homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Punctie vaginala - ce inseamna mai exact?

#1 2008-07-08 09:05:33

dianaana
Full member
Inregistrat: 2006-07-23

punctie vaginala - ce inseamna mai exact?

Buna dimineata,
As dori sa stiu de la cele care au trecut prin asa ceva sau de la dna doctor cum se realizeaza o punctie vaginala?
joi, 10.07 sunt programata pt o astfel de interventie si nu prea stiu despre ce e vorba.
am inteles ca se realizeaza sub anestezie totala, dar una mai usoara dupa 1 ora te trezesti?
eu o fac pt un chist pe ovarul drept... cum se face interventia prin vagin? imi da vreun medicament pt dilatare?
orice amanunt imi e de folos..sa stiu si eu la ce ma astept...cu dl doctor nu am discutat decat cand m-a programat pt punctie si de emotii nu am mai intrebat...
va multumesc

#2 2008-07-08 10:06:21

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: punctie vaginala - ce inseamna mai exact?

nu are de ce sa iti dea ceva pt dilatare pt ca nu intra in uter ci prin vagin direct la ovar

mami de minuni hjarta

#3 2008-07-08 10:13:12

dianaana
Full member

k..inteleg...dc mai stie cine ceva..astept...
multumesc

#4 2008-07-08 10:37:18

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

foarte simplu: pune vavele ca sa poata vedea in vagin...apoi cu un fel de ac lung punctioneaza fundil de sac vaginal drept, probabil sub control echografic, pina la ovar...
cu anestezie probabil asemanatoare cu cea care se face pentru curetaj
de dilatat nu are ce sa dilate, vaginul e cavitate virtuala si destul de extensibil

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2008-07-08 10:41:48

dianaana
Full member

va multumesc dna doctor...am ceva emotii..dar sper sa fie bine...

Publicitate

loading...

#6 2008-07-08 10:57:13

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

tinem pumnii
sa ne tii la curent

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2008-07-08 11:58:30

dianaana
Full member

cu siguranta..va multumesc

#8 2008-07-11 08:53:57

dianaana
Full member

buna dimineata..am revenit asa cum am promis..ieri mi s-a facut punctia..si a reusit..au fost sparte 2 chisturi endometriozice de pe ovarul drept...a durat cam 5-7 min..a fost un pic durereros dar sunt fericita ca nu am mai ajuns la operatie..primul doctor pe care-l consultasem pt probleme chisturilor nu imi oferise decat sansa operatie desi chisturile nu erau f mari..cel mai mare avea 3.5 cm
acum docotrul mi-a prescris 3 luni anticonceptionale marvelon..si dupa aceste 3 luni ma duc la control
am o intrebare..in timpul anticonceptionalelor mi se pot reface chisturile? asta e cea mai mare problema a mea...nu mai vreau sa mi se refaca..ma ganceam ca poate e posibil sa iau antic un an si pe urma sa incerc sa fac un bebe..ne dorim asta mult dar nu chiar acum..avand in vedere ca la anul pe 4 iulie 2009 ne casatorim si nu as vrea sa am burtica f mare la nunta...
asta am gandit eu..dar ultimul cuvant o sa-l aiba dl doctor...
dc incep sa iau marvelon din prima zi a ciclului voi fi protejata din prima zi dc nu ma insel nu?
as dori si parerea dnei doctor ref la situatia mea...stiu ca aceste chisturi endometriozice pot fi cauza de infertilitate, dar sincer nu vreau sa ma gandesc ...poate reusesc sa le tin sub control macar pana fac un bebe...
va multumec

#9 2008-07-11 08:57:52

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

da daca le iei din prima zi d emenstra esti protejata de atunci smile, nu ai cum sa faci chisturi iar... ac.te feresc sa le faci din nou smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#10 2008-07-11 09:15:55

dianaana
Full member

multumesc pt rasp evilpink..
tocmai am citit pe internet prospectul pt marvelon..si m-a ingrijoreaza ceva..
la reactii adverse scrie: agravarea endometriozei....
acum nu mai inteleg de ce doctorul mi-a dat tocmai aceste ac dc pe prospect scrie ca agraveaza endometrioza..chisturi endometriozice am eu..
sunt in ceata de tot..
de asemenea am citit ca una din cauzele endometriozei este excesul de estrogen..si vad ca marvelonul contine estrogen 0.03 mg.
toate astea mi se pare ca se bat cap in cap...adica imi da un ac care favorizeaza endometrioza???
va rog dna doctor ..poate intelegeti dvs ceva...ieri eram f fericita..dar acum...deja mi-e frica

#11 2008-07-11 09:16:53

evilpink
Banat

pai tu nu ai afectiunea asta ai chistiuri adica altceva...

