Buna, sunt noua pe forum si as avea nevoie de ajutorul vostru. Am facut 2 teste Papa.
La primul test din 04.05.2008: celule superficiale +, celule intermediare ++, celule parabazale ++, celule bazale ++, metaplazie ++, granulocite ++, piocite ++, histiocite/macrofage ++, bacili Doderlein +, coci ++, Candida Albicans +, clasificare Papa C II, flora grad III, clasificare Munchen II, clasificare Bethesda- frotiu inflamator. La modificari patologice si diagnostic scrie urmatoarele: proces inflamator eroziv, spori de candida, coci normali, (nu inteleg scrisul pr...) macrofage, celule parabazale de metaplazie scuamoasa. Valoarea diagnosticata a frotiului: inflamatie marcata. Tratamentul pe care l-am urmat dupa primul test Papa a fost Flucovim 50 mg 1 tb/zi (si eu si partenerul), Flucovim 150 mg 1 tb/luna 4 luni la rand, Gynozol 1 ovul/seara, irigatii Tantum Rosa.
Al doilea test Papa l-am refacut in data de 06.08.2008.Acum am primit rezultatul si tratamentul prin posta, eu mergand la doctorita mea in alt judet si abia luni pot vb cu ea la tel. Pana atunci as vrea sa ma lamuriti voi daca puteti in privinta rezultatului de la al doilea test Papa. Celule superficiale +++, celule intermediare ++, celule parabazale (+), granulocite +++, piocite ++, histiocite/macrofage +, bacili Doderlein ++, coci ++, candida albicans +++, clasificare Papa CII, flora grad III, clasificare Munchen II, clasificare Bethesda- frotiu inflamator. Modificari patologice si diagnostic:frotiu inflamator, numerosi spori de candida, (acelasi cuvant pe care nu-l inteleg pr... sau fr...) macrofage, coci normali. Fara celule atipice (cred ca asa scrie, nu inteleg) in materialul prelevat si inflamatie marcata.
Tratamentul recomandat de doamna doctor este: Flucovim 50 mg 1 tb/zi (si eu si partenerul), Meclon crema si ovule.
La controlul ginecologic efectuat de dansa mi-a zis ca am displazie col uterin (foarte mica), retroversie uterina fixa cu deviatie uterina, parametroanexita ovariana stanga., dismenoree, ovar drept 22.8/21.2 mm cu un chist de 7.3/9.7 mm si ovarul stang 17.6/14.9 mm.Acum mi-a prescris si anticonceptionale Logest. Am mai urmat un tratament si pentru infectii urinare repetate: Cifran 250 mg, Uricol plicuri si Urovaxom (timp de 3 luni).
Stiu ca sunt cam mult informatii, dar as avea nevoie si de parerile voastre. Sper sa-mi treaca cat mai repede deoarece m-am saturat de atatea tratamente, mai ales ca vrem si un
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.