homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Vulvo-vaginita acuta-2

#20 2008-07-28 21:55:04

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: vulvo-vaginita acuta

Emma.28...
Actigelul singur, dublat de biotics, rezolva problema
antibioticele si alte creme o intretin

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#21 2008-07-30 10:12:14

Emma.28
Full member
Inregistrat: 2008-07-21

crys_ty_na a scris:

deci e vb de un punct...ca un cos? (te epilezi in zona aia?) din postul tau intelesesem ca simptomele sunt mai extinse...si stiu ca nu a fost post multiplu...de aceea nici nu ti am dat warn...am zis doar ca nu are rost sa discutam problema in 2 locuri...e mai greu de urmarit smile

Da, arata ca un cos alb, micut. Este langa clitoris - nu ma epilez acolo. Sunt ingrijorata sa nu se mareasca. Problema este ca voi pleca in concediu saptamana viitoare intr-o zona oarecum izolata unde nu am medic si nici farmacie.

Simptomele sunt mai extinse, intr-adevar: initial a aparut usturime la nivelul vaginului (datorita spalaturilor vaginale frecvente), ulterior s-a iritat vulva (parca are un strat de piele moarta pe ea), s-a umflat (in special in exterior, in partea dreapta, deasupra clitorisului) - nu e un abces, e o inflamatie, si a aparut acest cos micut, ca un punct de grasime.

Iau de o saptamana Zanocin cu Biotics (la Doxiciclina am renuntat - nu suporta stomacul meu atatea antibiotice), de 5 zile iau Prednison si aplic Elocom crema, dar nu am remarcat nicio ameliorare. Dimpotriva: simt intepaturi, furnicaturi, cateodata senzatie de usturime, iar astazi de dimineata am remarcat o secretie alba, vascoasa, pe care acum o saptamana nu o aveam. Pana alaltaieri am aplicat Actigel (5 zile). Oricum, de astazi renunt si la Zanocin (dupa cum a spus Doctoressa, antibioticele intretin problema). Daca mi-ar fi folosit Zanocinul as fi remarcat o ameliorare dupa 7 zile de tratament, nu?

Ce parere aveti? Daca secretia persista, as putea incerca cu iaurt in vagin dublat de Biotics? Sau e posibil sa mi se inflameze zona si mai tare? (din pacate am abuzat de medicamente si creme).

Va multumesc mult de tot fetelor. Sunteti minunate. Astept raspunsul vostru.

#22 2008-07-30 10:22:22

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

din pacate mi se pare ca e candida (exceptand acel mic cosulet de care nu stiu ce sa ti spun sincer)...uite cum facem...nu mai faci absolut nicio spalatura in vagin cu tot felul de minuni...daca e musai doar cu apa...de 2 ori pe zi (dimineata si seara) te speli extern cu ceai de musetelsi apoi aplici actigelul si continui cu biotics...iaurt nu prea are rost sa pui caci simptomele sunt prea agresive...

happy with him...inlove with him...puss

#23 2008-07-30 10:38:29

Emma.28
Full member

Eu ma gandeam sa nu mai aplic in vagin nimic cateva zile, sa vedem ce se intampla. Sunt sanse mari sa vina menstruatia in cateva zile. Poate e o reactie a organismului la atatea creme, ovule si spalaturi.

Am citit pe acest forum ca s-au inregistrat rezultate bune cu iaurt. Credeti ca s-ar inflama si mai tare zona genitala daca as pune iaurt peste cateva zile? Adica, iaurtul ar putea avea "reactii adverse" care sa inflameze locul si mai tare?

Multumesc mult de tot.

#24 2008-07-30 10:43:42

crys_ty_na
Platinum member

daca rezisti poti sa lasi cateva zile asa si eventual sa te speli doar extern cu ceai de musetel...amelioreaza cat de cat usturimile si inflamatia...iaurtul nu face mai rau...doar ca, cum am zis, s ar putea sa nu te ajute cu nimic...de obicei iaurtul e bun sa l pui la sfarsitul unui trat medicamentos cand simptomele au cam disparut...sau daca ai candida dar niciun simptom...

Publicitate

loading...

