homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Broscute & co-20

#362 2011-12-01 09:28:45

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

Re: broscute & co

Baietelul meu isi doreste tare mult o broscutza testoasa. Ma gandesc sa i-o facem cadou ori de Craciun  ori cel tarziu d eziua lui in februarie. Am studiat topicul, nue  chiar atat de usor cu brosutzele....mi-e teama si mie sa nu moara......Mai astept pareri si povesti depsre cum s e ingrijeste o broscutza. sa reinviem acest topic smile

#363 2011-12-01 11:20:03

claudia78
Insomniac member

cica pot transmite si anumite boli precum salmoneloza sad
Katami tu mai ai broscutze?

#364 2011-12-01 14:10:35

papushik
Full member
Inregistrat: 2008-02-17

nu cred ca trensmit boli. eu aveam cand eram mica si atata o mai pupam lol si nu aveam nimica.
in primul rad le trebe un acvariu de sticla recomand eu si un incalzitor de apa, cand sunt mici sunt sensibile le trebuie apa calda la 25 de grade alfel fac conjuctivita. dupa ce mai creste si face mai multa mizerie poti sa ii iei si un filtru de apa sa nu trebuiasca sa schimbi apa des. si o insula pe care sa steie si afara
si cand o iei sa o iei micuta, creste destul de repede

Ultima oara a fost editat de papushik (2011-12-01 14:12:05)

#365 2011-12-01 16:32:36

claudia78
Insomniac member

pai baietelul meu sigur o s-o pupe, o s-o tina mai tot timpul in mana...o sa vrea s afaca baie cu ea in vana ...si o s-o ducem si in excursii cu noi, of course....
hm...nu stiu ce sa zic....

#366 2011-12-01 16:49:27

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

clau, eu nu mai au, mi-au murit sad
si nici nu prea recomand, nu din cauza bolilor etc... dar sunt niste anuimalute cam chinuite sad nu stunt dfacute pt captivitate. eu am nteles asta abia dupa prima pe care am avut-o sad
ref la baie cu ea si excursii... iar nu recomand... sunt ff sensibile la schimbarea apei/mediului. eu am avut 3, prima mi-a murit dupa o excursie, iar a doua, tot acolo, s-a imbolnavvit si a ramas cu sensibilitate toata viata...

acu STIU ca e greu sa explici asta copilului...eu ti-am zis tie cam in ce mod sta treaba...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#367 2012-01-21 08:20:22

claudia78
Insomniac member

neaparat trebuie acvariu de sticla? in pet shopul unde am vazut acvarii pt broscutze toate erau din plastic, f faine ca ddesign, cu insulita. Mai vroiam sa intreb daca e neaparata nevoie de incazitor/filtru de apa, si am vazut ceva lampa UV....La noi e cald in camera 28 grade. Nu am nicio scapare in 2 februarie voi achizitiona o testoasa desi nu-s tare incantata, am crezut ca l-am convins ce frumos e un peste Betta in Bol dar nu am avut castig de cauza big_smile
a, inca o intrebare, sa cumpar o broscuta sau neaparat 2 ???

#368 2012-01-21 10:34:51

katami
Platinum member

claudia:
1. recomandabil e dn sticl, ale din plastic sunt si fff mici, si la plastic adera bacteriile care intretin/declanseaza eventuale infectii
2. filtru nu, desi face toti banii, ca schimbi apa muuult mai rar cu el. incalzitor, insa, DA (daca ai 28 de grade in casa, apa nu va avea mai mult de 22-23... temp constanta si peste 23-24 e esentiala pt ele)
3. lampa cu uv e ff utila, daca poti, ia-o (altfel nu asimileaza bine vitaminele si isi pot deforma carapacea (eu n-am avut si am patit asa cu prima)
4. clar 2, poate sa moara de singuratate

ia un acvariu MARE, unde sa poata inota in voie, astea marunte or fiestetice, dar sunt CHIN pt ele. insulita se poate improviz din pietre de rau (e neaparat sa aiba spatiu unde sa iasa afara cu totul). apa pe care o folosesti sa stea 24 h inaine intr-un lighean, ca sa se evapore clorul (sau o fierbi)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#369 2012-01-21 12:41:59

claudia78
Insomniac member

mersi katami , esti tare draguta
de la petshop mi-au spus ca nu au treaba cu singuratatea....
si daca ii pun periodic apa mai calda - de vreo 2 ori pe zi sa zicem, si atunci e nevoie de incalzitor? si lampa de birou nu e ok in loc de lampa speciala>? tongue Incerc sa ies cat mai ieftin big_smile si mai putin complicat....M-am gandit ca initial cumpar una din plastic, e destul de mare sa stii...si cand mai creste la vara una din sticla, ce parere ai?
Of...copiii astia....Mai degraba as cumpara un catel, dar avem deja doi...dar sunt batrani (unul de 12 -schanuzer urias si unul de 16 -pechinez!!!! ani)si el cica vrea sa-i creasca (vreau s-o vad si pe asta !) si mai avem si pisica...care a primit-o de pui...a fost interesanta vreo saptamana apoi s-a ocupat bunica de ea rotfl2

