homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pastila uitata-5

#77 2010-07-26 15:24:29

m.f.
New member
Inregistrat: 2010-06-18

Re: pastila uitata

buna!am si eu o problema/nelamurire...am inceput sa iau yaz acum 2 luni(luna asta termin a 2a folie)...in prima luna am avut spotting aproape toata luna,iar luna asta dupa ce mi-a trecut menstruatia nu am avur probleme..doar ca am facut prostia sa uit o pastiluta in a 15-a zi si am luat-o a doua zi cu 16 ore intarziere..nu se pune problema de sarcina,dar m-am trezit cu spotting din nou in ziua urmatoare...intrebarea mea este..spottingul este efect al omiterii pastilei,sau a aparut ca nu m-i s-a acomodat inca organismu cu ac...si daca e de la pastila uitata cam in cat timp ar trebui sa treaca(deja se fac 5 zile de cand a aparut)...as dori neaparat un raspuns,va rog(si de la doctoressa,daca se poate) multumesc mult!

#78 2010-07-26 16:20:44

m.f.
New member

va rog muuult!as vrea un raspuns!sunt freaked out!cesafac

#79 2010-07-26 16:26:16

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

probabil e de la pastila uitata, nu stie nimeni cat o a tina, depinde de organismul tau, dar nu ai de ce sa te sperii
ai grija numai sa folosesti protectie suplimentara 7 zile dupa pastila uitata

#80 2010-07-26 16:28:57

m.f.
New member

clar!oricum nu pot face nimic cu spottingul asta!sper sa imi treaca odata..sau cel putin sa nu mai am dupa urmatoarea menstruatie!multumesc mult smile

#81 2010-07-26 16:29:55

heimdall
Diamond member

n-ai pt ce smile e neplacut spottingul, dar complet inofensiv

Publicitate

loading...

#82 2010-07-26 23:03:10

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Fetelor, va rog sa imi raspundeti urgent.

Am gasit azi o pastila uitata pe masa (de luna trecuta). Problema e ca acum trebuia sa imi vina menstruatia, dar am unit 2 folii ca merg la mare. Acum nu stiu daca sunt insarcinata sau nu,. si nici nu pot opri pastila, pentru ca nu as mai fi protejata pentru ce am facut aseara, asa ca mai trebuie sa astept cateva zile. Daca e doamne fereste vorba de o sarcina, cat de tare e afectat copilul de anticonceptionale? Atata vreau sa stiu. Va rog raspundeti-mi!!!!

#83 2010-07-27 08:42:06

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

in legatura de afectatul copilului nu stiu sa-ti spun exact...
dar daca opresti acum folia contactele dinainte nu pun niciun fel de probleme.

#84 2010-07-27 18:24:50

ali03
New member
Inregistrat: 2008-10-13

bine v-am gasit fetelor
am si eu o problemuta
iau laurina si ieri am uitat o pastiluta (nu stiu cum am reusit din moment ce am si alarma pusa la tel .. in fine cred ca am anulat-o si am uitat sa iau pastila sad ) ... acum le-am luat pe ambele insa mai am decat 4 (sunt in ultima sapt) .. pe prospect scrie ca am 2 variante :
a) luati comprimatul filmat; terminati blisterul; sariti peste intervalul fara produs; continuati cu urm blister;
b) intrerupeti luarea comprimatelor fimate din blisterul respectiv; pastrati un interval fara produs (nu mai mult de 7 zile inclusiv comprimatele filmate uitate); contiuati cu urm blister

daca urmez varianta a si unesc 2 folii nu imi mai vine cm nu? problema este ca eu in septembrie am nunta  rodnar si asa cum am cm-ul reglat acum nu o sa am probleme la nunta .. ma gandesc ca daca-l dereglez poate ma trezesc la nunta cu vreo bucurie si nu vreau sad
de varianta b nu stiu ce sa zic din moment ce eu am luat acum cele 2 pastilute

se poate sa iau pana la sf folia , sa fac pauza de 7 zile si apoi sa incep alta folie binenteles in tot acest timp tb sa ma protejez suplimentar ( 5 pastilute din blisterul actual +7 zile de pauza +2 pastilute din blisterul urmator =14 zile de protectie suplimentara)?

#85 2010-07-27 19:38:10

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

@ PillBlast, daca cumva pastila uitata era in a 2a saptamana de folie, esti ok.

Iar atata timp cat pe celelalte le-ai luat ok, nu prea ai cum sa fii insarcinata.

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-07-27 19:38:50)

#86 2010-07-28 10:20:35

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

ali03 a scris:

bine v-am gasit fetelor
am si eu o problemuta
iau laurina si ieri am uitat o pastiluta (nu stiu cum am reusit din moment ce am si alarma pusa la tel .. in fine cred ca am anulat-o si am uitat sa iau pastila sad ) ... acum le-am luat pe ambele insa mai am decat 4 (sunt in ultima sapt) .. pe prospect scrie ca am 2 variante :
a) luati comprimatul filmat; terminati blisterul; sariti peste intervalul fara produs; continuati cu urm blister;
b) intrerupeti luarea comprimatelor fimate din blisterul respectiv; pastrati un interval fara produs (nu mai mult de 7 zile inclusiv comprimatele filmate uitate); contiuati cu urm blister

daca urmez varianta a si unesc 2 folii nu imi mai vine cm nu? problema este ca eu in septembrie am nunta  rodnar si asa cum am cm-ul reglat acum nu o sa am probleme la nunta .. ma gandesc ca daca-l dereglez poate ma trezesc la nunta cu vreo bucurie si nu vreau sad

se poate sa iau pana la sf folia , sa fac pauza de 7 zile si apoi sa incep alta folie binenteles in tot acest timp tb sa ma protejez suplimentar ( 5 pastilute din blisterul actual +7 zile de pauza +2 pastilute din blisterul urmator =14 zile de protectie suplimentara)?

