homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Omagii... :(-56

#1046 2011-05-18 20:58:25

Julyyy
Full member
Inregistrat: 2010-09-20

Re: omagii... :(

condoleante wild sad

#1047 2011-05-20 17:27:43

Deliria
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2008-04-16

wild alantaieri s-au implinit 8 luni de cand a murit mama, e foarte greu si te inteleg trebuie doar sa te gandesti ca e intr-un loc mai bun si e langa tine mereu sad

All the flowers that you planted,mama
In the backyard.
All died when you went away.

#1048 2011-05-20 21:01:45

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Wild, imi pare sincer rau kram
Cu siguranta mama ta era foarte mandra de tine, si asa cum te stim, o vei face in continuare mandra.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#1049 2011-05-21 19:56:21

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

condoleante, wild supa
esti o fata puternica, o sa fie bine!

bebe V., soarele si luna

#1050 2011-05-25 03:43:37

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Multumesc. Stiu ca o sa fie bine... adica, sunt chiar ok...doar ca imi lipseste atat de mult. Adica, sunt atatea lucruri pe care le faceam impreuna si acum nu mai e aici, si cu tata lucrurile nu merg chiar roz... si imi amintesc cat de bine era totul pana acum 2 saptamani si efectiv imi vine sa ma dau cu capul de pereti de frustrare ca nu am putut face ceva sa impiedic asta.

Publicitate

loading...

#1051 2011-05-25 08:29:20

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

wild, nu aveai ce sa faci. Problemele mamai tale erau de natura medicala, nu a fost un accident pe care ai fi putut sa-l impiedici sa se intample. Numai Bunul Dumnezeu si medicii o puteau ajuta si au facut-o atat cat au putut. Vis-a-vis de tatal tau, eu cred ca este si el devastat de ceea ce s-a intamplat dar dupa ce o sa-si revina o sa vezi ca o sa fiti mai uniti ca niciodata pusspuss

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#1052 2011-05-25 12:42:45

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Aveam ce sa fac... puteam s-o duc la spital mai devreme, ca in cati ani a avut ea dureri abdominale... puteam s-o duc de n ori. Si nu am facut asta pentru ca nu vroia ea. Si cand am dus-o a fost prea tarziu. Iar tata... neah, n-are el nimic important. Si-a revenit din soc. Acum doar are pretentia ca eu sa o inlocuiesc pe mama si sa am grija de el, de casa, sa gatesc, sa spal,etc si sa ma ocup de scoala. Lucru care mi-e imposibil. In ritmul asta, numar zilele pana anul viitor ca sa zbor de aici.

#1053 2011-05-25 13:01:32

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

WildChild, un pic  offtopic  :
In primul rand stop blaming yourself! Nu e responsabilitatea ta sa ai grija de nimeni cu de-a sila, presupunem ca adultii stiu sau ar trebui sa stie sa-si poarte singuri de grija! "Treaba" ta, si asta o stii prea bine in adancul sufletului, era sa fii copil, sa aiba adultii grija de tine, sa-ti traiesti fiecare varsta la intensitatea ei, cu problemele si bucuriile ei. Asa ca incearca sa uiti de vina asta pe care ti-o asumi acum, nu-ti apartine.
Stiu ce ti-e cumplit de greu si mai stiu si ca acceptarea asta a mortii cuiva apropiat are multe etape, toate anevoioase, toate dureroase.... Si mai stiu si ca suntem tentati sa cautam vinovati pentru ca nu putem accepta ca asa a fost soarta/destinul/ce vrei tu... (cum vrei sa numesti o chestiune care scapa controlului nostru). Faptul ca putem da vina pe cineva ne confera o oarecare "stabilitate" sentimentala in tot vartejul asta, ne ancoreaza cumva de realitate si ne abate putin gandul de la durerea pe care o traim. Si ne incarcam astfel, fara sa ne dam seama, suplimentar cu suparare si regrete si poate chiar ura...
Mai stiu si ca de-aia il blamezi pe tatal tau acum. Ti se pare ca a uitat totul, ca a trecut deja peste suferinta, ca e omul care a fost intotdeauna. Gandeste-te insa ca omul ala se agata cu disperare de orice presupune "normalitate", ritual cunoscut, etc, ca sa nu clacheze, ca sa ramana oarecum ancorat in prezent de dragul tau. Imagineaza-ti cum ar fi daca ar urla, ar plange, s-ar da cu capul de pereti sau, dimpotriva, ar refuza sa se mai ridice din pat, sa se hraneasca, sa comunice... El incearca sa revina la o aparenta "normalitate" de dragul tau, al vostru si al micii familii pe care o constituiti voi doi!
Eu zic sa comunici cu el, orice, oricand (stiu ca suna a cliseu...). El iti intelege si durerea, si frustrarea, si neputinta, chiar daca tu nu admiti acum lucrul asta. Si sigur nu se asteapta sa tii tu toata casa, la fel cum sunt convinsa ca veti gasi un ajutor (o ruda, bunica, o vecina sau o femeie platita pentru asta) pentru ca tu sa-ti vezi de scoala in continuare.
Te rog insa ceva: nu lasa durerea pe care o simti acum sa te indeparteze de tatal tau si sa se transforme in ura... Nu e deloc greu ca un astfel de moment sa distruga definitiv o familie, ori voi aveti nevoie unul de celalalt...

