homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

8 zile de intarziere a ciclului-2

#20 2008-09-30 10:43:08

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

Re: 8 zile de intarziere a ciclului

sanatate kram

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

#21 2008-10-09 13:08:54

puyut
New member
Inregistrat: 2008-09-23

Buna. Azi la 17.00 ma duc la doctor, sper sa fiu sanatoasa, sa nu am vreun chist sau vreo anexita ceva. Nu stiu de ce, dar desi am fost de f multe ori la medic pana acum, e fiecare data merg cu emotii, sa nu cumva sa-mi spuna ca e ceva in neregula. Dar nu cred ca am ceva, pt ca ma simt extraordinar de bine si psihic si fizic. E doar un control de rutina dar totusi trebuie sa-l fac ca sa fiu eu perfect linistita.  smile

Invatati de la stanci sa sperati
De la cer sa luminati
De la nor sa credeti in zbor
De la ploaie sa turnati peste altii dragoste si impacare...

#22 2008-10-09 13:17:09

Alina Delia
Addicted member

Bafta si asteptam vesti!

#23 2008-10-10 08:58:17

puyut
New member

Neatza. Am fost la control, mi-a facut si ecografie. Sunt bine, nu am nici o urma de chist, uterul arata f bine mi-a spus, nici nu se vede vreo urma a cervicitei pe care am avut-o candva, cauterizata. Dar ovarul meu este cam micut si a spus ca nu vede vreun semn ca ar fi fertil, nici un folicul pe el. M-a cam suparat, sincer nu stiu daca a mai merg la el a doua oara...eu m-am dus la un control si el mi-a pus diagnostic prezumtiv sterilitate primara.......nu inteleg, am oprit pastilutele acum 8 luni si nu pot spune ca in timpul asta am inercat asiduu sa facem un bebe. Am lasat totul la voia intamplarii, pot spune chiar ca in perioadele de ovulatie (pe care le simt f puternic, prin dureri) am stat cuminti pt ca ma durea prea tare... Eu sunt optimista de felul meu dar doctorul asta m-a cam suparat. A zis ca de azi sa incep sa fac teste de ovulatie zilnic ca sa vada daca ovulez, sa-mi faca ceva sa verific permeabilitatea trompei si neaparat o spermograma sotului meu. Am innebunit cand l-am auzit. Nu inteleg....stiam ca daca incerci un an si nu reusesti se incep toate manevrele astea. Eu chiar nu vreau sa fac dragoste programat...si mi-e f teama ca o sa ne strice relatia. Si nimic nu e mai important pt mine decat relatia noastra, nici macar un bebe. Am auzit de la alte fete cum s-au chinuit sa ramana insarcinate si mi se pare ingrozitor, m-au cam speriat. Nu vreau sa-mi chinui sotul si nu vreau sa ma chinui eu....Mi-au ajuns ani de zile de mers la doctori aproape saptamanal. El a fost bucuros, a zis ca face spermograma, face orice, ca nu e nimic rau in asta, poate e cazul ca pt unele lucruri sa muncesti putin ca sa le obtii, asa a zis. Dar eu cand am vazut pe trimiterea la analize de sange diagnostic prezumtiv sterilitate primara am innebunit. Am plans 3 ore aseara non-stop. Mi-e foarte frica...ma sperie si mai bine nu mai mergeam la medic deloc. Nu stiu ce sa fac...sunt cam confuza in mom asta. E ca si cand cosmarele mele s-ar adeveri....si nu cred ca suport asta.  De cand am avut operatia stau cu o teama dar totusi am incercat mereu sa o combat si am sperat ca nu o sa am pb in a ramane insarcinata.
Nu stiu daca sa incep sa fac testele de ovulatie si toate demersurile propuse de medic sau sa renunt la toate si sa facem dragoste ca nebunii si atat, fara sa ne gandim ca vrem sa concepem un bebe. Daca e vreun medic pe forum...si imi poate raspunde in vreun fel...
Sotul meu mi-a spus ca nu ma iubeste oricum, si cu bebe si fara bebe si ca nu in asta sta fericirea noastra in viata, ci in iubirea noastra cea mare. Nu pot sa inteleg cum din atata iubire ....nu se poate naste un ingeras... Altii se nasc din rautate, violenta, neglijenta....Totusi eu cred in iubirea noastra...el e ingerasul meu bun si eu al lui si din asta nu poate iesi decat bine.

