|
Nu esti logat.
Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgenPagini: 1 2
#1 2008-09-02 11:12:07
Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgenFetele, am de facut un articol despre casatoria in ziua de azi si modul in care este privita ea de societate. Poor is the man whose pleasure depends on another Offline #2 2008-09-02 11:20:55
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgenSincer o consider (deocamdata si complet subiectiv-influentata de "peripetiile ultime") ceva inutil.. Ultima oara a fost editat de tantosica (2008-09-02 11:22:21) Offline #3 2008-09-02 11:33:08
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgenar trebui sa adaugi si starea civila cred ca si asta e relevanta Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/ Offline #4 2008-09-02 11:44:21
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgenEu cred in institutia casatoriei, dar doar in casatoria in fata lui Dumnezeu. De cea in fata legii m-as putea lipsi. Insa pun foarte mare importanta pe casatoria religioasa. Fericita mamica de Aida Maria! Offline #5 2008-09-02 11:55:24
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgeneu o consider inca o institutie dar destul de complicata. adica in ziua de azi nu mai e asa de usor cum era odata. pt a te casatori ai nevoie de bani, de o casa/apartament sau cel putin de o familie in spate. multi tineri fug de casatorie poate si din cauza asta. dar si din cauza ca societatea de azi nu-ti mai ofera posibiltatile necesare, financiare dar si sentimentale Have you ever thrown a fist full of glitter in the air?... Offline Publicitateloading...
#6 2008-09-02 11:58:50
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgenun cuplu poate face absolut orice ca are sau acte.... asa ca de multe ori casatoria cred eu ca vine ca un must datorita varstei ("- cum, ai ajuns la anii astia si inca esti nemaritata???") sau dorintei de a avea copii... cand "da" mai bine sa se intample asta intr-un cadru legal, familial. Gimme my summer back! Ready? Steady... Go! Offline #7 2008-09-02 12:02:44
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgennu e demodataaa!!! eu cred in ea...si nu mi se pare nici o simpla hartie cea de la casatoria civila si nici lipsita de importanta casatoria religioasa My Tears Dry On Their Own Offline #8 2008-09-02 12:08:26
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgenin primul rand se greseste inca de la a numi casatoria o insistutie. casatoria se bazeaza pe iubire. daca o denumesti institutie deja te gandesti la o corvoada birocratica, la ceva bazat pe legi facute de oameni, o cladire de piatra...casatoria este unirea a 2 oameni in fata lui Dumnezeu. si da, cred in ea! casatoria aduce armonie, lumina, pace si caldura unui cuplu. sintagma "pe noi nu ne face o hartie" nici nu ar trebui sa aiba loc in vocabularul nostru...ea vine tot din faptul ca privim casatoria ca pe o institutie. de ce lumea vede numai partea exterioara, hartia, cladirea, si nu "da"-ul din suflet? ceea ce urmeaza pe mine nu m-a schimbat decat in bine. nici nu imi amintesc cum era sa nu fiu casatorita...imi place sentimentul de apartenenta. acum totul se imparte la 2 cu adevarat - si griji si bucurii. ma simt cu adevarat binecuvintata! mami de minuni Offline #9 2008-09-02 12:11:56
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgenEu cred in casatorie...dar nu neaparat in institutia ei, in ce reprezinta ea in fata oamenilor si in hartia semnata la starea civila. Cred in casatorie ca stare de spirit, comuniune intre un barbat si o femeie. Cred in casatoria in fata lui Dumnezeu. Si cred ca tocmai pentru ca acea hartie nu inseamna atat de mult pentru cei doi, dar inseamna pentru ceilalti, trebuie sa o semnezi, astfel iti declari dragostea in fata tuturor, declari in fata tuturor ca iti asumi responsabilitatea pentru faptele si deciziile tale. De aceea nu-i inteleg pe cei care spun ca nu le trebuie "hartia", ca ei se iubesc si asa. Tocmai daca nu inseamna nimic ce te costa sa o faci? E semn de rebeliune fata de cutumele si constrangerile societatii? Sau e semn de indecizie si de frica de asumare a relatiei? Si mie mi-a fost foarte frica de aceasta decizie, insa nu am ajuns sa o regret. Simt ca m-am maturizat de atunci, ca iau lucrurile mult mai in serios. Usor nu e si implica multe responsabilitati. "Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă." Thé à la menthe Offline #10 2008-09-02 12:22:05
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgenCasatoriei nu i se mai da asa o mare importanta ca in trecut. Asta e clar. Totusi , eu o inteleg ca pe un juramant facut persoanei iubite, un juramant de iubire ,care ar trebui sa fie pentru totdeauna . Parerile sunt impartite, unii zic ca nu le trebuie o bucata de hartie ca sa le aminteasca cat de mult se iubesc, altii nu concep a vietui impreuna fara aceasta " hartie" . Ultima oara a fost editat de alinuutza_81_23_11 (2008-09-02 12:22:33) Earth rotation is created by penguins running in circles around the south pole.Prove me wrong... Offline #11 2008-09-02 12:28:29
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgenMultumesc mult fetele pentru mesaje....am sa trec la o mica finisare, sa fac si articolul propriu-zis....si evident, am sa revin cu linkul de rigoare Poor is the man whose pleasure depends on another Offline #12 2008-09-02 12:35:56
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgenCristina 32 Informatician (casatorita ) N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor." Eu le am pe toate trei... Offline #13 2008-09-02 12:37:18
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgen
tocmai ma gandeam sa scriu ca or sa fie logice si raspunsurile viitoare: ca cei casatoriti vor zice ca e utila Offline #14 2008-09-02 12:39:40
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgene parerea mea sincera...de om trecut prin de toate dom'le N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor." Eu le am pe toate trei... Offline #15 2008-09-02 12:42:05
Offline #16 2008-09-02 13:06:00
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgene utila atunci cand se doreste sa fie intemeiata o familie, adica apare si un bebe in rest cuplul poate sa fie bine mersi si fara acte http://d3adros3.myminicity.com/ La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!" Offline #17 2008-09-02 14:54:52
Gimme my summer back! Ready? Steady... Go! Offline #18 2008-09-02 14:57:53
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgenbuey dar nu mai radeti ca va tund...deci sincer ca asa gandesc.... N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor." Eu le am pe toate trei... Offline #19 2008-09-02 15:00:13
Re: Pareri pro si contra Casatoria..o institutie demodata? Destul de urgeneu sunt pt....casatorie, cred ca mai mult e pt psihicul celor doi , reprezinta ceva acolo in mintea lor! Offline
Pagini: 1 2
© Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|