fa asa dar te protejezi suplimentar 7 pastilute de pe folia noua. pt ca trebuie luate 7 pastilute in zile consecutive ca sa se reinstaleze protectia

#87 2010-07-28 11:59:04

m.f.
New member

fetele,chiar incep sa intru in panica...inca nu mi-a trecut spttingul(se face o sapt de cand a aparut/de cand am uitat pastila)..ar trebui sa mai astept?luni imi vine menstruatia,e posibil sa se continue cu menstruatie?sau sa se continue si dupa?eu zic ca ar fi exagerat avand in vedere ca am uitat sa iau doar o pastiluta(adica am luato cu 16 ore intarziere)...as dori va rog,niste pareri/sfaturi...multumesc mult:)

#88 2010-07-28 12:55:41

AyraBlack
Sr. member

Mai am si eu o intrebare: mi-a venit ... cred.

Chestia ciudata este ca am avut sangerare, am umplut pe jumatate un tampon OB, dupa care s-a oprit. Asta sa imi fie menstruatia? Ca a venit fix in alea 7 zile de pauza cesafac

#89 2010-07-28 12:58:17

heimdall
Diamond member

se poate, Ayra, mi se mai intampla si mie

#90 2010-07-28 13:03:37

AyraBlack
Sr. member

Ma inarmasem cu OB-uri si cand ... un tampon si gata lol

Sa mai fac cumva un test de sarcina? (desi nu prea vad de ce?)

#91 2010-07-28 13:05:14

heimdall
Diamond member

Numai daca ai chef
Dar e ok, si o picatura se considera menstruatie

#92 2010-07-28 13:16:41

AyraBlack
Sr. member

Ah, asta chiar nu stiam. Am crezut ca trebuie sa fie cat de cat o cantitate considerabila.

Multumesc!

#93 2010-07-28 16:32:59

ali03
New member
Inregistrat: 2008-10-13

camysh a scris:

ali03 a scris:

bine v-am gasit fetelor
am si eu o problemuta

fa asa dar te protejezi suplimentar 7 pastilute de pe folia noua. pt ca trebuie luate 7 pastilute in zile consecutive ca sa se reinstaleze protectia

damn .. cam mult big_smile oricum asta e ... ms mult de raspuns  puss

#94 2010-07-29 00:22:39

oestergaard
New member
Inregistrat: 2010-07-26

Fetelor, am o mare nelamurire,sper ca ma puteti ajuta. Din pacate va scriu pentru a va cere sfatul cam tarziu,dar la momentul respectiv nu am avut acces la internet timp de o saptamana, asa ca am actionat cum am crezut. Am sa va scriu pe scurt problema mea. Am luat pentru 21 de zile pilule Mercilon. Am terminat folia duminica. In saptamana a doua am uitat sa iau una dintre pilule si mi-am adus aminte abia dupa 26 de ore de la ora normala la care le luam (in jur de ora 21:00). Problema mare este ca mi-am amintit exact dupa ce am avut un contact sexual cu prietenul meu, contact neprotejat. Am inghitit rapid doua pastile. Deoarece nu aveam acces la Internet si nici prospectul pilulelor,am fugit la farmacie. Am citit acolo prospectul si am vorbit cu farmacista si am inteles ca in cazul in care am uitat o pilula in saptamana a 2-a atunci nu am nevoie de protectie suplimentara,asa ca am ales sa nu iau un contraceptiv de urgenta. Dupa ziua respectiva am luat pilulele regulat, dar am mai avut contacte sexuale neprotejate. Trebuia sa folosesc o alta metoda contraceptiva in primele 7 zile dupa pilula uitata,chiar daca o uitasem una din saptamana a doua? E posibil sa fi ramas insarcinata? Astept raspunsul vostru. Acum sunt in saptamana de pauza si astept cu nerabdare menstruatia... Deja au trecut 4 zile, stiu ca ea poate veni in oricare din cele 7 zile, dar incepe sa ma ingrijoreze problema. sad

#95 2010-07-29 00:42:40

oestergaard
New member
Inregistrat: 2010-07-26

Si inca ceva, am consultat acum si siteul celor de la Mercilon unde iti poti calcula pastilele uitate.  Eu am uitat pastila 13 si deci am luat-o a doua zi,la mai mult de 12 ore,impreuna cu pastila 14. Am bifat in calculatorul lor si faptul ca am avut contact sexual neprotejat si cu toate astea nu imi spune nimic de protectie suplimentara, cum spunea si prospectul, si ca sunt protejata in continuare. Ma obsedeaza problema deoarece am citit mesajele voastre si voi spuneti ca e nevoie de protectie suplimentara 7 zile, pe care eu nu am folosit-o. Mi-e teama de consecinte sad

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.