homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cateva probleme -anexita? partenerul unde merge la consult?

#1 2008-08-26 20:28:25

songe
New member
Inregistrat: 2008-08-26

cateva probleme -anexita? partenerul unde merge la consult?

buna fetelor!
am 21 de ani, si probabil ca o sa va mirati ca am scris asa de mult si o sa va ia somnul sover, daca da, cititi macar intrebarile de la final buga

totul a inceput cam acum 2 saptamani, cand, cu 4-5zile inainte d venirea ciclului menstrual, mi-au aparut scurgeri, foarte reduse,maronii. prima oara credeam ca mi-a venit mai repede din cauza ca in urma cu 2 zile suferisem o operatie (la picior, precizez, ca sa nu credeti ca are legatura cu pb genitale) si deci cumulasem ceva stres, oboseala, etc,.
cam in a 3 a zi de astfel de sangerare, am facut temeratura, si ma durea capul, si m-a tinut asa cu o stare de moleseala 2 zile.
apoi mi-a venit ciclul (rosu aprins, a durat 5 zile, ca d obicei) si nu a mai aparut nicio pata maro. dupa o saptamana, adica acum 2 zile, m-a apucat pe seara o senzatie ca trbuie sa urinez des, iar cand urinam, ma durea/ustura foarte rau. precizez ca eu sunt foarte rezistenta la dureri, nu obisnuiesc sa ma vait sm . dar de data asta..ma bucuram ca nu sunt baiat si ca nu fac pipi din picioare, pentru ca m-ar fi luat ameteala d la usturime. de vreo 3 ori cand am urinat, a curs la final si putin sange, dar asa mai diluat. dar am luat aspirina si fervex(ca si asa stranutasem d caeva ori si am zis ca sa iau pt raceala) si mia trecut. ieri nu am mai avut probleme la urinare si nici azi.
din ce am mai citit si p aici si pe alte siteu-uri toate simptomele astea (sangerarea maronie inainte de ciclu, durerile de cap- pe care le-am avut cam des astea 2 sapt, problemele ocazionale la urinare) ar fi semnul unei anexite. stiu ca trebuie sa merg la doctor (am programare pentru maine), dar pt ca amcitit ca d obicei anexita este o inflamatie cu nu maistiuce germeni/bacterii/etc trebuie sa faca si partenerul un tratament. trebuie sa precizez ca aproximativ acum o luna el a avut penisul putin infectat (nu mi-a aratat cum, nu am facut sex o sapt, pana i-a trecut, dar zicea ca e rosu si ca il jeneaza/doare putin ) .

intrebarea mea este, sa merg eu maine la doctor, sa vad ce imi zice, si apoi sa vad cu prietenul meu ce fac? nu exista cumva un doctor unde putem merge AMANDOI pt analize, controale? doar eu trebuie sa merg? barbatii la ce doctor trebuie sa mearga? intrebari prostesti probabil, dar chiar nu stiu.\, EI unde merg? precizez ca nu stam f bine cu banii si de asta as vrea sa merg/mergem  din start la un doctor mai bun, amndoi, chiar daca e mai scump, dar de multe ori mai scump inseamna mai  ieftin decat multi si ieftini, nuuuuu? cool.

smile

#2 2008-08-26 20:38:25

dymomo77
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-05-23

Re: cateva probleme -anexita? partenerul unde merge la consult?

Nu e neaparat anexita poate fi si cistita. Barbatii ar tb sa mearga la un androlog(specializare care in romania nu exista fiind omologul ginecologului), la un dermatovenerolog sau urolog. In general insa ginecologul iti da tratament si pt partener dc afectiunea de care suferi tu este transmisibila pe cale sexuala. Eu ata stiu, dc stiu fetele mai multe...

mami de bebe Dan Mihail -28.10.2009

#3 2008-08-26 20:43:41

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

hai ca incep cu inceputul tongue
menstruatia poate sa vina mai repede sau ma anormala din cauza unei operatii(eu si toate fetele cu care am fost in salon am patit la fel) nu stiu care e explicatia dar medicul mi-a zis ca asa se intampla

febra si sangerarile(daca n-au fost la inceput de la menstruatie) pot indica o anexita
acum anexita are multe cauze - de la unele boli cu trasmitere sexuala(bts), pana la o simpla expunere la frig
daca cauza e o bts trebuie si partenerul sa faca tratament ca sa nu o iei din nou
deci in primul rand ar trebui sa mergi la medic sa faci o analiza de secretie sa vezi daca ai ceva(mai ales ca prietenul tau a avut pb)
el nu prea are ce analize sa faca daca nu are secretie uretrala..eventual poti sa-l trimiti la dermatrolog sau urolog

urinatul des cu sage si usturime pot indica si o infectie urinara(cistita)..poate ar fi bine sa-ti faci si o analiza de urina

sanatate si te mai asteptam cu intrebari smile

Ultima oara a fost editat de lady in black (2008-08-26 20:44:45)

