Broscute & co-3
- LadyInRed
- Hero member
- De la: _________
- Inregistrat: 2007-06-07
Re: broscute & co
da maaa!! nu te radea k asa fac bruoastele astea mai ales knd le atingi pe cap face fsssssss fssssssss
- Allecsutsa
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-05-02
Dragostea si muzica sunt cele doua aripi ale sufletului !
- old_soul
- Insomniac member
- De la: locul unde e liniste
- Inregistrat: 2008-04-29
ce patisi Alle'?
My Tears Dry On Their Own
- LadyInRed
- Hero member
- De la: _________
- Inregistrat: 2007-06-07
- cornflower
- Hero member
- Inregistrat: 2006-11-02
LadyInRed a scris:?! ma tem k sunt obeze asa credeam si eu despre a mea si am dus`o la doctor..in "sunculitza" aia ele pastreaza o secretie k in caz de nu au apa sa i-a de acolo a mea de fiecare data cand o bag in apa e din ce in ce mai grasa
sunt obeze,nu mai incap bine in carapace, adica se revarsa rau suncile
- norishorulalb
- Banat
- De la: Mika
- Inregistrat: 2007-04-03
- norishorulalb
- Banat
il ridic topicul...doar d'aia postez
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
ce frumoase sunt.... mi-e dor de ale mele... cea mai batrana a avut 8 ani...
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- norishorulalb
- Banat
off si mie mi frica ca o sa moara Jessie
- katami
- Platinum member
gandeste pozitiv. eventual vorbeste cu alt medic.
aaa... si vitaminele alea uleioase (vitakraft si mei e o firma, nu mai tin minte) fac minuni. dar NU pe carapace/ochi... in mancare sau, daca nu vor, direct in gura. o fortezi sa inghita. in cateva zile poate manca din nou. sunt fff bune!!!
si scoate-o la soare daca ai unde... sticla de la geam/acvariu opreste marea parte a spectrului uv de care ele au nevoie... se si vede pe carapace, daca n-au lumina naturala (sau neon special de la pet-shop ce simuleaza lumina naturala si emite uv) cresc deformate, carapacea nu mai e neteda, ci devine f neregulata... si nici nu asimileaza vitaminele. eu pe ale mele le mai scoteam in gradina la soare... dar macar undeva in casa unde bate soarele printr-un geam DESCHIS scoate-o nitel.
eu am avut 3... prima s-a chinuit mult, saraca... si a fost greseala mea (n-am avut cui s-o las in concediu si am carat-o dupa mine la munte... acolo era alta apa, plus drumul de o zi pe masina... jale). nu manca... i s-a infectat ochiul... am dus-o la medic acasa, ii facea injectii zilnic... dar slabise tare, nu mai putea respira (o apasam eu pe carapace)... a fost groaznic si am suferit f mult. celelelte doua au murit pe rand "din senin"... dadeau semne vagi, la modul in care erau mai putin vioaie, nu prea mancau... dar atat. pe ultima au gasit-o ai mei (a ramas la ei cand m-am mutat, din cauza pisicii noastre) intr-o dimineata cu burtica in sus in apa... nu daduse semne deloc... sau prtea putin, mici perioade in care nu prea manca.. dar atat.
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- norishorulalb
- Banat
offf eu am vita plus...e diferenta??? uleioase si astea
- katami
- Platinum member
nu, parca asa era a doua firma. is bune... doar sa le pape
mykutza... in piata/targul de animale gasesti incalzitoare fara termostat la 5 lei (sau pe acolo). nu te mai prosti cu sticla aia... da variatii de temp ff mari... si o nenorocesti asa. broscutele sunt reptile... adica au sange "rece" (sange arterial amestecat cu cel venos, parca), si IAU TEMP MEDIULUI (poikilotermie se cheama proprietatea asta). iti dai seama, daca apa variaza cateva grade bune mereu, ce-i in corpul ei?
