homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Buna tutror

#1 2008-08-22 22:52:26

carmen_pupy
New member
Inregistrat: 2007-08-24

buna tutror

salut tuturor. eu sunt noua pe aici, dar sper sa ma descurc.Am 22 de ani si sunt din Cj. Problema mea(grater sau mai degraba problemele mele) suna in felul urmator:
1. de vreo 5 ani nu reusesc nici cum sa scap de o prapadita de micoza, diagnosticata de medici (si cred ca am fost la mai toti de prin oras) cand candida, cand tricomnas. ideea e ca am incercat, cred,ca toate tratamentele descoperite pana azi tongue dar nici unul nu m-a ajutat mai cu nimik(am facut chiar si o cura de tratament de vreo 2 sapt la cab gine si dupa surpriza! zona se suprainfectase), mi s-a spus de la mai multi medici ca micoza are cauze endogene( si chiar de nu ar fi asa, am acelasi partener de 6 ani). Ceea ce ma deranjeaza cel mai tare la aceasta micoza e ca nu pot avea o viata sexuala normala, contactele sunt dureroase, iar dupa am niste usturimi de imi vine sa ma urc pe pereti...in rest miros, prurit sau alte cele nu am
2. iau anticonceptionale tot de 5 ani, care mi-au fost recomandate ca si tratament pt ca la un consult gine mi s-a spus ca am ovarele marite in volum si "ar trebui sa iau cam cel putin 5 ani" pt a se rezolva pb. de curand mi-au fost schimbate cu marvelon. sunt deja la a 4-a folie dar se pare ca nu mi se prea potrivesc( le-am primit de la plann dar fara nici o analiza de compatibilitate cu organismul meu): am inceput sa iau in greutate, am dureri de stomac, ma dor ochii
so.......daca inca nu ati adormit citind msg:D...intrebarile mele sunt:
1. ce m-ati putea sfatui in legatura cu prima pb, ce as mai putea sa incerc?si in caz ca ma hotarasc sa am un bebe, micoza asta ar fi daunatoare?
2. nu ar fi cazul sa intrerup aniconceptionalele? si ele intretin micoza? mi se par cam multi cei 5 ani de cand le iau...

#2 2008-08-22 22:53:34

persifona
Vizitator

Re: buna tutror

Cam favorizeaza candida anticonceptionalele.. despre restul o sa-ti raspunda fetele cu siguranta smile

#3 2008-08-22 23:01:54

carmen_pupy
New member

ms persifona

#4 2008-08-23 09:08:06

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

1. In primul rand nu am mai auzit pana acum un medic care sa recomande anticonceptionale pe o perioada atat de mare ... de 5 ani. Ce analize ai facut pentru micoza asta? O antifungigrama ar fi indicata, ca sa vezi la ce e sensibila. Partenerul tau sa facut si el tratament? Daca nu, inseamna ca de la el te reinfectezi. Si anticonceptionalele favorizeaza aparitia candidei, insa sunt si multi alti factori care duc la aparitia ei: dulciurile, glicemia mare, alimentatia nesanatoasa si dezordonata, un regim de viata neechilibrat, etc. Despre influenta asupra sarcinii, nu stiu ce sa zic. Iti va raspunde o fata care stie.

2. Pauza de anticonceptionale se recomanda numai atunci cand vrei sa ai un bebe sau cand ai anumite probleme de sanatate. Sfatul meu este sa faci inca o analiza de secretie (banuiesc ca ai mai facut pana acum) si o antifungigrama ca sa vezi la ce este sensibila ciuperca. Si tratamentul sa-l faci in functie de a doua analiza. Vezi ca si antibioticele duc la aparitia candidei. Si musai trebuie sa se trateze si partenerul, ca altfel te reinfectezi.

Fericita mamica de Aida Maria!

#5 2008-08-23 09:11:05

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

si eventual si o analiza sa vezi daca ai chlamidia intretine si ea candida smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Publicitate

loading...