#4 2008-08-26 21:02:31

songe
New member
Inregistrat: 2008-08-26

mersi pt promptitudine. sunt totusi nelamurita cu baietii astia.... din moment ce si ei trebuie sa urmeze tratamentul antibiotic care ni se prescrie noua, inseamna ca trebuie sa existe o analiza ceva care sa arate cum a evoluat bacteria la ei. daca nu prelevare de secretie, ca inteleg ca la ei nu au de unde, macar anliza de sange. adica....ma gandesc...d eunde stii ca el s-a vindecat/a murit bacteria lui. mie imi reface analiza secretiei, dar la el cum stiu ca tratamentul a functionat? daca exista o analiza a sangelui, atunci oare care este ea, ca sigur nu e glicemia tongue  lol. (imi pun cam multe probleme, nu? rotfl )

smile

#5 2008-08-26 21:11:50

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

nu, e normal sa-ti pui intrebari
analize pt clamydia, sifilis de exemplu se pot face din sange. acum nu vreau sa te sperii sa-ti zic ca ai vreo bts dar daca tot va faceti analize faceti-le pe toate
si eu zic sa ai o discutie cu el despre trecutul lui sexual....obiectiv vorbind poti lua orice(repet, nu vreau sa te sperii)
daca el mai are iritatii, leziuni trimite-l la dermatolog

Ultima oara a fost editat de lady in black (2008-08-26 21:12:07)

Publicitate

loading...

#6 2012-03-03 13:13:33

crid
Full member
Inregistrat: 2012-01-03

daca am anumite simptome ale anexitei si merg la consult ginecologic pt a vedea care este problema,  indicat ar fi ca partenerul sa mearga si el pentru anumite analize tot la ginecolog? sau pur si simplu medicul meu prescrie si pt el tratament?

din ce am tot citit, am inteles ca dupa tratament ar trebui sa refac analizele, nu? pentru  a vedea raspunsul organismului..

Ultima oara a fost editat de crid (2012-03-03 13:14:24)

That which doesn't kill us makes us stronger!

#7 2012-03-03 15:36:03

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

partenerul poate sa faca la un laborator analiza de cultura din secretia uretrala + analiza de chlamydia + analiza de ureaplasma si mycoplasma.
analizele astea in primul rand tu ar trebui sa le faci, in cazul tau recoltandu-se din secretia vaginala. Si, daca iti iese vreuna pozitiva, ginecologul va da acelasi tratament pentru amandoi.
daca iti iese vreuna din bacteriile astea si primiti tratament cu antibiotic, da, va trebui sa refaci analizele ulterior sa vezi daca bacteria a disparut cu tratament. pentru ca se mai intampla sa nu cedeze la primul antibiotic.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-03-03 15:38:18)

#8 2012-03-03 15:48:03

crid
Full member

multumesc pentru sfaturi, jeannie.
Altcineva imi zicea ca ar putea fi doar o inflamatie pelviana si ca in cazul asta el nu mai e nevoit sa faca analize.acum sa vedem. ms

offtopic
Acum problema se pune daca doctora va considera ea "necesare"toate analizele astea in primul rand pentru mine....iar daca nu, sa ma duc eu cu sugestia..poate se uita urat si ma ia cu texte de genul...nu am eu habar mai bine decat ea, cu studii in domeniu

#9 2012-03-03 15:51:51

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

tu mergi intai la medic si vezi ce zice
eu sunt de parere nici sa nu exageram asa dinainte, m-a mai durut si pe mine burta si nu mi-am facut toate analizele astea si nici nu am trimis omul sa se caute de toate cele

#10 2012-03-03 15:59:02

jeannie
Addicted member

ah, eu m-am gandit ca-s niste dureri suparatoare. nustiu "inflamatia pelvina" oricum e data de o bacterie - sunt chestii banale, pe care le are multa lume, iar daca dau dureri de burta suparatoare si persistente poate merita tratate. nustiu
multi ginecologi prescriu antibiotice si fara aceste analize, ei au impresia ca ghicesc ce bacterie este spranceana (in conditiile in care chiar si daca stii exact care bacterie e, se poate sa dispara f greu cu un antibiotic anume de pe antibiograma bacteriei respective).

daca nu sunt atat de suparatoare durerile, e mai mare bataia de cap, intradevar, sa te apuci sa iti faci analize... hmm (dar personal nu sunt de acord cu luatul de antibiotice "dupa ureche", pentru ca mai mult rau fac yikes si se poate sa capeti rezistentza la ele - that's my point).

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-03-03 16:09:31)

#11 2012-03-03 16:28:09

crid
Full member

ms amandurora.
heimdall, chiar mi-au prins bine sfaturile tale linistitoare cumva puss
Pai nu iau antibiotice dupa ureche tocmai pt ca nu stiu ce este si nu as vrea sa le fac pe bacteriute si mai rezistente. am luat doar 1 2 nurofen cand simteam ca nu mai scad durerile in intensitate.

O sa astept pana cand pot merge la consult si sa vedem atunci ce si cum.
Weekend placut smile

#12 2012-03-04 01:59:41

jeannie
Addicted member

e scoasa din discutie existenta unui chist? s-ar vedea la ecografie. si astea pot da dureri/intepaturi.
nu am vrut sa te sperii; dupa cum am mai zis, bacteriile respective (de care ziceam) nu sunt ceva de speriat; doar ca, daca ele sunt cauza durerilor iar durerile sunt mari, merita investigat.
la ginecolog te va lamuri mai bine smile . multa bafta!

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-03-04 02:00:52)

#13 2012-03-04 21:02:41

crid
Full member

chisturi nu dar apar la echo cateva microchisturi date de o dereglare hormonala. tocmai de asta si iau anticonceptionale. sper sa nu fie vorba de o agravare a problemei de cand am inceput pastilele. abia peste vreo 2 sapt o sa pot merge la consult dar nu il mai aman. Sper sa fie totul bine si nimic grav.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.