- norishorulalb
- Banat
eu am dat 15 lei pe incalzitor e ok termometrul arata 26 de grade constant
- monibv
- Full member
- Inregistrat: 2007-05-03
cu uleiu cu vitamina A pe carapace si pun o picatura si pe gat ca atunci cand baga capu in carapace se unge pe tot capu singura. Vitamina asta e buna pt ochi sa nu faca o boala specifica lor. celelalte vitamine uleioase,(nu mai stiu cum se numesc, ca nu's acasa acu, da au sticluta ca de picaturi si o eticheta mare verde inchis) i le pun in apa. scrie pe ele ca ori pui nush cate picaturi in mancare, da eu prefer sa-i pun 30 picaturi in apa. si cand era mica eu i-am mai luat o broscuta din calciu care se dizolva in apa. cat o mai musca si o fugarea si cum ai zis si tu e important sa aiba unde sa iasa sa se usuce pe carapace si daca are si putin soare e perfect, daca nu eu iarna mai puneam o lampa.
in afara de morcov nu prea i-am dat altceva vegetale. in rest mananca numa ce cumpar special pt ea si ii mai dau carne de pui sau cate un pestisor(hamsii) da putin ca nu-i face bine pestele dezghetat(am citit ca afecteaza digestia si e bun numa ala proaspat)
- katami
- Platinum member
deadrose... si nu se face varza apa de la chestia aia uleioasa? la mine asa se intampla.
oricum.. nu strica chestia aia cu exteriorul.... dar ideal e sa si INGEREZE vitaminele alea. eu pur si simplu faceam ca la pisici si caini: o data pe sapt o scotea frumusel din apa, ii deschideam fortat boticul si turneam pe gat picaturile alea. era vizibil efectul f repede.
e f bun si calciul ala, mai si neutralizeaza acizii din apa (curata apa)
eu am avut si filtru de recirculare a apei, ca sa o pot schimba mai rar (cam o data pe sapt adica... aveam un acvariu mare)
ralluka, eu tin minte preturile vechi... oricum, ideea e ca sunt ieftine
- roxicutza
- Full member
- Inregistrat: 2007-08-13
eu i-am luat incalzitor nou, celalat mi se stricase..dar inca nu i l-am pus pt ca apa nu coboara sub 27 de grade. eu am vut vitaplus, sunt ok iar acum am vitakraft. ii dau o data p saptamana p carapace si cand avea si a mea perioade in care nu papa, ii puneam p cubuletele de inima de vita. Si da,are nevoie de lumina. eu de cand o am pe a mea are o lampita cu bec de 40. exista becuri speciala cu UV, dar arata ca niste neoane imense si habar nu am cum trebuie facut instalatia de iluminat. A mea nu papa vegetale...doar morcov dar rar..asta pt ac e inca mica..si am citit ca at cand sunt mici sunt carnivore. e innebunita dupa inima de viat si carne de pui fiarta. acum de ceva timp ii dau gammarus, turtle sticks si uneori trocoprim ca am vaz ca mai conttine si vit A si E. si in acvariu are filtru, o piatra si o plantuta.cred ca trebe schimbat cat de curand acvariul.. f frumos amenajat acvariul tau rallu:)
Ultima oara a fost editat de roxicutza (2008-07-23 10:36:47)
- norishorulalb
- Banat
multumesc. sa speram ca o sa si reziste pitica
- norishorulalb
- Banat
stiti cumva cam cat ar trebui sa manance zilnic? un cubuletz, jumate? un sfert?
- roxicutza
- Full member
- Inregistrat: 2007-08-13
si a mea cand era mai mica, la vreo cateva luni de cand am luat-o avea zile in care nu papa deloc .dar tot asa , era fff vioaie...cred ca aa si ele perioade.imi pare rau ca nu poti incerca treaba cu urcatul temperaturuii la apa.. carnita de piept de pui fiarta ai incercat sa ii dai sau inima de vita? la mine astea sunt 2 mancaruri p care le-ar manca oricand..
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|