#6 2008-08-23 11:56:26

Chick
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-03

Candida are ca simptome mancarimi si o scurgere mai vascoasa alb-galbuie?

#7 2008-08-23 15:11:05

princesss
Banat
De la: plaja
Inregistrat: 2008-08-11

carmen_pupy a scris:

salut tuturor. eu sunt noua pe aici, dar sper sa ma descurc.Am 22 de ani si sunt din Cj. Problema mea(grater sau mai degraba problemele mele) suna in felul urmator:
1. de vreo 5 ani nu reusesc nici cum sa scap de o prapadita de micoza, diagnosticata de medici (si cred ca am fost la mai toti de prin oras) cand candida, cand tricomnas. ideea e ca am incercat, cred,ca toate tratamentele descoperite pana azi tongue dar nici unul nu m-a ajutat mai cu nimik(am facut chiar si o cura de tratament de vreo 2 sapt la cab gine si dupa surpriza! zona se suprainfectase), mi s-a spus de la mai multi medici ca micoza are cauze endogene( si chiar de nu ar fi asa, am acelasi partener de 6 ani). Ceea ce ma deranjeaza cel mai tare la aceasta micoza e ca nu pot avea o viata sexuala normala, contactele sunt dureroase, iar dupa am niste usturimi de imi vine sa ma urc pe pereti...in rest miros, prurit sau alte cele nu am
2. iau anticonceptionale tot de 5 ani, care mi-au fost recomandate ca si tratament pt ca la un consult gine mi s-a spus ca am ovarele marite in volum si "ar trebui sa iau cam cel putin 5 ani" pt a se rezolva pb. de curand mi-au fost schimbate cu marvelon. sunt deja la a 4-a folie dar se pare ca nu mi se prea potrivesc( le-am primit de la plann dar fara nici o analiza de compatibilitate cu organismul meu): am inceput sa iau in greutate, am dureri de stomac, ma dor ochii
so.......daca inca nu ati adormit citind msg:D...intrebarile mele sunt:
1. ce m-ati putea sfatui in legatura cu prima pb, ce as mai putea sa incerc?si in caz ca ma hotarasc sa am un bebe, micoza asta ar fi daunatoare?
2. nu ar fi cazul sa intrerup aniconceptionalele? si ele intretin micoza? mi se par cam multi cei 5 ani de cand le iau...

nu tre'sa le intrerupi,ci sa le schimbi cu unele prescrise de un medic ginecolog,dupa ce'ti faci niste analize.
AC p kre le iei tre sa fie potrivite organismului tau cu atat mai mult cu cat ai si acea micoza

#8 2008-08-23 23:04:29

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

Chick a scris:

Candida are ca simptome mancarimi si o scurgere mai vascoasa alb-galbuie?

mancarimi si scurgere albicioasa.. cand e spre galben-verzui atunci poate sa fie si gardnerella...

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#9 2008-09-02 13:46:06

darkmelania
Sr. member
De la: iasi

salut.am si eu mari batai de cap cu o candidoza.acum un an fost diagnosticata cu ea si nu reusesc sa scap deloc de ea. am facut 3 tratamente nu am scapat de ea si nu vreau nici sa mai aud de mers din nou la medic.din cauza ca eu nu stau intr-un singur oras mi-am schimbat medicii de fiecare data si fiecare mi-a dat alt tratament.
singurul loc unde mi s-au facut niste analize la care sa se caute si la ce e sensibila candida mea a fot la o policlinica cu plata insa doctorita mi-a dat altceva, la care, citind buletinul de analize candida mea era rezistenta.respectiv ea este sensibila numai la ketocanozol si doctorita mi-a dat ceva cu cloramfenicol, nu mi-am mai permis sa ma intorc la ea. asa ca am mers la o policlinica de stat unde am fost tratata ca ... ultima vaca care are nesimtire sa-i ocupe timpul unei femei foarte ocupate.mai rau de atat nici nu a vrut sa asculte ce am sa-i zic in legatura cu candida mea asa ca si de data asta tratamentul avea sa fie destinat esecului.
acum nu stiu ce sa fac , nu vreau sa ma mai intorc la medic si sa o iau din nou de la capat si cu acelasi rezultat.
as cauta ceva care sa contina ketacanozol insa analizele acelea le-am facut acum vreo jumatate de an in urma si nu stiu daca mai este valabil acel rezultat.

nu vreau sa fiu citata!

m-as baga intr-o relatie serioasa , dar nu stiu in a cui.

