homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Urgent va rog: as putea fi insarcinata?-2

#20 2008-07-31 20:26:22

Cat86
Full member
De la: Kiwi Land
Inregistrat: 2007-06-29

Re: Urgent va rog: as putea fi insarcinata?

bobita a scris:

erai protejata de pastila anterioara,eu asa zic,dar de azi protectie suplimentara,daca e vorba de antibiotic

Multumesc bobita!De protectie suplimentara stiam,dar nu stiam exact de treaba cu antibioticul dupa contact.

Nu beti apa!!!!Pestii fac sex in ea!

#21 2008-08-01 09:13:44

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

panseluta a scris:

Am luat 12, mai sunt 9. Sa mai iau una? "Indivizii" mai pot ramane vii cateva zile chiar daca de acum stam cuminti!  Daca le opresc acum ce ar trebui sa apara ovulatie sau menstruatie (probabil ultima nu?)???

Daca le opresti acum, o sa apara menstra. Mergi si vorbeste cu medicul care ti-a prescris anticonceptionalele.

Fericita mamica de Aida Maria!

#22 2008-08-01 09:51:32

panseluta
Full member
Inregistrat: 2008-03-28

Andreea, medicul de planning care mi le-a prescis cine stie pe unde mai este! Le iau de mult timp, iar ginecologii pe la care am mai fost si le-am spus de AC au dat din umeri si au spus sa le iau asa. In ultimele vizite o doctorita mi-a recomandat sa trec pe Yasmine, iar urmatoarea sa nu o fac in nici un caz!!!

Am mai luat una aseara, sa ma mai apropii de saptamana 3 si apoi am sa le las.

De plimbat nu prea vreau sa ma plimb prea mult, am si programari la stomato si ma tem sa nu reapara cistita aceea cumplita care pare ca nu a trecut de tot! Cred ca luni am sa fac o urocultura - prima data cam am facut cistita am incercat sa merg la medic - la urolog puteam sa ma programez dupa 2 saptamani, am ajuns la ginecolog care mi-a dat un tratament cu antibiotice dupa ureche (tot Ciprinol, care s-a dovedit a fi eficient) plus un tratament pentru candida fara lama, iar eu nu cred ca aveam (citind pe aici nu era nici un simptom). Apoi am facut eu urocultura si am mers la medicul de familie sa-mi scrie reteta de antibiotic.

Nu as mai deschide un topic pentru Cistita:
- oare la 5 zile de la intreruperea antibioticului va vi relevanta urocultura?
- in afara de ceaiuri diuretice ce as putea sa mai iau pana atunci? Inca nu ma simt prea bine, nu mai e dezastrul de la inceput, dar ma doare spatele si am o usoara senzatie de usturime!

Ultima oara a fost editat de panseluta (2008-08-01 09:52:50)

#23 2008-08-01 11:46:30

daniela-ioana
Full member
Inregistrat: 2008-04-25

urocultura tyrebuie facuta la cel putin 7 zile de la terminarea tratamentului cu antibiotice, altfel risti sa ai un rezultat negativ, chiar daca tu ai o infectie
si sa ceri si antibiograma pe langa urocultura aia, ca sa stii la ce fel de antibiotic raspunde infectia ta

in afara de ceaiuri diuretice poti sa te duci la farmacie si sa ceri urinal sau .... stiu farmacistele ce sa iti dea, no spa, nurofen....

multa sanatate

"You give me strenght cu carry on......."

#24 2008-08-01 15:10:07

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

mie dr mi-a recomandat sa repet urocultura la 14 zile de la intreruperea tratamentului

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

Publicitate

loading...

#25 2008-08-01 15:48:48

panseluta
Full member

Multumesc mult, deci mai stau cateva zile! Stiu ca da rezultat fals negativ daca e prea repede dar nu stiam cat! Mi-am luat ceaiuri si pastilute din plante si o tinctura de la plafar! La antibiotic nu ma mai arunc pana nu aflu daca are sau nu "ochi"!

#26 2008-08-01 15:52:47

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei

Panseluta ai grija cu stomatologul. Sa-i spui ca ai putea fi insarcinata. Nu e recomandat sa faci anestezie in sarcina.

Fericita mamica de Aida Maria!

#27 2008-08-01 17:03:47

panseluta
Full member

Stiu! Multumesc! Nu se mai apropie cu seringa aia de mine pana nu ma conving! Si asa o uram!!!

#28 2008-08-06 18:52:13

panseluta
Full member

Am oprit AC la pastiluta 14 din folie (am mai luat 2). Asta a fost sambata. De vreo 3 zile a aparut o idee de sangerare, dar doar o idee (secretie schimbata la culoare, cand rosie cand maronie). Si atat. la mine asta se intampla max. 1 zi inainte de menstra... mai vine dupa 3 zile? Poate fi legata si de cistita asta care inca simt ca ma sacaie (as face maine urocultura sa vad macar cum stau)?.
Luni si marti mi-a fost tare rau (ameteli si greata nu am putut manca nimic) dar nu cred sa aiba legatura (mai degraba nu mi-a priit ceva din meniu!).