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#1054 2011-05-25 13:25:44

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Dar nu a trecut peste moment.. nu am zis asta. Am spus doar ca a iesit din soc. Iar a incerca sa revii la normal nu inseamna sa consideri ca acum fii-ta are obligatia sa indeplineasca functia unei neveste. E o mare diferenta. I-am explicat foarte clar ca eu imi gatesc, imi spal si imi fac curat pentru mine iar el n-are decat sa faca acelasi lucru. Pentru ca asa cum el are serviciu, am si eu scoala, deci nu se pune problema ca ar avea vreunul din noi mai mult timp pentru asta. Personal nu ma intereseaza cat de ranit si cat de frustrat e el, pentru ca eu am propria mea durere si frustrare to deal with, iar eu oricum o sa traiesc multi ani peste el cu sentimentele astea,deci imi fac mai multe griji pentru mine. Ceea ce ma scoate din minti este ca daca nu o complaceam pe ea si o duceam la spital cand trebuia, tot rahatul asta putea fi evitat...    Cat despre rude care sa ajute... bunicii sunt morti toti, restul au si ei familii, femeie straina nu vreau sa aducem pentru ca nu are cine sa stea cu ea cand face curat si eu nu las casa asa, pe mana oricui. O sa fac eu curat in masura in care o sa pot si o sa il rog pe prietenul meu sa ma ajute. Problema rezolvata. Dar acum nu trec peste frustrarea aia a mea... nu e vorba ca ma simt vinovata, ca nu ma simt. Doar ma deranjeaza sa stiu ca se putea face ceva si nu s-a facut. Nu zic ca e vina mea, sau vina lui tata... de fapt, in principal era vina mamei ca refuza vehement orice control, dar e iritant sa stiu ca efectiv a fost o prostie care nu era neaparat nevoie sa se intample.

#1055 2011-05-25 13:27:19

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Subscriu, alinda, pana la ultimul cuvintel !

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#1056 2011-05-25 13:43:56

alinda
Diamond member

Wild, dincolo de faptul ca diverse regrete avem toata viata, ca din timp in timp revine in mintea noastra cate un "cum ar fi fost daca...", trebuie sa-ti dau dreptate, in principal a fost "vina" ei, daca putem vorbi aici de o vina. La fel de bine putea totul sa aiba o cu totul alta intorsatura, daca mergea din timp, sau dimpotriva.
In ceea ce priveste treburile casnice sigur exista variante, exact cum exista si atunci cand esti la casa ta, ai servici/scoala/facultate, etc. Puteti sa faceti curatenie impreuna intr-o dupa-amiaza, astfel incat sa ai week-end-ul liber. Spalatul rufelor nu mai e de mult timp o problema iar gatitul... asta da, iti consuma timp, e adevarat. Pe de alta parte sa stii ca puteti cauta prin anturajul parintilor tai o femeie de incredere care sa se ocupe de chestiile mai laborioase, eventual sa va gateasca, etc. Sigur ca nu poftesti prima straina in casa, prin recomandari insa gasesti o groaza de femei care se ocupa cu treburile astea.
Oricum, partea asta cu gospodaria mi se pare cea mai putin importanta, toata lumea se ocupa de casa si nu e nimic foarte complicat. Dar da, consuma timp si tu esti inca la varsta la care ar fi trebuit sa ai alte preocupari...
A, si apropo de ideea ta ca fiecare sa-si vada de ale lui (curatenie, spalat, etc), mi se pare ca asta nu e neaparat o solutie intr-o familie. Adica exista spatii comune care trebuie curatate (hol, baie, bucatarie), vesela e comuna, masina de spalat la fel. Ce sa faceti, sa va dati branci seara in fata aragazului - da-te mai incolo sa pun si oala mea pe foc - ? Sau sortezi hainele murdare si le pui numai pe ale tale in masina de spalat? Mie asta mi se pare viata de camin cumva, o viata pe care o duci vrand-nevrand alaturi de un strain, nu de un membru al familiei.

