homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Colpita nespecifica...ce inseamna?

#1 2008-08-28 10:15:27

AncaMaria
New member
Inregistrat: 2008-08-18

colpita nespecifica...ce inseamna?

buna..am fost la un consult ginecologic..doar consultatie caci tre sa astept sami vina/treaca ciclul ca sa fac si testul papanicolau si ecografie transvaginala...la finalul consultatiei mi-a dat o foaie iar la diagnostic scria colpita nespecifica si mia scris sa tin 6 zile tratament cu ovule polygynax..atat mia spus....mi-am luat azi ovulele si vreau sa ma apuc d ele...intrebari:
1.daca se nimereste a 6 zi d ovule cu prima zi de ciclu e vreo problema?
2.stiu ca in cele 6 zile de tratament nu e voie sa am contact sexual,dar ulterior nu va fi nevoie de protectie suplimentara nu?
3.ar fi ceva ingrijorator acest diagnostic?nici nu stiu ce inseamna..si eu deabia acasa mam desteptat de ce scrie pe hartie asta....
si inca ceva..stiu ca e hilar dar...ovulul doar il imping in vagin nu? ma cam ingrozesc cand ma gandesc ca se topeste in vagin si dimineata voi fi fleasca...cel putin asa am citit pe un site ca se intampla....deabia astept sa fac si testul si ecografia ca sa ma linistesc ...eu is mai panicoasa de fire si imi fac tot felul de scenarii rele in minte...multumesc

#2 2008-08-28 12:24:53

black_eyes123
New member
Inregistrat: 2008-08-10

Re: colpita nespecifica...ce inseamna?

1 eu una zic sa astepti sati treaca ciclul si apoi sati pui ovulele,macar stii ca vei putea termina tratamentul
2 partenerului ia dat cva tratament doctorului?daca nu ia dat atunci trebuie protectie
3 nu e nimic ingrijorator ,bucurate ca nu ai dureri(banuiesc ca nu ai dureri deoarece cred ca sciai de la inceput ca t doare cutare...)
4 ovulul sal bagi cat mai adanc se poate nuti fie frica ca nul vei simti noapte deloc.dupa proprie experienta....nu te faci fleasca ,parca ai o secretie mai abundenta,iti recomand sal pui chiar inainte sa te bagi in pat si sa t culci si sti pui un proslip.

#3 2008-08-28 12:36:37

AncaMaria
New member

in primul rand ms d raspuns...atunci voi astepta sa-mi treaca ciclul, fac testul papanicolau si apoi ma apuc d ovule..numai bine pana vine rezultatul la test fac si tratamentul si apoi ma duc la control...singura chestie e ca eu cam exageram cu igiena si ma spalam zilnic d prea multe ori si in interiorul vaginului...singurul "simptom" ar fi ca mi se pare mie ca e scurgerea cam abundenta si doar 2 zile parca a avut o alta culoare (un pic mai maronie)...partenerului nu ia prescris nimic si nici nu a zis medicul ca ar fi nevoie d protectie...tu te refereai la zilele dupa tratament ca trebuie sa folosim prezervativ..in ce scop...sa nu afecteze anticonceptionalele sau sa nu recidiveze problema ?

#4 2008-08-28 14:34:21

black_eyes123
New member
Inregistrat: 2008-08-10

trebuie spus doctorului ca ai partener si intrebal dc el nu tre sa ia cva medicamente.ma referam la perioada  dupa tratament deoarece si partenerul poate fi infectat  chiar dc nu are simptome deoarece poti primi iar de la el infectia dc nu va protejati cu prezervativ.spunei neaparat doctorului inainte d a incepe tratamentulca ai partener deoarece dc i da si lui tratament trebuie sa incepeti  deodata si mentionez ca fara raporturi sexuale  in timpul tratamentului, si fara alcool

#5 2008-08-28 14:50:00

AncaMaria
New member

inseamna ca nu ma apuc de tratament pana nu ma duc iar la control? eu i-am spus medicului ca am un partener si o viata sexuala f activa (caci stam impreuna si e greu sa rezistam tentatiei:D) dar doctorita nu a precizat nimic.. eu una nu suport prezervativul..de asta iau anticonceptionale..pe langa alte motive... si ma cam sperie+rusine ideea sa-i spun ca trebuie sa ia si el medicatie

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.