homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menoragie

#1 2008-07-10 14:45:18

sistem_28
New member
Inregistrat: 2008-07-10

menoragie

buna, va cer ajutorul intr-o problema: am 28 de ani si am menoragie (sunt la ciclu de 13 zile) , am fost la ginecolog,m-a diagnosticat cu menoragie pe baza hormonala(exces de estrogen 17 mm la ecograf) mi-a prescris anticonceptionale Karisa, am luat deja 4 pastile (am inceput sa le iau in ziua a 9-a de sangerare) si nu au nici un efect, sangerez in cantitati ft mari...sad va rog sa mi spuneti ce ar trebui sa fac, este normal ca sangerarea sa dureze asa mult in conditiile in care iau anticonceptionale, dupa cat timp ar trebui ele sa si faca efectul ? va multumesc

#2 2008-07-10 14:46:08

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Re: menoragie

daca sangerarile sunt mari trebuie sa mergi din nou la medic....

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#3 2008-07-10 15:07:01

sistem_28
New member

sunt mari si cu dureri de burta ... ms, am sa merg maine.

#4 2008-07-10 15:07:46

evilpink
Banat

imi pare rau ca nu pot sa te ajut cu mai mult.... sanatate si sa ne ti la curent smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#5 2008-07-10 15:55:30

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

De ce ai inceput sa le iei in ziua a 9-a de sangerare?

Publicitate

loading...

#6 2008-07-10 15:57:06

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

probabil ca atunci s-a dus la medic pentru ca nu se oprea sangerarea...

Ultima oara a fost editat de heimdall (2008-07-10 15:57:15)

#7 2008-07-10 21:22:51

sistem_28
New member

da, am mers la ginecolog si mi-a dat anticonceptionalele , dar in prospect scria k se iau din ziua 1 de sangerare, eu eram deja in ziua a 7-a, asa k m-am gandit (ft prost ... recunosc sad ) k ar fi bine sa incep sa le iau de la ciclul urmator.... si am tot asteptat sa se opreasca sangerarea...dar nici vorba...asa k in ziua a 9-a am inceput sa le iau.....dar fara rezultat ...
azi am fost din nou la ginekolog si a zis sa maresc doza!!! adika sa iau unu dimineatza si unu seara!!! ati mai auzit de asa ceva???

#8 2008-07-10 21:24:21

sistem_28
New member

ET a scris:

De ce ai inceput sa le iei in ziua a 9-a de sangerare?

da, am mers la ginecolog si mi-a dat anticonceptionalele , dar in prospect scria k se iau din ziua 1 de sangerare, eu eram deja in ziua a 7-a, asa k m-am gandit (ft prost ... recunosc  ) k ar fi bine sa incep sa le iau de la ciclul urmator.... si am tot asteptat sa se opreasca sangerarea...dar nici vorba...asa k in ziua a 9-a am inceput sa le iau.....dar fara rezultat ...
azi am fost din nou la ginekolog si a zis sa maresc doza!!! adika sa iau unu dimineatza si unu seara!!! ati mai auzit de asa ceva???

#9 2008-07-11 00:19:58

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

sistem...i-am lasat la doctoressa linkul si iti va raspunde dansa cat de repede poate...se pot lua cate 2 pastile pt diminuarea sangerarii dar in cazul tau sincer nu stiu daca acest tratament e cel mai bun...doctoressa e cea mai in masura sa-ti raspunda...

happy with him...inlove with him...puss

#10 2008-07-11 09:05:31

sistem_28
New member

crys_ty_na a scris:

sistem...i-am lasat la doctoressa linkul si iti va raspunde dansa cat de repede poate...se pot lua cate 2 pastile pt diminuarea sangerarii dar in cazul tau sincer nu stiu daca acest tratament e cel mai bun...doctoressa e cea mai in masura sa-ti raspunda...

ms mult, astept sa vad ce zice doctoressa.

#11 2008-07-11 09:11:55

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Sistem am trecut si eu printr-o chestie de genul asta anul trecut. Din experienta vb ca sangerarea, daca este mare cum spui tu, nu se opreste doar cu anticonecptionale. La mine cel putin nu a mers. Si pana la urma am ajuns la urgente si am stat in perfuzii o saptamana ca sa ma repun pe picioare. Sfatul meu, dat din experientele mele, mergi la medic sa iti dea si niste hemostatice. Nu doresc la nimeni sa ajunga in starea in care am ajuns eu.

Nu vreau sa te sperii, tot ce vreau este sa te conving sa nu mai astepti si sa mergi cat mai repede la medic.

Fericita mamica de Aida Maria!

#12 2008-07-11 12:19:56

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

sistem_28 a scris:

Nu, sa iei 2 antibebe pe zi e dubios atat timp cat exista medicamente care se folosesc special pentru probleme de genul asta.