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#12 2008-07-11 09:26:52

dianaana
Full member

m-am gandit ca daca sunt chisturi endometriozice...au legatura cu endometrioza..ca practic de aici si denumirea lor..eu asa stiu...
of..nu mai stiu ce sa zic..sunt asa ingrijorara pt ca  este a doua oara cand se refac aceste chisturi...iti dai seama ca nu mai vreau sa trec de n ori prin asta...vreau un tratament care sa functioneze cat de cat..nu sa ma duca din nou in starea de la care am plecat..
iti multumesc pt rasp...poate citeste si dna doctor si astept si de la dansa un rasp..
adica dc endometrioza si chisturile endometriozice sunt 2 chestii total diferite?
multam

#13 2008-07-11 09:33:39

Raluk_
Hero member
Inregistrat: 2008-03-26

evilpink a scris:

da daca le iei din prima zi d emenstra esti protejata de atunci smile, nu ai cum sa faci chisturi iar... ac.te feresc sa le faci din nou smile

de acord cu tine in ceea ce priveste protejarea ink din prima zi de ac.mie de ex mi`au aparut chisturile dupa ce am lasat yasmine`ul.si nu sunt de 3,5 ale mele sunt de 6/5 la ovarul drept si de 5 si ceva la ovarul stang... dianaana cel mai bine e sa vb cu dr tau sa ii explici cum sta treaba

Acum e doar un vis, dar maine o sa fie realitate

#14 2008-07-11 09:35:55

evilpink
Banat

ti-au aparut dupa ce nu ai mai luat ac.... nu cat timp ai luat smile... el la asta ma feream cat timp iei ac.chisturi nu faci iar daca ai le reduc in dimensiune sau chiar duc la disparitia lor....

puss puss puss

#15 2008-07-11 09:38:34

dianaana
Full member

ideea este sa nu imi apara cat timp iau ac...eu am mai luat ac dupa prima operatie cand mi s-au extirpat chisturile..si in  timpul ac nu mi se refacusera chisturile. si tu zici ca dupa ac ti s-au refacut ...nu in timp ce luai ac...
doctorul asa mi-a spus..sa iau 3 luni..sa nu se refaca..si apoi sa merg la control..

#16 2008-07-11 10:23:43

Raluk_
Hero member
Inregistrat: 2008-03-26

dianaana a scris:

ideea este sa nu imi apara cat timp iau ac...eu am mai luat ac dupa prima operatie cand mi s-au extirpat chisturile..si in  timpul ac nu mi se refacusera chisturile. si tu zici ca dupa ac ti s-au refacut ...nu in timp ce luai ac...
doctorul asa mi-a spus..sa iau 3 luni..sa nu se refaca..si apoi sa merg la control..

kt timp iei ac nu au cum sa iti apara.eu le`am lasat k imi era rau de la ele si mi`au aparut chisturile kre necesita cauterizare,dar asta e alta poveste.poti sa stai lin k nu apar kt timp iei ac.

Acum e doar un vis, dar maine o sa fie realitate

#17 2008-07-11 10:31:03

dianaana
Full member

am inteles..
totusi astept raspunsul deni doctor in legatura cu ac marvelon care mi-au fost prescrise pt 3 luni
pe prospectul gasit pe intenet scrie ca poate agrava si favoriza endometrioza...
acum am mers la farmacie si am cumparat marvelon. pe prospectul din interiorul cutiei de ac nu mai scrie nimic legat de endometrioza..este un prospect diferit fata de cel de pe net
din experienta dvs dna doctor...este bine sa iau marvelon sau nu??? avand in vedere cele de mai sus...am mai citit tot pe net ca endometrioza are drept posibila cauza excesul de estrogeni..iar marvelonul are 0.03mg etinilestradiol (estrogen)..e mult  e putin???
sa mai merg odata la doctor sa-l mai intreb..mi-e ca se ia de mine ...

citez din prospectul de pe net: avertizari si precautii: poate mari si endometrioza,care poate se poate agrava la tratamentul cu estrogen
reactii adverse: agravarea endometriozei

Ultima oara a fost editat de dianaana (2008-07-11 10:35:57)

#18 2008-07-11 10:32:47

evilpink
Banat

Raluk_ chisturile nu se cauterizeaza smile

puss puss puss

#19 2008-07-14 10:21:59

dianaana
Full member

buna dimineata
inca astept un raspuns de la dna doctor..va rog..

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.