homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat Papanicolau ingrijorator-2

#20 2008-08-14 20:48:28

Joo
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-08-12

Re: Rezultat Papanicolau ingrijorator

sper sa fie asa. azi mi-am facut genotiparea la IDS, peste 10 zile primesc rezultatul..Ce-i drept medicul n-a zis nici da nici nu, insa cand a inceput sa imi vorbeasca de biopsie, taiere din col si etc...De asta m-am gandit la asta....Oricum mi-a enumerat toti pasii necesari pana la "taiere"

Multumesc

Are mami 2 papusele, Emma si Natalia hjarta hjarta

#21 2008-08-14 21:36:59

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

Da stiu...ca si eu am patit ceva de genul asta si tot la asta m-am gandit...dar daca iti va face conizatie nu inseamna ca e cancer...poate sa fie vorba de leziuni PRE canceroase...care pooot degenera la un mom. dat ...deci nu-ti face probleme, stiu ca e greu sa stai linistita dar se rezolva siiigur...indiferent

baby Dragos hjarta rugaciune

#22 2008-08-14 22:21:49

Joo
Full member

Intr-adevar e greu sa stai lin...e greu sa descoperi peste noapte asta..daca doctorului nu i s-ar fi parut colul meu urat, sau daca nu ar fi bagat in seama sangerarea probabil nu faceam colposcopia..papanicolaul e ok, clasa 2..deci as cam fi putut sa plec linistita acasa

#23 2008-08-15 08:54:42

Detzy
Insomniac member

cel mai important e ca se iau masuri din timp...incearca sa te linistesti si ia-le pe rand...stiu ca ai fi putut sa nu aflii dar important e ca stii si rezolvi puss

#24 2008-08-15 09:00:26

Joo
Full member

asta categoric....oricum parca sunt ceva mai linistita azi, am vazut ca din pacate sunt multe fete cu probl asemanatoare si probabil am inceput sa fac dif in HPV 16...18 si cancer

Mii de multumiri

PS: uitati si Papanicolaul meu:

Adecvarea Frotiurilor - satisfacataoare pt evaluare - subliniat Frecvente PMN
Anomalii Ale celulelor epiteliale - bifat
Infectii cu  - Bacterii
Modificari reactive asociate cu  - Inflamatia - Altele (aici nu prea inteleg ce e scris cu pixul "remenierea" hab n-am)
Celule pavimentoase - LSIL si HPV bifat
Pattern hormal impossibil de evaluat pt ca - Inflamatie

Clasa II iar carecomandari Pap+Colpo din 3 in 3 luni in ziele de 8 si 12

La colposcopie mi s-a parut ca l-am auzit pe dr vorbind de un carcinom....Acum am cautat termenul si am desoperit ce inseamna.....si cred ca imi amintesc si la ce se referea....parca mi-a aratat si mie.....

acum citeam dintr-un site urmatoarea fraza: "Suspectam o leziune canceroasa in cazul sangerarii la atingerea exocolului cu spatula."..eu am sangerat la papanicloau, la colposcopie, la genotipare..si fara ca doctorul sa faca vreo miscare prea brusca...

sorry pt insistenta...poate ca am primit deja unele raspunsuri insa mereu gasesc cate ceva sau pe cate cineva care imi pare ca are acceasi pribl ca mine sau acelasi rezultat..si iar sunt bulversata   sad

Ultima oara a fost editat de Joo (2008-08-15 23:19:27)

Publicitate

loading...

#25 2008-08-16 11:03:51

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Joo, stai linistita.
Daca era vorba de cancer, ar fi fost evident pt medic, se vede si cu ochiul liber ca acolo e o crestere anormala. De sangerat multa lume lume sangereaza cand se recolteaza pap, asa ca nu-ti face griji. La tine este probabil vorba despre o displazie ( leziune pre-canceroasa, intr-adevar, dar pana acolo mai e cale lunga...).
Dar eu nu inteleg pap-ul tau! Mi se pare extrem de ciudat! Cum sa ai LSIL si clasa II??? Sigur asa scrie?

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#26 2008-08-17 23:10:59

Joo
Full member

sigur asa e...in rubrica respectiva e bifat LSIL si HPV..
Clasa II..

#27 2008-08-18 07:05:40

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

se poate Rose sa ai clasa 2 si LSIL  nu este singurul caz de genul asta smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#28 2008-08-18 22:23:11

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Mi se pare f. ciudat...Din cat stiu clasa II este pt infectii si inflamatii cauzate de microorganisme, iar la LSIL+HPV ar fi trebuit sa fie ori "clasa III" ori "clasa II -III", in cel mai bun caz,daca celulele modificate sunt rare. Din cate stiu eu chiar si ASCUS este clasa II-III, asa ca mi se pare straniu ca LSIL sa fie clasa II...Dar in fine, probabil ca depinde de la laborator la laborator...Ce este aiurea, e ca daca faci testul la laboratoare diferite, nu poti sa faci comparatii si sa vezi evolutia in timp...