Poate ar fi bine sa ceri parerea altui medic.

#13 2008-07-11 12:21:21

evilpink
Banat

nu e dubios se face asta cand vrei sa opresti sangerarea smile

puss puss puss

#14 2008-07-14 10:28:49

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

evident ca nu e dubios....
daca cei 17 mm se refereau la endometru., excesul e de progesteron...
ma rog, karissa are doza mica de estrogen, eu as fi mers pe unele cu doza mai mare...si da, 2 pe zi!

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#15 2008-07-15 09:32:49

sistem_28
New member

doctoressa a scris:

evident ca nu e dubios....
daca cei 17 mm se refereau la endometru., excesul e de progesteron...
ma rog, karissa are doza mica de estrogen, eu as fi mers pe unele cu doza mai mare...si da, 2 pe zi!

asha am facut, si deja e mult mai bine. multumesc smile

#16 2008-07-16 14:16:17

adinutza22
Full member
Inregistrat: 2008-07-14

va rog sa ma ajutati intr-o problema, ptr ca sincer ma-m descurajat de ginecologii astia.
Am o scurgere maronie de aproximativ 4 luni, prima luna a venit inainte de menstra cu 2 sapatamani si ma tinut asa pana la inceputul menstrei, mentionez ca scurgerile apar cu durere in partea stanga, si durere de spate ca si cum ar veni menstruatia.
Am fost la ginecolog primul dintre ei, ca acum m-am dus la al doilea, si diagnostic, candida, si infectie cu stafilococ auriu, anexita subacuta bilaterala, am tinut tratamentul prescris de dumnei, amoksiclav, flamexin, si ovule preparate + irigari vaginale cu ceia de galbenele (8 lg la 1 litru de apa + 1 ling bicarbonat de sodiu), mi-a fost mai bine un pik dupa care a revenit problema si a doua oara, m-am reintors la ea, mi-a prescris alt tratament, avem iarasi nu stiu ce infectie, candida, ciuperca si nu mai retin.
nu am luat tratamentul respectiv si m-am prezentat la alt doctor, care mi-a facut o ecografie transvaginala + ex de secretie, unde la ecografie mi-a iesit un chist pe ovar drept de 2,5 mm, si ovarul stang mai mic decat cel drept, (cel drept are 29,4 iar stang 15 mm), si la secretie urm rezultat: celule epiteliale in placarde, relativ frecvente pmn, hematii, flora bacili doderlain, absent trichomonias, gonococ, candida. Mi-a prescris yasmine ptr 3 luni, fiind o dereglare hormonala, dupa spusele dumneei. Prima luna de yasmine am avut scurgerea toata perioada de cand am inceput sa iau pana la probleme, care au fost tareeee reduse, vreo 2-3 picaturi de sange, am crezut ca sunt insarcinata am facut test si iesit negativ, acum sunt la a doua folie, iara la a 8 pastila iara a inceput scurgerea asta, de culoarea cafelei cu lapte, dupa care se inchide se face ciocolatie.Am fost iara la doamna doctor, si ima explicat ca nu se amelioreaza delok acum am aproape toata luna scurgere. A zis ca dupa 3 luni se vede daca este bun tratamentul, daca in caz ca nu este bun o sa imi dea duphaston, dar nu prea il da la persoanele tinere, cik sar prinde foarte greu o sarcina pe urma.

Va rog din suflet ajutati-ma, poate mai sunteti dintre voi care ati avut asa ceva, cum vati tratat, ca eu una am ajuns la capatul puterilor. E foarte jenant.

Ultima oara a fost editat de adinutza22 (2008-07-16 14:17:31)

#17 2008-07-16 14:24:20

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

adinutza...eu inclin sa cred ca acel chist era responsabil pt scurgeri...ce ai tu acum se numeste spotting si e absolut normal in primele 3 luni de administrare a pilulelor...ascult o pe doamna doctor si incearca cu pilulele...in rest nu mai ai nimic (asa reiese din secretie)

happy with him...inlove with him...puss

#18 2008-07-16 17:44:17

adinutza22
Full member
Inregistrat: 2008-07-14

oare sa fie de vina chistul respectiv? Dar cu papanicolau, inflamatia respectiva? Deci ma sfatuiti sa merg in continuare cu yasmine, sa nu le intrerup? Sau sa iau dupahaston? Ptr ca nu mi se pare foarte normal sa am scurgerea asta de la 8 pastila pana la menstra? nu stiu cum sa procedez, daca nu are efect? Pe urma le schimb, dupahaston. Si daca e tot din cauza chistului scurgerea? cum sa o tratez?

Ultima oara a fost editat de adinutza22 (2008-07-16 17:44:36)

#19 2008-07-16 20:36:21

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

nu ti se pare normal dar este in primele 3 luni de administrare

mami de minuni hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.