De la cer sa luminati

#24 2008-10-10 10:16:03

Alina Delia
Addicted member

snanatate si incredere in Dumnezeu in contionuare..doar El poate decide....!!!!!
nu et ingrijora au fost atataea cazuri...daca vrei mai poti consulkta parerea altui medic
eu una as face-o sincer

Publicitate

loading...

#25 2008-10-10 10:24:17

puyut
New member

Nu stiu ce sa fac, ideea e ca nu pot sa accept faptul ca e posibil sa am probleme de fertilitate. Nu vreau, pur si simplu.  Eu chiar cred ca suntem super ok, momentan ma si simt foarte bine fizic... si psihic...ma simteam foarte bine pana sa merg la medic.
Adica...suntem tineri, abia ne-am casatorit, ne-am luat o casutza, toate merg frumos si bine, chiar daca suntem stresati la serviciu, iubirea regleaza tot. Nu am fost niciodata bolnaviciosi, am facut foarte mult sport amandoi de cand ne stim. Ne iubim enorm si ne intelegem superb. Si asta e foarte important. Nu vreau si nu pot sa cred ca e ceva in neregula.
Daca ar putea doctoressa sa-mi dea un sfat...as aprecia mult.

Ultima oara a fost editat de puyut (2008-10-10 10:25:43)

De la cer sa luminati

#26 2008-10-10 10:25:59

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

puyut a scris:

Neatza. Am fost la control, mi-a facut si ecografie. Sunt bine, nu am nici o urma de chist, uterul arata f bine mi-a spus, nici nu se vede vreo urma a cervicitei pe care am avut-o candva, cauterizata. Dar ovarul meu este cam micut si a spus ca nu vede vreun semn ca ar fi fertil, nici un folicul pe el. M-a cam suparat, sincer nu stiu daca a mai merg la el a doua oara...eu m-am dus la un control si el mi-a pus diagnostic prezumtiv sterilitate primara.......nu inteleg, am oprit pastilutele acum 8 luni si nu pot spune ca in timpul asta am inercat asiduu sa facem un bebe. Am lasat totul la voia intamplarii, pot spune chiar ca in perioadele de ovulatie (pe care le simt f puternic, prin dureri) am stat cuminti pt ca ma durea prea tare... Eu sunt optimista de felul meu dar doctorul asta m-a cam suparat. A zis ca de azi sa incep sa fac teste de ovulatie zilnic ca sa vada daca ovulez, sa-mi faca ceva sa verific permeabilitatea trompei si neaparat o spermograma sotului meu. Am innebunit cand l-am auzit. Nu inteleg....stiam ca daca incerci un an si nu reusesti se incep toate manevrele astea. Eu chiar nu vreau sa fac dragoste programat...si mi-e f teama ca o sa ne strice relatia. Si nimic nu e mai important pt mine decat relatia noastra, nici macar un bebe. Am auzit de la alte fete cum s-au chinuit sa ramana insarcinate si mi se pare ingrozitor, m-au cam speriat. Nu vreau sa-mi chinui sotul si nu vreau sa ma chinui eu....Mi-au ajuns ani de zile de mers la doctori aproape saptamanal. El a fost bucuros, a zis ca face spermograma, face orice, ca nu e nimic rau in asta, poate e cazul ca pt unele lucruri sa muncesti putin ca sa le obtii, asa a zis. Dar eu cand am vazut pe trimiterea la analize de sange diagnostic prezumtiv sterilitate primara am innebunit. Am plans 3 ore aseara non-stop. Mi-e foarte frica...ma sperie si mai bine nu mai mergeam la medic deloc. Nu stiu ce sa fac...sunt cam confuza in mom asta. E ca si cand cosmarele mele s-ar adeveri....si nu cred ca suport asta.  De cand am avut operatia stau cu o teama dar totusi am incercat mereu sa o combat si am sperat ca nu o sa am pb in a ramane insarcinata.
Nu stiu daca sa incep sa fac testele de ovulatie si toate demersurile propuse de medic sau sa renunt la toate si sa facem dragoste ca nebunii si atat, fara sa ne gandim ca vrem sa concepem un bebe. Daca e vreun medic pe forum...si imi poate raspunde in vreun fel...
Sotul meu mi-a spus ca nu ma iubeste oricum, si cu bebe si fara bebe si ca nu in asta sta fericirea noastra in viata, ci in iubirea noastra cea mare. Nu pot sa inteleg cum din atata iubire ....nu se poate naste un ingeras... Altii se nasc din rautate, violenta, neglijenta....Totusi eu cred in iubirea noastra...el e ingerasul meu bun si eu al lui si din asta nu poate iesi decat bine.