#10 2008-09-02 14:54:31

tiffani
New member
Inregistrat: 2008-08-28

buna! in legatura cu candida....va spun din propria experienta ca nu este o problema grava...nici macar nu poate fi considerata o boala: de fapt este o ciuperca saprofita(adica benefica si care exista in mod normal in corpul uman). Se inmulteste si devine intr-un fel deranjanta din cauza unor factori cum sunt: alimentatia(exista si candida bucala), igiena necorespunzatoare, lenjerie tanga si din fibre sintetice, anticonceptionale...etc. Ca medicamente pentru ameliorarea ei pot fi: flucovim capsule, ovuele gynosten, mycosist, spalaturi cu bicarbonat de sodiu etc. Candida se manifesta printr-o secretie abundenta. Daca apar si mancarimi poate fi vorba de altceva, cum ar fi vulvovaginita..Candida nu afecteaza conceptia unui copil (mai mult, majoritatea femeilor insarcinat au o forma de candida pe parcursul sarcinii). Dar sfatul meu e sa nu disperati deoarece puteti sa va stricati flora vaginala cu prea multe spalaturi...cel mai bine incercati sa diminuati intr-o oarecare masura factorii care declansaza secretia abundenta (mai sus mntionati), dar nu incercati sa o inlaturati deoarece este normal ca aceasta ciuperca saprofita sa existe in vagin.

#11 2008-09-02 14:58:11

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

melania...e agresiva candidoza in cazul tau? caci daca nu e s ar putea rezolva problema cu iaurt si biotics...

happy with him...inlove with him...puss

#12 2008-09-02 15:10:06

tiffani
New member
Inregistrat: 2008-08-28

Infectie determinata de un gen de fungi frecvent intalniti in natura - genul Candida. Cea mai importanta specie pentru om este Candida albicans, intalnita in intestin, vagin, orofaringe, pe piele. Infectia cutanata se prezinta sub forma unei eruptii de mici pustule albicioase. Candidoza poate deveni severa la pacientii imunocompromisi, evoluand pana la infectii sistemice sau endocardita.

Candidoze superficiale (cutaneo-mucoase) - Acestea se pot prezenta sub trei aspecte cracteristice:
- Candidozele bucale se traduc cel mai des printr-un muguet: dupa o faza acuta in care limba si fata interna a obrajilor sunt de un rosu aprins, uscate si lucioase, apar depuneri albicioase cremoase, care se desprind daca sunt raclate cu apasatorul de limba si care pot innegri limba.
- Candidozele cutanate sunt localizate la nivelul plicilor corpului si sunt favorizate de macerare. Ele se traduc printr-un intertrigo, leziune care incepe din profunzimea plicii, care devine rosie, zemuinda si pruriginoasa, se intinde simetric de o parte si de alta a unui guleras albicios. Candidozele cutanate pot sa se dezvolte, de asemenea, la baza unghiilor, unde provoaca o turniola (panaritiu superficial), sau complica un eritem fesier al sugarului.
- Candidozefe genitale se traduc, la femeie, printr-o vulvovaginita cu pierderi albicioase, iar la barbat printr-o balanita cu aparitia unei secretii albe cremoase in santul situat intre gland si preput, mancarimi si scurgere uretrala frecventa.
Diagnosticarea candidozelor pielii si mucoaselor se bazeaza pe analizarea prelevatelor, cu examinare directa sau dupa cultivare. Infectia este tratata prin aplicarea de antifungice locale prescrise sub forma de creme, de pomezi, de solutii sau de ovule, in functie de localizare. Un tratament sistematic al partenerului se impune in caz de candidoza genitala.
Tratamentul cu antifungice generale este necesar in formele severe sau recidivante.

