homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Oare am procedat bine?

#1 2008-08-12 15:11:53

Ciolo
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-03-28

oare am procedat bine?

Buna, am tot citit mesaje de pe forum, dar nu ma simt prea in siguranta. Iau Marvelon28 de 8 luni si niciodata pana acum nu am fost asa aiurita cand venea vorba de inghitit pastilutza. Fiinca sunt in vacanta si mai plec din localitate am primit de la planning trei folii in iunie. Am inceput in 24 iulie o noua folie dar dupa ce am luat cam o saptamana pastilele din ea am plecat intr-o excursie si am luat din greseala o folie neinceputa cu mine.Am incercat eu sa calculez la a cata pastila ramasesem si am luat din folia neinceputa urmatoarele pastile. Cand m-am intors acasa am observat ca nu am calculat bine, dar m-am bazat pe faptul ca citisem mai demult pe forum ca marvelon sunt monofazice si nu conteaza ordinea in care sunt luate. adevarat, nu?  Asa ca acum am 2 foli din care am luat alternativ, pentru ca nu am mai reusit sa tin ordinea si le-am incurcat (am luat in fiecare zi o pastila la aceeasi ora).    Am gresit pana aici? 
     O alta problema a aparut aseara cand am vomat la 3ore jumatate dupa ce am luat pastila. M-am simtit rau in continuare si mi-a fost teama sa iau o alta pastila azi-noapte pentru ca nu eram sigura ca nu voi vomita din nou. Asa ca am luat-o abea dimineaza la ora 9, cand deja trecusera mai mult de 12 ore (in mod normal o iau la ora 20). Avand in vedere ca joi trebuie sa incep pauza, cat timp trebuie sa ma protejez suplimentar? 7 zile incepand de azi sau pe toata durata pauzei + pana inghit alte 7 pastile?

#2 2008-08-12 15:26:30

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: oare am procedat bine?

sunt monofazice, deci ai procedat bine
trebuie sa te protejezi pana ai 7 pastile inghitite, deci daca faci pauza joi si pe durata pauzei si primele pastile de pe folie
sau poti sa iei in continuare de pe o folie noua cate pastile iti trebuie ca sa faci 7 si dupa aceea esti protejata si poti face pauza...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.