#25 2008-07-30 12:00:48

Emma.28
Full member

Multumesc mult de tot. Daca nu rezist, si nu apare menstruatia intre timp, aplic Actigel.

Am citit ca pentru inflamatii alergice (cred ca este ceea ce am eu) ar merge Hidrocortizon crema. As putea aplica in exteriorul vulvei (intre labiile mari si cele mici si deasupra clitorisului) Hidrocortizon? Ce parere aveti?

Multumesc mult de tot pentru rabdare si sfaturi, Crys_ty_na.

Oricum, eu consider ca tot ceea ce voi face (iaurt sau Actigel) reprezinta solutii pentru saptamana aceasta si urmatoarea. Dupa ce ma intorc din concediu intentionez sa merg la un ginecolog. Dar ma gandeam la hidrocortizon in cazul in care vulva nu revine la forma normala sau se inflameaza si mai tare. Ce parere aveti, Crys_ty_na?

Va multumesc mult de tot.

Ultima oara a fost editat de Emma.28 (2008-07-30 12:06:36)

#26 2008-07-30 12:06:49

crys_ty_na
Platinum member

mai bine te dai cu actigelul doar extern decat cu crema...mai ales ca nu sti sigur ce ai...

#27 2008-07-30 18:15:35

Emma.28
Full member

Multumesc mult de tot, Crys_ty_na!

#28 2008-07-30 20:20:21

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Emma.28....uite punctul meu de vedere(in caz ca conteaza)...
nu mai lua prednison nici zanocin si nu te mai da cu nici o crema...asta e prinul pas
al doilea pas e sa te apuci sa pui actigel sau iaurt(e la fel de bun doar ca mai ieftin) in vagin...pui seara, dimineata te speli cu apa chioara...in citeva zile se va ameliora vizibil
nu astepta sa treaca de la sine ca nu se va intimpla

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#29 2008-07-31 10:49:05

Emma.28
Full member

doctoressa a scris:

Emma.28....uite punctul meu de vedere(in caz ca conteaza)...
nu mai lua prednison nici zanocin si nu te mai da cu nici o crema...asta e prinul pas
al doilea pas e sa te apuci sa pui actigel sau iaurt(e la fel de bun doar ca mai ieftin) in vagin...pui seara, dimineata te speli cu apa chioara...in citeva zile se va ameliora vizibil
nu astepta sa treaca de la sine ca nu se va intimpla

Doctoressa, parerea dvs. conteaza extraordinar de mult pentru mine. Nu v-am cerut parerea in mod direct pentru ca am considerat ca sunteti extrem de ocupata. Dar daca ati alocat timp si v-ati gandit la problema mea, acest lucru ma bucura foarte mult.

Prednison, din pacate trebuie sa mai iau 2 zile (am o schema care trebuie respectata, altfel vor fi reactii adverse), dar de poimaine il opresc. Zanocin nu am mai luat.

Dupa ce aplic iaurtul (seara) dimineata ma spal cu apa in vagin? Sau doar in exterior?

Credeti ca iaurtul poate rezolva si problema vulvei inflamate in exterior, langa clitoris?

Cred ca am o iritatie urata, pentru ca de doua zile am o senzatie continua de a urina. Nu este foarte acuta, pot sa o controlez (medicul de familie spune ca nu e o infectie urinara, ci din pricina iritatiei - oricum, la cat Zanocin am luat, nu ar putea fi infectie oricum).

Mi-e teama sa nu se inflameze vulva si mai tare in exterior - de aceea ma gandeam la Hidrocortizon. Dar daca considerati ca este inutila aplicarea acestei creme, sau ca mi-ar putea face rau, nici nu se pune problema sa o aplic.

Astept raspunsul dvs. Va multumesc mult de tot pentru rabdare si sfaturile excelente.

Mi-e teama. De cateva ore simt o senzatie de mancarime in vagin si intepaturi usoare in exterior. Secretia nu este abundenta (inca). Sa fie Candida, chiar daca iau Biotics de 1 saptamana?

Ajutati-ma, Doctoressa, va rog.

