homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Endometrioza-2

#20 2009-11-10 22:47:15

Shamaya
New member
Inregistrat: 2008-09-13
Site

Re: Endometrioza

tot asa un site cu detalii generale si simptome pentru cine mai are nevoie de informatii ...

http://www.medical-endometrioza.com/

#21 2011-09-12 15:22:27

Marina2388
Membru
Inregistrat: 2011-09-12

Am fost operata recent de un chist endometriozic si ma simt datoare sa impartasesc din experienta mea, din cauza multelor cautari pe care le-am facut in legatura cu endometrioza inainte de operatie.
Am avut o operatie clasica. Nu se stia de la inceput despre ce anume este vorba. In urma rezultatului histopatologic am fost diagnosticata cu endometrioza. Interventia a fost invaziva (am o taietura de 22 cm), dar pot sa spun ca m-am recuperat destul de repede. Pentru mine a fost a2a operatie, am mai avut un chist dermoid cu cativa ani inainte.
Dupa interventie am inceput un tratament cu Zoladex timp de 4 luni. Am facut deja 2 injectii si ma simt foarte bine. Efectele adverse pe care le-am resimtit sunt insomnia, bufeele de caldura si durere de cap (insa destul de rare). Am avut mari emotii in a urma acest tratament pentru reactiile adverse pe care le are Zoladex, insa in cazul meu, pana la a2a injectie nu le-am simtit. Nu am avut deloc stari de greata, depresii si nici nu m-am ingrasat (imi era teama de acest lucru). Intr-adevar parca am o pofta de mancare mai mare decat aveam inainte de operatie, insa incerc sa ma abtin.
Consider ca m-au ajutat si medicamentele pentru intarirea sistemului imunitar pe care le-am folosit, Septilin, ulei de catina incapsulat, miere de albine cu propolis.
Sper ca v-am fost de folos! Cu incredere in Dumnezeu putem trece peste orice incercare!

#22 2011-10-01 16:09:47

iulish
Full member
Inregistrat: 2008-02-25

Buna fetelor! Am si eu aceasta problema, chiar saptamana aceasta am fost operata laparoscopic de chist endometriozic. Ca tratament, doctorul mi-a recomandat fie sa fac un copil, fie sa iau anticonceptionale.Cum copil nu imi dorescpentru moment, am hotarat sa merg pe AC.  Eu am mai luat initial Desorelle pentru tratarea acneii cu care ma confrunt din adolescenta si atunci doctorul mi-a recomandat sa il iau pe acesta.  Uitandu-ma peste prospect, am observat ca este specificat pentru acest AC sa se acorde o atentie deosebita persoanelor care sufera de endometrioza...lucru care nu e specificat pe alte prospecte ale altor AC...ceea ce m-a bagat un pic in ceata, ceva imi spune ca nu acest AC este bun in tratare endometriozei...stie cineva de ce e contraindicat acest AC? sad

Relax, take it eeeaasyyy!

#23 2011-10-03 09:51:41

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

eu zic ca niciun AC nu e indicat daca ai endometrioza. AC ingroasa endometrul, deci ar avea acelasi efect asupra unui chist endometriozic.
tu insa ai fost operata, deci nu mai ai chistul. poate e un tratament preventiv acesta, nu stiu...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.