homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ectropion???-2

#20 2008-07-12 23:54:11

panseluta
Full member
Inregistrat: 2008-03-28

Re: Ectropion???

Draga Rose, crede-ma ca nimeni nu ar vea mai mult decat mine sa fie asa! Eu nu prea sunt genul care sa mearga la doctor, ajung doar daca e urgenta, e adevarat nici nu am avut boli grave pana la 34 de ani (in afara de raceli banale si o cistita nu-mi aduc aminte altceva... a, si problemele cu stomato...). Da, si eu am o ectopie, dar acum la colposcopia video am vazut clar cu ochii mei de unde sangerez - nu din endocol cum mi se spusese si asta m-a speriat, ci am niste zone mici, in aprpoierea colului, unde mucoasa s-a "erodat" si vasele de sange sunt la suprafata. Dr Badea mi-a spus ca ceea ce m-a trimis pe mine la medic a fost o alarma falsa, adica nu e ceva canceros cum m-am temut eu (de asta m-au apucat investigatiile, mama a fost operata de cancer la san si stiu ca in astfel de cazuri, daca descoperi la timp ai sanse sa te salvezi - chiurgical, la ea asa a fost).
Da, daca vrei sa-mi mai spui despre acnee chiar ma intereseaza. Acneea mea era urata tareee.... Nu am renuntat la AC pentru ca imi convine cel mai bine ca metoda contraceptiva. Ar cam fi timpul pt. un bebe pana nu imbatranesc de tot, dar asta mai pe la anul... Eu nu suport deloc prezervativul, am folosit anul trecut cand am lasat AC dar numai la sfasitul actului, iar pentru mine atunci se termina totul...alta metoda nu stiu ce ar mai merge, nu pea am incredere in spermicide si cam detest ideea unor substante straine in vagin...
Dar eu totusi nu sangerez (cred) de la ectopie, ci din "zonele" acelea nu stiu cum se cheama! Si nici ce s-ar face cu ele... Deci renuntarea la AC nu cred ca ar rezolva problema. Nu ca m-ar deanja foarte tare, dar e cam stresant asa, brusc, sa incepi sa sangerezi aproape la orice contact!

#21 2008-07-13 05:22:22

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Rose ac.nu agraveaza sangerarile alea sau ectopia... si da ectopia e bine de lasat in pace nu se cauterizeaza eventual se face tratament cu ovule smile

panseluta iti inteleg sentimente cred ca ai idee si tu Rose cat e de neplacut sa ai ceva si sa nu prea ii dai de cap asa ai patit si tu si eu smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#22 2008-07-14 00:31:55

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Evil, aici te contrazic: ac chiar provoaca ectopia. Chiar zilele astea am cautat pe net, si in absolut toate articolele pe acest subiect scrie ca este frecventa la femeile care iau ac. Si sa stii ca agraveaza si leziunile propriu-zise. Chiar d-na Tarlea i-a spus asta unei prietene care a intrebat-o. Poti sa o intrebi si tu... Si apropo de asta: stii ca pe prospectul ac spune ca pot provoca infectii. pot agrava leziunile , etc. ( ceva de genul asta, nu mai retin exact) , dar in general se spune ca "au acest efect prin faptul ca te pot determina sa ai mai multi parteneri". Am discutat acest aspect cu cineva care lucreaza in domeniul farmaceutic si este un mit: adica, ac au acest efect "in sine", nu prin numarul de parteneri; in legatura cu medicamentele se fac studii serioase pentru a elimina orice variabile care pot avea un rol, si oricum, daca acest lucru ar fi adevarat, adica daca efectul s-ar datora numarului de parteneri, companiile producatoare nu ar accepta in ruptul capului sa treaca in prospect acest avertisment. In concluzie, au si parti rele si parti bune (beneficii), iar decizia de a le lua depinde de importanta pe care o acorda fiecare acestor parti rele si beneficiilor...
Panseluta , nu retinusem aspectul cu zona aceea punctata...Nu stiu ce sa zic...Intr-adevar, e nasol cand nu-i dai de cap...
Despre acnee: eu am rezolvat-o cu ceai de brusture. Dar am rezolvat-o la modul ca ma intrebau cunoscutii ce am facut...E oribil la gust...Eu am baut 2 cani , dimineata si seara, timp de o luna, neindulcit...Ma fortam...Acum am vazut ca sunt si capsule cu brusture; astea sunt chiar usor de luat, asa ca eu zic ca ai putea sa incerci...brusturele are multe efecte benefice pt sanatate. Chiar cred ca am sa iau si eu din nou, poate scap de celulita (e depurativ)...