#370 2012-01-21 17:39:30

katami
Platinum member

mie mi s-a zis contrariul, ca e jale daca stau singure...si asta din mai multe surse. eu am avut 3... ultima, care a ramas singura, mi-a murit fara alt motiv aparent. cauta si tu pe google, pe forumurile de profil, sa vezi media parerilor

daca aici is nehotarata, insa, un NU maaare si hotarat ideii cu apa calda.ele au nev de temp CONSTANTA (apropo, veti avea nev si de un termometru de acvariu, se gasesc unele ieftine sub forma de banda). deci fara incalzitor o omori, sincer.

dar nu vad dc ai da milioane bune pe acvariu si incalzitor de la pet shop!! voi nu aveti TARG DE ANIMALE/PIATA DE ANIMALE? noi in iasi avem... gasesti acvarii de sticla la maaaax 50 lei (dar asta pt unul FOARTE mare) sii incalzitoare fara termostat, o rezistenta bagata in nisip bagat intr-un capac din sticla, cu stecher la capat, pe puteri (15-60 W, in functie de capac acvariului)... astea nu mai stiu la ce preturi, dar sunt DE NIMIC, eu eram ELEVA cand luam si tot mi se pareau de 2 lei. sunt mai putin "safe" ca alea profi, dar din experienta.... nu ai pb cu ele, daca le scoti/bagi reci din apa (NU fierbinti, sa nu crape. NU in priza daca nu-s bagate in apa destul. dar iti explica vanzatorii asta).

in pietele astea gasesti si mancare ieftina... de toate.

sau poti cauta pe net, sh, pe forumurile deiubirtori de animale.

exista variante ieftine, e pacat sa o chinui (sa nu crezi ca io-s obsedata de aia care am luat totul din pet shop si le hraneam dupa schema calorica tongue nooo, am luat acvariu si incalzitor din piata, insulita improvizata, mancare le dadeam si speciala, dar si bucatele de carne cruda de pui/vita/peste slab - atentie, se invat si refuza manc uscata daca dai prea des - si vegetale - morcov ras, mar - cat erau mici si voiau. am improvizat, dar LE-AM AVUT. ca daca nu... se chinuie tare sad

Ultima oara a fost editat de katami (2012-01-21 17:41:21)

#371 2012-01-21 17:44:34

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

si eu zic la fel smile in pereche le e mult mai bine.
si al meu are 2 broaste, le-a luat de mici si acum sunt cat capul; acvariul e de sticla (panouri de sticla lipite, nimic fancy, si niste pietre de rau prin el).
subscriu la tot ce a zis kata, si as mai adauga ca e bine sa le lasi sa se mai plimbe pe jos din cand in cand, iar daca stai la curte ar fi ideal sa le lasi vara la soare smile fixeaza calciul si vitaminele.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#372 2012-01-21 17:55:19

katami
Platinum member

daaaa, si eu faceam asta cu scosul la soare si e suuuper bine, doar ca tre sa le pazesti sa nu le manance matzele (noi aveam muuulte pripasite in curte si mi-erau fff dragi, dar nu puteam lasa broscutele nesupravegheate nicio sec)

#373 2012-01-21 18:22:16

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

offtopic
soacra-mea le pazeste ca sa nu le piarda lol de parca ar lua-o la fuga lol

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#374 2012-01-21 20:01:28

claudia78
Insomniac member

chiar le poate manca pisica?  ma gandeam ca ele se baga sub carapace si atunci nu are cum....Am curte mare si insorita vara smile dar am si 2 caini si o pisica....
Cred ca incep sa va cer sfatul cum sa-l conving pe fiul meu ca nu e casul sa achizitionam o broscuta smile
Kata, carne cruda ??? nu fiarta ? deja fiul meu isi planuieste excursie cu broasca la munte unde va prinde lacuste si i le va da broscutei sa le pape .de lampa UV nu mi-ati zis nimic.? si de mancare cum ii dau? efectiv pe pun in acvariu salata si mar ras? sau cum? Of.....numai mama sa nu fii  rotfl

Ultima oara a fost editat de claudia78 (2012-01-21 20:04:29)