sanatate si ganduri bune asa cum ai de fapt. atit pentru tine cat si pentru sotul tau. si luptati pentru ce conteaza pentru voi mai mult, relatia si iubirea dintre voi. Pe langa asta, nu strica parerea altui medic, dar, cum spuneai, cea mai imp e relatia, compatibilitatea si faptul ca amindoi formati un tot.
bafta multa  kram

Ultima oara a fost editat de carra_verona (2008-10-10 10:27:05)

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#27 2008-10-10 10:29:02

Alina Delia
Addicted member

puyut a scris:

Nu stiu ce sa fac, ideea e ca nu pot sa accept faptul ca e posibil sa am probleme de fertilitate. Nu vreau, pur si simplu.  Eu chiar cred ca suntem super ok, momentan ma si simt foarte bine fizic... si psihic...ma simteam foarte bine pana sa merg la medic.
Adica...suntem tineri, abia ne-am casatorit, ne-am luat o casutza, toate merg frumos si bine, chiar daca suntem stresati la serviciu, iubirea regleaza tot. Nu am fost niciodata bolnaviciosi, am facut foarte mult sport amandoi de cand ne stim. Ne iubim enorm si ne intelegem superb. Si asta e foarte important. Nu vreau si nu pot sa cred ca e ceva in neregula.
Daca ar putea doctoressa sa-mi dea un sfat...as aprecia mult.

Doc e bolnava ....citeste la members area ce a patit saraca daca vrei... signof10
de aceea te sfatuiesc sincer si calduros sa mai ceri o opinie medicala ..ca sa fiii sigura...au fost atatea diagnostice puse gresit..... si sa afac si sotul un set de analaize de gen hai ca se paote ..nu gandim pesimist  gravida

#28 2008-10-10 10:48:29

puyut
New member

Am inteles. Multumesc mult. Pana la urma, as putea sa fac niste analize, nu moare nimeni de la asa ceva...numai ca nu as vrea sa aiba vreun efect psihic asupra noastra. Ma gandesc ca ne-ar face sa ne concentram pe...procreere si nu placere si ne-ar stresa. Uneori cu cat te cauti mai mult cu atat ai senzatia ca esti mai bolnav. As fi vrut ca totul sa vina natural, fara fortari, straduinte, analize si tratamente. Adica...copilasii nu ar trebui sa fie fructul straduintei oamenilor, ci purei iubiri dintre ei.
Pe de alta parte...si daca am de exemplu trompa infundata, putem sa ne iubim noi....ca tot degeaba. Orice aspect are doua fatete. Cred ca o sa fac testele de ovulatie, sa verific daca ovulez sau nu, desi stiu sigur ca ovulez pt ca am dureri luna de luna. Si apoi analiza pt permeabilitatea trompei si spermograma. Si atat...daca totul e ok nu vreau sa fac nici un tratament medicamentos, poate doar cu ceaiuri sau vitamine si atat. Desi simt ca nu o sa ajung in stadiul asta...asa simt...ca o sa vina un bebe curand. Ingerasii mei m-au ajutat intotdeauna si Dumnezeu mi-a dat exact ce aveam nevoie, la momentul potrivit. Si poate pana acum nu a fost momentul. De mult ori am patit asta in viata....nu intelegeam de ce nu apare barbatul vietii mele, nu intelegeam de ce nu am putut sa raman intr-un poste anume....pt ca apoi, peste un timp, sa realizez ca mi s-a dat exact ce trebuia, cand trebuia. Am incredere.

De la cer sa luminati

#29 2008-10-10 10:52:18

Alina Delia
Addicted member

kram puss

#30 2008-10-10 11:03:30

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Puyut cum ti-am spus si la celalalt topic, 8 luni e un timp scurt ca sa iti faci probleme de sterilitate. Am o colega care a ramas abia dupa un an si ceva de incercari fara nici un fel de tratament sau analize. Iar medicul meu mi-a spus ca intrebarile legate de fertilitate apar abia dupa 2 ani de incercari. Deci nu te mai stresa si iubeste-te cu sotul tau. Bebe va veni atunci cand va vrea Dumnezeu.