#29 2008-08-06 19:34:50

camysh
Moderator

sangerarea aceea maronie e pt ca ai intrerupt anticonceptionalele. desi eu nu inteleg de ce le-ai oprit la mijlocul foliei? am pierdut ceva info pe drum?

#30 2008-08-06 19:40:20

panseluta
Full member

Pai din cauza contactului neprotejat dupa ce luasem antibiotic exista risc de sarcina, iar daca este eu vreau sa o tin nu sa o intrerup, deci am oprit orice medicament pana ma lamuresc daca am ramas sau nu insarcinata.

#31 2008-08-06 19:40:57

amiracurus
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-08-05

panseluta a scris:

Buna dimineata!
Pe scurt datele problemei:
- iau Marvelon de mult timp si nu am ramas insarcinata niciodata.
- duminica dimineata m-a "lovit" o cistita de ma urcam pe pereti (pe la 3 dimineata). La 8 am inceput sa iau antibiotic (Ciprinol 500 - avand in vedere ca in ultimii 2 ani am mai avut de 2 ori cistita si mi-a trecut cu acelasi tratament. La cum ma simteam era imposibil sa stau pana luni sa fac urocultua cum ar fi trebuit).
- desi stiu ca trebuie contact protejat 7 zile dupa antibiotic aseara am avut unul neprotejat (ne-a luat "valul"!!!).
- aseara am luat pastiluta nr. 12 de pe folie.

Intrabari:
Posibil sa raman insarcinata (am facut eu saplaturi imediat, dar nu ajuta asta cu mare lucru)? Am gasit pe net lucrarea asta http://www.pubmedcentral.nih.gov/articl … tid=106032 care mentioneaza in urma unui studiu clinic ca nu exista interactiuni intre Marvelon si Ciprofloxacina.
Daca totusi as putea fi insarcinata, sarcina poate fi afectata de antibioticele luate pana aseara (nu mai iau deloc de azi!)
Merita sa iau un contraceptiv de urgenta?

Multumesc anticipat!

Nu ai protectie cat iei antibiotic, daca ai terminat cu el, e ok...... ideea e ca si daca ramai insarcinata, trebuie sa intrerupi marvelonul, pt ca altfel, daca le iei in continuare, o sa iti provoace avort spontan....sad

Amira C.

#32 2008-08-06 19:42:58

panseluta
Full member

Asta am facut, l-am intrerupt de sambata (adica de vineri seara) si inca nimic in afara de o chestie maronie care nici macar nu pateaza tamponul!

#33 2008-08-06 19:44:04

camysh
Moderator

panseluta a scris:

Pai din cauza contactului neprotejat dupa ce luasem antibiotic exista risc de sarcina, iar daca este eu vreau sa o tin nu sa o intrerup, deci am oprit orice medicament pana ma lamuresc daca am ramas sau nu insarcinata.

am inteles smile
cat a trecut de la contactul cu risc? banuiesc ca nu au trecut inca 3 saptamani, nu?
poti face un test de sarcina la 3 saptamani de la contactul respectiv sau la 7 zile de intarziere a menstruatiei.
si... sa fie rezultatul pe care il doresti tu kram

#34 2008-08-06 19:53:52

panseluta
Full member

Cam ce ar insemna 7 zile de la intarziere? daca le-am lasat de 5 zile ar cam fi trebuit sa vina! Mai astept.....
Rezultatul. nici eu nu stiu, suntem in "cumpana", ne va ajuta Cineva sa luam decizia! Ar fi fost bine un pic mai incolo dar...

#35 2008-08-06 22:57:30

camysh
Moderator

pai in cazul tau, ar trebui sa astepti 3 saptamani sa faci testul. pentru ca nu stii cand ar trebui sa apara menstruatia...

#36 2008-08-07 10:28:53

panseluta
Full member

Buna dimineata! V-am ametit cu problemele mele, imi cer scuze!
Inca o intrebare: intre timp a aparut menstra. Cand ar trebui sa reincep AC? La 5 zile cu 7 zile protectie? Multumesc mult pentru toate raspunsurile date!

#37 2008-08-07 10:50:44

bobita
Hero member
De la: Craiova
Inregistrat: 2007-04-27

avand in vedere ca le-ai intrerupt,eu as lua din prima zi de menstra

mandra si fericita posesoare a unei  burtici cu ochi bebe Doamne ajuta!

#38 2008-08-07 10:58:24

panseluta
Full member

Si nu se opreste daca le iau acum? E destul de abundent, usor negricios. Nu ar trebui sa las "sa se curete"? Scuze daca am spus vreo prostie!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.