homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cand incepe valoarea contraceptiva a anticonceptionalelor?

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Cand incepe valoarea contraceptiva a anticonceptionalelor?

#1 2008-07-22 17:56:09

asiroma
Membru
Inregistrat: 2008-07-22

Cand incepe valoarea contraceptiva a anticonceptionalelor?

Buna ziua.

Sunt la primul blister de anticonceptionale - care se va termina in urmatoarele 4 zile. Mi-au fost recomandate de o doamna doctor ginecolog pastilele anticonceptionale Karissa - cele cu fluturas smile. Precizarea ei clara a fost ca pastilele nu au valoare contraceptiva in prima luna in care le voi lua si ca sa fac o a doua vizita inainte sa incep al doilea blister.

Aceasta regula nu pare in concordonta cu ce am citit in posturile de pe forum. Are vreo legatura cu tipul pastilelor? Sau a fost un mod de a se asigura ca invat in prima luna sa le folosesc corect fara a exista vreun pericol sa uit sa iau vreo pastiluta?

Oricum, in timpul primei pauze de 7 zile, pe care urmeaza sa o iau saptamana viitoare, pot deja sa nu mai folosesc nici o alta forma de protectie pt a preveni o sarcina nedorita, am dreptate? as dori un sfat cu risc 0. smile

Multumesc wink

#2 2008-07-22 17:59:52

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: Cand incepe valoarea contraceptiva a anticonceptionalelor?

asiroma...d na ta doctor ti a spus o f mare tampeni...esti protejata si acum si in pauza (de fapt esti protejata de la primapastila deca ai inceput din prima zi de menstra) si nu e nevoie sa mergi la un control acum daca doar pt pilule mergi...la control mergi peste 6 luni...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-08-03 13:28:15

miriaam
New member
Inregistrat: 2008-08-03

Buna! Am si eu o intrebare! Tocmai am inceput prima folie de anticonceptionale Melleva 35 la sfatul medicului ginecolog in a 7-a zi de menstruatie dar ulterior am realizat ca ultima menstra mi-a venit cu 2 zile inainte fata de data pe care i-am spus-o medicului (deci am inceput folia in a 9-a zi). As dori sa stiu daca sunt protejata dupa cele 7 pastile inghitite sau trebuie sa folosesc o metoda contraceptiva suplimentara pana la urmatoarea folie! Multumesc antucipat! O zi buna!

#4 2008-08-03 13:29:36

crys_ty_na
Platinum member

esti protejata dupa primele 7 pastilute smile

#5 2008-08-03 13:30:13

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

trebuie sa te protejezi suplimentar doar pana inghiti 7 pastilute.

ar fi trebuit sa mergi la planning pt prescriere de antibebe, nu la ginecolog. si el ti-ar fi spus, probabil, sa incepi folia in prima zi de menstruatie, nu in a 7-a, si astfel erai protejata de la prima pastiluta.

Publicitate

loading...

#6 2008-08-03 13:30:27

miriaam
New member
Inregistrat: 2008-08-03

Multumesc mult! smile

#7 2008-08-03 13:31:56

crys_ty_na
Platinum member

cu placere smile

#8 2008-08-03 13:38:22

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

smile

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Cand incepe valoarea contraceptiva a anticonceptionalelor?

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.