Fericita mamica de Aida Maria!

#31 2008-10-10 11:07:29

puyut
New member

Si atunci ca las balta analizele? As putea sa-i spun medicului ca nu vreau sa-i urmez sfatul si gata...doar nu m-o omori...
ko   Sper  big_smile

De la cer sa luminati

#32 2008-10-10 11:31:22

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

poti sa faci analizele...ca nu strica cu nimic. si cum a zis si andreea, e prea devreme ca sa te stresezi...mai ai timp. Dumnezeu stie ce face!

Ultima oara a fost editat de Danae (2008-10-10 11:31:53)

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#33 2008-10-23 09:27:05

puyut
New member

Ma gandesc uneori...oare chiar sunt bune atatea sacrificii, pentru a avea un copilas? Adica e bine sa ne indopam cu hormoni, sa incercam metode artificiale, sa facem dragoste total programat, sa devenim niste robotei? Pana la urma ce conteaza e iubirea, faptul ca avem soti, parinti, prieteni care ne iubesc. Adica nu suntem totusi niste roboti al caror singur tel in viata e sa procreeze... fericirea noastra nu ar trebui sa depinda de nimic altceva decat de noi insine si de cum stim sa ne traim viata. Mi se par ingrozitoare toate automatismele astea...teste de ovulatie, ecografii, inseminari artificiale, etc. Oare chiar nu exista fericire si fara sa concepi un bebe? Oare chiar merita sa-ti strici iubirea, sa strici tot farmecul iubirii pentru asta? Pana la urma, si daca ai un bebe si te alegi cu familia stricata, ce rezolvi? Ma tot framant....cum as putea sa-i spun eu sotului meu ...de azi trebuie sa facem dragoste din 2 in 2 zile, ai sau nu chef, asta e. Si neaparat sa stai tu deauspra....si fara prostioare inainte...(pt ca am inteles ca saliva impiedica innotatorii sa avanseze), si dupa aia sa stau suspendata cu picioarele in sus o ora... Nu e posibil asa ceva. Cred ca ne-am plictisi de moarte. Si cum monotonia e moartea pasiunii.... Abia ne-am casatorit...Si ne plac lucrurile spontane, nebune, romantice. Si avem cate 4 zile poate odata, cand pur si simplu nu avem chef de nebunii, sau suntem bolnavi sau pur si simplu nu se poate, pt ca stam cu parintii si se aude fiecare miscare. Sau poate avem chef sa facem dragoste si in alte feluri...Sau, sau, sau. Nu stiu cum au putut altii sa faca asta ani de zile....sa-si programeze fiecare miscare...si totusi iubirea lor sa supravietuiasca. Dar eu cred ca nu vreau sa trec prin asa ceva. Pe de alta parte....mai e si o alta gandire, a doua fateta a monedei. Te gandesti la faptul ca nu reusesti sa ai bebei ca la o boala pe care trebuie s-o vindeci si asa cum faci sacrificii si stai in pat si te indopi cu pastile si ceaiuri pt orice alta boala, asa faci si de data asta. Nu stiu...cum e mai bine...dar momentan stiu ca pur si simplu nu am putut sa-i spun sotului meu acum cateva zile cand era mort de oboseala ca... ar trebui totusi sa facem dragoste, chiar si asa, terminati si fara chef cum suntem... daca vrem un bebe. Nu am putut, pt ca atunci tot sensul faptului de a face dragoste ar fi parut robotic...procreerea. Sa facem sex ca robotii (pt ca dragoste, clar nu se poate face asa, programat) pana la epuizare, murim, luptam...doar ca sa avem un bebe. Eu de cand nu mai am dureri la ovulatie nu mai stiu cand sunt in perioada fertila, asa ca ar insemna sa facem de acum incolo pana la victoria finala...sex programat si atat. Nu mi se pare nici sanatos nici frumos, nici foarte romantic.  Si totusi, de obicei asta ni se  recomanda...

