homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sa filosofam !!!

#1 2008-09-23 14:16:22

skumpi
Vizitator

Sa filosofam !!!

" Dorim iubirea, ah ! O dorim pentru ca ea este un drog care ne face sa ne sclipeasca ochii, sa iradiem, sa fim nauce, sa vedem totul in roz. Totul pare sa ne sustina aceasta dorinta. Si totusi, totul ramane doar dorinta. Suntem amabili, limbajul nostru este sec si prescurtat , ca la un cabinet de terapie , si mai putin romantic. Exista, spun psihologii, prea multa constinta de sine, prea mult calcul si gand ascuns, prea mare preocupare pentru self-esteem. Nimeni nu ne ajunge. Am devenit prea analitici, prea constienti si lucizi, pentru a mai fi deschisi la iubire. "

" Viata e frumoasa, pentru ca e colorata. Nu alba, nu neagra. Iar raul e misterios, interdictiile se cer incalcate. Asa s`au nascut bancurile care deplang plictiseala din rai si parangheliile infocate din iad. Asa s`au inventat zicalele gen " Fetele bune ajung in rai, fetele rele unde vor". E adevarat, e crunt de adevarat ca femeile nu au vise erotice cu domnii gospodari, care bat covoarele o data pe luna si stiu sa puna muraturi, cu cu Don Juanii care stiu sa te faca sa suferi, ah, sa te perpelesti, sa mori de gelozie, sa arzi de ingrijorata dorinta. Fosneste in noi, racoros si superb, fascinatia raului "

trist...dar adevarat neutral ce parere aveti fetele mele ? big_smile nu m`am putut abtzine sa nu scriu diablo

#2 2008-09-23 15:08:23

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: Sa filosofam !!!

skumpi a scris:

"  Suntem amabili, limbajul nostru este sec si prescurtat , ca la un cabinet de terapie , si mai putin romantic. Exista, spun psihologii, prea multa constinta de sine, prea mult calcul si gand ascuns, prea mare preocupare pentru self-esteem. Nimeni nu ne ajunge. Am devenit prea analitici, prea constienti si lucizi, pentru a mai fi deschisi la iubire. "

f adevarat. de fapt, nush cine mai iubeste acum CU ADEVARAT.  adica dezinteresat... sa-l iubesti indiferent daca iti raspunde sau nu, indiferent daca e cu tine sau nu, daca te inseala sau nu etc. cei ami multi dintre noi iubim, asa cum zicea si textul de ami sus, STAREA pe care o avem langa celalalt. "ne face sa stralucim si sa vedem totul roz".... de fapt noi ne iubim pe NOI atunci cand suntem indragostiti. nu pe celalalt. pe el il iubesti mai degraba la greu... atunci iti dai seama cat poti sa ierti, sa uiti... sau doar sa treci cu vederea in armonie.

" Viata e frumoasa, pentru ca e colorata. Nu alba, nu neagra. Iar raul e misterios, interdictiile se cer incalcate. Asa s`au nascut bancurile care deplang plictiseala din rai si parangheliile infocate din iad. Asa s`au inventat zicalele gen " Fetele bune ajung in rai, fetele rele unde vor". E adevarat, e crunt de adevarat ca femeile nu au vise erotice cu domnii gospodari, care bat covoarele o data pe luna si stiu sa puna muraturi, cu cu Don Juanii care stiu sa te faca sa suferi, ah, sa te perpelesti, sa mori de gelozie, sa arzi de ingrijorata dorinta. Fosneste in noi, racoros si superb, fascinatia raului "

cu asta nu-s de acrod. personal. adica pt unii/unele o fi functionand... dar eu prefer un om in care sa am INCREDERE. ori asta nu-mi poate fi oferita de un "don juan" nush cum. si nu vad nimic amuzant in a muri de gelozie neutral de fapt, daca esti gelos, inseaman ca nu iubesti cu adevarat.... dar asta e alta filosofie smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#3 2008-09-23 15:13:16

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

skumpi a scris:

" Viata e frumoasa, pentru ca e colorata. Nu alba, nu neagra. Iar raul e misterios, interdictiile se cer incalcate. Asa s`au nascut bancurile care deplang plictiseala din rai si parangheliile infocate din iad. Asa s`au inventat zicalele gen " Fetele bune ajung in rai, fetele rele unde vor". E adevarat, e crunt de adevarat ca femeile nu au vise erotice cu domnii gospodari, care bat covoarele o data pe luna si stiu sa puna muraturi, ci cu Don Juanii care stiu sa te faca sa suferi, ah, sa te perpelesti, sa mori de gelozie, sa arzi de ingrijorata dorinta. Fosneste in noi, racoros si superb, fascinatia raului "

trist...dar adevarat neutral ce parere aveti fetele mele ? big_smile nu m`am putut abtzine sa nu scriu diablo

Cat se cunoscut imi suna.... Asa e, orice am zice, ne place binele din perspectiva raului..ne place pasiunea aia arzatoare, care te face sa simti ca traiesti, ca vibrezi. Eu am fost asa de cand ma stiu....

Poor is the man whose pleasure depends on another

#4 2008-09-23 15:16:20

old_soul
Insomniac member
De la: locul unde e liniste
Inregistrat: 2008-04-29

ne place pasiunea aia arzatoare, care te face sa simti ca traiesti, ca vibrezi. Eu am fost asa de cand ma stiu...."
tummenupp tummenupp
big_smile big_smile big_smile

My Tears Dry On Their Own

#5 2008-09-23 15:24:38

katami
Platinum member

Lelaina a scris:

Cat se cunoscut imi suna.... Asa e, orice am zice, ne place binele din perspectiva raului..ne place pasiunea aia arzatoare, care te face sa simti ca traiesti, ca vibrezi. Eu am fost asa de cand ma stiu....

eu sincer nu pot sa pricep de ce neaparat pasiunea asta tre sa o simti cu/fata de cineva pe care il percepi drept "rau"... e ceva ce nu se leaga la mine in cap.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#6 2008-09-23 15:26:43

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Filosoafelor ...

Fericita mamica de Aida Maria!

#7 2008-09-23 15:33:43

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

skumpi a scris:

" Dorim iubirea, ah ! O dorim pentru ca ea este un drog care ne face sa ne sclipeasca ochii, sa iradiem, sa fim nauce, sa vedem totul in roz. Totul pare sa ne sustina aceasta dorinta. Si totusi, totul ramane doar dorinta. Suntem amabili, limbajul nostru este sec si prescurtat , ca la un cabinet de terapie , si mai putin romantic. Exista, spun psihologii, prea multa constinta de sine, prea mult calcul si gand ascuns, prea mare preocupare pentru self-esteem. Nimeni nu ne ajunge. Am devenit prea analitici, prea constienti si lucizi, pentru a mai fi deschisi la iubire. "

trist dar foarte adevarat...
da...iubirea e un drog..si ca orice drog, poate avea efecte dezastruase odata scapat de sub control...nu cred ca a iubi inseamna a te arunca in bratele celui de langa tine...si a-ti abandona propria persoana, propriile principii...propriile nevoi...iubirea e un fruct de care amandoi au dreptul sa se bucure in egala masura..numai asa iubirea poate implinii...poate suna egoist, dar abandonul in favoarea iubirii disperate te poate face sa te trezesti singur...in cautarea propriei indentitati...in cel mai bun caz...dependent de tot ce-nseamna altcineva, traind viata altcuiva....dupa mine dragostea inseamna doi...

Ultima oara a fost editat de deliav (2008-09-23 15:35:28)

baby Dragos hjarta rugaciune

#8 2009-03-04 09:21:02

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

citind un articol din revista Descopera, mi s-a deschis apetitul catre teme din astea mai ciudatele. si am ramas cu cateva intrebari, la care se pare ca inca nu exista raspuns. propun sa ne spunem parerea despre ele aici, daca mai este cineva pasionat de asa ceva.
nu mi le aduc aminte chiar pe toate, dar o parte din ele ar fi:

1. exista viata in afara Pamantului?

2. cine a fost primul: oul sau gaina? smile

3. credeti si vi se pare 100% fiabila teoria darwin-ista?