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#29 2008-08-18 22:38:27

Joo
Full member

nu stiu ce sa zic...si mie mi s-a parut ciudat ca afectiunea sa fie asa grava si totusu pap-ul relativ bun..adica clasa 2 dar asta scrie

#30 2008-08-19 00:15:53

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

l-sil = low grade intraepitelial lesion. iar prezenta hpv-ului nu apare la pap...poate doar indicii privind prezenta lui. chiar pe forum am mai vazut clasa 2 cu l-sil. mergi si mai recolteaza o data eventual in alta parte...vezi ce zice si medicul tau

mami de minuni hjarta

#31 2008-08-19 11:52:25

Joo
Full member

oricum astept rezultatul de la genotipare si biopsia urmand ca apoi sa merg si la alt medic sa vad dc coincid...orcicum nu imi mi fac sperante ca e ok....pan atunci ma incred in vb doctorului ca e stadiu 0 si se rezolva

#32 2008-08-19 12:09:28

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Rose a scris:

Mi se pare f. ciudat...Din cat stiu clasa II este pt infectii si inflamatii cauzate de microorganisme, iar la LSIL+HPV ar fi trebuit sa fie ori "clasa III" ori "clasa II -III", in cel mai bun caz,daca celulele modificate sunt rare. Din cate stiu eu chiar si ASCUS este clasa II-III, asa ca mi se pare straniu ca LSIL sa fie clasa II...Dar in fine, probabil ca depinde de la laborator la laborator...Ce este aiurea, e ca daca faci testul la laboratoare diferite, nu poti sa faci comparatii si sa vezi evolutia in timp...

asa am patit eu papanicolauri clasa e iar la colposcopie o zana mare de tesut modificata dar ti-am mai povestit asta smile

Joo o sa iasa bine biopsia o sa vezi la un papanicolau cu rezultatul tau nu are cum s anu iasa bine.si eu sunt in situatia ta mi-am facut o vaporizare cu laser ,biopsie smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#33 2008-08-19 15:23:14

Joo
Full member

multumesc pentru informatii smile
tie ce tulpini ti-au iesit la genotipare? mie mi-a spus doctorul ca e posibil, dupa cum arata colul sa fie vb de 16 si 18
mult mai dureaza rezultatele astea

PS: la ce medic ai fost? in caz de a nu stiu cata parere smile

eu am mai fost pana acum la 2, unul din ei mi-a spus din start ca este candida fara analize fara nimic, al 2-lea la fel ca sigur e candida ca ca papanicolaul "nu prea mi-a iesit, dar sigur pt ca te-ai spalat in ziua recoltarii"....e grea tare medicina pt. unii:D

Ultima oara a fost editat de Joo (2008-08-19 15:26:17)

#34 2009-01-11 21:06:53

ariciutza
Full member
Inregistrat: 2008-01-08

Joo, ce-ai facut cu genotiparea aia?Ai primit rezultatul?Spune-ne si noua cum iti mai este......Si inca ceva,,..la modul general....si mie mi-a iesit L-SIL la Papanicolau si m-am speriat ingrozitor si mi-am facut genotiparea HPV, care insa nu e a evidentiata prezenta niciunei tulpini HPV....Ma gandeam...asa "nebuna" cum sunt eu....desi am dat 3 mil jumate' pe analiza aia...este posibil sa nu fi iesit bine?Sai fie gresita?Am facut-o la Medlife.....stiu ca sunt paranoica....dar vad ca e ceva clar asociat cu HPV L-SIL'ul ala.....hm....??????Sau nu neaparat...?

Today, everything's OK!smile

#35 2009-01-12 09:46:26

Detzy
Insomniac member

nu neaparat aricicutza L-SIL este asociat cu HPV... si eu am facut genotiparea la medlife, eu am incredere in rezultat, cred ca este un laborator bun

#36 2009-01-12 19:03:29

ariciutza
Full member
Inregistrat: 2008-01-08

Of doamne...eu sunt kiar paranoica...recunosc....dar vreau sa scap de orice temeri..problema este ca eu am de f mult timp, adica de ceva ani buni simptome de candida, care tot revin, dispar, revin, dispar...Culmea, toate analizele facute la Medlife odata cu genotiparea aia HPV, au iesit in regula, scrie ca nu am nimic, ori e aberant sa iasa bine, cand e clar ca eu am ceva, din moment ce am modificari urate de secretie, usturimi, mancarimi, inflamatia vulvei etc....Nelamurirea este:recoltarea ptr HPV doare?Sau trebuie sa fie simtita?Ptr k la mine niciuna din recoltari, inclusiv aceasta pt HPV nici macar nu am simtit-o!!!!Am facut inainte un Pap, in alta parte, care m-a durut ingrozitor, nu stiu cu ce a recoltat femeia aia atunci, dar simteam efectiv cum ma zgarie pe col, freca de zici ca freca covorul cu o perie de sarma tanti..oricum am auzit ca tehnicile de recoltare pt Pap si HPV presupun acelasi lucru....Intr-un cuvant ma intrebam daca este posibil ca cine mi-a recoltat acum la Medlife sa nu fi recoltat ce trebuie si cum trebuie....pt k prea au iesit toate negative..nu zic k as vrea sa fie pozitive, Doamne fereste!!!Dar era si f tinerica fata, si extrem de grijulie,ii era si frica sa-mi bage valvele, ma gandesc din prea multa grija sa nu fi recoltat, mai ales pt HPV de unde trebuie!!!Sunt pusa pe ganduri pt v-am spus, toate au iesit in regula, or e clar ca ceva tot am!!!!sad(Deci, pe voi v-au durut recoltarile pt HPV si pt Pap???...

Ultima oara a fost editat de ariciutza (2009-01-12 19:05:44)

Today, everything's OK!smile

#37 2009-01-12 21:56:21

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nu nici pe mine nu m-au durut si am facut muuulte, si in multe locuri.
nu e normal sa te doara asa cum ai povestit tu

#38 2009-01-12 22:01:36

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Nici pe mine nu m-a durut niciodata cand am facut Pap.......nu inteleg de ce te-a durut pe tine atat de rau atunci     :f?rbryllad:

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.