homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Boli autoimune

#1 2008-07-11 10:40:09

nana.lili
Full member
Inregistrat: 2006-10-30

boli autoimune

Probabil este un subiect mai amplu. Daca cineva ar putea scrie un mic articol nu doar raspunsuri simple la mesaj ar fi foarte bine.
Spre exemplu am gasit pe cateva prospecte de medicamente contraindicatii in cazul bolilor autoimune.
Ce inseamna aceste boli in linii mari? Care ar fi acestea?
Am colegi care vor trebui sa ia interferon, eu imi injectez un autovaccin pt E-coli si scrie ca nu trebuie sa am boli autoimune...sunt un pic in ceata pt ca in mintea mea, de exemplu faptul ca al nostru corp nu produce anticorpi care sa lupte cu diverse infectii inseamna boala autoimuna...dar se pare ca bat campii bine si nu e deloc asa

#2 2008-07-11 12:22:26

anorien
Hero member
De la: Constanta
Inregistrat: 2008-06-21

Re: boli autoimune

Cand corpul nostru nu produce suficienti anticorpi sa lupte cu o infectie/virus inseamna un sistem imunitar slabit.
O sa incerc sa explic in cuvinte mai comune, desi si google explica foarte bine.
In cazul bolilor autoimune corpul produce autoanticorpi. Adica corpul tau produce anticorpi si se ataca pe sine. Confunda celule sanatoase cu celule infectioase sau virusi, produce anticorpi si incearca sa elimine falsul pericol. Organismul devine astfel victima propriilor sale celule.

Traducere de pe wiki:
Autoimunitatea este esecul organismului de a-si recunoaste propriile componente (pana la nivel molecular), considerandu-le straine, ca nefiind ale siesi si rezultand intr-un raspuns impotriva propriilor celule si tesuturi. Ex de boli autoimune:  artrita reumatoidă (celulele imunitare atacă articulaţiile), vitiligo (porţiuni ale pielii ?şi pierd culoare şi devin albe, boala Addison (o tulburare a glandelor suprarenale) şi diabetul de tip I (celulele imunitare atacă pancreasul care are rolul de a produce insulina)), lupus, scleroza multipla.
Uita-te pe acest link http://en.wikipedia.org/wiki/Autoimmune_disease
Sunt insirate toate bolile autoimune. Vezi ca unele sunt cu "accepted" si altele cu "suspected".  Cele cu suspected sunt doar la stadiul de teorii inca neacceptate in unanimitate.
Oricum stai linistita, toate aceste boli sunt boli grele care dau simptome si ai stii deja daca ai avea o astfel de boala. In general sunt incurabile, se trateaza simptomele si se incearca stagnarea bolii. Spun in general, pentru ca nu le cunosc in detaliu pe toate.

Mami fericita  de bebe Victor, 22 mar 2014 hjarta
Doamne, îți mulțumim pentru aceasta minune!
Cum a aparut minunea din burtica

#3 2008-07-11 15:37:00

nana.lili
Full member

Multumesc frumos pt. explicatie si link. Insist putin si rog un raspuns, chiar si incomplet din partea oricui stie cate ceva. Rog moderatorii sa dea cate un link medicilor sau oricui ar putea cunoaste ceva in plus.
In conformitate cu cele scrise in linkul de mai sus, endometrioza este "suspectata" de a fi boala autoimuna si eu am acest diagnostic.
Este inutil sa precizez ca nici un medic din cei vizitati pana acum (de familie, ginecologi, internisti) desi au vazut acest diagnostic nu au facut nici o precizare despre pericolele unor medicamente sau tratamente pe care le iau pt diverse alte afectiuni.
Putinii care au auzit de endometrioza nu stiu sa spuna decat ca se reface chiar daca e operata. Dupa ei, voi muri cu dureri din ce in ce mai mari pt ca de pomana ma operez.