4. credeti ca Universul este un haos sau un sistem bine pus la punct si planificat in detaliu (de "cineva")? mie una nu mi se pare prea credibila teoria conform careia de la big bang a rezultat tot universul si culmea de atunci fiecare planeta, stea, etc. are o rotatie continua, de perpetuum mobile si o traiectorie bine definita. de ce nu se opresc rotatiile astea? cum de continua de miliarde de ani?

5. oare ce sunt constiinta, ratiunea? cum se explica ele din punct de vedere biologic, care e explicatia lor stiintifica?

cam atat deocamdata. daca imi mai amintesc, mai scriu. de asemenea, daca aveti si alte subiecte de filosofat, as fi bucuroasa sa discutam pe tema lor.

Ultima oara a fost editat de anca9 (2009-03-04 09:21:58)

#9 2009-03-04 13:13:49

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Universul este haos si da, mie mi se pare foarte credibila teoria big-bang-ului. toate rotatiile, traiectoriile pot fi explicate cu ajutorul legilor fizicii. Universul si acum este in continua expansiune si transformare. Va recomand sa cititi "O scurta istorie a timpului" de Stephen Hawking. Este o carte foarte interesanta si iti ofera o noua perspectiva asupra univesrsului.

In legatura cu teoria lui Darwin, da, mi se pare fiabila....am sustinut intotdeauna partea stiintei smile

#10 2009-03-04 13:32:25

anca90
Platinum member

daca universul ar fi haos, cum de se petrec atatea lucruri exacte in el? cum ar fi orbitele, rotatiile? tocmai pt ca totul pare calculat dupa cele mai meticuloase legi ale fizicii, cum poate ceva atat de riguros sa fie haos? si sa fi rezultat din acea explozie? si inca sa existe si sa functioneze atat de bine?

iar teoria lui darwin, mie mi se pare trasa de par. asa cum din reptile s-au facut pasari, din maimute oameni, de ce nu au loc si azi astfel de transformari? unii ar zice ca sunt alte conditii de mediu, insa nu mi se pare un argument solid.

nici eu nu cred in teoria crestinismului, mai ales dupa ce vezi un documentar de tipul Zeitgeist. zic doar ca nici cealalta teorie nu mi se pare 100% demonstrata.

Ultima oara a fost editat de anca9 (2009-03-04 13:33:34)

#11 2009-03-04 18:29:35

katami
Platinum member

anca9 a scris:

citind un articol din revista Descopera, mi s-a deschis apetitul catre teme din astea mai ciudatele. si am ramas cu cateva intrebari, la care se pare ca inca nu exista raspuns. propun sa ne spunem parerea despre ele aici, daca mai este cineva pasionat de asa ceva.
nu mi le aduc aminte chiar pe toate, dar o parte din ele ar fi:

1. exista viata in afara Pamantului?

2. cine a fost primul: oul sau gaina? smile

3. credeti si vi se pare 100% fiabila teoria darwin-ista?

4. credeti ca Universul este un haos sau un sistem bine pus la punct si planificat in detaliu (de "cineva")? mie una nu mi se pare prea credibila teoria conform careia de la big bang a rezultat tot universul si culmea de atunci fiecare planeta, stea, etc. are o rotatie continua, de perpetuum mobile si o traiectorie bine definita. de ce nu se opresc rotatiile astea? cum de continua de miliarde de ani?

5. oare ce sunt constiinta, ratiunea? cum se explica ele din punct de vedere biologic, care e explicatia lor stiintifica?

cam atat deocamdata. daca imi mai amintesc, mai scriu. de asemenea, daca aveti si alte subiecte de filosofat, as fi bucuroasa sa discutam pe tema lor.

1. da

2. asta e prea filosofica pt mine dupa o zi de servici rotfl

3. nu cred in t darwinista.... cred in Dumnezeu

4. exista forme de oragnizare mai presus de ratiunea umana... iar organizarea universului este una dintre ele. fizica explica UNELE chestii, niciodata totul....