Ultima oara a fost editat de Emma.28 (2008-07-31 14:24:14)

#30 2008-08-01 09:41:24

Emma.28
Full member

Cred ca v-am innebunit cu problemele mele. Acum a aparut ceva nou. Aseara a venit menstruatia - cateva picaturi numai. Doctoressa mi-a spus ca problema mea s-ar putea rezolva cu iaurt. Fiind numai cateva picaturi de sange, am aplicat iaurt cu seringa. Iaurtul era un pic mai rece decat temperatura camerei, dar nu foarte tare - nici nu l-am simtit in vagin. Problema este ca dupa iaurt nu mi-a mai curs sange. Practic s-a oprit menstruatia. Ce parere aveti, fetelor? Oare sa fi actionat iaurtul, chiar daca nu era foarte rece?

Sunt stresata ca nu mai curge sange. Problema este ca nu stiu cand va curge din nou. Asa ca trebuie sa port absorbant, iar iritatia de la vulva e si mai acuta cand am absorbant.

Astept parerile voastre. Multumesc.

#31 2008-08-02 01:56:05

crys_ty_na
Platinum member

va reincepe iar...stai linistita...si pui iaurt doar dupa ce se termina menstra...

#32 2008-08-11 10:16:37

Emma.28
Full member

Menstruatia a revenit, a trecut, iar de aseara am inceput sa aplic Actigel. Oare Actigelul va rezolva si problema vulvei inflamate in exterior (care este la fel de umflata de 3 saptamani)? Ce parere aveti?
Multumesc.

#33 2008-08-11 16:51:55

crys_ty_na
Platinum member

te dai cu umpic de gel si pe vulva...poate te ajuta...

#34 2008-08-19 10:37:32

Emma.28
Full member

Va obosesc din nou cu problemele mele, dar nu stiu ce sa mai fac. Am aplicat Actigel timp de cateva zile, dar nu m-am simtit mai bine. Dimpotriva, am inceput sa am mancarimi usoare la nivelul vulvei si o secretie mai abundenta, de culoare alba. M-am uitat in oglinda si am remarcat niste leziuni micute pe labiile mici. M-am gandit ca ar putea fi Candida. Din pacate nu am reusit sa ajung la medic sa repet analiza secretiei.

Am considerat ca Actigelul nu este suficient de puternic ca sa rezolve problema mea, si atunci aseara am luat Gynozol de 400 si Flucovim de 150.

Problema este ca dupa un ovul am o senzatie de arsura si usturime la nivelul vulvei. Am citit in prospectul de la Gynozol ca ar putea fi o reactie adversa. Nu stiu daca sa mai apli c si diseara Gynozol sau sa intrerup.

Daca opresc Gynozolul, ma spal in vagin? Dupa cat timp pot sa aplic iaurt?

Nu stiu ce sa fac. Ajutati-ma, va rog.

Ultima oara a fost editat de Emma.28 (2008-08-19 10:40:54)

#35 2008-08-19 10:42:37

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

emma in primul rand trebuie s aiti faci timp sa mergi la medic pt.o lama ti-ai dereglat flora asta e clar ai facut si o rectie alergica de la la atea ovule daca actigelul nu a dat rezultate incearca cu iaurt.eu nu as mai pune nici un ovul in vagin ma spal seara si mi-as pune iaurt.stiu ca e neplacut si eu am patit acelasi lucru ca si tine arsuri si usturimi ale vulvei si vaginului pt.ca am urmat un tratament indelungat cu ovule.pe mine iaurtul nu ma ajutat.acum imi pun actigel si imi e mai bine sa vedem ce se intampla mai departe smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#36 2008-08-19 10:49:35

Emma.28
Full member

Nu se intampla nimic daca am pus doar un ovul de Gynozol si apoi opresc tratamentul?

Ma spal seara, inainte sa aplic iaurt, sau dimineata dupa ce l-am aplicat seara?

Pot sa incep in seara asta cu iaurt?

Ultima oara a fost editat de Emma.28 (2008-08-19 10:50:54)

#37 2008-08-19 10:50:07

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

nu

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#38 2008-08-19 10:57:15

Emma.28
Full member

Evilpink... Cum sa procedez? Ma spal diseara, aplic iaurtul si ma spal dimineata din nou?

Cam cate zile sa aplic iaurt?

La cate zile dupa iaurt pot sa merg la medic sa repet lama?

Multumesc mult de tot.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.