Ultima oara a fost editat de alinda (2011-05-25 13:49:34)

#1057 2011-05-25 14:13:38

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Ah, nu, nu chiar asa separat. Oricum curat in toata casa o sa fac eu pentru ca ma zgarie pe retina sa nu fie fiecare lucru cum vreau eu, dar de gatit, scuza-ma, nu o sa stau sa ii gatesc eu lui toata ziua ca lui ii e lene sa puna ceva pe foc (desi stie sa gateasca). Deci,imi asum niste responsabilitati dupa moartea mamei, dar vreau ca macar el sa nu se astepte sa fie totul ca inainte, cand el statea ca un printisor si mama ii facea totul, ca el e prea comod din fire. Mama, spre deosebire de mine, n-avea nimic altceva de facut, deci inteleg ca avea timpul necesar sa ii faca lui orice moft si asa mai departe, dar eu n-am. Daca fac mancare si fac mai multa, e poftit sa manance. Daca am timp ii gatesc ceva, dar deja sa imi arunce de ziua mea in sictir comentariul " tu ai treburi de facut in casa asta!" de parca as fi fost menajera aici... p*la mea, nu mi se pare ok.

#1058 2011-05-25 14:26:14

alinda
Diamond member

Wild, a fost invatat comod, ai dreptate, am totusi convingerea ca se va schimba vrand-nevrand. Va fi nevoit sa realizeze ca tu mergi la scoala, ai teme, ai de invatat, chestii pe care nu le poti pune in stand-by ca sa te ocupi de casa. Si atunci sigur se va stradui sa-si aduca si el aportul la treburile din casa.
Cu comentariul ala ai din nou dreptate. Ii caut insa si circumstante atenuante prin prisma momentelor pe care le traieste...
Tu ai incercat sa-i dai o replica la ce a zis?

#1059 2011-05-25 14:48:19

OmniaVincitAmor
Insomniac member

I-am spus ca este suficient ca se certa cu ea cand era in viata si ca ii facea zilnic reprosuri, i-am spus ca a fost de ajuns circul pe care l-a facut cu inmormantarea si faptul ca a trecut peste orice as fi avut eu de zis, si ca nu mai e cazul sa strice si singura zi din an care este 'a mea'. I-am spus nu o sa ramana casa asta de paragina cat timp o sa locuiesc eu in ea si ca asta ar trebui sa fie de ajuns pentru acum.

#1060 2011-05-25 14:56:33

alinda
Diamond member

Eu cred... sper ca treburile se vor indrepta intre voi. Pana acum ce relatie ai avut cu el?

#1061 2011-05-25 15:04:09

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Pai, greu de explicat... ma iubeste enorm de mult, stiu asta, dar are un fel foarte... dubios...de a o arata. El niciodata nu a incercat sa ma cunoasca, sa vada cum sunt ca persoana ; are incredere in mine si stie ca am un caracter puternic dar cam aici se opresc cunostintele lui. A considerat ca oferindu-mi un trai bun si facandu-mi mofturile isi achita datoria de tata. Astfel eu am ajuns best friends cu mama, care era interesata de orice faceam si orice spuneam si fiecare detaliu al personalitatii mele. Acum spune ca vrea ca eu sa pot discuta cu el cum discutam cu mama... dar nu pot. Pentru ca el nu e mama, el nu ma cunoaste cum ma cunostea ea ca sa inteleaga discutiile pe care le-as purta. Cu alte cuvinte, are intentii bune si ma iubeste mult, dar nu e interesat de mine ca persoana in adevaratul sens al cuvantului, scopul lui suprem fiind starea mea de bine si atat, pe principiul "nu trebuie sa stiu prea multe despre ea, conteaza doar sa stiu ca se simte bine"...

#1062 2011-05-25 15:20:25

alinda
Diamond member

Asta pe care o descrii tu e o relatie... hai sa-i zic standard, avand in vedere varsta parintilor tai. Adica na, dat fiind faptul ca ai povestit ca te-au avut mai tarziu, e clar ca sunt din generatia mai veche, mai "traditionalista". In generatiile alea tatii se apropiau mult mai greu de fete, nu aveau deschiderea de a discuta una-alta cu ele, pasau treburile "femeiesti" mamei dintr-o jena dictata de educatie, de anii respectivi.
Acum el trebuie sa invete sa te cunoasca practic. Va avea numeroase socuri, sunt sigura, va constata ca nu mai esti copil cum crede el... Dar indiferent de ce realtie ati avut pana acum, cu el oarecum exclus din relatia stransa dintre tine si mama ta, esti datoare sa-l lasi macar sa incerce sa se apropie de tine. Nu inseamna sa-i faci confidente de azi sau de maine, inseamna sa mai stai la o discutie cu el, sa-ti mai spui parerile despre una-alta, sa-l lasi sa vada cine esti tu cu adevarat...
Eu sunt convinsa ca el intelege ca s-a schimbat ceva in viata voastra si ca va trebui sa se schimbe si relatia voastra. Dar trebuie sa-i dati amandoi o sansa....

#1063 2011-05-25 15:25:10

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Eu o sa incerc. In limita in care pot. Vedem ce iese.

#1064 2011-05-25 15:27:42

alinda
Diamond member

Asta e si ideea, sa-i dai o sansa, sa-ti dai si tie o sansa astfel smile
Daca vrei si crezi ca ti-ar fi de ajutor in vreun fel, poti sa-mi scrii oricand mail.

Ultima oara a fost editat de alinda (2011-05-25 15:28:35)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.