5. astea au explicatii energetice... dar ar fi o teorie intreaga, pe care n-are rost s-o expun aici. cat despre constiinta... un aspect interesant ar fi faptul ca "eu" ca individualitate sunt acolo unde e constiinta mea.... adica daca ma gandesc la sex mereu, energeticul meu se muleaza dupa constiinta... asta eman, asta atrag....

#12 2009-03-04 18:57:13

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

delishor a scris:

ne place pasiunea aia arzatoare, care te face sa simti ca traiesti, ca vibrezi. Eu am fost asa de cand ma stiu...."
tummenupp tummenupp
big_smile big_smile big_smile

subscriu :k

#13 2009-03-04 20:22:23

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

mie nu mi se pare universul organizat..milioane de ani a fost haos si cand zic haos ma referi la ciocniri, explozii etc
dupa toata aceasta consumare ce a ramas pare sa fie intr-o aparenta ordine dar la scara larga e tot haos smile

in legatura cu teoria lui darwin..se mai produc si astazi schimbari dar nu sunt genul de schimbari care le vezi de la o zi la alta

sincer as vrea sa cred intr-o forma superioara de existenta, dar sunt o fire mult prea rationala..stiu ca e trist, dar nu cred pana nu vad smile din punctul meu de vedere si religia a fost inventata de oameni pt a se amagi ca nu sunt singuri, ca exista ceva suprem, ca totul nu e aleator...sincer as vrea sa cred in ceva, dar inca nu am gasit acel "ceva"

#14 2009-03-05 09:21:50

anca90
Platinum member

katami a scris:

4. exista forme de oragnizare mai presus de ratiunea umana... iar organizarea universului este una dintre ele. fizica explica UNELE chestii, niciodata totul....

de acord cu asta

lady in black a scris:

sincer as vrea sa cred intr-o forma superioara de existenta, dar sunt o fire mult prea rationala..stiu ca e trist, dar nu cred pana nu vad smile din punctul meu de vedere si religia a fost inventata de oameni pt a se amagi ca nu sunt singuri, ca exista ceva suprem, ca totul nu e aleator...sincer as vrea sa cred in ceva, dar inca nu am gasit acel "ceva"

de acord si cu "religia a fost inventata de oameni".

cu toate astea, sunt si o persoana oarecum credinicoasa, adica imi place sa cred ca exista Dumnezeu, chiar daca nu am dovezi pt asta. insa ce m-a intarit pe mine este faptul ca de cate ori m-am rugat sa fie bine la un impas din viata, de fiecare data s-a intamplat cum mi-am dorit. asta m-a facut sa cred ca cineva imi asculta rugaciunile, cineva are grija de mine. desi din punct de vedere rational, toata chestia asta nu are nicio explicatie. recunosc cu rusine ca nu merg la biserica si nu cred partea cu sf. treime, iisus. cred doar intr-o forta superioara, careia ii spun Dumnezeu. restul, le consider mituri, povesti.

lady, ceea ce ma face pe mine sa nu gandesc complet ca tine e faptul ca inca omul nu-si poate explica rational tot ce se intampla in jurul lui. oamenii inca nu cunosc tot ce se poate cunoaste. uite, de exemplu notiunea de "timp" mi se pare strict legata de cea de "zi" si de "an", adica de miscarile Pamantului. Ne-am ghidat astfel viata si notiunile elementare din ea in functie de planeta pe care traim. daca intr-o zi am reusi cumva sa ajungem sau sa depasim viteza luminii, atunci am putea ajunge oriunde, iar timpul nu ar mai conta.

ce vreau eu sa zic, e ca inca suntem ft mici in comparatie cu universul, inca nu stim mare parte din ceea ce ne inconjoara. si totusi, cineva stie. dupa parerea mea, cineva a planuit cu exactitate tot ceea ce se intampla in unvers intr-un mod atat de precis.

#15 2009-03-05 18:06:05

katami
Platinum member

lady in black a scris:

nu cred pana nu vad smile

insasi notiunea de "credinta" admite exiostenta necunoscutului... pe care il ACCEPTI. credinta inseamna acceptare. ce spui tu nu se mai cheama "credinta", ci, pur si simplu... CONSTATARE...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.