De la cer sa luminati

#34 2008-10-23 11:19:18

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

puyut nu te stresa...cand va vrea Domnul va veni si pt voi minunea mica smile

happy with him...inlove with him...puss

#35 2008-10-23 12:19:50

puyut
New member

Da, asa zic si eu.  big_smile

De la cer sa luminati

#36 2008-10-23 12:54:44

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

puyut a scris:

Da, asa zic si eu.  big_smile

exact. daca nu e vorba de ceva care trebuie tratat, odata si odata tot o sa intample sa fi la ovulatie.
sincer, in perioada aia cred ca esti mai ...horny ... si poate asta o sa-l stimuleze si pe sotul tau.
daca sunteti asa tineri, de-abia casatoriti, eu zic ca ma aveti timp si nu e cazul sa va stresati asa de tare.
se streseaza altii la virste, hai sa zicem, nu chiar adolescentine wink

cheers.
kram

Ultima oara a fost editat de carra_verona (2008-10-23 12:55:02)

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#37 2008-10-23 14:42:47

puyut
New member

Avem amandoi aproape 28 de ani. Da, ai dreptate, totusi trebuie inlaturata posibilitatea unei probleme de sanatate, cum ar putea fi trompe infundate. La asta m-am tot gandit...pt ca am avut multe anexite si cistite si infectii cu candida. Mi-as face o histerosalpingografie, sa verific permeabilitatea trompelor, insa cred ca costa mult si am inteles ca necesita spitalizare, mi se pare o complicatie totala. dar totusi cand o sa am posibilitati financiare, o sa o fac si pe asta. ma mai gandisem la o solutie...fara sa mai fac  analize...sa merg direct la acupunctura...sa-i spun ca vreau sa raman insarcinata si sa vad ce-mi zice. Si in paralel sa iau niste tincturi, ceaiuri si cam atat. Ar fi simplu. Asta inainte sa fac histerosalpingografia...care am inteles ca e dureroasa. Si apoi ce-o fi o fi. kram

Ultima oara a fost editat de puyut (2008-10-23 14:57:27)

De la cer sa luminati

#38 2008-10-27 09:00:16

puyut
New member

Mai am si eu o intrebare. Acum cateva zile am facut o baie extrem de fierbinte ca sa scap de o cistita sacaitoare. Mi-era rau, ma durea abdomenul si urinam f des si dureros...nu mai puteam de durere. Nu am urmat tratamente medicamentoase, ci am baut o tona de ceai de coada calului combinat cu coada soricelului. Insa nu prea a functionat, asa ca m-am decis sa fac baia aia f fierbinte. Si pot spune ca a fost cea mai fiarta baie pe care am facut-o vreodata (am dat apa la maxim de cald), insa a functionat. Mi-au trecut simptomele de cistita aproape instantaneu. Am fost f fericita, insa a doua zi mi-a venit ciclul, cu niste dureri ingrozitoare. Mai intai m-a durut exact asa cum ma doare in mod normal, in zona abdominala inferioara...insa apoi a urcat durerea in sus si m-a durut 3 zile la rand toata zona de sub coaste de jur imprejur, ca un colac in zona taliei, mai ales in spate. Era cat pe ce sa ajung la spital, am banuit ca am sau apendicita sau ceva la rinichi. Nu mai puteam sa merg, nu-mi mai puteam flexa picioarele de durere si eu asa durere nu am mai simtit niciodata. Abia daca ma asezam in pat pe burta simteam vag si o durere de ovare, in rest nimic in acea zona. Mi-a venit f putin si abia in a treia zi pot spune ca am avut un flux normal. Acum e a patra zi si ma simt in sfarsit mai bine.  Ma gandesc....ce o fi fost asta?  Dureri menstruale? O fi fost de vina baia aceea fierbinte? Menstruatia mi-a venit la 30 de zile fix...ceea ce nu mi s-a mai intamplat niciodata e cand am oprit pastilutele. Mi-a venit la 35-40 de zile in fiecare luna. dar asta e...sa inteleg ca nu mai are rost sa fac vreun test de sarcina luna asta...ma oftic, a fost prima luna cand s-a intamplat sa facem dragoste chiar in perioada mea fertila. M-am gandit si la posibilitata unui avort spontan...daca cumva am fost insarcinata in cateva saptamani, nu stiu. Dar acum daca mi-a venit, asta e. Oricum, baie asa fiarta nu mai fac toata viata mea, promit. Nu stiu ce am facut, dar nu a fost deloc bine.
Imi pare rau...se pare ca nimeni nu stie sa-mi dea un sfat... grater

Ultima oara a fost editat de puyut (2008-10-29 12:01:43)

De la cer sa luminati

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.