#375 2012-01-21 20:16:42

claudia78
Insomniac member

offtopic  Kata , am intrat pe blogul tau, e super ! M-am distrat de minune - in sensul bun sa n-o iei altfle cumva !!! - de povestile despre ti...albastre big_smile Ai un flacau tare dulce ! Si vad ca vine si al2-lea ! va fi LEU/leoaica , ca noi wink Felicitari ! Esti o mama exemplara cred ca ti-am mai spus-o !!!!  applause

#376 2012-01-21 20:29:54

chryss-tina
Full member
Inregistrat: 2010-07-21

Buna fetelor. Nu am citit cele 13 pagini, doar ultimele posturi. Si noi avem o broscuta, cred ca e de apa. Au gasit-o ai mei acum 1 an undeva pe strada. Cred ca a cazut de la balcon, ca ne-a facut si noua faza asta. De 2 ori a sarit de la etajul 5  chicot  .Bine ca nu a patit nimic.
Cu toate ca noi zicem ca e broasca de apa, ea nu prea sta in apa, nu ii place. Doarme cu mama si cu tata in pat, intre pernele lor lol. Nu avem acvariu, nu avem filtru, nu lampa , nu nimic. Dimineata cand pleaca ai mei la serviciu o pun in bideu in apa si ii dau sa manance hrana uscata, speciala pentru broscute. Si dupa amiaza, sau daca sunt eu acasa, chiar mai devreme o scot din apa si o pun la locul ei, pe perne. Acolo se simte cel mai bine big_smile.
In timpul cand sta in apa isi face si nevoile. Nu a facut nicodata prin casa, prin pat. Daca o trece, se agita, nu sta locului , si ne dam seama ca trebuie pusa in apa.
E un adevarat animal de companie big_smile . Ai mei sunt "indragostiti " de ea. Nu ii ia somnul daca nu e broasca intre ei spranceana .

Uitati si niste poze. Voi cam cati ani credeti ca are?? nustiu

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/33355_img_1866.jpg

aici a cazut in cap...lol
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/33355_img_1867.jpg

si aici se catara pe mama...wink
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/33355_img_1872.jpg

Ultima oara a fost editat de chryss-tina (2012-01-21 20:34:22)

I don't want a perfect life, I want a happy life  hjarta

Cea mai fericita mamica de gemenasi!   bebic  bebic

#377 2012-01-21 20:48:30

claudia78
Insomniac member

signof10  da Doamne sa se razgandeasca baietelul meu pana in sfanta zi de 2 februarie ........ Cred ca tare nu mi-ar placea sa doarma cu mine pe perna  signof10 Apropos, sper ca nu poate iesi din acvariu si sa se plimbe prin casa....ca sigur fac infarct s-o vad prin bucatarie printre picioarele mele  rotfl
Si ma gandesc cu groaza ca peste un an isi va dori o iguana...sau un hamster....

Ultima oara a fost editat de claudia78 (2012-01-21 20:50:08)

#378 2012-01-21 21:47:09

katami
Platinum member

clau, cred ca un moment mai prost sa mi-o zici pe aia cu "mama exemplara nu gaseai rotfl2 puss (tocma mi-am iesit din pepeni cu cris supa )

ref la uv, ti-am scris eu, e buna daca i-o permiti, INLOCUIESTE plimbarile la soare (c vitamine etc, NU ca "entertainment" pt broste)

pisica sau cainele o pot rani rau, ea nu intra complet in carapace

chrys yikes yikes ale mele sareau din acvariu cand erau mici (dar NU de la et 5... si da, clau, o poti gasi sub dulap sau sub pat sau prin buc lol cat sunt mici, cand cresc se lenevesc). si e ff ciudat ce zici. da, e de apa, testoasa cu tampla rosie de florida. tind sa cred ca in cazul vostru e o adaptare a ei la conditii (si rau nu arata deloc big_smile ), dar nu stiu daca e de recomandat, totusi, regimul asta big_smile

claudia, carne crud le dadeam eu... doar sunt pradatoare! cu excursiile ti-am zis, nu va faceti multe iluzii, eu am amintiri triste...

LE: e tanara, chrys, cred ca maaaxim 2-3 ani... dupa culoare paaarca ar fi baietel

Ultima oara a fost editat de katami (2012-01-21 21:48:38)

#379 2012-01-28 10:38:53

claudia78
Insomniac member

De aseara avem un nou membru in familie smile o testoasa smile
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/10454_picture_010.jpg

Ultima oara a fost editat de claudia78 (2012-01-28 12:39:40)

#380 2012-01-28 13:48:40

claudia78
Insomniac member

saraca de ea...mare minune daca va supravietui...daca ati vedea ce face cu ea baietelul meu............i-a prezentat casa, jucariile, patul...si acum o invata sa umble rotfl2)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.