#4 2008-07-11 16:44:27

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

endometrioza este cresterea de tesut endometrial in alte zone decat in cele normale. nu e boala autoimuna.

mami de minuni hjarta

#5 2008-07-11 23:39:17

anorien
Hero member

uof nu stiu ce buton am apasat ca s-a pierdut mesajul pana sa dau "trimite".
Spuneam ca ti-am spus ca unele sunt doar la stadiul de suspected tomcia fiindca nimeni nu le poate confirma 100% dar nici infirma total. Exista sanse sa fie sau nu boli autoimune.
Se stie ca endometrioza este cresterea de tesut endometrial in alte zone decat in cele normale, dar de ce creste acolo unde nu trebuie? referitor la aceasta cauza s-au emis mai multe teorii:

Causes of Endometriosis
A number of theories have been put forth to explain why endometriosis develops. These include retrograde menstruation, a condition of menstrual flow returning back towards the body; transplantation theory, in which uterine tissue travels through the circulation to other parts of the body, iatrogenic metaplasia, a condition which would cause the transplant of uterine tissue during surgery, estrogen changes, and autoimmunity.

Autoimmune Theory
The autoimmune theory proposes that women with certain genetic factors develop endometriosis when they?re exposed to certain environmental triggers. This theory is supported by the fact that endometriosis tends to run in families. In addition, certain environmental toxins such as PCBs, DDT, and Dioxin and other environmental endocrine disruptors are all associated with endometriosis

E doar o teorie. Daca era mai mult atunci endometrioza era considerata boala autoimuna, dar nu este considerata, deci i-ati vaccinul fara grija:)

Publicitate

loading...

#6 2008-07-14 09:19:56

nana.lili
Full member

In sfarsit cineva care are habar cate ceva de boala asta. E trist ca un pacient fara pregatire medicala ajunge sa invete de unul singur de pe internet si cand ajunge la medic si il intreba replica primita este: "daca tot asculti de internet mai mult decat de medic sa te trateze internetul". Nimeni nu s-a nascut invatat dar asa cum eu sunt obligata in domeniul meu sa caut si sa invat lucruri noi zilnic tot asa ar trebui si unii medici adusi cu picioarele pe pamant. Am ajuns sa-i apreciz pe cei care imi zic un pic rusinati "eu atata stiu incearca la alt medic". Macar nu ma jigneste pe banii mei.
Anorien multumesc mult pt bunavointa. As vrea sa tinem legatura daca nu te deranjeaza. Ai vreo tangenta cu medicina sau esti pacient "patit" ca mine? Ahh...esti fata sau baiat?wink

#7 2008-07-14 11:28:48

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

in cazul bolilor autoimune nu e cazul sa faci nimic sa iti cresti imunitatea..despre asta e vorba, ea e deja exacerbata, deci, orice faci spre a ti-o creste va agrava boala autoimuna de care suferi
asta insa nu inseamna ca daca am tiroidita Hashimoto nu imi voi face autovaccin la nevoie...sau nu voi lua interferon daca doamne fereste va fi cazul...voi suplimenta terapia de substitutie tiroidiana si voi face ce trebuie sa fac...nu voi sta sa mor de ciroza cu virus C

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#8 2008-07-14 14:07:32

anorien
Hero member

nana.lili sunt fata si multumesc lui dzeu nu am nici o boala autoimuna. Bunica mea insa are lupus eritematos sistemic. Id meu de yahoo e n3verless daca doresti sa tinem legatura.
Multa sanatate

#9 2009-04-05 23:47:11

alexutza12345
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-11

Hello, revin cu subiectul acesta deoarece tocmai am aflat ca matusa mea insarcinata in 2 luni este suspecta de Lupus Eritematos sad si vroiam sa cer cateva pareri:

cum se pune diagnosticul acesta? Iese in analizele de sange? Bebelusul ar putea sa aiba probleme si asa in general, cu tratament si evitand soarele se poate duce o viata normala?

m-am cam speriat putin de ce am gasit pe internet, cu toate ca deocamdata nu e nimic sigur...doar parerea unui medic fara nicio analiza

Para hacer bien el amor hay que venir al sur....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.