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#23 2008-07-14 00:46:25

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

hmmm...tot ma chinui sa inteleg (sa mi dau seama) cum pot provoca ectopiile...

happy with him...inlove with him...puss

#24 2008-07-14 01:06:18

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Hormonal( datorita estrogenului, daca am retinut bine )... Ectopiile sunt frecvente si la femeile gravide, pe baza aceluiasi mecanism...

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

Publicitate

loading...

#25 2008-07-14 07:40:48

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Rose a scris:

Evil, aici te contrazic: ac chiar provoaca ectopia. Chiar zilele astea am cautat pe net, si in absolut toate articolele pe acest subiect scrie ca este frecventa la femeile care iau ac. Si sa stii ca agraveaza si leziunile propriu-zise. Chiar d-na Tarlea i-a spus asta unei prietene care a intrebat-o. Poti sa o intrebi si tu... Si apropo de asta: stii ca pe prospectul ac spune ca pot provoca infectii. pot agrava leziunile , etc. ( ceva de genul asta, nu mai retin exact) , dar in general se spune ca "au acest efect prin faptul ca te pot determina sa ai mai multi parteneri". Am discutat acest aspect cu cineva care lucreaza in domeniul farmaceutic si este un mit: adica, ac au acest efect "in sine", nu prin numarul de parteneri; in legatura cu medicamentele se fac studii serioase pentru a elimina orice variabile care pot avea un rol, si oricum, daca acest lucru ar fi adevarat, adica daca efectul s-ar datora numarului de parteneri, companiile producatoare nu ar accepta in ruptul capului sa treaca in prospect acest avertisment. In concluzie, au si parti rele si parti bune (beneficii), iar decizia de a le lua depinde de importanta pe care o acorda fiecare acestor parti rele si beneficiilor...
Panseluta , nu retinusem aspectul cu zona aceea punctata...Nu stiu ce sa zic...Intr-adevar, e nasol cand nu-i dai de cap...
Despre acnee: eu am rezolvat-o cu ceai de brusture. Dar am rezolvat-o la modul ca ma intrebau cunoscutii ce am facut...E oribil la gust...Eu am baut 2 cani , dimineata si seara, timp de o luna, neindulcit...Ma fortam...Acum am vazut ca sunt si capsule cu brusture; astea sunt chiar usor de luat, asa ca eu zic ca ai putea sa incerci...brusturele are multe efecte benefice pt sanatate. Chiar cred ca am sa iau si eu din nou, poate scap de celulita (e depurativ)...

sincer chiar nu cred ca ac.in sine prin estrogenul care le contin pot provoca o ectopie sau sa agraveze o rana pana nu vad un studiu care sa arate clar ce si cum nu cred.... cred ca si asta e ca si cancerul de san... cred ca e mai la indemana doctorilor sa dea vina pe ac.cand nu gasesc alta explicatie... da edevarat estrogenul lor duc la modificari la nivelul colului dar nu care sa duc la rani pe col smile .... cred ca sa mai purtat discutia asta pe forum si a raspuns atunci doctoressa.... sunt totusi destule fete care au/avut rani ectopie si fara sa ia ac.oricum metoda asta contraceptiva o sa fie mereu analizata discutata contestata apreciata etc.etc.Am mare incredere in Tarlea dar in ceea ce priveste contraceptia si efecte lor prefer sa vb.cu un medic de planning el a invatat despre asta smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.