homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dismenoree si / sau Endometrioza ...?

#1 2008-07-28 23:35:35

thanandar
Full member
Inregistrat: 2008-07-23

Dismenoree si / sau Endometrioza ...?

Buna fetelor.
Am o mare problema. Pe scurt :
prietena mea are dureri mari la fiecare menstruatie. Dar ca la ultima (care a inceput de cateva zile) nu a mai avut niciodata. Pur si simplu nu se poate misca din pat. In plus e super nervoasa si foarte irascibila.

Ea se plange mai tot timpul ca are o durere in zona pubiana, cam pe unde as localiza vezica. La urolog a fost si se pare ca nu are nimic la vezica. Are in schimb o rana pe col destul de mare (peste 50% din suprafata; cica ar avea-o din nastere) care trebuie cauterizata.
A facut si papanicolau si i-a iesit destul de bine, dar a rezultat ca ar fi vorba de o inflamatie.

Acum, din cate am cauta pe internet, si am sapat ceva... eu as trage concluzia ca poate fi vorba de o endometrioza. Nu stiu ce altceva ar putea sa o doara in halul acesta.

Intrebari :
- exista vreo sansa sa se depisteze endometrioza fara laparoscopie (adica fara sa se uite "inauntru")?
- daca e vorba de asa ceva se poate vindeca si fara interventie chirurgicala ?
- ar putea fi vorba de altceva ? Ce poate sa dea dureri asa de mari ? Stiu ca ranile de pe col nu prea dor...

Cu multumiri anticipate si cu scuze pt limbajul pe alocuri neacademic...

#2 2008-07-29 02:10:23

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: Dismenoree si / sau Endometrioza ...?

o ecografie i a fost facuta? ne spui te rog ce e scris exact in buletinul de pap...si ranile de col nu dor...deloc...in cel mai rau caz sangereaza...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-07-29 19:50:03

thanandar
Full member

Rezultat Pap :
SAtisfacator pentru evaluare
Modificari celulare reactive asociate cu : INFLAMATIA
Descriere citologica : Intens fond inflamator acut cu alterari celulare de natura inflamatorie; rare placarde de celule epiteliale pavimentoase in curs de maturare; flora microbiana polimorfa.
Concluzie : Frotiu de tip inflamator reparator.
Se recomanda repetarea dupa tratament antiinflamator.

Cat priveste ecografiile a facut vreo 3 :
- ecografie transvaginala ( de fapt vreo 2) si a iesit normal.
- urografie si iarasi nu a iesit nimic anormal
- ecografie abdomen inferior - nimic anormal.

Durerea i-a mai trecut doar cu Ketorol. No-spa nu a avut niciun efect
Ma gandeam la un moment dat sa nu fie vb de vreo apendicita, dar daca ar fi ar ceda durerea la ketorol ?
O alta observatie ar mai fi faptul menstruatia nu mai e chiar asa de abundenta...

Nu incerc sa obtin un diagnostic on-line, ci doar sa aflu o parere doua. Cu doctorii e mai greu sa comunici...

Multumesc inca o data

#4 2008-07-29 21:04:22

crys_ty_na
Platinum member

la ecografia transvaginala ar fi aparut macar o banuiala de endometrioza...desi diagnosticul se pune doar in urma unei laparoscopii...in ceea ce priveste apendicita nu ar durea o doar la menstra...spui oricum sa incerce stand intinsa si sa ridice usor piciorul drept...daca simte o usoara durere in piciorul drept si in sus atunci nu ar strica niste analize...si nu sunt prea lamurita cu inflamatia aia...sfatul meu e sa faca si o analiza de secretie...

#5 2008-07-29 21:18:04

thanandar
Full member

A facut si secretie vaginala. Rezultatul a fost cam asa :
Frecvente celule epiteliale superficiale. Rare celule epiteliale bazale.
Foarte frecvente leucocite PMN intacte. Flora bacteriana abundenta. Absent Candida Trichomonas Neisseria.

Am incercat si testul cu piciorul fara efect. Pana la urma nu cred ca e apendicita.
Dar ce altceva ar putea sa doara de nu te poti ridica din pat in afara de endometrioza ?

Testul cu laparoscopia e dureros ? Necesita internare ? Se face numai in spitale ?

Inca ceva : a facut si examen secretie vaginala si i-a scris : STREPTOCOC.

Merci inca o data

Ultima oara a fost editat de thanandar (2008-07-29 21:19:31)

Publicitate

loading...

#6 2008-07-29 22:23:04

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

ma indoiesc sincer ca are endometrioza..mai probabil o anexita...foarte bine ca i-a trecut la ketorol...la no-spa evident ca nu a trecut, nici nu avea cum, nu are spasme, e o inflamatie puternica in zona aia, de aici si durerea
cu colul...daca e leziune intinsa trebuie cauterizata...trebuie intii tratat streptococul insa...
laparoscopia se face doar cu internare, sub anestezie....e operatie practic

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2008-07-30 00:06:32

thanandar
Full member

Imi cer scuze ca insist, dar sint o fire curioasa...
Anexita este o inflamatie a uterului si/sau a ovarelor. Daca ar fi fost vorba de asa ceva nu s-ar fi vazut la ecografia transvaginala ? In plus, durerea cea mai intensa este in zona vezicii.
Oricum, are programare pt joi la ginecolog. Discutille de pe forum le gasesc foarte utile mai ales ca doctorii au tendinta sa te expedieze f repede si te trezesti ca ai plecat si nu ai aflat mai nimic (decat clasicul tratament cu ovule si tantum rosa)...

#8 2008-07-30 00:53:16

crys_ty_na
Platinum member

teoretic ar fi trebuit sa se vada...se poate vedea chiar si la cea abdominala...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.