Candidoze profunde (sistemice) - Acestea sunt consecutive propagarii unei candidoze a pielii sau a mucoaselor care disemineaza pe cale sangvina sau plecand de la o perfuzie; se manifesta la subiectii imunodeprimati, la pacientii dotati cu corpuri straine definitive (proteza valvulara cardiaca, cateter intravenos) si la heroinomani. Ele pot sa atinga creierul (meningita, abces al creierului), ochiul (retinita septica, endoftalmie), inima (endocardita), plamanii, ficatul, splina, rinichii si caile urinare superioare. Candidoza orofaringeana are drept complicatie frecventa o atingere a esofagului cu disfagie (jena la deglutitie).
Diagnosticarea se face prin punerea in evidenta a levurilor prin examen direct si prin cultivarea pe mediul specific a prelevatelor, ceea ce permite identificarea speciilor. Examenul serologic (cautarea anticorpilor anti-Candida) se dovedeste adesea putin operant ca mijloc de diagnosticare.
Tratamentul face apel la antifungice pe cale locala sau generala.
Candida populeaza in mod normal vaginul dar si cavitatea bucala si tractul digestiv atat la femei cat si la barbati.......

#13 2008-09-02 16:16:05

darkmelania
Sr. member

nu stiu cat e de agresiva , dar a rezistat la 3 tratamente. am folosit ptr. spalaturi si bicarbonat si ceai de tei si o solutie cu iod si ceva ptr. igiena feminina -femigin b , un atiseptic care mie mi s-a parut ca a mai diminuat din secretie . toate astea le-am folosit in diverse combinatii in plus pe langa ovule.
cu iaurt n-am incercat inca.
am citit si eu despre candida cam tot ce era de citit si de asta m-am si lasat de luptat cu ea insa stiu ca se poate raspandi si poate produce dureri cand vine vorba de contacte sexuale.
iar de curand am facut un tratament cu antibiotice pt. o infectie si secretiile au devenit foarte mari cantitativ,in comparatie de cum era inainte.ma asteptam la asta dar parca nici chiar asa...

nu vreau sa fiu citata!

#14 2008-09-02 16:16:57

darkmelania
Sr. member

scuze, nu ceai de tei , numai la el imi sta gandul , ceai de musetel am folosit.

nu vreau sa fiu citata!

#15 2008-09-02 16:32:40

crys_ty_na
Platinum member

darkmelania ai warn pt ca nu ai editat...citeste te rog regulile...antimicotic nu ai luat in combinatie cu ovulele?

#16 2008-09-02 16:45:53

darkmelania
Sr. member

nop. altceva nu am mai luat, nu mi s-a prescris...

nu vreau sa fiu citata!

#17 2008-09-02 17:53:31

crys_ty_na
Platinum member

oky...am inteles...deci era incomplet tratamentul...pune iaurt 5 zile...in plus ia o pastila de flucovim 150...flucovimulil ia si partenerul si in plus tu mai iei o cutie de biotics...3 pe zi in timpul meselor...

#18 2008-09-02 18:15:54

darkmelania
Sr. member

iaurtul poate fi si de la danone sau trebuie sa fie natural?fucovimul luat din prima zi de cand ma apuc de iaurt?si cam cat timp trebuie sa stau intinsa pe pat cu iaurtul?iar dupa pot face spalaturi?

Ultima oara a fost editat de darkmelania (2008-09-02 18:29:04)

nu vreau sa fiu citata!

#19 2008-09-02 18:24:15

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

natural simplu afra fructe si alte chestii in el. il pui seara cu seringa de 5 ml intinsa si pui un protej slip ca va curge. e de preferat sa  il pui cand te culci ca sa ramai la orizontala. spalaturi nu e indicat
si flucovim da cand inecpi cu iaurtul

Ultima oara a fost editat de Alina Delia (2008-09-02 18:24:43)

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.