu conizatia.

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.